SlimShady 3 372 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Mam trzy pytania: -Można pominąć misje poboczne? a jesli tak to czy jest opcja dokonczyc to co ominelismy po zakonczeniu gry? -Jak umiescic rzeczy, które zalegaja w schowku? z tego co widze jest schowek, ale poza wyrzucaniem rzeczy na ziemie za pomocą R3 nie dostrzegam takiej opcji. -Jak sobie radzic z deficytem biobaterii na hardzie, trzeba kupować u handlarzy czy można to rozwiazac inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 To i ja mam pytanie - zrywać folię z Mankind Divided, jeśli wciąż nie ukończyłem Human Revolution? :P Cytuj Odnośnik do komentarza
Kyokushinman 38 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Ukończ HR a później MD. Na pocieszenie HR>MD Cytuj Odnośnik do komentarza
Papaj 465 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 (edytowane) Jest wstęp w grze w postaci przerywniku, który sporo tłumaczy. No i nie ukończyć jednej z lepszych gier minionej generacji, to trochę wstyd. I żeby była jasność: MD>HR Edytowane 23 Kwietnia 2017 przez Papaj Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Wiem, wiem, lekki trolling :) Przed NieR Automata poświęciłem ponad 70h na pierwszego NIERa, więc w przypadku Deusa też na pewno nie zagram w drugą część, zanim nie ogarnę poprzednika :) Cytuj Odnośnik do komentarza
_daras_ 725 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Pierwszy Deus jest cudowny, drugi byłby, gdyby nie nagłe zakończenie ni z du.py. O ile w przypadku NIER chyba nie ma konieczności grania w jedynkę, o tyle w DE koniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 448 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 To i ja mam pytanie - zrywać folię z Mankind Divided, jeśli wciąż nie ukończyłem Human Revolution? :P Ukończ HR, a MD sprzedaj... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Nie sluchaj czarka Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Jak już coś kupuję, to zostaje w kolekcji, więc dzięki za radę, ale nie skorzystam :) Tylko kiedy w to wszystko grać, jak takie sztosy w tym roku wyszły? Ech... Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zazdroszcze troche, miec oba Deus Exy do nadrobienia, w 1nce mimika twarzy bedzie juz mocno odstawac, ale to wciaz za(pipi)ista giereczka, obie maja swietne questy poboczne, za(pipi)istą atmosferę i super huby do zwiedzania, polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 HR mnie mocno wciągnęło pomimo mega odpychającego początku. Liczę na MD. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 448 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zazdroszcze troche, miec oba Deus Exy do nadrobienia, w 1nce mimika twarzy bedzie juz mocno odstawac, ale to wciaz za(pipi)ista giereczka, obie maja swietne questy poboczne, za(pipi)istą atmosferę i super huby do zwiedzania, polecam. Świetne questy poboczne w MD?? Jak już wyżej wspomniałem naliczyłem cały 1 (jeden) świetny, ciekawy i złożony quest poboczny w tej grze... Cytuj Odnośnik do komentarza
Papaj 465 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Pierwszy Deus jest cudowny, drugi byłby, gdyby nie nagłe zakończenie ni z du.py. O ile w przypadku NIER chyba nie ma konieczności grania w jedynkę, o tyle w DE koniecznie. Pierwszy Deus wyznaczył standardy. Ten drugi z 2003 to uproszczone gun.wo dla gimbazy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Właśnie nie wiadomo po jaką cholerę tak z IW postąpili. Conspiracy na PS2 z tego co widziałem to chyba 1:1 Deus z pc tylko z większą liczbą loadingów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Papaj 465 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Jak to po co? Dla szerszego grona odbiorców. Chwała Bogu, że potem Edios sie opamiętał i nie popsuł totalnie Deadly Shadows z 2004. Cytuj Odnośnik do komentarza
_daras_ 725 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Pierwszy Deus jest cudowny, drugi byłby, gdyby nie nagłe zakończenie ni z du.py. O ile w przypadku NIER chyba nie ma konieczności grania w jedynkę, o tyle w DE koniecznie. Pierwszy Deus wyznaczył standardy. Ten drugi z 2003 to uproszczone gun.wo dla gimbazy. Już nie przeginaj, bo równie dobrze mogę napisać, że Contra z Pegasusa wyznaczyła standardy. Deus EX: HR jest zaj.ebisty i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Nie no dobrze mówi HR to nie żaden reboot przecież, a koła na nowo nie wymyśla. Cytuj Odnośnik do komentarza
_White_ 79 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Właśnie nie wiadomo po jaką cholerę tak z IW postąpili. Conspiracy na PS2 z tego co widziałem to chyba 1:1 Deus z pc tylko z większą liczbą loadingów. Conspiracy różni się od wersji PC, ma symfonicznie nagrany main theme oraz zmienioną strukturę niektórych poziomów (jeszcze więcej możliwości kombinowania :)) cudowne Cytuj Odnośnik do komentarza
Homer S 197 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Polecam mod Revision na pc. Podmienione tekstury, troszkę podrasowany gameplay (augy przestają być beznadziejne dla przykładu), kilka nowych lokacji, achievmenty itd. itd. Idealne na powrót do gierki po latach. Cytuj Odnośnik do komentarza
SebaStianO85 2 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Wczoraj dotarła do mnie paczka ze steelbookiem. W HR grało mi sie bardzo fajnie, oby w MD było podobnie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 372 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Ukonczylem niedawno DE(40 h z czytaniem meili i palmtopow) i szczerze mowiac jestem rozczarowany, ale może zaczne od początku: Minusy: -Technicznie/graficznie DE sprawia wrazenie gierki z 7 generacji, wszędobylskie przycinki od samego biegania po miescie jako, ze gralem w TLG nie robily mnie az takiej krzywdy, ale loadingi po zgonach, sztuczne checkpointy w metrze potrafily cholernie zirytować. Ostatni raz tak się w(pipi)ial.em na helikopter/napisy w MGSV . Jeśli nie poradzili sobie z tematem to chociaż powinni zrobić tak, ze wszystko co mamy do zrobienia czy fabularnie czy w pobocznych robimy w jednym rejonie, bo naginanie z jednej stacji do drugiej to mega lipa. Jeśli chodzi o te dziwaczne poszatkowanie Pragi na strefy to mam niefajne skojarzenia z ostatnim Thiefem. -Nie ruszylo mnie to az tak bardzo, bo starałem sie grac po cichu i nikogo nie zabijając, ale jak na moje w deusa nie da sie grac jak w FPS-a czy w silowy sposób. Takie mam wrazenie, ze jedynym słusznym sposobem grania jest wlasnie skradanie. -Najwiekszy zarzut mam do glownego watku, przez cala gre tak naprawdę nic konkretnego sie nie dzieje, nie ma zadnego efektu "wow", niby sa jakies wybory, ale nie poczułem zadnych konsekwencji przez cala gre, może z wyjątkiem koncowki, ale i tak to na mnie nie zadzialalo. To wygląda jakby sobie z góry rozbili gierke na 2 części, niby teasuja graczowi illuminatow w intrze, a tak naprawdę nic nie robia z tym wątkiem. Slabosc glownego watku swietnie oddaje to, ze najlepsza scena w grze pojawia sie podczas napisow końcowych, nie zebym nie spodziewałem sie ze ta fajna postac była podejrzana, ale jako lacznik z potencjalna trzecia czescia jest ok -Teoretycznie pomysl na gierke mieli wporzo, ale całkowicie zmarnowali potencjal. Fajnie, ze gra porusza wspoleczesne tematy pod przykrywka Cyberpunku, ale to wszystko to jest ledwie zauważalne tlo. Nie czuc chaosu na ulicach ani nic z tych rzeczy, glowna postac jedyne gdzie pokutuje to wtedy kiedy po raz tysieczny gliniarze chcą sprawdzać jego dokumenty. Niestety nie unieśli tematu. Plusy: -Gra technicznie nie domaga, ale pod względem artystycznym jest dobrze choć jedyna miejscowka, która robi wrazenie to inspirowany GitS Golem. Praga trochę meczy dupe, ale poszczegolna mieszkania maja swój wlasny charakter, nie ma sie wrazenie, ze sa robione od sztancy. -Jest chodzi o dizajn to jest dobrze tak jak poprzednio, sprawy można zalatawic na wiele sposobow, eksploracja jest nagradzana. Do zamkniętych miejscowek nie mam zastrzezen, ale pod koniec podczas godziny policyjnej było tak sobie, bo otwarta Praga średnio jest zaprojektowana pod skradanie. -Tak jak dali ciala z glownym wątkiem tak misje poboczne należy pochwalić. Z reguly sa wieloetapowe, kazda jest o czyms innym, a niekiedy dokonujemy wyborow choć nigdy do mnie żaden nie wrocil. Wielokrotnie sa ciekawsze od glownego watku choć nie jest to nowy poziom jak u Wiecha, ale czolowka z gierek 8 generacji w które gralem. Podsumowujac nowy DE jest gra niezłą, ale maksymalnie dalbym 7/10, gdzie poprzednika oceniłem na 8.5. Zrobili to bolu bezpieczny sequel, który nie idzie do przodu, a nawet sie cofa. To co robilo wrazenie w 2011 nie do końca musi wystarczyc dzisiaj. Podejrzewam, ze pod względem fabularnym Fallouty/Skyrimy mogą być gorsze, ale i tak liczyłem w RPG-u na cos więcej niż typowa sztampę. Gra ma potecjal, żeby zagrac w nia drugi raz, sprobowac innych wyborow, ale to może kiedyś przy okazji wersji GOTY. P.S. Jak wypada misja 12 w banku na tle pozostałych zadań fabularnych?Zrezygnowalem z niej, po byłem w tym banku w dosyć wymagającej misji pobocznej, ale ciekawi mnie czy dużo stracilem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Fajnie, ze chciało Ci sie napisać długiego posta, masz absolutnie prawo do swojego zdania i szanuje je. Przyczepie sie tylko do jednej rzeczy, która napisałeś na początku. W minusach na samym początku przyczepiłeś sie do strony technicznej/graficznej. Wymieniłeś wśród tego, ze grafikę tez zaliczasz do poprzedniej generacji? Do to poszatkowanie rodem z poprzedniego Deusa rozumiem i sie z nim zgadzam. Najwidoczniej oni takie gry po prostu robią, nie potrafią tego inaczej ogarnąć. Ale graficznie gra ma sie nijak jak do poprzedniego Deusa. Jeszcze po updacie w 4K podobno wypala gałki oczne, choć jeszcze tego nie sprawdziłem. Nie mniej grafika robi bardzo w tej grze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Papaj 465 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 No ale nie porównał MD z HR pod względem oprawy. Zarzucił MD, że jest cofnięte technologicznie ale nie pod względem tekstur, tylko pod kątem loadingów, brak spójnego świata bez wczytywania nowego terenu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Poprzednie Deusy nie doczytywały tak lokacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Papaj 465 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 No i co w związku z tym, że to doczytywały? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi