Bllu-Man 0 Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Witam, Mam do was pytanie jakie prędkości pobierania osiągacie przy pobieraniu zawartości z PSN ? Gry, dema, patche etc. Mam podpięty net 250/20 Mb/s , w teście konsoli pokazuje mi 36/18 Mb/s więc znacznie wolniej.. Przy obliczeniu realnego pobierania pliku, rzeczywiście osiągana jest prędkość jak w teście ok 30Mb/s , jak to u was wygląda przy określonych prędkościach. Dodam tylko że dostawcą neta jest UPC, oczywiście konsola podpięta po kablu. Public IP nic nie zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza
sccorp84 0 Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Wprawdzie nie sprawdzałem liczbowo, jak szybko pobierają mi się pliki na PSN, ale jedno Ci powiem, że kiepsko działa to na PS3. Dawniej, na Xbox 360 (sprzedany, stara historia) pobieranie demówek, filmów trwało o niebo szybciej, przy tym samym łączu internetowym. Tak więc powodem może być po prostu technologia konsoli. Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 30 Mb wyciąga ci PSN ? Jestem pod wrażeniem. U mnie net 20 Mb a PSN ściąga 2Mb Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Ludzie zalecają łączyć się z netem bezpośrednio (bez routera), podobno jest szybciej. Net masz aż 250 megabitów? Cholera, ja mam tylko 10Mb A to jest prędkość DO tylu, nie wszystkie serwery są takie szybkie (chyba że masz konta premium na tych wszelkich stronkach z peba). A już serwery Sony na pewno nie są szybkie.I oni chcą wkroczyć w stream/gaikai, czy co tam... + dojdą gry na sklepiku po 50 GB.Bllu-Man, a zobacz na kompie jaki masz transfer, na pewno nie 250 Mb. Cytuj Odnośnik do komentarza
zte 13 Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 ja mam 64mb(na pc) na konsoli średnio 15-21mb Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 (edytowane) CellOS ma coś spieprzone. Pobieranie na komputerze na tym samym łączu i przez ten sam router, a nawet przez ten sam port w nim idzie na full. Edytowane 15 Października 2013 przez Berion Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 (edytowane) U mnie na UPC 30Mb, ciągnie max, tak jak i na PC. No i konsola jest połączona kablem z routerem mimo, że stoi obok. Nie znam natomiast nikogo kto ma szybsze łącze i pobiera z PSN więc ciężko porównać. Edytowane 15 Października 2013 przez Luqat Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Ja posiadam 30 Mbps w MultiMediach - na lapku pobiera 3,75MB/s (czyli full 30Mbps) natomiast na PS3 jest to między 2-2,5MB/s (czyli 16-20 Mbps). Czasem idzie prawie max na PS3 - w takim przypadku muszę zostawić pobieranie na pasku - jak daję w tle to zawsze zwalnia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Smiti 313 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 No coś jest na rzeczy bo xbox ciągnie z full prędkością a ps3 tylko około 20-30% przepustowości. Net 250mb/s.Z zatoki piratów raz film ściągnął mi się w 50 sekund to myślałem, że coś sie z(pipi)alo... Strasznie to w(pipi)iajace bo nie po to mam światłowody pod samymi drzwiami żeby uncharted 3 szło jak krew z nosa... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi