Skocz do zawartości

Hearthstone

Ruther

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Warrior XDDDDDDDDDDDD zamien wszystkie karty w decku na randomowe. może na arenie dla beki będzie grane, ale z drugiej strony dobry myk dla początkujących graczy. wrzuca te dwie karty, reszta draw by je szybko wyciągnąć->zagrać->przyfarcić-> wygrać. wyjdzie w praniu

Nowa eliza fajna, na arenie kosa, w rankedzie taki bardziej upośledzony malkezar,

Malkezar dodawał ci 5 kart do talii, i efekt był taki, że się je normalnie wyciągało zamiast tych, które włożyłeś do talii, bo pasowały. Karta przydatna w sumie tylko w kontekście sytuacji, gdy kończy ci się wszystkie 30 kart, poza tym zazwyczaj szkodziła. Z kolei nowa Eliza dodaje ci 5 kart do ręki za jedną, dużo bardziej czysty zysk. Porównywalne do tej karty maga, że dostajesz 3 zaklęcia - daje ci więcej opcji w łapie.

Obie karty, wiadomo, są skierowane dla biedaków, by dać okazję pobawić się wszystkimi kartami bez konieczności posiadania ich. Ale ja od tego wolę i tak Arenę. W tym kontekście cieszy mnie nowa zmiana, by Arena była tylko w standardzie, a ponadto zauważalnie częściej pojawiają się karty epickie i legendarne. Tak więc każda karta prędzej czy później się trafi, dużo ciekawsze niż drabinka, gdzie od 20 rangi ludzie grają tak z 5% kart. Mi samemu zdarzyło się już trafić trzy mocne legendy do talii, albo też, ała, dwa razy w meczu mieć skoszoną całą planszę przez smoczą miksturę kapłana.

Edytowane przez ogqozo
Opublikowano

elise bedzie ok. staty bardzo dobre i daje potem 5 za 1. do tego potwiedzili ze bedzie w tych 5 jeden gwarantowany epik i zwiekszona szansa na legende plus wszystkie z nowego dodatku wiec mniejsza pula. napewno nie tylko "dla biedakow" tak jak poprzednia elise nie byla "dla biedakow co chca sobie legendy porzucac"

Gość Orzeszek
Opublikowano (edytowane)

nowe misiaki wpadły:

636255589525918036.png

nie wiem co sądzić, wydaje się mocno sytuacyjny.

636255673176415903.png
hymm wydaje sie spoko do talii bez duplikatów a tak to średnio widzę, chyba, że będą fajne zaklęcia jeszcze.

636255510227769650.png

imo ok, kapłan okaże sie lepszy złodziejem kart niż rogal xd fajnie, że agonia i kombi się z n'zothem i questem, zobaczymy ja bardzo będzie grywalne. trochę mind vision z opóźnionym triggerem+guwnokreatura

Edytowane przez Orzeszek
Gość Orzeszek
Opublikowano (edytowane)

:obama: ale będzie grane! teraz doczytałem, że to "bestia" nie "demon" więc troche meh ;/ nie wyleci z tej wampirzycy 6/6 za 6 co daje losowego demona na reke.

Edytowane przez Orzeszek
Opublikowano

no to jest karta do discardu tam obojętnie czy demon czy bestia. póki co.

nie wiem też po co lockowi bestia, ale może coś dadzą jeszcze.

doszły elementale. dwie legendarki na który może być oparta meta. 

ta dla szamana 8/10 za 7 całkiem całkiem i to bez overloada.

ozruk z elementalami za 1 to będzie mega karta. 

Gość Orzeszek
Opublikowano (edytowane)

no te fire fly będą grane do agro. co do Ozruka to troche mocne sie wydaje, ale big game hunter będzie grany jak nigdy <3

ten dodatek narazie fajnie sie prezentuje, aż sie zastanawiam czy kupic sobie w promocji preorderek, puki ceny nie podniosą w europie. ale z drugiej strony ;/ juz tyle kasy poszło w tego hs-a ja (pipi)ix

Edytowane przez Orzeszek
Gość Orzeszek
Opublikowano (edytowane)

ok jest legendarny quest dla szamana, zagraj 10 murlocków przyzwij murlocka za 5many 8/8 i wypełnij łape murlockami losowymi xd wydaje się mocne. oprócz tego pojawił się nowy murlock neutralny co "odkrywa" murlocka

636256921673516872.png

636256924149522237.png

636256922372717097.png

wydaje się mega mocne

Edytowane przez Orzeszek
Gość Orzeszek
Opublikowano

27cfsju.png

17 marca większy pokaz karcioch <robi popkorn>

mam nadzieje, że ma boską tarczę staty 7/7 i przyzywa 6 boombotów 1/1 zadających w agoni 1-3 obrażenia losowo rozdane w stół

a ten pan ponoć może 5 razy użyć umiejętności adaptowania XDDDDDD szykuje się pyszna zabawa

Opublikowano

shaman na murlockach zawsze był talią tylko 4fun.

legenda spoko, ale trzeba najpierw zagrać 10 murlocków, które obecnie poza 3 tworzącymi tzw Water są słabe + z tego co widzę to straci Everyfin is Awesome.

no i randomowe murlocki to może być totalny crap... Neptulon praktycznie nie był grany przez to.

zobaczymy pewnie jakieś murlocki jeszcze więc może będzie talia na tym quescie zdatna do grania.

Gość Orzeszek
Opublikowano

Everyfin is awesom była karta paladyna akurat. Co do reszty murlokow jest chyba jeszcze ten od drawu wiec why not? Neptulon miał chyba ze 3-4 punkty przeciążenia dlatego był nie grany. A wysypać sie sie z murlockow zawsze props. Deck na murlockach zawsze opierał sie na wysypywaniu sie z gnojkiw jakis tam draw i jak nie zalałeś kogoś do 6 tury to sie nie wygrywało. Jest jeszcze ten dinus co daje adaptacje murlockom na stole.

Gość Orzeszek
Opublikowano (edytowane)

Mój błąd pardon.

636257131816525004.png

inwokacja zywiołów to: wylecz 12hp/zadaj 6hp bohaterowi/zadaj 3 dmg wszystkim na stole/zalej tarcze guwniakami 1/1 

ciekawe czy będzie można wybrać sobie którą moc chcemy w danym momencie rzucić.

klaruje się deck na żywiołach. zobaczymy co z tego będzie.

jakoś mi nie dygnął siusiak, ale plus, że bez przeciążenia.

Jest jeszcze guwniak 3/5 za 4 many co po zagraniu turę wcześniej żywiołaka dostaje boską tarczę i prowokacje.

Edytowane przez Orzeszek
Opublikowano

Te wszystkie nowe karty sa tak chu.jowe i uninspired, ze pierwszy raz od 3 lat jak gram w ta gre nawet nie chce mi sie sledzic czy pokazali cos nowego. Gra stoi w miejscu, a wrecz sie cofa biorac pod uwage to co robia ze standardem.

Trzeci raz w butelke mnie nie nabija. Nawet Lifecoach wypowiedzial sie ze widzial juz wszystkie karty z tego rozszerzenia jakis czas temu i wie ze napewno nie wroci w to grac bo gra jest coraz biedniejsza i nie wymaga praktycznie zadnych umiejetnosci (chyba ze kopiowanie aggro decku z hearthpwn to wyznacznik skilla).

Najlepsze co jak dotad pokazali to ten taunt za 3 many ktoremu rosnie atak w turze przeciwnika, geniusze z blizzarda zakosili pomysl z Shadowverse. No ale w koncu powinni uczyc sie od lepszych.

Reszta to curvestone czyli smutny zart.

Gość Orzeszek
Opublikowano

:) no to niech zacznie grać w bierki pan lifecoach. Ja garam dla siebie i sie dobrze bawie, to, że ludzie nie mogą się zrealizowac jako pro playerzy w gierce f2p z mikrotranzakcjami no to cóż, niech szukają sobie innych gierek, ponoć LoLu jest dobra kasa i też sie klika myszkiem :) 

A poważnie jak bym miał 10.000h w hearthstone to też bym rzygał i nie mógł patrzec na tę grę, właściwie na każdą gre*

*poza hirosami 3

Opublikowano (edytowane)

Hehe, ktoś zebrał te wybitne myśli hejterów Hearthstone'a w pigułkę. Jest i nieustanne powtarzanie, jaki to Shadowverse lepszy. No nie da się przecież po prostu grać w te dobre gry i się cieszyć, trzeba w Hearthstone'ie pisać bo po 500 powtórzeniach nie wiemy.

https://www.reddit.com/r/hearthstone/comments/5wi70y/the_hearthstone_reddit_glossary/

Ja tam sobie pogram w Hearthstone'a, raczej nie używam talii uważanych za tak z 5-10-15 najlepszych (i komputer nie wybucha!), nie wydaję nic kasy, jedną talią gram może po kilka meczyków z rzędu i tyle, a głównie gram na Arenie, gdzie w ogóle niemożliwe jest "netdeck aggro decka", czyli podobno 100% tej gry. No nie wiem jak to możliwe. No niemożliwe. Przecież włączając tę gierkę (powtórzmy, darmową giereczkę dla dzieci którym nie starcza kieszonkowego na duże gierki na Switcha czy inne PlayStation) trzeba. Nie można inaczej.

A teraz ten exodus 30-latków zarabiających tysiące za granie cały dzień w tę gierkę (darmową dla casuali) od kilku lat, bo nagle się okazuje że nie jest skillowa, no tragedia. Gra video jest głupia i nie wymaga myślenia.

Myślałem kiedyś, że sposobem na okazanie swojej wyższości intelektualnej jest np. napisanie jakiejś pracy naukowej przytaczającej fakty społeczne, pokazującej, czemu ludzie działają w taki sposób na świecie, szukając sposobów na poprawę. Sprawdzanie informacji, żeby wypowiadać się bardziej świadomie. Stworzenie jakiejś sztuki. Różne takie rzeczy. Ale nie, sposobem na poczucie się mądrzejszym od innych jest tylko granie w gierkę karcianą pozwalającą na combo wygrywające w jednym ruchu. To jest inteligencja i wyższość. Gdzie może zajść potrzeba elityzmu...

Edytowane przez ogqozo
Opublikowano

Orzeszku ale tutaj nie chodzi o granie zawodowe, po prostu niektorzy lubia miec wplyw na rozgrywke i angazowac szare komorki podczas zabawy. Jak dla mnie jedynymi deckami ktore dawaly takie uczucie byl handlock, freeze mage i patron (no i moze miracle rogal ale tym akurat gralem najmniej). Ostatnia ciekawa nowinka ktora wprowadzila cos nowego do gry byl Reno i decki typu 1-of.

Osobiscie mam wywalone na to co robi Lifecoach bo jego fanem nie jestem, ale trzeba powiedziec sobie wprost ze on nie gra w to dla zarobku bo kasy ma jak lodu jak byly gracz pokerowy. Podalem go jako przyklad graczy turniejowych, ktorzy co raz wiecej narzekaja na hs.

Dodatek pewnie sobie odpale i pogram kilka gier, ale nie nastawiam sie na nic innego jak zawod.

Gość Orzeszek
Opublikowano (edytowane)

Dramat 30to latka, odkrył ze ta gra w karty zrobiona pod miliony ludzi nie ma głębi i to bardziej rozwinięta gra w wojnę [zobacz memy]

Edytowane przez Orzeszek
Opublikowano

nie wiem czy dramat. po prostu się wycofał. zależy mu na rozwijaniu się i myśleniu, a hs idzie w przeciwną stronę.

taki pomysł na biznes. nie wiem czy któraś karcianka, może poza MG, przyciąga tyle osób.

ja też nie włożyłem ani grosze w to i nadal się jaram nowymi kartami. uzbierane już na 40 paczek więc będzie co otwierać.

granie jednak więcej niż 4fun raz na jakiś czas trochę + questy dawno straciło sens.

Gość Orzeszek
Opublikowano (edytowane)

636257822424294202.png

636257823115709237.png

636257815119080478.png

czyli muszę zagrać 4 razy jedną kartę np stronnika->cofnąć go pandą, nerubianinem, shadowstepem itd i wtedy sie triggeruje? interesujące, a zarazem chyba przekombinowane, jakoś nagroda za tego questa nie robi na mnie wrażenia, no ale zobaczymy. Jak by zrobić deck na murlockach ;V i potem je sobie cofać i potem dokoksić 5/5 na papierze wygląda spoko.

włąsnie wpadłem na pomysł na kaprawe oczko+ gang up, ale zapomniałem, że karta jest z czarnej góry i nie będzie komba w 3 turze xd

Edytowane przez Orzeszek
Opublikowano

Trochę ta gra chce nakłonić ludzi do płacenia. Nie dość, że koniec z przygodami, to jeszcze większe nastawienie na karty legendarne klasowe. A przecie casual nigdy nie zrobi sobie karty legendarnej, która pasuje tylko do jednej klasy. Za dużo pyłu na dość niewiele zastosowań. W ten sposób przepada mu jedna z podobno większych atrakcji dodatku. Na arenie te questy raczej nie będą w ogóle brane, szanse na ich spełnienie wydają się tam minimalne.

Adaptacja powinna być za to ciekawym mykiem na arenie, do końca nie wybadałem jak to działa ale jeśli będzie zaiste dużo możliwości zagrania jednej karty, to może znacznie skomplikować grę. 

No ale. Okres "nagród" zaczyna się od 29 marca. Codziennie gracze będą otrzymywać coś po włączeniu gry - 50 złota czy paczkę. Nie za dużo to, ale coś. 

Ostatnia nagroda - rzadka karta dinozaura, chyba złota - jest zaplanowana bodaj na 5 kwietnia. A to oznacza, że już niedługo będą w grze nowe karty i pewnie nowy dodatek. A na pewno - pożegnanie Ragnarosa i smokowca...

Gość Orzeszek
Opublikowano (edytowane)

oficjalnie brak informacji o dokładnej dacie, ale obstawiam niedługo lub w czasie odpalenia roku mamuta

Edytowane przez Orzeszek
Opublikowano

Nowa karta legendarna - zniszcz wszystkie karty o koszcie 3 lub niżej w swojej talii.

Chyba najciekawsza karta od dawna. Nie mogę się doczekać, jakie użycie dla niej wymyślą ludzie więcej myślący o Hearthstone'ie. Wprowadza nowy możliwy sposób myślenia o układaniu talii.

Gość Orzeszek
Opublikowano (edytowane)

ten dodatek na stan tu i teraz bardzo mi sie podoba, te mechaniki questów bardzo mi sie podobają szczególnie ta hunterowa wygląda genialnie (napierdalanie jaszczurkami). echh czy wydac te 45 ełro na preorder? ;/ a taki niski kurs :(

Edytowane przez Orzeszek