stoodio 2 075 Opublikowano 24 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2015 Że tez ktoś zgadł Snake'a po tym wycinku na fanpage'u, to ja nawet nie. Będzie czytane. Co do wyższości okładki custom art > grafika promocyjna. Zawsze. Szkoda że Pixel od początku nie forsował takich oryginalnych grafik - Monkey Island i Another World GOTY. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 296 Opublikowano 24 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2015 Ale ta z Gblins w 98 numerze SS byla zaje.bista. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 24 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2015 Z numeru na numer coraz bardziej wyczesane okładki.Ta z MGSa jest obecnie najlepszą ze wszystkich Pixeli,zaraz za nią cover poświęcony Amidze. Ciekawe czy wrzucą do magazynu jakiś art na okładkę jak będzie premiera nowego Deus EXa. Ta z PSXa z pomarańczowymi wstawkami też nie jest zła ale jednak muszę się zgodzić ze Stoodio, że custom>promo art zawsze górą i Pixelowa zmiata tą od szmatławca. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 26 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2015 (edytowane) Pixel ma ładny art na okładce z MGSa, ale nie mają recenzji - w przeciwieństwie do Psx Extreme.Trochę śmiesznie. Edytowane 26 sierpnia 2015 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 27 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2015 Dzień dobry, Twój kod promocyjny umożliwiający bezpłatny dostęp do 7 numeru miesięcznika Pixel w wydaniu cyfrowym to: --- chce ktoś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 27 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2015 Akrualne?! Kupię numerek na pewno ale w tym tygodniu nie mam jak Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 27 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2015 No nie wiem, jak piszesz że kupisz to w sumie wersja elektroniczana Ci niepotrzebna:) Ostatnio kod dostała osoba, która zbiera tylko PE i chciałem żeby zobaczyła też inne pismo. No właśnie M., kupiłeś/kupisz nowy numer Pixela? Przekonała Cię wersja elektroniczna? Zastanowię się i najwyżej Ci wyślę marbel na PM. Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 27 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2015 Olej w sumie. Też o tym myślałem że jak kupię to po co mi? W sumie chciałem już mieć A mam wszystkie dotychczas numery. Zerwę się jutro z roboty chyba i kupię. Po pierwszym SS nie byłem zadowolony, ale Pixel mi leży. Przestałem kupować PE. Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 29 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2015 Odpaliłem sobie ten utwór: https://www.youtube.com/watch?v=XheJnmLAwhk i zanurzyłem się w "Historii Diablo". Tekst dobrze napisany - też uważam, że jedynka i dwójka, choć zupełnie inne od siebie, to gry o kilka klas lepsze od ostatniej odsłony serii. Jak tak sobie przeglądam numer, to naprawdę sporo ciekawych tematów w tym numerze. Wracam do lektury... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 31 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2015 yay, zamówiłem pixela nr 4 z ich strony, bo darmowa wysyłka i dziś odebrałem, przyszedł chyba w piątek <3 mam teraz pełną kolekcję, super! Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 31 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2015 Ktoś chce tego piksela w wersji cyfrowej? Mendrek? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 8 września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 września 2015 Dzień dobry, Twój kod promocyjny umożliwiający bezpłatny dostęp do 7 numeru miesięcznika Pixel w wydaniu cyfrowym to: YZT84F Magazyn PIXEL w wydaniu cyfrowym można przeglądać za pomocą aplikacji w przeglądarce www oraz na urządzeniach mobilnych z systemem Android lub iOS. Raz kupiony/aktywowany numer magazynu, można czytać na wszystkich posiadanych przez siebie urządzeniach, pod różnymi, obsługiwanymi przez nas systemami. Aby czytać magazyn na urządzeniach z systemem Android oraz iOS, niezbędne jest pobranie i zainstalowanie odpowiedniej aplikacji. Aby przeglądać magazyn w przeglądarce www, należy udać się pod ten adres: http://pixel.embuk.pl/ Kod promocyjny, po zalogowaniu, można aktywować pod adresem: http://pixel.embuk.pl/user/profile/promocodes Pełna instrukcja aktywacji kodów promocyjnych oraz adresy aplikacji dla systemów Andoid i iOS znajdują się tutaj: http://pixel-magazine.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=279 Pozdrawiamy Redakcja Miesięcznika Pixel -------------- Macie i tak;p Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 21 września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 września 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 21 września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 września 2015 W czwartek w kioskach, jakby ktoś chciał kupić. A ja jak dostanę swój numer, to wydanie cyfrowe będę miał na wydanie, wyżej wkleiłem kod do obecnego numeru. Ciekawe, czy ktoś wykorzystał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 23 września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 września 2015 (edytowane) Bardzo fajna okładka. Na FB wrzucili też spis treści nadchodzącego numeru: LOADING PARK TEMATYCZNY UNIVERSALUPixel wizytuje jedno z miejsc, które stały się inspiracją dla powstania The Secret of Monkey Island. ZX SPECTRUM VEGAKonsola od firmy Retro Computers wreszcie do nas dotarła, więc sprawdzamy czy za jej pomocą da się przenieść do przeszłości. GRY Z BLISKIEGO WSCHODUTematy z tamtego zakątka świata są nieustannie na czołówkach mediów, jednak prawie nikt nie mówi o Bliskim Wschodzie w kontekście elektronicznej rozrywki. MASTER OF ORIONMieliśmy okazję pograć w przygotowywaną przez Wargaming na 2016 rok nową odsłonę strategicznego klasyka. SEVEN Z BIELSKA-BIAŁEJAutorzy z tej stajni mówią o sobie: „Jesteśmy grupą doświadczonych producentów segmentu AAA, którzy postanowili poszukać azylu od wielkich produkcji w górach na południu Polski”. VIVID GAMESZaczęli jako producenci gier mobilnych, ale widząc rozrost ich studia, na tym zapewne się nie skończy. Sprawdzamy to bezpośrednio w ich siedzibie. LISTA PRZEBOJÓWPo wakacjach w czołówce Top Ten roi się niczym w ulu. PLAY THE GAME METAL GEAR SOLID: PHANTOM PAINSolidna, niepisana na kolanie recenzja klasyka skradanek. Ale to nie jest tylko „piątka”, to coś znacznie bardziej niezależnego! UNTIL DAWNCi, którzy nie miłują niskobudżetowych horrorów, nie zrozumieją też Until Dawn. Natomiast fanów czeka tutaj lukullusowa uczta. PRO EVOLUTION SOCCER 2016Co roku nowa wersja, nowe twarze i zagrywki. PES 2016 został wzięty na warsztat przez Sir Haszaka, który na komputerowej piłce zna się tak jak Napoleon znał się na prowadzeniu wojen. PILLARS OF ETERNITY: WHITE MARCH PART 1Josh Sawyer reklamował nam tę grę podczas gamescomu, więc czekaliśmy na pełną wersję. Teraz już wiemy dlaczego sam autor przedstawiał ją jako nawiązanie do Icewind Dale... VOLUMEPolska gra niezależna, w bardzo ładnych szatach. Grzechem byłoby nie przyjrzeć się jej dokładnie. BLUES & BULLETSPodobnie jak w przypadku Life is Strange szykuje się tu cała saga. Klimaty noir znów się kojarzą z Sin City. MAD MAXJak się konsolowy Max ma do filmowego? Czy gry czerpiące pomysły z filmów mogą być interesujące? O tym wszystkim w naszej recenzji hitu. TEARAWAY UNFOLDEDTwórcy LittleBigPlanet powracają, by ponownie zanurzyć się w podobne klimaty, ale w nieco innej oprawie. TRINE 3: THE ARTIFACTS OF POWERPrześliczna bajkowa grafika i zasady platformówki – oto seria Trine w pigułce. ZOMBIW zamierzchłych czasach Ubisoft wydał 8-bitowego Zombiego, potem powstał Zombi na WiiU, a obecnie mamy najświeższą wersję. LAYERS OF FEARDuże zaskoczenie – ekipa z Bloober Team zrealizowała prawdziwy, artystyczny horror, znacznie bardziej wysmakowany niż to robią ich amerykańscy koledzy. STASISStatek kosmiczny krążący nieopodal Neptuna, puste korytarze i kosmiczne niespodzianki. GALACTIC KEEPCo jakiś czas ktoś z autorów zgłasza, że grał w znakomitą grę mobilną – i od razu dla czegoś takiego znajdujemy miejsce na łamach. SHADOWRUN: HONG KONGTo już kolejna część cyklu, ale znakomita! Cyberpunkowe miasto przyszłości aż prosi, by do niego wnikać. HALL OF FAME PROJECT FIRESTARTJeff Tunnell z Dynamixu opowiada o swojej firmie oraz o tym, jak doszło do stworzenia prekursora survival horrorów. DZIEJE KULKIOd kulki się zaczęło – to ona była u źródeł Ponga, Breakouta czy Pac-Mana. Wielce interesujące jest przeanalizowanie jak rozwijały się jej dalsze losy. SHADOW OF THE COMETZ dzisiejszej perspektywy patrząc, była to jedna z najlepiej narracyjnie skonstruowanych przygodówek lat 90. NORBERT CELLIERTwórca Shadow of the Comet opowiada o swojej karierze w Infogrames. FILMOWY OCEANW Manchesterze narodziła się firma, dla której nie było barier. Jej człowiek jeździł po festiwalach filmowych i kupował licencje jedną po drugiej. HISTORIA MASTER OF ORIONTylko trzy części, ale po dziś dzień rasowi stratedzy odnoszą się do nich z wielkim szacunkiem. SECRET LEVEL ŁOWCAŚmiano się z tego filmu, ale dzisiaj już wiemy, że zarówno on, jak i poprzedzający go serial „WOW” miały wiele pionierskich elementów. MATEUSZ DAMIĘCKIAktor grał swoje pierwsze role w „WOW” i „Łowcy”. To już wtedy narodziła się jego fascynacja grami wideo. FELIETON MARTYNY ZYCHCzy „otwarte światy” zwane również pięknie sandboksami nie są aby troszkę przereklamowane? SILNIKI NOWEJ GENERACJIPopularnonaukowy tekst pokazujący, jakie najciekawsze zjawiska zaszły w ostatnich latach jeśli chodzi o grafikę gier. KLAN AMSTRADPozycja Amstrada w Polsce nigdy nie była mocna, a jednak był to bardzo wyjątkowy komputer. WSPOMNIENIE O MARIUSZU ROZWADOWSKIMBartek Kluska wspomina swojego przyjaciela oraz niezastąpionego popularyzatora historii informatyki. WROTA W KOSMOSPrzechodzenie pomiędzy wnętrzem statku kosmicznego a próżnią to kluczowy aspekt podróży międzygwiezdnych. FELIETON ŚLEDZIAAutor wspomina swoją karierę rysownika ilustracji w pismach o grach. CREDITS MOTYWY Z "TWIN PEAKS"Serial Davida Lyncha nie od razu zrodził bezpośrednie potomstwo w grach, ale jego wpływ właśnie dzisiaj staje się coraz bardziej widoczny. WIELKIE ŚWIATY SPECTRUMFascynujący przegląd najbardziej wystawnych środowisk, jakie udało się stworzyć twórcom gier na ZX Spectrum. FELIETON KRUPIKATym razem nie o miłości i śmierci, lecz o uzależnieniu. Choć może jedno z drugim ma dużo wspólnego? SUPERHERO GAMESHerosi przybyli z komiksów, a gry zaczęli kolonizować już w latach 80. Dlaczego zawsze mieli kłopoty z akomodacją? FELIETON ZDANACo jest spełnieniem snów każdego pryszczatego fana fantasy? HISTORIA BATMANAInne spojrzenie na zmagania się superherosa, konkretnie Batmana, z prawidłami rządzącymi elektroniczną rozrywką. WYWIAD Z JONEM RITMANEMTo niesamowite – Bartkowi Czartoryskiemu udało się namówić na wywiad legendę - człowieka, który dostarczył pierwszego komputerowego Batmana. VARUFAKISByły minister finansów Grecji miał w swoim życiu dużo wspólnego z grami wideo. POLSKI FLASHBACKJak nie Dooma, to przynajmniej skopiować Francuzów. Po latach twórcy polskich gier sprzed dwóch dekad z chęcią opowiadają o swojej pracy. FELIETON BORKAIskrą, która zapaliła lampkę i dostarczyła temat, było dla Borka uczestnictwo w obradach jury Pixel.Awards 2015. Edytowane 23 września 2015 przez Paliodor Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 23 września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 września 2015 Thank You For Playing - Ale tylko dla ludzi, którzy za gnoja biegali po wszystkich kioskach w okolicy w poszukiwaniu pism o gierkach komputerowych, pierwszego każdego miesiąca. Ten dokument to fenomen w skali swiatowej, warto było wesprzeć akcję żeby obejrzeć te mordy, posłuchać co mówią i skojarzyć tych ludzi z tekstami, które pisali. Zabrakło jedynie Martineza... Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 23 września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 września 2015 Jest ten film gdzieś do kupienia/zobaczenia? Ile to trwa? Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 23 września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 września 2015 https://cdp.pl/thank-you-for-playing-kultowe-magazyny-o-grach-dvd.html 98 minut. została mi jeszcze płyta z bonusowym materiałem ale to kiedy indziej... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 23 września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 września 2015 Czyli opyla się inwestować czy twoja ocena jest podrasowana przez tony sentymentu? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 23 września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 września 2015 Ja bym musiał ocenić, bo nie czytałem żadnej z tych gazetek: Gambler, Reset, Secret Service, Świat Gier Komputerowych i Top Secret.Tylko PSX Fan, PSM i PSX Extreme:) Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 23 września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 września 2015 Tylko sentyment. Jesli ktos w tamtych czasach nie zbierał* tych pism to nie ma sensu w ogóle tego oglądać. *przez zbieractwo rozumiem kupowanie conajmniej dwóch gazetek o grach komputerowych miesięcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 296 Opublikowano 24 września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 września 2015 No to ja obs.ram sie ta nostalgia bo zbieralem praktycznie wszystkie. Jest to do dostania gdzies czy tylko torrenty jesli nie wsparlem? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 24 września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 września 2015 Premiera 29.09 - a w linku powyżej możesz zakupić za 4 dyszki a dvd.https://cdp.pl/thank-you-for-playing-kultowe-magazyny-o-grach-dvd.html---A tutaj bonus ode mnie: Dzień dobry,Twój kod promocyjny umożliwiający bezpłatny dostęp do 8 numeru miesięcznika Pixel w wydaniu cyfrowym to: lJr1XUMagazyn PIXEL w wydaniu cyfrowym można przeglądać za pomocą aplikacji w przeglądarce www oraz na urządzeniach mobilnych z systemem Android lub iOS.Raz kupiony/aktywowany numer magazynu, można czytać na wszystkich posiadanych przez siebie urządzeniach, pod różnymi, obsługiwanymi przez nas systemami.Aby czytać magazyn na urządzeniach z systemem Android oraz iOS, niezbędne jest pobranie i zainstalowanie odpowiedniej aplikacji.Aby przeglądać magazyn w przeglądarce www, należy udać się pod ten adres: http://pixel.embuk.pl/Kod promocyjny, po zalogowaniu, można aktywować pod adresem: http://pixel.embuk.pl/user/profile/promocodesPełna instrukcja aktywacji kodów promocyjnych oraz adresy aplikacji dla systemów Andoid i iOS znajdują się tutaj: http://pixel-magazine.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=279PozdrawiamyRedakcja Miesięcznika Pixel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 296 Opublikowano 24 września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 września 2015 Dzieki grzybiarz, cos mi sie pomylilo i skojarzylem nazwe cdp z cda i myslalem, ze to link do strony z filmami. Nie moge znalesc infa o bonusowym dvd. Ornit, ten krazek byl tylko dla wspierajacych? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 24 września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 września 2015 Dałeś plusa i wygląda jakbyś kod wykorzystał. Ech, ostatnio wrzucałem kod to chyba nawet nikt nie wykorzystał. Tyle osób zachwala Pixela, ale nikt nie chce go czytać w cyfrowej dystrybucji. Wujaszek weź ten kod zużyj, zobacz jakie gazety o gierkach tera robią. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi