Ins 5 824 Opublikowano 4 października 2013 Opublikowano 4 października 2013 (edytowane) Ja podzielam zdanie Grega. Oczywiste hity, dlugo hajpowane przed premiera, ktore z gory byly skazane na sukces trudno nazywac niespodzianka. Jedyne co mozna powiedziec w takich przypadkach to, ze spelnily oczekiwania. Zaraz ktos wyskoczy, ze GTAV bylo najwieksza niespodzianka tej generacji, bo wczesniej nie gral w zadna czesc i nie widzial materialow promocyjnych.No a jezeli chodzi o mnie to zdecydowanie Castlevania Lords of Shadow. Nawet w najmniejszym stopniu nie spodziewalem sie, ze Mercury Steam zrobi cos tak zaje.bistego. Edytowane 4 października 2013 przez Ins 2 Cytuj
stoodio 2 079 Opublikowano 5 października 2013 Opublikowano 5 października 2013 (edytowane) Demons Souls - pamiętam, jak jeszcze niedawno nakręcaliśmy się tym tytułem na forumku - mieliśmy nawet grupowo importować grę z Azji Gdy w końcu dorwałem się do swojej kopii, gra przerosła moje najśmielsze oczekiwania - była czymś nowym, tajemniczym, wyjątkowym. Little Big Planet - brat namawiał mnie do przeczytania zapowiedzi w PE, spojrzałem - bleee, nic ciekawego. W końcu przypadkiem dorwałem grę i... się w niej zakochałem. Znów, innowacyjna formuła - coś, co gra dla mnie pierwsze skrzypce na tej generacji. Do tego wspaniałe chwile przed konsolą z Narzeczoną (teraz już Żoną ) BioShock - nie będę się rozpisywał - cud, miód i orzeszki. Na tę chwilę główny pretendent do gry generacji. Castlevania LoS - tak dopieszczonego, długiego szpila bym się w życiu nie spodziewał. Delektowałem się każdą minutą gry, a było ich naprawdę dużo Bonus: ostatnio niespodzianką było na pewno Diablo ]|[, gra ograna na PC zaskoczyła mnie ponownie, wciągając bez reszty. Jak ten Blizz to robi... Edytowane 5 października 2013 przez stoodio Cytuj
Camillus 242 Opublikowano 6 października 2013 Opublikowano 6 października 2013 Największą niespodzianką tej generacji, jest według mnie seria Souls. Dizajn przedstawionego świata, wespół z ciekawą, choć dość szczątkową fabułą, tworzą niesamowity klimat dark fantasy (mniam). Do tego nietuzinkowi bohaterowie, niesamowicie miodny gameplay i wyborne multi. Ta gra pokazuje, w jaką stronę powinna iść branża. Dalej BioShock. Świetna fabuła w fps'ie, będąca jednocześnie dobitną i prostą w odbiorze krytyką kierunku politycznego. Valkyria Chronicles. Tytuł z genialnym gameplay'em. Do pełni szczęścia brakuje "tylko" poważnego klimatu. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 7 października 2013 Opublikowano 7 października 2013 Piszę z perspektywy osoby posiadającej X360 i grającej przede wszystkim na niej, w dodatku nie od premiery konsoli. Największe niespodzianki: na pewno Gears of War 1 - gra pokazała potencjał konsol i moc silnika Unreal Mass Effect - świetne, dość rozbudowane uniwersum, do tego space opera pełną gębą, gra w którą trzeba zagrać będąc fanem sf, ostry powrót Bioware (później było gorzej, ale pomińmy to chwila ciszy) Bioshock - niespodzianka dla fanów System Shock, gra od kultowej ekipy skupiająca się w takiej samej mierze na akcji, jak i fabule Portal 2 - kto się spodziewał, że zamiast Half Life 3 Valve wyda sequel fpp puzzlera ręka w górę niespodzianka na koniec generacji, Diablo 3 na konsole - Blizzard dał czadu, c'nie? Fallout 3 - dla jednych niespodzianka, dla innych profanacja serii, pomimo podziału opinii gra na szczęście okazała się bardzo dobra Niekwestionowanym mistrzem niespodzianek okazało się jak zwykle Nintendo i jego Wii (bez U), handheldy pominę, bo zaskoczeniem raczej nie były (Nintendo bez kieszonkonsolek nie było by w końcu sobą). Cytuj
Canaris 304 Opublikowano 22 października 2013 Opublikowano 22 października 2013 RDR - mimo ze nie przepadam za westernami to zakochalem sie w tej grze Przepiekna grafika, wiadra klimatu, dojrzala fabuła , po prostu miód w chooj. XCOM Enemy Unknown - nie sądziłem ze w dzisiejszej branzy ktokolwiek porwie sie jeszcze na zrobienie godnego nastepcy tej wielkiej serii. WIELKIE ogromne plusy za tryb Ironman, dzieki ktoremu gra dostaje plus 100 % do poziomu trudnosci i rajcownosci bez tanich chwytow typu "wrog ma X razy tyle hp i wali o 100 % celniej ". A z niespodzianek negatywnych : Upadek wielkich serii ( Resident Evil, Final Fantasy i pare innych ) - gdyby ktos w czasach PSx powiedzial mi ze te serie tak sie stoczą to nigdy bym nie uwierzył. Cytuj
Mustang 1 776 Opublikowano 23 października 2013 Opublikowano 23 października 2013 Batman AA - Jak wszyscy. Nie oglądałem trailerów, nie czekałem, a pierwszy kontakt z tytułem to opublikowana lista achievementów. Myślałem, że to będzie kolejny crap, w najlepszym razie średniak albo nawet gra dla dzieci. Oczywiście się myliłem. Alan Wake - Bez podjarki, kupiłem z myślą że może jednak będzie grywalny na jedno przejście, a potem się sprzeda. Finalnie pokochałem ten tytuł i brak sequela mnie boli. Mirror's Edge - Gra zapowiadała się intrygująco, choć nie wierzyłem do końca powodzenie pomysłu. Tymczasem stylistyka mnie zachwyciła, a sterowanie i gameplay uważam za w pełni udane. Time triale to z kolei jedno z największych wyzwań dla gracza na tej generacji. Cytuj
Il Brutto 1 628 Opublikowano 25 października 2013 Opublikowano 25 października 2013 Condemned - fajna gierka ze świeżym podejściem, jakoś mało znana i rzadko o niej jest mowa nawet wśród miłośników survival horrorów. Batman - kupiłem AA w jakiejś przecenie bo kupowałem Alana Wakea i miałem pare groszy dodatkowo do wydania. Gdzieś tam coś się obiło o uszy, że niezłe ale szczerze mówiąc to byłem sceptyczny. Myślałem, że to gierka dla dzieci a Batman to jakiś pedał. Zagrałem i wsiąkłem, zostałem fanem serii Wiedźmin 2 - myślałem, że będzie zwyczajnie przyzwoita gra a okazało się, że to 10-/10 najlepsza gra w jaką miałem okazję zagrać na x360 (jedyna moja 10 obok RDR i GTA5). Bioshock - zrażony tym, że rynek gier jest zalewany crapami fps byłem sceptyczny ale okazał się bardzo przyjemną serią. Dishonored - skradankowy Bioshock, mimo kilku wad całkiem dobra gra i liczę na kontynuację. Z kolei o niespodziankach na minus to mógłbym pisać chyba godzinę, zaczynając od śmieciowych exów na klocka, przez assasiny aż do jrpgów. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi