kubson 3 189 Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Indyki to obecnie najlepsze gry dostępne na vite i w niedalekiej przyszłości bedzie ich jeszcze wiecej. To był w sumie mój główny powód dla którego kupiłem vite, wiadomo ze i tak nie ma ich w takiej ilości jak na pc, no ale piękno oleda + wygoda grania sprawia ze dla mnie vita to idealna maszynka do indyków Obecnie gram w Lone Survivor, Hotline Miami <3, Spelunky oraz Limbo i powiem wam szczerze ze nawet nie chce mi sie odpalac dużej konsoli Na horyzoncie juz widać Rogue Legacy oraz Terraria która zapewne wciągnie na pare dobrych godzin Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Ja czekam na Terrarie oraz powoli ogrywam sobie Hotline Miami. Próbowałem pograć jeszcze w Limbo ale akurat ta gierka do mnie nie trafia (ukończyłem tylko raz na PS3). Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 limbo super - miałem na ps3 ale wreszcie skończyłem na vicie, przewybornie się grało hotline miami - o ile sama gra mnie trochę rozczarowała tzn po opiniach spodziewałem się indykowego mesjasza a dostałem "tylko" dobrą grę to reszta niesamowicie robi, oprawa a/v jest wręcz stworzona pod 5 cali oleda i słuchawki - hydrogen i jazda!! velocity ultra - z indykowego minisa na psp zrobili wersję hd, która jest po prostu zaje.bista - prosta by skończyć, piekielnie trudna by wymasterować, nie mogę się doczekać drugiej części gdzie wreszcie będziemy mogli też opuścić statek lone survivor kusi cholernie, tym bardziej, że mam parcie na jakiś horror ale cena w chwili obecnej zabija Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Terraria i Spelunky (i PS+) powodują, że naprawdę poważnie zastanawiam się nad tą konsolką. Do tego Rogue Legacy i choć wszystko mam już na PC, to jednak sama myśl, że mógłbym pykać w tramwaju czy na wakacjach wydaje się fantastyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Tales From Space: Mutant Blobs Attack - jeżeli lubisz platformówki, to jest to twój must have 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 ogólnie mutant blobs attack i qucamelle są genialne, jakby te studio dostało kasę od sony na zrobienie jakiegoś konkretnego ekskluzywa na vitę to aż strach się bać Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 4 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Balon sorry za minusa ale źle sie wcislo bo pisze z tel, Mutant blobs planuje zakupić bo wyglada naprawdę swietnie, spelunky sprawdza sie znakomicie na vicie to samo pewnie bedzie z terraria, oby było jak najwiecej indyków na vicie Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Terrarię mam na iPadzie i całkiem nieźle się gra. Za to w takim Vellocity Ultra to nie wyobrażam sobie grania poza konsolką od Sony. Miód pierwszej klasy. + Spelunky HD + Hotline Miami Choć w obu przypadkach lepiej się szarpie na PS3. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 5 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 No co ty, grałem chwile Hotline Miami na ps3 i na drugi dzień pobiegłem po vite i wtedy dopiero poczułem moc tej gry, to samo ze spelunky na x360 grałem tylko w demo i dopiero na vicie mnie pochłonął Wiadomo kiedy premiera terraria na hanhelda ? Cytuj Odnośnik do komentarza
mp291193 0 Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Pomóżcie mi wybrać, bo właśnie zamierzam zakupić jakiegoś indyka i najbardziej przekonuje mnie Spelunky, ale zastanawia mnie też Limbo. Ewentualnie trzecią opcją jest już nie indyk, Little Big Planet Vita które aktualnie można kupić za 47zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 spelunky z tych 3 to gra przy której najwięcej czasu spędziłem ale nie na vicie Limbo krótka a Little Big Planet szybko się nudzi Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 a ja z tych trzech bez wahania bralbym lbp vita Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 15 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Ja bym brał Spelunky Cytuj Odnośnik do komentarza
mp291193 0 Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Dobrze że się wstrzymałem z zakupem, bo dzisiaj Limbo za niecałe 19zł, więc je kupiłem. A jak przyjdzie zniżka na Spelunky to na pewno też się zaopatrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Też bym brał Spelunky, zdecydowanie. Specyficzna gra, ale jak już się wciągniesz to grania może być na dziesiątki godzin. Szkoda tylko, że jedynie wersja na PC ma Daily Challange . Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 a Shahid czasem nie pisał, że w patchu dają daily challenge? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Jeśli tak, to chyba się znowu skuszę, bo na PC aż jednego znajomego miałem, z którym się ścigałem . Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 dobrą mialem pamięc...ten Shahid jakbyś nie wiedział to glówny gość w sony europe od indyków Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 ja fenomenu tej gry nie rozumiem ale jakby ktos byl chetny bo fanow gra ma sporo to przez dwa dni jest promocja na spekelunky na storze za 27zl, a dla plusowiczow jeszcze taniej. Patch z dziennymi wyzwaniami tez juz jakis czas temu wyszedl Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 (edytowane) Lone Survivor jest na promocji przez nastpępne dwa dni: http://blog.eu.playstation.com/2013/12/17/the-12-deals-of-christmas-deal-9/ "Lone Survivor: The Director’s Cut (PS Vita) Was €12.99/AU$18.45/£9.99, now €5.99/AU$8.85/£4.79 Additional 10% discount for PS Plus members" Edytowane 17 Grudnia 2013 przez pawelgr5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 jutro w ue store premiera pierwszego epizodu Broken Sword bardzo dobra wiadomosc w dobie tych gorszych - dalej cisza odnosnie premiery footbal menagera a minecraft na vite razem z wersja na ps4 zostal przeniesiony na blizej nie okreslony 2014 rok, wersja na ps3 juz jutro w store Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Pograłem wczoraj w tego Lone Survivora (trochę ponad 2 godziny). Gierka jest świetna a Vita to idealny sprzęt do tego typu produkcji. Udźwiękowienie niesamowite (oczywiscie podobnie jak w przypadku Hotel Miami wypada grać na słuchawkach) a klimat dosłownie miażdży. Oglądając jakieś pierwsze filmiki byłem sceptycznie nastawiony bo wydawało mi się że dosyć skromna oprawa graficzna nie zapewni mi wrażeń na odpowiednim poziomie - nic bardziej mylnego. LS to horror pełną gębą i najlepsze zaszczucie od czasów Dementium na DS'a (chociaż to zdecydowanie różne gry jak chodzi o mechanikę). Jeżeli ktoś jest fanem horrorów z pokręconym klimatem (bardziej w stronę Silent Hilla jak chodzi o klimat) to nie ma się nad czym zastanawiać - dla mnie to najlepsza "mała" gra na PSV od czasów Guacamelee. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 ąz tak dobra? kurcze to zrobiles mi smaka, rowniez sie balem ze przez oprawe nie dane mi bedzie doswiadczyc strachu i odpuscilem ten tytul. Gameplay na czym polega? kurcze to mam dylemat czy dzis lykac LS czy Broken Sword Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Hmmmm jak by to opisać żeby nie napisać za dużo.... Główny bohater zabunkrował się w swoim mieszkaniu aby przetrwać epidemię (czy coś takiego). Z czasem jednak dotarło że trzeba poszuakć innych ocalałych oraz czegoś do jedzenia (to jest dosyć istotne). Gameplay polega na tym, że eksplorujemy sobie dostępny teren w poszukiwaniu jednego i drugiego. Po okolicy szwendają się potwory, które mozna omijac albo ubijać (to pierwsze czesto wymaga sprytu). Klimat jest świetny z tego powodu że główny bohater ma jakieś dziwne jazdy psychiczne związane z tym co je oraz z poziomem zmęczenia. Trzeba wracać do apartamentu żeby się wyspać, trzeba jeść (można łączyć żarcie żeby wyszło jedzenie lepszej jakości). Dodatkowo nigdy nie wiesz co jest jakimś chorym koszmarem a co rzeczywistością (utraty świadomości, budzenie się w innych miejscach niż się padło + rozmowy z postaciami które nie wiadomo czy w ogóle istnieją tworzą fajny klimat). Polecam. Gra kosztuje obecnie 20zł. Lepszej gry za taką kase na Vite nie znajdziesz. Jest to specyficzna produkcja (jest broń palna ale na pewno nie powiedziałbym że gra nastawiona jest na akcję) i z tego co wiem to niestety niezbyt długa. Pocieszam się że zakończeń jest co najmniej kilka (nagradzają odmienny styl gry i trzymanie zdrowia psychicznego głównego bohatera na różnym poziomie). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 hmm to mnie mega zaciekawiles, zaczekam na cene broken sword i sie mocno zastanowie, szkoda ze z tego co czytam gra na 3-max4h Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi