ornit 2 953 Opublikowano 25 stycznia 2019 Opublikowano 25 stycznia 2019 Mówili, że chujowe gry. Sam słyszałem. Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 25 stycznia 2019 Opublikowano 25 stycznia 2019 No w sumie czasami tak mowili. Cytuj
Ukukuki 6 989 Opublikowano 25 stycznia 2019 Opublikowano 25 stycznia 2019 Bo kiedyś nie było szrotów xD Teraz te gierki walają się po dolarze na ebay lub japan yahoo a i nie bardzo są chętni oprócz zbieraczy wszystkiego. Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 26 stycznia 2019 Opublikowano 26 stycznia 2019 Kiedyś gry były lepsze i bardziej innowacyjne to FAKT. Ten czas już nie wróci bo zmienił się sposób produkowania. Czytałem dużio wywiadów z ludźmi co robili te gry kiedyś pracując np. dla EA, Lucasarts czy Sierry i dla nich praca w gamedevie to były drugie studia i luźna atmosfera. Nikt nie liczył na żadną kasę i nikt nad nikim nie stał. Teraz korpo (pipi) itp więc wiecie. Eh kiedyś to było... Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 26 stycznia 2019 Opublikowano 26 stycznia 2019 No jest ta poprawność polityczna w gierkach. Ostatnio była akcja z reklama Nintendo, gdzie chyba zremasterowali stary plakat/reklamę i był tam indianiec. No, ale dziś już to nie przeszło i nie może być indianiec:/ —— a ta gra? https://goo.gl/images/EVrf9Q Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 31 stycznia 2019 Opublikowano 31 stycznia 2019 Nowe, cyfrowe wydanie Pixela jest już u mnie. Oddam z miłą chęcią. Zapraszam na PW. Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 31 stycznia 2019 Opublikowano 31 stycznia 2019 1 godzinę temu, ireniqs napisał: Nowe, cyfrowe wydanie Pixela jest już u mnie. Oddam z miłą chęcią. Zapraszam na PW. Jam nie godzien ponownie ale jak się nikt nie zgłosi to chętnie Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 31 stycznia 2019 Opublikowano 31 stycznia 2019 Bier. Nikt nie chce. xD 1 Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 31 stycznia 2019 Opublikowano 31 stycznia 2019 No po prostu źle się czyta na ekranie:/ w życiu przeczytałem może kilka stron psx extreme, a pixela może kilka zdań:/ jest ktos tutaj, kto przeczytał cały numer w cyfrze? Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 31 stycznia 2019 Opublikowano 31 stycznia 2019 Cały nie ale czasem jak jest chwila to na komórce lub iPadzie poczytam I to jesr super. Poza tym apka jest trochę do luftu bo trzeba co chwilę od nowa wejść w numer i na odpowiednią stronę przejść. Dzięki! Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 1 lutego 2019 Opublikowano 1 lutego 2019 12 godzin temu, grzybiarz napisał: No po prostu źle się czyta na ekranie:/ w życiu przeczytałem może kilka stron psx extreme, a pixela może kilka zdań:/ jest ktos tutaj, kto przeczytał cały numer w cyfrze? Dlatego oddaję. Zresztą ja mam opcję papierową to tym bardziej cyfra out. Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 28 lutego 2019 Opublikowano 28 lutego 2019 Nowy Pixel. Dostałem wczoraj wieczorem. Zapraszam na PW. Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 28 lutego 2019 Opublikowano 28 lutego 2019 Jak Ci zbywa to ja zawsze chętny Jak się nikt nie zgłosi... Cytuj
philipo 149 Opublikowano 5 marca 2019 Opublikowano 5 marca 2019 Kolejny numer dostępny http://ka-plus.pl/pl/numer-12/ Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 8 marca 2019 Opublikowano 8 marca 2019 Ej tak do mnie niedawno dotarlo, ze cda za jakies 8 miesiecy bedzie mialo 300 nunerow. A w z nowym 23 lata na rynku. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 8 marca 2019 Opublikowano 8 marca 2019 Dużo. Ja poznałem kolegę w gimnazjum przez Cd-Actiony. Gość nawet pisywał tu na forum, a nigdy nie miał żadnej konsoli. Mój pierwszy CD-A: 2/2001 Dwie płyty, 204 strony - jak przesiadłem się na PC, z PSXa i tamtejszych pisemek, to byłem w szoku. W ogóle 204 strony... dziś nie do pomyślenia. A cenowo taniej niż PSM. Cytuj
kotlet_schabowy 2 693 Opublikowano 8 marca 2019 Opublikowano 8 marca 2019 No ja podobnie, grałem na PSX i zazdrościłem blacharzom tych wszystkich pisemek, demek, pełnych wersji za 20 zł (tyle samo kosztował OPSM z kilkoma demami). Dużo czytania, jakość papieru, płyty wypełnione po brzegi, no inny świat co by nie mówić. Później nabyłem kompa, zachłysnąłem się tym trochę, a koniec końców i tak najlepsze wspomnienia mam z szarakiem, połowy gier na piecu nawet nie skończyłem, typowy efekt przesytu. 1 Cytuj
Gość Opublikowano 8 marca 2019 Opublikowano 8 marca 2019 Ciekawe czy dotrwają do tego 300 numeru, bo sprzedaż leci na łeb na szyję. Cytuj
Ukukuki 6 989 Opublikowano 8 marca 2019 Opublikowano 8 marca 2019 Ja uwielbiam te stare numery CDA czy Świat Gier Komputerowych. Do któregoś roku poziom był naprawdę świetny. Później widać było ,że niektórym zbyt dobrze nie płacą i z czasem wchodzili raczej marni redaktorzy. Pod koniec gimnazjum pismo już było tylko dodatkiem do płyty i przestałem to kupować. Jednak do dzisiaj ogrywam mnóstwo gier z tego okresu, był to złoty okres dla RTSów które są jednym z moich ulubionych gatunków gier obok fpsów, cRPG oraz turówek. Cytuj
Paolo de Vesir 9 122 Opublikowano 8 marca 2019 Opublikowano 8 marca 2019 (edytowane) Są z tego jakieś oficjalne dane? Może inaczej: dane sprzedażowe polskich pism growych ogółem. Mam nadzieję że sprawy nie mają się tak źle, bo wizja prasy growej jedynie w formie cyfrowej jest dla mnie przerażająca jak dla niektórych pełne przejście na dystrybucję cyfrową gier. 1 minutę temu, Ukukuki napisał: Ja uwielbiam te stare numery CDA Oj tak, listy i humor potrafiły być całkiem harde. Podobało mi się to, bo wtedy te pisma były dla bardzo wąskiej grupy odbiorców i fajnie się kisiło w tym chamstwie. Edytowane 8 marca 2019 przez Paolo de Vesir Cytuj
Ukukuki 6 989 Opublikowano 8 marca 2019 Opublikowano 8 marca 2019 (edytowane) Przerażające to jest przejście na model netflixowy xd Cyfrówki bardzo fajna sprawa. https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/sprzedaz-miesiecznikow-komputerowych-kwiecien-2018-cd-action 6 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Oj tak, listy i humor potrafiły być całkiem harde. Podobało mi się to, bo wtedy te pisma były dla bardzo wąskiej grupy odbiorców i fajnie się kisiło w tym chamstwie. Do tego te magazyny i ziny na płytach, czytania na cały miesiąc Był taki zin konsolowy i jeden z forumowiczów tam pisał. Był to chyba @ogqozo Edytowane 8 marca 2019 przez Ukukuki Cytuj
Paolo de Vesir 9 122 Opublikowano 8 marca 2019 Opublikowano 8 marca 2019 3 minuty temu, Ukukuki napisał: Był taki zin konsolowy i jeden z forumowiczów tam pisał. Dalej aktywnie się tu udzielający? Cytuj
Ukukuki 6 989 Opublikowano 8 marca 2019 Opublikowano 8 marca 2019 Zawołałem niech się sam przyzna bo w zbieżność ksywek nie wierzę Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 8 marca 2019 Opublikowano 8 marca 2019 Godzinę temu, pajgi napisał: Ciekawe czy dotrwają do tego 300 numeru, bo sprzedaż leci na łeb na szyję. No trochę kombinują. Zmiana ceny, brak płyty, szukają sposobu na zwiększenie sprzedaży/zysku. A masz jakieś dane dot. sprzedaży? Edit a dobra, mam. Kurde 52 000 sprzedane. Kiedyś się chwalili nakładem 200 000. Godzinę temu, Ukukuki napisał: Był taki zin konsolowy i jeden z forumowiczów tam pisał. Był to chyba @ogqozo To był Konsole Zone w Action Magu. @Farmer tez tam pisywał. I ja w sumie ze dwie recki podesłałem : Finał fantasy chyba iv i harvest moon, albo ctr. Pisało się tylko o dobrych grach:) 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi