Skocz do zawartości

Hearthstone

Ruther

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a mowie to ja, osoba ktora nie gra w wowa i nie ma pojecia o tym swiecie. Na bank kupię pełną wersję

A to nie ma być F2P z mikrotransakcjami przypadkiem?
Opublikowano

"To szkoda"?

"To by wyjaśniało wszystko"?

"Cały Blizzard"?

Przepraszam bardzo ale... w czym problem że F2P? Bo w przypadku HearthStona nie widzę wielkiego problemu. Jeżeli ktoś chce mieć wszystkie karty w jeden dzień, no to fakt, musi trochę zapłacić. Sek w tym, że nie ma wielkiego sensu by mieć je wszystkie od razu. Grając po trochu każdego dnia, aka robiąc questa jedynie można sobie uzbierać karty w miarę przyzwoitym tempie. A jak chcemy jakieś konkretne to zawsze jest opcja Disenchantu/Crafta.

Opublikowano

Ja mam pytanie: rozumiem że wejście na arenę opłacamy złotem zdobytym z zadań. Czy jest inna droga zdobywania boosterów niż kupowanie ich za złoto/prawdziwe pieniądze? Bo nie wiem jak dużo złota mogę wydać, żeby potem nie płakać, że nie mogę wejść na arenę.

Opublikowano

Każde wejście na arenę gwarantuje Booster Packa. W zależności od tego jaki klucz zdobędziesz, takiej jakości będzie paczka kart i pozostałe nagrody.

Bullshit :)

Packi są zawsze takiej samej jakości - aka random. Na to czy dostaniesz z nich najbardziej pospolite karty czy Gold Legendary nie ma najmniejszego wpływu Twój progres na Arenie. Możesz równie dobrze kupić sobie Booster Packa za 100g i masz tą samą szanse na karty. Jedyne co daje Ci lepszy klucz z areny (odnośnie packów) to szansę na drugi Booster Pack przy 12 winsach. Dust, pojedyncze karty i gold to inna sprawa.

• Plusik 1
Opublikowano

Oprócz mnie ktoś ma wrażenie że te areny to lekki shit? 
Znaczy fajnie się gra itp. ale kilka spraw mnie denerwuje. Strasznie duża losowość przy układaniu deka. Nie raz miałem sytuację że trafiły mi się 3 gówna do wyboru pod rząd. 
Rush aby zabić hero ehh... nie jeden już przez to przegrał ale dalej to robią i jest to strasznie irytujące. 
Oprócz tego trafi się typ z takim combo ze mi wywala 32 dps w czterech kartach i robię tylko wielkie oczy :O

Opublikowano

"To szkoda"?

"To by wyjaśniało wszystko"?

"Cały Blizzard"?

Przepraszam bardzo ale... w czym problem że F2P? Bo w przypadku HearthStona nie widzę wielkiego problemu. Jeżeli ktoś chce mieć wszystkie karty w jeden dzień, no to fakt, musi trochę zapłacić. Sek w tym, że nie ma wielkiego sensu by mieć je wszystkie od razu. Grając po trochu każdego dnia, aka robiąc questa jedynie można sobie uzbierać karty w miarę przyzwoitym tempie. A jak chcemy jakieś konkretne to zawsze jest opcja Disenchantu/Crafta.

W tym, że mikropłatności są do dupy i wolałbym raz zapłacić za i już.

Opublikowano

Mnie tylko zastanawia czy zrobią jakieś singlowe misje czy coś w których będzie mozna zdobyć jakieś karty.

Bo jak na razie sama arena i pojedynki to troche ubogie jest,wiem że beta ale mało wszystkiego.

Taki choćby Tyrant jest o lata świetlne lepszy pod tym względem.

Opublikowano

tia niestety jest to tak jak diablo 3 z dostaniem pvp po premierze

osobiscie nie spieszy mi sie zeby dodawali za szybko nowy dodatek i klasy bo lista kart ktore juz teraz potrzebuje jest dluga i kosztowna w dust

jedynie ten adventure mode i nagrody za rank chcialbym w dniu premiery

Opublikowano (edytowane)

Nie będzie wipe'a. A przynajmniej na dziś dzień nie jest planowany.

W razie wipe'a zwracają golda na konto. Ludzie w trakcie bety dostali zwrot w wysokości nawet i 40.000 golda.

Edytowane przez Kazuun
Opublikowano

Poszedłem pierwszy raz na arenę, za darmo.

W sumie ciekawa opcja, tylko ta losowość kart jest trochę wielka i ostatecznie strasznie słaba talia mi wyszła. No, ale udało mi się raz zwyciężyć i dostałem boostera + 40 golda, więc nie tak źle.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Gra wyszła. Dostała nawet 10 na Eurogamerze. Za darmo, to zainstalowałem. Przeszedłem parę misji treningowych. Włączam "pojedynek", dobrano mnie do jakiegoś przeciwnika, robię ruch... przeciwnik nic nie robi. Czekam 10 minut, wnerwiam się, wyłączam, wyinstalowuję. Tak, warto było za darmo sprawdzić, nadal nie mam żadnej ochoty na granie online.

Edytowane przez ogqozo
Opublikowano

Dziwne, w becie wystarczyło nic nie robić przez bodajże minutę czy dwie i włączał się licznik, który sprawiał, że tura przeciwnika przepada (nie wiem czy nie było tak, że po kilku razach masz wygraną).

Opublikowano

I nadal tak jest. Tury mają chyba 90 sekund. Jeżeli nie wykonasz ruchu w swojej turze to na następną masz jedynie 20 sekund (czy coś koło tego.

Nie mam pojęcia skąd kolega wyżej wziął owe "10 minut" ale podejrzewam, że wyolbrzymianie jest potrzebne by sprzedać słaba opinię ;)