Opublikowano 25 września 201311 l Witam zamierzam kupić subwoofer aktywny do amplitunera Sony, znalazłem taki z wyjściem L/P oraz input jack pytanie jest czy mogę go podłaczyć do amplitunera do wejścia typu rca subwoofer output ?
Opublikowano 25 września 201311 l nie kumam, nie masz RCA w aktywnym? Hmmmm.... może wkleić jego model tutaj? Bo z tego co wiem właśnie RCA jest pod aktywne idealne (u mnie miałem właśnie po RCA łączony) i taki problem jaki masz dotyczy bardziej subwooferów pasywnych, które RCA nie mają.
Opublikowano 25 września 201311 l Czesto spotyka sie pojedyncze wyjscie Subwoofer out w amplitunerach, a w samym subwoofer mamy juz podwojny L i P. Nalezy uzyc wtedy przewodu Y czyli taki "rozgaleziacz" z jednego czincza na dwa. Cos takiego, nie musi byc taki drogi : http://www.easymar.pl/chinch-2xchinch-y-do-subwoofera/28342-przewod-y-do-subwoofera-2m-clicktronic-casual.html Mozna tez uzyc pojedynczego przewodu, wtedy w subwooferze podlaczasz go do lewego kanalu, niestety skrzynka nie bedzie grala na 100% mocy
Opublikowano 25 września 201311 l ale aktywny sw bez RCA to taka padaka trochę no nic, ja doczytałem nawet, że da się podłączyć pojedynczy kabel chinch np do L w subie i też może iść.
Opublikowano 25 września 201311 l RCA=Czincz/chinch Napisalem, ze mozna podlczyc do lewego kanalu czyli gniazdo czincz opisane jako "L". Aktywne suby bez RCA raczej wystepuja w zintegrowanych zestawach kina domowego. Edit: Chyba, zd kolega chce podlaczyc suba od zestawu komputerowego 2.1, gdzie sygnal audio podlacza sie jackiem do subwoofera, a z niego wychodza przewody na lewy i prawy glosnik. Poka fote sprzeta to ci wujkowie pomoga. Edytowane 25 września 201311 l przez Pajda
Opublikowano 26 września 201311 l Autor tak subwoofer jest od zestawu komputerowego, dlatego zamiasr wyjścia rca ma jack, no nic nie będe może kombinował tylko wydam kilka złotych wiecej i kupie taki jaki powinien być, wielki dzieki za pomoc pozdrawiam
Opublikowano 26 września 201311 l Możesz sobie wymodzić przejscie z RCA na Jack, ale będzie to słabo grało. Sygnał audio z wyjścia karty dzwiękowej jest lekko wzmocniony przez przedwzmacniacz. Natomiast wyjście subwoofer out z amplitunerze, wysyła sygnal niewzmocniony. Poszukaj lepiej uzywanego aktywnego woofera