Skocz do zawartości

GTA V - smaczki, lokacje, easter eggs

Featured Replies

Opublikowano

btw kanistrów - wybuchają w rękach jeśli dostanie się do nich ogień

• Odpowiedzi 208
  • Wyświetleń 44,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Araby dostali swoją wersję    

• http://www.youtube.com/watch?v=NvEp11B83wM   Nie miałem pojęcia o niektórych z tych rzeczy. To przywiązanie do szczegółów, słodki jezu.

• raven_raven
    raven_raven

https://www.youtube.com/watch?v=DhIpXyaqyW0   Mój ukochany kanał na yt robi filmik o easter eggach w mojej ukochanej grze .

Opublikowano

z tym chowaniem w krzakach to świetna sprawa, nie wiedzialem

Opublikowano

Dobre te mity, pewnie takich drobnych smaczków, które są zupełnie logiczne jest mnóstwo, ale mimo wszystko cięzko się spodziewać, że pomyśleli o wszystkim, a jednak :)

Opublikowano

Dzisiaj wpadło mi trofeum za wydanie 200 mln dolarów. Niestety, przez błąd w grze, który nieświadomie odkryłem. Jak nie chcecie psuć sobie zabawy, to lepiej nie czytajcie.

Chciałem zainwestować 57 mln w Debonaire (najtańsze akcje na LON), jednak po akceptacji i kliknięciu "kontynuuj", kasa nie schodziła z konta, a akcje nie pojawiały się w portfolio. Nie wiedziałem o co chodzi i próbowałem kupić te akcje jeszcze dwa razy, po czym wpadł pucharek. Widocznie gra zaliczyła te 171 mln jako wydane, mimo że tak naprawdę nic nie kupiłem.

Opublikowano

Ten filmik z mitami zarzadzil :) Co prawda zdarzaja sie i kruczki jak np. Michaelem wbilem na chate Franklina i ten po mojej odmowie wspolnego picia wyszedl z domu w sina dal mimo ze wchodzac byl mocno zajety na tarasie telefonem ;)

Opublikowano

Pierdoła ale - podejdźcie na przystanek busowy. Jeśli siedzi jakiś delikwent to kopnijcie w gościa od tyłu za szybą. Parskłem :D

Opublikowano

Mi się wydaje czy misja gdzie Trevor

namierza z policyjnego helikoptera chip w prawie jazdy, typa ktoremu trzeba ukraść fure

to jeden wielki ester egg pt

co by było gdyby GTA V miało kamerę taką jak w GTA I, GTA II i Chinatown Wars

? :) no przeklimat

Opublikowano

Z-Type, którego trzeba rąbnąć w jednej z misji to nawiązanie do samochodu gangu Zaibatsu z GTA 2

Opublikowano

Z-Type, którego trzeba rąbnąć w jednej z misji to nawiązanie do samochodu gangu Zaibatsu z GTA 2

to ten z piętrowego parkingu? Ja jako ciekawostę powiem, że

jeśli po prostu wsiądziemy do niego i zostawimy właściciela Trevor zacznie nawijać do nas o pierdołach  przez radio, po czym stwierdzi ze nie usłyszał komunikatu i dostaniemy kilka gwiazdek. Z racj tego że autko nie może mieć rysy na lakierze trzeba uważać na policję która wyjątkowo agresywnie nas atakuje. Przywalą - misja od nowa. Natomiast jeśli właścicielowi w zamian za fure damy kulkę, nie będzie policji

i dojedziemy na luzie do celu :P

Opublikowano

Na Gry-Online opublikowali potężny zbiór smaczków, easter eggów i nawiązań do filmów. Wpiszcie se w Google "GTA V – smaczki, easter eggi, nawiązania do gier i filmów".

Opublikowano

Podczas biegu wcisnijcie kwadrat, a zaraz potem kółko. Glupia zabawa na grube godziny, zwlaszcza przy uzyciu mniejszych górek. :D

Opublikowano

Już dokładnie nie wiem gdzie (jutro podrzucę mapkę z zaznaczoną lokalizacją) ale trochę za Los Santos jadąc w nocy w górę mapy przy jednej z dróg parę osób organizuje sobie imprezę przy ''boom boxie'' i piwku a jedna kobitka zasuwa w rytm muzyki bez stanika :D

Edytowane przez EvilGucio

Opublikowano
  • Autor

Troszkę contentu ze 100% gry, jeśli się boicie to nie wchodźcie w spoiler

Pierwsze UFO - pod wodą, to już w sumie widzieliśmy, do tego nie jest potrzebne 100%maxresdefault.jpg

Drugie UFO - na Mt. Chilliad, pojawia się po 100% gry. Pojawia się o 3am i musi być burza żeby się pojawiło - jest to coś w stylu hologramu, jak się w to strzeli to nic się nie dzieje, poprostu rakieta przelatuje przez to:

0_0.jpg

Ciekawy jest napis FIB na nim

0_0.jpg

0_0.jpg

Trzecie UFO - To już jest prawdziwy szok. Nad tą bazą wojskową. Trzeba się wzbić na jakieś 3/4 maksymalnej wysokości. Słychać wtedy dziwne dźwięki, serio, aż ciarki przechodzą. To już nie jest hologram. Walenie z rakiet nic nie daje ale już da się w to strzelić. Wygląda zaje.biście. Jak wyląduje się helikopterem to jest się wyrzucanym daleko w górę i się ginie, a jak wleci na spadochronie to razi prądem.

0_0.jpg

Czwarte UFO - nie ma co dawać zdjęcia, jest dokładnie takie samo jak na Chilliad, znajduję się nad tymi malunkami "Save us" itp na pustyni. 

Poszukiwania jetpacka trwają!

Opublikowano

znalazłem

Packie'go McReary do ekipy przygotowawczej, zgarnąłem go jak robił nieudany napad na sklep ze swoim ziomkiem i prosił mnie żebym pomógł mu uciec przed glinami  :D

Opublikowano

SPOILER z postacią z IV

Jadę sobie Franklinem i dzwoni typek od taksówek, bo ją wykupiłem, że ktoś potrzebuje dobrego kierowcy i czeka na lotnisku. No to przyjmuję i jadę, zajeżdżam, typek wsiada, jakaś gadka szmatka, ale nie mogą dojść do porozumienia, w końcu typek mówi, że zamierza okraść jubilera i potrzebuje kierowcy. Jedziemy na miejsce, czekam, typek wraca, gubimy policję, jedziemy na lotnisko i teraz BOMBA. Franklin mówi " Powodzenia Derrick", ku.rwa, Derrick McReary, brat Packiego!!!! A ten wybiera się do LC, mówi, że jest od kilku lat na emeryturze i to jego ostatni skok(coś jak Michael :D ). Rozłożyło mnie to na glebę totalnie.

Zaje.bisty smaczek. 

Opublikowano

Progi do aut sportowych (np. do auta Michaela), czyli z angielskiego side skirts przetłumaczono jako...

Tak, zgadliście: spódniczki! Do wyboru mamy spódniczki sportowe, karbonowe i inne. :) Niby drobiazg i być może było to zamierzone, ale i tak popłakałem się ze śmiechu.

Opublikowano

Mam nadzieję, że "zastalkowaliście" (zalajkowaliście) profile firm w grze poprzez www.lifeinvader.com (otwieranej na PC).

Można dorwać sporo zniżek, jeśli należymy do Social Clubu + ofkoz kopalnia beki.

Opublikowano
  • Autor

Dopiero teraz zauważyłem że jak wybuchnie kilka samochodów i będą palące się wraki to przyjedzie straż pożarna i ugasi wszystko :)

0_0.jpg

Opublikowano

Praktycznie w każdym nowożytnym GTA tak było. 

Opublikowano

SPOILER z postacią z IV

Jadę sobie Franklinem i dzwoni typek od taksówek, bo ją wykupiłem, że ktoś potrzebuje dobrego kierowcy i czeka na lotnisku. No to przyjmuję i jadę, zajeżdżam, typek wsiada, jakaś gadka szmatka, ale nie mogą dojść do porozumienia, w końcu typek mówi, że zamierza okraść jubilera i potrzebuje kierowcy. Jedziemy na miejsce, czekam, typek wraca, gubimy policję, jedziemy na lotnisko i teraz BOMBA. Franklin mówi " Powodzenia Derrick", ku.rwa, Derrick McReary, brat Packiego!!!! A ten wybiera się do LC, mówi, że jest od kilku lat na emeryturze i to jego ostatni skok(coś jak Michael :D ). Rozłożyło mnie to na glebę totalnie.

Zaje.bisty smaczek. 

jak weźmiesz packiego na skok w paleto bay, to mówi, że derrick nie żyje

Opublikowano

LOL haha :D

Opublikowano

Trafiłem na to , ale w ogóle nie skojarzyłem tego z tym filmem.

Opublikowano

Lol parę minut temu po jakiś 45h gry wypadłem przez przednią szybę Franlinem z jego auta w trakcie wypadku ze średnią prędkością Oo