grzybiarz 10 289 Opublikowano 20 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 trzysetny numer dla smakoszy? ja wiem że promują jedzenie pizzy na końcówkach, no ale kurła bieda w (pipi) ta okładka. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 20 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Okładka... Nie wiem jak wy ale ja czytam to co w środku i tyle. Czasem przez ten płacz z powodu okładek zastanawiam się czy wy je w ramki oprawianie albo siedzicie z drinkiem i kontemplujecie obrazek jak jakieś dzieło w galerii? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 20 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 6 minut temu, blantman napisał: Okładka... Nie wiem jak wy ale ja czytam to co w środku i tyle. Czasem przez ten płacz z powodu okładek zastanawiam się czy wy je w ramki oprawianie albo siedzicie z drinkiem i kontemplujecie obrazek jak jakieś dzieło w galerii? Trudno, żeby oceniać zawartość numeru, który jeszcze nie miał premiery. Komentuje się to co jest dostępne. Po to m.in. jest właśnie forum. A bądź co bądź okładka jubileuszowego numeru jest ważna i pewnie w redakcji cda czy tam wydawcy zostanie nawet 'oprawiona w ramkę'. xd A co do samej okładki to w sumie nie jest zła, lubię minimalizm, ale po co tam jest ta pizza? To jest jakiś inside joke cda czy tylko, żeby jeszcze podkreślić gratis w postaci zniżki w domino? Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 20 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 (edytowane) 43 minuty temu, MBeniek napisał: Trudno, żeby oceniać zawartość numeru, który jeszcze nie miał premiery. Komentuje się to co jest dostępne. Po to m.in. jest właśnie forum. A bądź co bądź okładka jubileuszowego numeru jest ważna i pewnie w redakcji cda czy tam wydawcy zostanie nawet 'oprawiona w ramkę'. xd A co do samej okładki to w sumie nie jest zła, lubię minimalizm, ale po co tam jest ta pizza? To jest jakiś inside joke cda czy tylko, żeby jeszcze podkreślić gratis w postaci zniżki w domino? Inside joke odkąd czytam CDA 1997 roku prosili o dosyłanie pizzy do redakcji i dokarmianie. Plus zawsze pizza na deadline. Mi okładka pasuje bo właśnie taką stricte pod czytelnika cda Edytowane 20 Września 2019 przez blantman Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 20 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 300 numer CDA. Chryste, ile to się zleciało już, a pamiętam jak mam swoje pierwsze egzemplarze CDA, a najlepsze z Duke Nukem 3D jak dali freeware w CD. To były czasy, a teraz ni ma czasów. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 20 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Nowy CDA kosztuje 17.99. Za gowniaka bym się wkurzył, mając odliczoną dychę a tu znowu zmiana ceny. Tłumaczą to far cryem - pełniakiem, który wyszedł 5 lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 21 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 Tak, te skoki cenowe to jakaś żenada. Rozumiem podwyżkę/obniżkę, ale żeby co miesiąc inna cena? Poyebao! Te śmieszne pełniaki powinni dawno wywalić i trzymać się jednej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 21 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 Utrata pełniaków, to za duża zmiana. Tylko co tam można jeszcze na płytę wrzucać? W dobie streamingu i braku demówek? Bonus 1 z tapetami, czy Bonus 2 z trainerami? A może Na luzie ze śmiesznymi fotami? Kącik Strefa WWW dla początkujących webmasterów? Action Mag dla poczytania i pisania? Ech, kiedyś to było, brak Internetu i ta płyta to było "okno na świat" Ale mogliby ograniczyć koszty wywalając płytę i dając np. kodzik na GOGa. Polski GOG i niemieckie wydawnictwo CDA mogłoby tu dojść do współpracy i jakiejś ciekawej oferty cenowej dla wydawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 21 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 14 godzin temu, MBeniek napisał: To jest jakiś inside joke cda czy tylko, żeby jeszcze podkreślić gratis w postaci zniżki w domino? Inside bo na deadline zawsze zamawiaja pizze. A ta historia z zuleniem pizzy od czytelnikow co balntman pisal to sie moze raz zdarzyla. Tak czytam i sie dziwie czemu grzybiarz sie denerwuje na podwyzke ceny o 3zl a zapomnialem, ze oni teraz sa po 10 a nie po 15 xD. No to ladny prezent na urodziny, taki co to sobie sami czytelnicy za niego zaplaca. Ide o zaklad, ze w okolicach gwiazdki Primal bedzie za free na ubistore. W zeszlym roku rozdali wszystkie assassyny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 21 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 14 godzin temu, MBeniek napisał: Trudno, żeby oceniać zawartość numeru, który jeszcze nie miał premiery. Komentuje się to co jest dostępne. Po to m.in. jest właśnie forum. A bądź co bądź okładka jubileuszowego numeru jest ważna i pewnie w redakcji cda czy tam wydawcy zostanie nawet 'oprawiona w ramkę'. xd Niby tak, ale w praktyce Blanti ma rację. Komentarze na temat okładki często i gęsto są jedynymi jakie wygłosi konkretna osoba na temat danego numeru (tyczy się to również PE). Chyba nie przesadzę jak napiszę, że niejednokrotnie jedynymi wpisami o konkretnym numerze. Dałbym nawet 20zł, ale numer powinien być mocniej tekstowo nastawiony na jubileusz, a tu jednak ukłon w stronę fanów badziewnych dodatków. Mniej pracy, łatwiej przecież skasować więcej od ludzi za śmieci. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 21 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 Mogli zdradzić, że Smuggler to Jerzy Poprawa Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 22 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 Ch.uj to kogo obchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 26 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 Kupiłem tego nowego CDA, papier pogorszyli, bo cieniutki jak niegdyś w Bravo, czy w Życiu na Gorąco. Jeszcze trafił się wadliwy egzemplarz i font jest na niektórych stronach jakby rozmyty/przesunięty. A mogłem kupić PDFa Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 546 Opublikowano 26 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 Poprzedni numer miał fajny papier. Nowy i inny niż do tej pory. Taki szorstki, gazetowy, ale puszysty i bardzo mi się podobał, bo był przyjemny w obsłudze. Ten rzeczywiście jakiś lichy. W pierwszej chwili sprawdziłem czy numer ma tyle stron co zwykle, bo jest cieniutki jak na 132 strony. Niezależnie od osobistych preferencji gołym okiem widać spadek jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 26 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 Znalazłem coś dla Mejma, skan pisma na którym się wychował: https://www.t2e.pl/www/files/2019-09-26/bajtek_3-1985_skanB4n_t2e.pl-t2e.pl.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 26 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 Piekny. Kurs Logo nawet jest, szkoda ze ostatnia czesc. Opusc zolwia. W sumie bajtek byl pierwszym moim pismem o grach, ktore trzymalem w rekach. O ile pismem o grach mozna nazwac dwie czy tam 4 strony w srodku magazynu. Ojciec mial jakis jeden egzemplarz w domu. Pierwszym swiadomym i calkowicie o gierkach byl SGK, pierwszy numer, kupiony chyba na pierwszych odwiedzinach wroclawskiej gieldy komputerowej (oczywiscie mowa o stolowce polibudy). A wychowalem sie oczywiscie na SS. pozdrawiam Mejm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 26 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 To numer z 1985 roku, jak Ty wtedy miałeś kilka lat to... jesteś ze 3x starszy od Pawcia Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 26 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 No mialem 2 lata, milan plywal u starego w jajkach a mama Pawcia dostala pierwszy okres. Tak to widze. 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 1 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Czytam na stronie pixela że teraz ma dzielić psx extreme i Pixel 2 tygodnie. Powoli wprowadzają to w życie. PSX był w tamtym tygodniu a Pixel pierwszy czwartek miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 2 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 I to jest dobra zmiana moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 7 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 Wrzucam jako ciekawostkę: https://www.komputerswiat.pl/aktualne-wydanie/komputer-swiat-112019-21-urodziny-ks/q128y48? 21. urodziny KomputerŚwiat. Ja tam czasem kupię, poczytam te ich spolszczone testy okraszone tabelkami i ocenami do 0,1. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. grzybiarz 10 289 Opublikowano 8 Października 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Jakiś czas temu narzekałem na Wielką Księgę Gier Piotra Mańkowskiego. Poza tym, że jest to trzecia wersja książki "Cyfrowe Marzenia", to nie podobało mi się subiektywne zdanie autora, jakie to kąsole są złe, a najlepsze są stare komputery. Wolałbym bardziej encyklopedyczny styl, niż te kwiatki co wklejam poniżej. A i sam fakt, że na NESa, czy PSXa, poświęcono raptem kilka stron, mnie jako gościa, który się na tym wychował, boli najbardziej Zebrałem się do kupy i wyszedł post na A4. Cały ten akapit, to niepogodzenie się z faktem jakie to Mario jest dobre. Autor powinien kupić wtedy Pegasusa i się o tym przekonać. Intuicyjne sterowanie, szybka rozgrywka, sekrety, świat w który wsiąkamy od pierwszych chwil. No ale jak grał w Maniac Mansion i uznaje ten tytuł za lepszy, to nie musi od razu krytykować Mariana. Wyszły jakieś kolejne części tego "superowego" Maniac Mansion? No więc właśnie Tiaa, na konsolach nie było skomplikowanych symulatorów, strategii (dopiero od czasów SNESa coś zaczęło wychodzić), ale czy taki Final Fantasy, to mała, prosta gierka? Albo Castlevania, Metroid... No już tak nie uogólniaj gościu. Tutaj podkreśliłem niewiedzę autora. Ta mgła to przecież pojawiła się ze względu na ograniczone bebechy PSXa - lepiej zrobić mgłę i pojawianie się obiektów tuż "przed nosem", bo wczytanie całej planszy na pewno nie udałoby się na 2MB RAMu konsoli. Lemmingi, gierka gdzie kontrolowaliśmy grupę stworków, które bezwiednie idą na przód + połączenie przygodówki point 'n click Neverhood. I to ma być mix jaki jest w Little Big Planet? Do 2017 na pewno wyszło więcej wartych uznania gier, niż tylko RE 7: Robinson, Thumper, Farpoint, czy SuperHot VR na przykład. To takie wybrane rzeczy, które mnie denerwowały aż musiałem cyknąć foto. A jest tego więcej. Wydaje mi się, że by powstała taka prawdziwa Wielka Encyklopedia Gier, to musi ją napisać kilka osób: jeden od Arcade, drugi od kompów, trzeci od konsol. Nie wydaje mi się, by jeden człowiek był w stanie zebrać do kupy tyle informacji. Tak, czy siak, nakład wyczerpany i dobrze, bo może jeszcze dostalibyście książkę w prezencie:) A tej nie polecam. 8 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 ale glupoty pamiętam jak ktoś tutaj, albo to było na Twitterze (coś mi się z kosem kojarzy), wrzucał te fragmenty, może to nawet byłeś ty Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 twittera nie mam, ale możliwe, że narzekałem już wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 11 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 W dniu 8.10.2019 o 11:20, grzybiarz napisał: Wyszły jakieś kolejne części tego "superowego" Maniac Mansion? No więc właśnie Druga część Maniac Mansion nazywa się Day of the Tentacle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi