Gość Orzeszek Opublikowano 6 września 2016 Opublikowano 6 września 2016 odpadam z turnieju, nie mam teraz czasu na ustawianie się na konkretną godzinę na gierkę Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 9 września 2016 Opublikowano 9 września 2016 mam zadanie na 80 golda, kto pierwszy ten lepszy xd Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 9 września 2016 Opublikowano 9 września 2016 (edytowane) Dostałem zadanie dwa razy wygrać Valerą lub Garroshem i udało mi się łotrem zrobić to, na co stworzyłem talię(notabene pierwsze moje gry tą klasą miały miejsce dziś)- gwałt prowokatorami i drobnicą umożliwiły mi dobić Gul'dana w szóstej turze rzucając kartę 5/2 z szarżą. Masa szczęścia jednak, idealnie na styk i w ogóle. Może w końcu starczy mi samozaparcia by zdobyć nagrodę sezonową No i przy okazji przewaliłem gratisowe wejście na arenę, mimo to za nic dostałem jeden pakiet i 30g- to standardowy bonus za nic niezdziałanie tam, na zachętę za pierwszy raz, czy miałem farta po prostu? Edytowane 9 września 2016 przez gkihdghdhj Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 9 września 2016 Opublikowano 9 września 2016 To standardowa "nagroda", jako rekompensata, że wydałeś 150 golda na pakiet za 100:) Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 9 września 2016 Opublikowano 9 września 2016 (edytowane) Zawsze jest paczka + inna nagroda albo kilka zależne od tego, ile meczów wygrasz. Akurat większość graczy zazwyczaj jęczy, że te nagrody są za niskie i "niesprawiedliwe", co zdaje się sugerować, że Arena jest dla nich "pracą", na której tylko ciułają paczki i pył na "prawdziwą" grę. Edytowane 9 września 2016 przez ogqozo Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 9 września 2016 Opublikowano 9 września 2016 No gdybym zapłacił za wejściówkę, to bym miał stratę 20g, imo żadna tragedia, tym bardziej, że mogłem zagrać nowymi, nieznanymi kartami. A na ogół warto kupować pakiety z turnieju? Wpadła mi tam złota Pani Jeziora, którą czasem wykorzystuje, moc specjalna kosztuje wtedy 1 kryształ, ale poza tym to średnio mi się widzi. Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 9 września 2016 Opublikowano 9 września 2016 jest tam sporo dobrych kart ALE z uwagi na system rotacyjny odradzam wszystkim inwestowanie w ten dodatek 1 Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 9 września 2016 Opublikowano 9 września 2016 Tak w ogóle to Blizzard po raz pierwszy od dawna coś zmienił na Arenie. Otóż po wyłączeniu pojedynczo kart C'Thuna oraz osławionego Purify, teraz około 20 kart zostanie wyłączonych z Areny. Trochę szkoda, bo różnorodność napędza tę grę, ale taka liczba nie zaboli - a teoretycznie ma nieco zmienić balans. Chociaż kryteria wyboru tych kart wydają mi się... dziwaczne. I tak dwie klasy - mag i łotr - straciły dobre karty (np. łupu cupu, beztwarzowy przywoływacz, ten robot co daje +1 do broni), za to inne klasy - złe, sytuacyjne karty, w większości takie, których nigdy by się na arenie nie wybrało (np. 3/1 z furią wichru za 1 many, które ogólnie może i jest beznadziejne, ale powiem wam, że kiedyś na arenie koleś mnie tym zmasakrował w bodaj 4. ruchu, bo nie miałem odpowiedzi, a on mu dodał jeszcze ataku). Czy wiele to zmieni? 2-5 kart mniej do wyboru chyba nie, ale jest to jakieś wydarzenie, które warto mieć na uwadze. Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 10 września 2016 Opublikowano 10 września 2016 nie wywalili nowego portalu maga ktory jest commonem blizzard nie ma pojecia co robi a arena jest przez to kijowa Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 10 września 2016 Opublikowano 10 września 2016 (edytowane) No cóż, na pewno ich celem nie jest to, żeby nie było w ogóle mocnych kart. Portal jest zaiste silny, choć nieco późny. Dzisiaj pierwszy raz po Karazhanie grałem magiem na arenie i wylosowałem trzy. Zacząłem 5-0 i myślę... wow, te portale dojadą mi na luzie do 12-0. Ale gdy zaczęły się schody, to szybko wyszło, że 7. tura to jednak trochę późno, a miałem tylko kilka kart za 2 i 3 many (choć się starałem - ale specyfika areny taka już jest, że często po prostu dostajesz do wyboru strasznie mało nie-beznadziejnych kart za 2 i 3 many). Zobaczymy, gdzie to pójdzie. Tak jak mówię, ja w ostatnich miesiącach sobie mierzyłem i różnice w ilości wygranych na klasę są zauważalne, ale nie ogromne. Dla casualowego grania - różnica między fatalnym "unplayable" wygraniem 4 a "OP insane" wygraniem 5,5 nie jest aż taka ogromna, żeby się denerwować o to. Obecnie jestem blisko pozłocenia swoich bohaterów. Każdym mam wygrane niemal tyle samo meczów na "drabince". Ale to trochę przez te cyferki. Bo nie każdym gra się tak samo fajnie. Moim zdaniem od kilku dodatków zdecydowanym MVP jest wojownik. Po prostu ma najfaniejsze mechanizmy. Dzięki możliwości walenia bronią, ale i dodania masy pancerza mecz staje się dynamiczny, a zabieranie wszystkim 1 HP to prosty motyw, który zawsze angażuje do obmyślania różnorakich ruchów w zależności od sytuacji. Edytowane 11 września 2016 przez ogqozo Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 15 września 2016 Opublikowano 15 września 2016 (edytowane) te kombo na leeroyach od 1:06 Edytowane 15 września 2016 przez Orzeszek Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 15 września 2016 Opublikowano 15 września 2016 (edytowane) Dziś powitała mnie aktualizacja i w oczekiwaniu przeczytałem zmiany, no i :clarkson: Po pierwsze- w sklepie pojawił się zestaw powitalny za ~5euro, na który składa się 10 pakietów klasycznych i jedna legendarna karta. Niestety paypal musi być połączony z kontem/kartą, więc jeszcze dziś tego nie będę miał. Po drugie- będzie nowa skórka kapłana- Tyrande, która będzie w jakiejś specjalnej promocji. Z tego co widzę, to Khadgar był tylko dla posiadaczy Applea, więc jeśli mnie pokusi konkretnie, to będę musiał wypożyczyć od kogoś telefon. /edit: Oui' post numer tysionc. Edytowane 15 września 2016 przez gkihdghdhj Cytuj
Godot 416 Opublikowano 15 września 2016 Opublikowano 15 września 2016 Fajna bójka w tym tygodniu. Robisz mill-druida z Naturalize, Innvervate i tym murlokiem 2/2 co karty dobiera. W 3-4 minuty wygrywasz albo przegrywasz. Wygrywasz znacznie częściej. Godzinka grindu podczas oglądania serialu np i 100 golda wpada Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 15 września 2016 Opublikowano 15 września 2016 to jest łowca otk w 2 tury xd naganiacz mechów, wkurzotron i tygys szablożębny co daje +2 mechom do dmg Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 15 września 2016 Opublikowano 15 września 2016 (edytowane) to jest łowca otk w 2 tury xd naganiacz mechów, wkurzotron i tygys szablożębny co daje +2 mechom do dmg jak coś skórka mediva bedzie za free przy zakupie filmu na dvd warcraft Edytowane 15 września 2016 przez Orzeszek Cytuj
karmaster 363 Opublikowano 16 września 2016 Opublikowano 16 września 2016 (edytowane) W pakiecie powitalnym Edwin + w 1 z paczek Captain Greenskin i ogólnie jakieś 700 pyłu. Całkiem się opłacało Edytowane 16 września 2016 przez karmaster Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 16 września 2016 Opublikowano 16 września 2016 no mi wypadł antonindas którego miałem a tak to same duble kilka złotych epiców, no ale n'zotha w końcu zcraftowałem <3 Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 16 września 2016 Opublikowano 16 września 2016 warto zaznaczyc ze ta gwarantowana legenda bedzie napewno klasowa (czyli valeny edwiny czy inne cenariusy) Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 17 września 2016 Opublikowano 17 września 2016 Tak więc legenda,która mi dropła (coś dla szamana) się powtórzyła, a po odczarowaniu kart nie naliczyło mi pyłu :I No i raczej nic szczególnego nie dropło, Cairn w ostatniej paczce. Dużo ciekawsza była kupiona za gold, dwie rzadkie, jedna epicka, jedna zlota :I No i na dodatek wygrałem teraz dwie partie paladynem, więc trza się będzie starać by mieć serię :I Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 18 września 2016 Opublikowano 18 września 2016 jest mały exploit z tą kartą i portalami. a mianowicie, gdy rzucamy np portal z leczeniem druida, albo ten +2/+2 u paladyna na minionka, buff oczywiście zatrybi dwukrotnie... i przyzwanie stwora też zatrybi dwukrotnie Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 24 września 2016 Opublikowano 24 września 2016 Tak mnie pokusiło czytać opisy kart... Ktoś tu lubi swoją pracę/płace. No i... ekhm... matka wbiła na swoim koncie dwudziesty poziom i ja mam Morgla. Wskoczyło zadanie dominacji szamanem lub magiem, to na brawla poszedłem- bardzo przyjemny, zwłaszcza elegancko jak magiem w drugiej turze rzucisz Antonidasa i przeciwnik do końca nie ogarnia z czym to się wiąże. Miałem też niesamowitą bitkę jako mag kontra paladyn, bite piętnaście minut i walka do ostatnich kart, jak cudownie się czułem, gdy jego portret wypierdzielił. Szaman też dawał radę nie raz, nawet z kartami blokującymi manę. A za zarobiony gold kupiłem paczuszkę, z której dropły absolutnie ujowe karty >:I Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 26 września 2016 Opublikowano 26 września 2016 świetne są te animacje xd Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 27 września 2016 Opublikowano 27 września 2016 (edytowane) Wywal połowę zaklęć i wrzuć miniony zamiast nich. Wyciągaj gunwo przydatne buffy +2/+2 przez całą grę, nosz kurde. Klasy zdają się otrzymywać nowe skórki, nie wyobrażam se jednak innej opcji dla druida niż właśnie Malfurion, niby wciąż żyję głównie strategiami, gdzie nie było Liadrim, Garrosha, Anduina i Valeery, ale w czasie tych paru dni w WoWie żaden druid nie zrobił na mnie wrażenia bycia jakimś nie-randomem. Chyba jedynie Cenarius zostaje, co prawda jest jako minion, ale Medivh też. Na razie jednak trzaskam rankingi coby mieć animowanego, złotego druida. Zostało już tylko 490 zwycięstw. Dziś dwa doszły, zniszczyłem złotego warlocka i niezbyt ogarniętego maga, ale trzy razy mnie przydzieliło do kapłana i gwałt był nieziemski tymi kartami zniszcz stronnika, skopiuj z talii, przejmij wroga, atak jak zdrowie, nie wiem co musi się dziać na wyższych rangach, jeśli wszędzie mówią, że ta klasa nie wygrywa(przykładowo powyższy filmik i komentarze). Edytowane 27 września 2016 przez gkihdghdhj Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 28 września 2016 Opublikowano 28 września 2016 imo ten deck na wyciszeniach lub na wskrzeszaniu jest bardzo mocny. Będzie rewolucja w przyszłym roku jak odpadną 3 dodatki z formatu <zaciera ręce> Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 28 września 2016 Opublikowano 28 września 2016 (edytowane) Upcoming Hearthstone Balance ChangesA set of balance tweaks is coming in a game update. This hits the most highly represented classes and a couple of neutral cards including Yogg. This patch will be going live before the Last Call event for the Hearthstone World Championships. Last Call Invitationals start October 8th. Rockbiter Weapon now costs 2 mana (Up from 1) Tuskarr Totemic can now only summon Basic totems (the same ones from your hero power) Call of the Wild now costs 9 mana (Up from 8) Execute now costs 2 mana (Up from 1) Charge's mana cost has been lowered to 1 (Down from 3) but the minion it is applied to cannot attack a hero that turn. Abusive Sergeant's now has 1 attack (Down from 2) Yogg-Saron, Hope's End will now stop casting spells if he is destroyed, silenced, transformed, or returned to the owner's hand. Quote from Blizzard Wszystko spoko, poza nerfem dla charga - czyli kolejny combo deck do piachu :facepalmz: . Curvestone all day. Jesli kolejna expansion nie postawi na control, to ja olewam ta giereczke - szkoda nerwow na bullshit. Edytowane 28 września 2016 przez smoo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi