Opublikowano 16 listopada 20168 l Kase zwrocili na konto polkapotrafi.pl I czekam juz od 5 dni na przelew. Tez mi sie Retro spodobalo, kupilbym
Opublikowano 16 listopada 20168 l Do pixela dla prenumeratorow maja dorzucic jakis dodatek o graniu w retro, 80 stron
Opublikowano 16 listopada 20168 l Zamawiać prenumeratę? Ostatnich 2 numerów nie kupiłem A mam od pierwszego. W tych co mam za dużo jakiegoś głębokiego pctowego retro, bieżące sprawy które zajmują coraz więcej miejsca i tak są po macoszemu traktowane. Recenzje wielkich nowych, okładkowych hitów...na pół strony. Jak retro to retro, a nie rozdrabnianie się. To mnie trochę zniechęciło...
Opublikowano 16 listopada 20168 l Ten dodatek jest o emulatorach. Dwumiesięczna praca jakiegoś typka. Prenumeratę pixela polecam - numer masz ze trzy dni wczesniej niż premiera kioskowa, wysyłają priorytetem, dorzucają czasem jakies indyki na steam, a teraz jeszcze magazyn za free:)
Opublikowano 16 listopada 20168 l Pixel ma ogólnie czasem brzydką tendencję i wręcz kpi sobie z czytelników rozdmuchanymi artykułami. Np. w tym najnowszym jest wywiad z Rhianną Pratchett i aż żal na to patrzeć. Tekst z powodzeniem zmieściłby się na jednej stronie, tymczasem wywiad ma stron pięć. Pięć stron na 10 pytań. Podobnie postąpiono z artykułem o BioShockach (choć panią Ludwikę jakoś miło się czyta). Ogólnie w całym piśmie prawie połowa stron wydaje się zmarnowana: dwie strony na odpowiedzi czytelników z ankiety, w dodatku kompletnie nieciekawe lizanie anusów "za co lubisz Pixela", niektóre wpisy wręcz się powtarzają; albo recenzja laptopa za 22 tys. złotych (pewnie aby grać na nim w Montezumę). Żeby nie było - są też artykuły z odpowiednimi proporcjami (Alien), recenzje nabrały w ostatnim numerze jakby więcej treści, ale to nie zmienia faktu, że czytelnik często ma poczucie, że ktoś tu z nim leci w chu'ja, zasłaniając się przy tym argumentem "stawiamy na artystyczny dizajn graficzny". Nie ma nic artystycznego w w zajmującym całą stronę, opatrzonym już arcie (nowa Lara, czy inny Big Daddy). Mam mieszane uczucia i coraz większe wątpliwości, czy nadal warto to czytać.
Opublikowano 16 listopada 20168 l Zagraniczna prasa, Edge, czy inne gazetki tez tak robią: sporo artworków, przeplatane to tekstem, porozciągane do kilku stron. Wiadomo, ze dałoby sie to skondensować do mniejszej ilości stron, ale weź pod uwagę, że Pixel zwiększył ostatnio liczbę stron (132?), a ceny nie podniósł. No i chyba u nas w Polsce jest to przekonanie, że płaci sie za gazetę, która ma pomieścić jak najwiecej tekstu. Najlepiej drobnym maczkiem. Co do reszty posta, to sie zgadzam. Edytowane 16 listopada 20168 l przez grzybiarz
Opublikowano 16 listopada 20168 l Ja wiem, rozumiem i zdaję sobie sprawę, że zagraniczna prasa też tak robi i nawet poświęcenie dwóch stron na "strony tytułowe" artykułów (wielkie logo Bioshock, czy też Alien) mi nie przeszkadza, ale przydałby się w tym jakiś zdrowy rozsądek, bo ile "artystycznego dizajnu" da się wyciągnąć z wywiadu ze scenarzystką gier? Przecież te arty, które tam wrzucono to na dobrą sprawę nawet nie przedstawiają jej zasług (graficzny projekt Lary i dizajn Miasta Szkła z Mirror's Edge). I akurat ja nie mam oczekiwań, by pismo zmieściło jak najwięcej tekstu, ale wymagam jakiegoś kompromisu, a tego w Pixelu często po prostu brakuje. No i żal, że najwyraźniej na stałe pożegnali się z retro okładkami. Te obecne nadal są ładne, ale widać w którą stronę to zmierza.
Opublikowano 18 listopada 20168 l Przewiduje, ze to jednorazowy wystrzal. Ktos jeszcze w ogole gra w te pokemony?
Opublikowano 18 listopada 20168 l Za późno sie z tym obudzili. Badają co sie lepiej sprzeda i co wypuścić dalej, ale (pipi)nia. Kasa i kasa, a nie pasja.
Opublikowano 18 listopada 20168 l Kasa i kasa, a nie pasja. Za pasję to oni raczej wypłaty nie dostaną więc wiesz...
Opublikowano 21 listopada 20168 l Wczoraj smuggler mi odpisał na fejsie, że badają, jak sprzedał sie numer z retro. Oby sie dobrze spylilo
Opublikowano 21 listopada 20168 l Ciekaw jestem, jak to zweryfikują. Ile im sprzedaż CDA skoczyła? Dziwny ruch.
Opublikowano 21 listopada 20168 l Tak chwaliliście żebym moze wziął za jakieś 5-7 zł, a tak za 15 calego cda nie brałem. Czy to też zmierzą?
Opublikowano 21 listopada 20168 l Recka Recore w pazdziernikowym Pixelu, dawno nie czytalem czegos tak slabego
Opublikowano 25 listopada 20168 l I chyba ten dodatek Pixel Extra jest dla prenumeratorow tylko. Wzorem retro od cda. Temat - automaty arcade.
Opublikowano 25 listopada 20168 l To już drugi dodatek i co miesiąc będą robić dwa magazyny? Pierwszy był o emulatorach, teraz automaty. Mają chyba najbardziej kuszącą ofertę dla prenumeratorów z pośród wszystkich gazetek.
Opublikowano 25 listopada 20168 l To już drugi dodatek i co miesiąc będą robić dwa magazyny? Pierwszy był o emulatorach, teraz automaty. Mają chyba najbardziej kuszącą ofertę dla prenumeratorów z pośród wszystkich gazetek. A to mnie sie je.blo. Oczywiscie nie automaty tylko emulatory. Temat zaczety w Pixelu a dla prenumeratorow +80 stron extra w osobnym pisemku.