Skocz do zawartości

Hearthstone

Ruther

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no te jego dwie gry pod dwóch wygranych straszny niefart, najbardziej potrzebne karty miał na samym dnie xd

Opublikowano

Amnesiac vs Hippi :fsg:  RNG pomoglo w ostatnim meczu, ale ten gosc po prostu deklasuje cala reszte pod katem analizy gry i opanowania.

Licze na powtorke tego pojedynku w finale, a tymczasem kolejny pakiecik na koncie.

Opublikowano

Trochę śmiechłem z tej akcji:

https://clips.twitch.tv/playhearthstone/StrangeEmuUnSane

Ogólnie jakbym miał więcej czasu to mistrzostwa Hearthstone faktycznie wydają się ciekawe. Czytałem opis tzw. "mety" na stronce ze statystykami:

http://www.vicioussyndicate.com/vs-data-reaper-report-24/

I ciekawe są te różne wybory taktyczne, co jak kontruje. Ja tak tylko gram żeby se poklikać. A tam jest opisane kto na mistrzostwach gra czym, lekkie zmiany w różnych celach.

Breath, jak się teraz dowiedziałem, jest słaby. Ale wygrał. Paczka będzie, chociaż co to jest, jedna paczka.

Dzisiaj chciałem coś awansować rangi. Dawno nie byłem na 5. randze w sumie. Drugi ruch, myślę: wow, koleś nic nie zagrał, mam to wygrane. Trzeci ruch...

pxDYbYU.png

Opublikowano

W sumie jak teraz patrzę to można było się nie poddawać, było z 10% szans żebym wylosował Śmierć w następnym ruchu.

Ale cóż. Niezwykle podoba mi się ta grafika stylizowana na średniowieczne witraże. Trafiła na...  monstrualną podkładkę pod myszkę.

hs_oversizeddeskmat_webver.jpg

Opublikowano

No to jutro (o 20:30 o ile sie nie myle) bedzie zapowiedz nowego dodatku.

Gdyby ktos mial info gdzie mozna to obejrzec w necie, to mam nadzieje ze nie zapomni poinformowac kolegow z forum (mam oczywiscie na mysli osoby, dla ktorych nie starczylo Blizzcon ticketow :cebula: ) :lapka:

Gość Orzeszek
Opublikowano

o 19 zaczyna sie ceremonia otwarcia i potrwa godzinkę, za niedługo wyedytuje temat o pogawędkach różnych i tam będą bieżące informacje.

Opublikowano

Dzisiaj chciałem coś awansować rangi. Dawno nie byłem na 5. randze w sumie. Drugi ruch, myślę: wow, koleś nic nie zagrał, mam to wygrane. Trzeci ruch...

pxDYbYU.png

To jest  chyba deck oparty na renounce darkness. Same spelle+barnes i y'shaarj. Pare tygodni temu popularny byl deck huntera oparty na tej samej zasadzie.

Opublikowano (edytowane)

636138832553718808.png

Zapowiada sie niezle, no i nowa legendarka promujaca decki typu Highlander

3ZImcAv.pngUENl2yB.pngaYxSBMa.png6qhbimn.png

I co Blizzard, mozna dodac troche kart kontrolnych? Mozna. Na Hearthpwn dodaja na biezaco nowe karciochy z panelu. :obama:

Na jednym z filmikow widac tez nowa mechanike - czerwony krysztal many. Pewnie cos odwrotnego do overload.

Edytowane przez smoo
Opublikowano (edytowane)

te gierki:D Pavel vs Amnesiac i ten rng draw poly magiem i potem ten sap i drugi raz wygrana po 3 grach do tyłu.

kolejna paczka wpada:)

Edytowane przez luk_ash
Opublikowano

Kapłan ma czar "zadaj 5 wszystkim stronnikom". I jest stronnik 2/2 za 1 many, agonia: lecz 4 bohaterowi. Na pewno nie będzie można powiedzieć przy tym rozszerzeniu, że zmiany w tym, jakimi taliami ludzie grają, są dość niewielkie - wiele kart wydaje się idealną kontrą na wszystko, co obecnie popularne.

Natomiast gra sama w sobie wiele nowego smaku nie nabierze. Karty trójklasowe będą przyjemną ciekawostką do spróbowania parę razy, i na pewno dodadzą trochę pikanterii na Arenie. Wydają się dużo za słabe do gry "na wynik". Po jednej losowej karcie z trzech klas - to bardzo duża losowość.

Opublikowano

te trojklasowe karty narazie wygladaja slabo. za duzo many za male staty i efekt ktory jest taki se. jedyna dobra to ta legenda co daje custom spell ale jeszcze 101 kart przed nami wiec zobaczymy.

to priestowe 5 dmg to po stronnikach co nie sa smokami a nie wszystkim

Opublikowano

Mnie najbardziej cieszy ta karcioszka:

636138720411621568.png

W końcu prawdziwe anti aggro i potencjal dla priesta, rogala, handlocka. Wiadomo, ze reprint Zombie Chow, ale taki reprint byl potrzebny.

Na razie pokazali 31 kart z 132. Jest dobrze,

HS ma szanse podniesc tym dodatkiem z kolan ktorymi kleczal po pas w gownie po wydaniu Kazahstanu.

Opublikowano (edytowane)

to priestowe 5 dmg to po stronnikach co nie sa smokami a nie wszystkim

W kontekście tego co pisałem nie było to akurat  ważne, choć tak konkretnie oczywiście może być. Nawet bez tego jest to karta, od której dupa będzie boleć niczym od bomby światła. Ogólnie kapłan, zgodnie z zapowiedzią, dostał kilka wyglądających zbyt mocno rzeczy, a przecież kapłan ze smokami już teraz jest tak naprawdę całkiem przyzwoity i z ich dodatkiem może gnieść suty od grudnia do marca.

Oczywiście nikt nie umie przewidzieć, jak będą w praktyce przeciwko sobie stać zestawy 30 kart. Nawet w przypadku Karazanu, gdzie niewiele się wydarzyło, największą "karierę" zrobiły karty, które przez ekspertów były często oceniane jako mało znaczące do gry "na wynik", jak pazury szamana czy tajemny olbrzym.

Edytowane przez ogqozo
Opublikowano

całkiem przyzwoity to trochę przesada. niegrywalny na turniejach - końcówka tier 3 jeżeli chodzi o decki.

bardzo możliwe, że cel jest taki żeby był w topie, bo chyba już wszystkie klasy miały tam decki poza właśnie priestem.

ocenianie dodatków nawet po ogłoszeniu wszystkich kart rzadko jest trafione. ktoś przewidywał, że shaman i druid po nerfach będą topowymi deckami?

liczyłem, że ogłoszą jakiś nowy tryb, a tu nic...

Gość Orzeszek
Opublikowano (edytowane)

Z rotacji wypada brm z mocnymi kartami, tgt i liga wiec mocno zmieni sie imo teraz gra. bardzo się ciesze, że nie zobaczę już zarżycieli, justykariuszki (?) i innych troggów totem golemów,  imperatorów. Już mnie dr boom tak nie irytował jak, trogg druga tura totem golem. ZAWSZE KU<RWA ZAWSZE

Edytowane przez Orzeszek