Skocz do zawartości

GTA V - smaczki, lokacje, easter eggs

wojnar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W grze można znaleźć supersportową brykę do złudzenia przypominającą Bugatti Veyrona Super Sport - łatwo do poznać po czarno-pomarańczowym malowaniu i literze "T" w logo (zamiast oryginalnego "B"). Niby nic szczególnego, ale jest jeszcze jedno nawiązanie do tej legendarnej marki.

W jednej z misji musimy ukraść Z-Type'a dla Dave'a. Samochód ten to wierna kopia Bugatti Type 57SC Atlantic, a więc najdroższego obecnie auta świata. Z tyłu auta widnieje taka sama literka "T", więc marka się zgadza, zresztą, do cholery - nawet w grze widać, że karoseria składa się z dwóch połówek połączonych nitami, zupełnie jak w oryginale.

W misji Dave wspomina, że zostało 10 egzemplarzy tego wozu. Nie wiem, czy te dane są prawdziwe, ale mimo wszystko to świetny smaczek.

atl.jpg

Opublikowano

Zauważyłem, że wszystkich misji jest 69. 69. Yebane zboczuchy w Rockstar, wsadzają tę liczbę gdzie popadnie. :D

Opublikowano

W jednej misji

musimy udać się na plan filmowy i ukraść samochód do złudzenia przypominający samochód Bonda :D Ale to nic, tym samochodem można rozrzucać kolce i polecam sprawdzić "do czego służy czerwony przycisk" ;) W późniejszej misji dochodzi jeszcze działko...

Ile tam tego jest to głowa mała :D

Opublikowano

Ale "smaczunio" odkryłem :woot: 

W grze są między innymi do znalezienia "znajdźki" - listy wyjaśniające tajemnicę jakiegoś zabójstwa. Wejdzcie w internet (ten w grze oczywiście) i wpiszcie w wyszukiwarkę "Leonora", znajdzie wam stronkę z zamordowaną Leonorą Johnson. To właśnie o jej tajemnicy zabójstwa, szukamy listów.

Mother of God - co na tej stronie się dzieje xDDDDDDDDDDDDDD Zobaczcie zdjęcie, przeczytajcie fakty czy notatki o podejrzanych - przemasakra :turned:

Całość to oczywiście nawiązanie do Elizabeth Short czy sprawy Czarnej Dahli. Poza tym wszystko zajeżdża też trochę L.A Noire (szczególnie fotki na stronie xD) w którym oczywiście też była sprawa Czarnej Dahlii. Już pomijam fakt, że Leonora Johnson - Johnson może z tych Johnsonów (od Carla) hehe :thumbsup:

Druga sprawa to pewnie każdy o niej wie co gra. Ale muszę to napisać - pierwsza misja Trevora

Johny [*]

Dzizas fucking Chrajst - mózg rozje.... dosłownie i w przenośni :shok:

Opublikowano (edytowane)

Haha dokładnie o tym samym myślałem podczas tej scenki. Drugi Trailer się kłania, najlepsze, że praktycznie oglądałem go codziennie nawet po kila razy w ciągu dnia.

Gdyby tylko człowiek wiedział kogo tam

butuje Trevor

heh.

Edytowane przez Słupek
Opublikowano

Ale "smaczunio" odkryłem :woot:

W grze są między innymi do znalezienia "znajdźki" - listy wyjaśniające tajemnicę jakiegoś zabójstwa. Wejdzcie w internet (ten w grze oczywiście) i wpiszcie w wyszukiwarkę "Leonora", znajdzie wam stronkę z zamordowaną Leonorą Johnson. To właśnie o jej tajemnicy zabójstwa, szukamy listów.

Mother of God - co na tej stronie się dzieje xDDDDDDDDDDDDDD Zobaczcie zdjęcie, przeczytajcie fakty czy notatki o podejrzanych - przemasakra :turned:

Całość to oczywiście nawiązanie do Elizabeth Short czy sprawy Czarnej Dahli. Poza tym wszystko zajeżdża też trochę L.A Noire (szczególnie fotki na stronie xD) w którym oczywiście też była sprawa Czarnej Dahlii. Już pomijam fakt, że Leonora Johnson - Johnson może z tych Johnsonów (od Carla) hehe :thumbsup:

W tv tez mowia o tym zabojstwie

• Plusik 1
Opublikowano

Te znajdźki są poświetlane jak np. apteczki i podobnej wielkości? Chyba są w jakiś wykręconych miejsach bo jeszcze na żadną nie trafiłem, ale też nieszczególnie jeszcze szukałem

Opublikowano (edytowane)

Kurde nie pamiętam dokładnie lokacji, bo nie chciało mi sie zdjęcie przesłać, ale na południowy-wschód od Mt. Chlliad po lewej od autostrady jest obóz jakiś UFO-hippisów :D Całą góra jest wymalowana w różne hasła i wizerunki obcych, dobre teksty między sobą rzucają czy do bohatera, polecam odwiedzić :D

Hehehe i teraz dopiero do mnie dotarło, że to Audi A6 lookalike pod domem Michaela zwane jest Tailgater :D Dla tych co oglądają Top Geara i wiedzą czemu Audi jeżdzą sami "cocks" nazwa wyda się maksymalnie trafiona :D

Edytowane przez Bartg
Opublikowano

Ja znalazłem kolo fortu zancudo zamkniętą wioskę gdzie ludzie chodzą nago masakra, w środku kij bejsbolowy znalazłem i masa broni tam jest ;], chwile potem jadę autostradą a ci nadzy kolesie atakują jakaś babkę to jej pomogłem i okazało się że to jakaś sekta przeciwników technologi haha. Nie jestem w stanie ogarnąć na ile godzin starczy ta gra , jest tam masa rzeczy do zwiedzania i ogarniania.

Opublikowano

Cholera, smaczków samochodowych jest cała masa! Pomijając już fakt, że auta tym razem naprawdę przypominają swoje realne odpowiedniki, wspomnę tylko, że model do złudzenia przypominający Audi nazywa się...Tailgater. Nazwa adekwatna do zachowań typowych kierowców aut niemieckiej marki.

Opublikowano

Kategoria smaczki - pomogłem typowi w odebraniu jego roweru jakiemuś zbirowi który mu go zakosił. Mineły ze 2-3 dni w świecie GTA i dostałem e-maila od typa, że za bezinteresowną pomoc daje mi 100k $ w akcjach jego sklepu. Raz pojechałem do fryzjera coby odszykowac Michaela przed grą w tenisa - wchodzę i napad. Szkoda, ze po odzyskaniu łupu i oddaniu go właścicielom nie dostaje się, np. zniżki na usługi w salonie. Ale smaczki, ale smaczki. <3

Opublikowano (edytowane)

ma ktos jakas liste jakie fury udaja jakie? w sensie tailgater to audi, a reszta?

Długo by wymieniać, poza tym część samochodów to hybrydy (np. przód Jaguara i tył Aston Martina), ale postaram się kilka odgadnąć.

Idąc za http://www.igta5.com/vehicles

Blista - Volkswagen Scirocco

Dilettante - Chevrolet Volt

Issi - Mini Cooper

Cognoscenti Cabrio - Bentley Continental

Dominator - Shelby GT500

Gauntlet - Dodge Challenger SRT8

Phoenix - Pontiac Firebird Trans Am

Picador - Chevrolet El Camino

Washington - Ford Crown Victoria

9F - Audi R8

Banshee - Dodge Viper

Buffalo - Dodge Charger SRT8

Carbinozzare - prawdopodobnie Ferrari F12

Comet - Porsche 911

Coquette - Corvette Stingray 2014

Elegy RH8 - Nissan GTR

Feltzer - Mercedes SL AMG

Oracle - BMW serii 5

Super Diamond - Rolls Royce Phantom

Surano - Jaguar F-Type czy Mercedes SLS? Nie widzę :D

JB 700 - no kurde, James Bond 700 ;) oczywiście Aston Martin DB5

Monroe - Ford GT40

Z-Type - Bugatti Type 57SC Atlantic

Adder - Bugatti Veyron

Bullet - Ford GT

Entity XF - Koenigsegg

Infernus - Lamborghini Murcielago z wydechem od Pagani Zondy ;)

Vacca - Lambo Gallardo?

Voltic - Lotus Elise/Exige

Baller - Range Rover

Baller 2 - Nowy Range Rover

Beejay XL - Toyota FJ Cruiser

Cavalcade - Cadillac Escalade

Dubsta - Mercedes klasy G

FQ2 - Infiniti FX

Mesa - Jeep Wrangler

Patriot - Hummer H2

Rocoto - Porsche Cayenne

Tyle wywnioskowałem z tych małych obrazków, jak chcesz to poszperam w grze i dopiszę do listy.

Edytowane przez Snake1996
Opublikowano

Kurde nie pamiętam dokładnie lokacji, bo nie chciało mi sie zdjęcie przesłać, ale na południowy-wschód od Mt. Chlliad po lewej od autostrady jest obóz jakiś UFO-hippisów :D Całą góra jest wymalowana w różne hasła i wizerunki obcych, dobre teksty między sobą rzucają czy do bohatera, polecam odwiedzić :D

Hehehe i teraz dopiero do mnie dotarło, że to Audi A6 lookalike pod domem Michaela zwane jest Tailgater :D Dla tych co oglądają Top Geara i wiedzą czemu Audi jeżdzą sami "cocks" nazwa wyda się maksymalnie trafiona :D

Trafiłeś na coś co istnieje także w realu. Wpisz sobie w googlach Salvation mountain (całość jest sprawką jednego kolesia na emeryturze w podzięce dla boga). 

2191295871_970c230c59.jpg

Opublikowano

Trafiłeś na coś co istnieje także w realu. Wpisz sobie w googlach Salvation mountain (całość jest sprawką jednego kolesia na emeryturze w podzięce dla boga). 

2191295871_970c230c59.jpg

Ooo super dzięki, nawet nie wiedziałem że coś takiego istnieje :D Pokłony po raz kolejny dla R*.