Gość _Be_ Opublikowano 16 listopada 2013 Opublikowano 16 listopada 2013 (edytowane) Zasada powinna być taka jeśli ktoś nie oglądał the wire czy the shield jego głos sie nie powinien liczyć. Edytowane 16 listopada 2013 przez _Be_ Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 16 listopada 2013 Autor Opublikowano 16 listopada 2013 Zapomniałem wyłączyć ignory przy liczeniu xd. Już poprawione. Co do sposobu liczenia, myślałem nad każdym i ten wydał mi się najlepiej oddający popularność serialu, ważąc zarówno liczbę polecających, jak i stopień polecania. Głos każdej osoby był ostatecznie wart 55 pkt., które można było rozdzielić po równo lub według hierarchii, w ten sposób ranking najtrafniej moim zdaniem oddaje forumową polecalność każdego serialu. W poszukiwaniu innych wniosków można przeglądać same listy indywidualne. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 16 listopada 2013 Opublikowano 16 listopada 2013 (edytowane) Co do sposobu liczenia, myślałem nad każdym i ten wydał mi się najlepiej oddający popularność serialu, ważąc zarówno liczbę polecających, jak i stopień polecania. To z całym szacunkiem zle Ci sie wydało, ponieważ jesli 4 da 10 pkt friendom, a 10 da 2pkt lostom, to wnioski sa takie ze popularniejszy serial ma 20pkt, a mniej popularny ma ich 40. edit: ale to co mowie nie ma zadnego znaczenia, bo ranking jest mało interesujacy sam w sobie. Edytowane 16 listopada 2013 przez _Milan_ Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 16 listopada 2013 Autor Opublikowano 16 listopada 2013 (edytowane) Dobrze mi się wydało, po prostu dla ciebie popularność to chyba obiektywna wartość oznaczająca "ilość osób stawiających rzecz w swym top 10", oczywiście rzeczywistość jest znacznie bardziej kompleksowa. Moim zdaniem serial, który ma mniej fanów ale wielkich, można uznać tak podobnie lub bardziej popularny jak taki mający wielu fanów ale tylko lekkich. Edytowane 16 listopada 2013 przez ogqozo Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 17 listopada 2013 Opublikowano 17 listopada 2013 przecież nie wyszła źle ta lista. z pierwszej dziesiątki do wyje.bania tylko simpsonowie i gra o tron. 1 Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 18 listopada 2013 Opublikowano 18 listopada 2013 (edytowane) Warto tez zaintersowac sie Wilfredem z Elijah W., serial jest niezwykle inteligentny, ale siada na psyche. No i zgadzam, sie ze 20 to minimum ;/ Wilfredem bez Elijah W tez naprawde warto sie zainteresowac. Australijski oryginal mocno rozni sie od wersji US, wiec nie ma co sie martwic o zanudzenie sie powtorka (zasadniczo, to caly setup jest inny - podobienstwa koncza sie Wilfredzie, ktorego gra ten sam aktor, sama postac jednak sie rozni - australijski Wilfred jest wiekszym chujem). Naprawde trzyma poziom, a humor jest jeszcze ciemniejszy (zasadniczo to wszystko tam jest ciemniejsze, nawet kolory z jakimi to bylo krecone). Edytowane 18 listopada 2013 przez Yabollek007 Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 28 grudnia 2013 Opublikowano 28 grudnia 2013 dlaczego nikt jeszcze tego tematu nie przykleił? Cytuj
Masorz 13 214 Opublikowano 28 grudnia 2013 Opublikowano 28 grudnia 2013 Bo jak pisałem już milion razy, mody mają w chuyu. 2 Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 3 stycznia 2014 Opublikowano 3 stycznia 2014 (edytowane) ja jeszcze mogę ? 1. Band of Brothers 2. Gra o tron 3. Dwóch i pół 4. Prision Break 5. 2 Broke girls 6. Przyjaciele 7. Homeland 8 Big bang theory 9.Luther 10 . American Horror Story Dodam tylko, że nie oglądałem The Wire edit: zapomniałem o Shameless i Housie juz nie bede zmienial ale plasuja sie gdzies w pierwszej piatce. Edytowane 6 stycznia 2014 przez chris85 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 3 stycznia 2014 Opublikowano 3 stycznia 2014 Dodam tylko, że nie oglądałem The Wire ja jeszcze mogę ? Przykro mi ale nie. Cytuj
michal 558 Opublikowano 6 listopada 2022 Opublikowano 6 listopada 2022 On 10/12/2013 at 8:30 PM, ogqozo said: Pytanie jest proste i często zadawane: co warto oglądać? Zamiast wielu kolejnych list - jedna. Ten ranking jest zbiorem rekomendacji wszystkich, którzy zabrali głos, i ich zsumowaniem. Lista, od najbardziej polecanego serialu począwszy, brzmi (w nawiasie liczba punktów - 10 pkt. to pierwsze miejsce u jednej osoby lub 10. miejsce u 10 osób): The Wire (195) Breaking Bad (137) The Shield (133) The Sopranos (125) Mad Men (89) Six Feet Under (80) Deadwood (74) Oz (68) Gra o Tron (58) Simpsons (52) Lost (50) Band of Brothers (49) Friends (45) Boardwalk Empire (42) Battlestar Galactica (38) Scrubs (33) Sons of Anarchy (31) Supernatural (29) Luther (28) Batman: Animated Series (28) Z Archiwum X (28) Pitbull (27) 24 (25) Arrested Development (23) Walking Dead (23) Twin Peaks (23) It's Always Sunny in Phildelphia (20) Dalsze seriale, które otrzymały co najmniej 10 pkt., w kolejności od najbardziej polecanego, to: The IT Crowd, Firefly, Rome, South Park, Family Guy, House, Doctor Who, Teenage Mutant Ninja Turtles, Prison Break, In Treatment, Big Bang Theory, Latający Cyrk Monty'ego Pythona, Sherlock, That 70s Show, American Horror Story, Entourage, The Office brytyjski oraz Trailer Park Boys. Zasady brzmią: - Serialem jest wszystko, co uznamy za serial (każdy kraj i rok produkcji, od 6 odcinków do wielosezonowców) - Nie więcej niż dziesięć seriali (jeśli jest mniej, da się proporcjonalnie przeliczyć) - Mogą być miejsca ex aequo albo i w ogóle bez numeracji, byle nie wyszło ponad 10 - Można komentować swoje wybory (najlepiej pod spodem całej listy), ale proszę nie komentować na razie cudzych wyborów, bo się zrobi bajzel - Nie kombinujcie, że "inni dali tak, to ja tak", napiszcie jak wy uważacie , ew. uwagi w komentarzu pod listą moze by jakes aktualizacje walnac bo chce sobie kupic kilka box setow z serialami 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi