Yano 3 697 Opublikowano 3 listopada 2013 Opublikowano 3 listopada 2013 ma ktoś drilbura/sxtradrilla z hidden ability na wymiane? jak by co mam z 10 drilburów ze zwykłym ability do rozdania za pół darmo Cytuj
Tiny 60 Opublikowano 3 listopada 2013 Opublikowano 3 listopada 2013 Mam jednego Excadrilla z F. Safari, w zasadzie już mi się nie przyda. Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 3 listopada 2013 Opublikowano 3 listopada 2013 Jutro po 20 jakby ktoś miał czas to potrzebuję pomocy z evolution trade. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 3 listopada 2013 Opublikowano 3 listopada 2013 Tiny a ma ability mold breaker? Bo takiego szukam. Mam 10 rozmnozonych ze zwyklymi ability Cytuj
Tiny 60 Opublikowano 4 listopada 2013 Opublikowano 4 listopada 2013 Tak jest. Myślę, że koło 18:00 będę już w domu. Cytuj
_mike 318 Opublikowano 4 listopada 2013 Opublikowano 4 listopada 2013 (edytowane) A nie możesz rozmnożyć z pandą żeby odziedziczył mold breakera? E: to ta sama egg grupa http://serebii.net/pokedex-xy/egg/field.shtml Edytowane 4 listopada 2013 przez _mike Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 4 listopada 2013 Opublikowano 4 listopada 2013 (edytowane) nie wiedziałem że można w ten sposób dziedziczyć ability O_o spróbuje po pracy w ogole zdziwiłem sie jak szybko pokemon sie rozmnażają, jak króliki na tej długiej drodze obok sex-centrum trzeba wykonać około 10 rundek w od lewej do prawej mając pokemona grzewczego (zmniejsza dwukronie czas wykluwania) żeby jako sie wykluło ale żeby nowe jajko powstało i było do odbioru to wystarczy ok 1-1.5 rundki na tej drodze, dosłownie co chwile nowe jajka są do odbioru EDIT Mike jesteś pewny co do tego ability? czytałem w necie że w tej generacji dziecko może przejąć ability po ojcu, a nie tylko po matce jak dotychczas, ale żeby urodzić kreta musze mieć matke kreta i ojca pande, a z tego co piszą w necie to jedyna szansa żeby dostać ability od ojca to jest rozmnażanie go z ditto, czyli innymi słowy tworzenie dzieci pandy, a nie dzieci kretów. z tego by wynikało że nawet jeśli dojdzie do rozrodu kobiety-kreta i ojca pandy to urodzi sie kret mający ability od matki a nie od pandy Edytowane 4 listopada 2013 przez Yano Cytuj
Tiny 60 Opublikowano 4 listopada 2013 Opublikowano 4 listopada 2013 Yano, jestem już na chacie, więc mogę od ręki wysłać Ci Excadrilla. Soban, tobie też mogę mogę pomóc z tymi evo. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 4 listopada 2013 Opublikowano 4 listopada 2013 (edytowane) ja dopiero za jakies 30 min bede w domu ale jeśli ten kret nie ma mold breakera to niestety mi sie nie przyda bo mam całą mase "zwykłtych" jeśli ma to chętnie go wezme, nawet tymczasowo, troche go rozmnoże i moge oddać w ogole mold breaker to calkiem fajne ability, ale nie walczył bym o nie aż tak bardzo gdyby nie to że zwykłe ability kreta dotyczą tylko sytuacji gdy podczas walki jest burza piaskowa, a to tak naprawde nigdy sie nie rpzydaje przecież Edytowane 4 listopada 2013 przez Yano Cytuj
Tiny 60 Opublikowano 4 listopada 2013 Opublikowano 4 listopada 2013 Excadrill z Sand Rush (boost do szybkości) bardzo fajnie zgrywa się z Tyranitarem. T-tar przy wejściu uruchamia Sandstorm na 5 kolejek, dzięki czemu Excadrill ma podwójny speed, co pozwala na ściągnięcie kilku poków przeciwnika. Sam Sandstorm daje też boost do Sp. Def dla wszystkich kamiennych pokemonów. Aczkolwiek Mold Breaker to też dobra opcja, bo pozwala Excadrillowi Earthquake'ować m.in. Gengara i Rotoma ( którzy w normalnych warunkach są na EQ niewrażliwi, bo Levitate). Cytuj
_mike 318 Opublikowano 4 listopada 2013 Opublikowano 4 listopada 2013 @ Yano, ja czytałem że w tej generacji właśnie można po ojcu dziedziczyć ale jest na to mniejsza szansa niż po matce. Ale jak ktoś ma z tym HA co chcesz to zdecydowanie szybciej Jak rozmnożysz z tym ability to się pisze na jednego Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 4 listopada 2013 Opublikowano 4 listopada 2013 ale jestes pewny że dziecko kret z ojcem pandą może wziać ability? bo ja czytalem że ojciec panda może dac ability ale tylko jak sie seksi z ditto i dziecko też jest pandą Cytuj
Tiny 60 Opublikowano 4 listopada 2013 Opublikowano 4 listopada 2013 (edytowane) Jak wrzucicie do Day-Care Ditto + poka z HA,czy to male czy to female, to jest ok. 50% szansa na to, że potomstwo będzie miało HA. I (chyba) nie da się mnożyć HA poka z innym pokiem, nawet z tej samej 'grupy jajowej'. Albo ten sam pok, albo ditto. Edytowane 4 listopada 2013 przez Tiny Cytuj
Tiny 60 Opublikowano 9 listopada 2013 Opublikowano 9 listopada 2013 Mogę Ci jednego złapać, daj mi trochę czasu. Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 9 listopada 2013 Opublikowano 9 listopada 2013 a ma ktos moze froakiego z hidden ability protean? 1 Cytuj
agst 138 Opublikowano 9 listopada 2013 Opublikowano 9 listopada 2013 Mi się udało go zdobyć z wymiany. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 9 listopada 2013 Opublikowano 9 listopada 2013 Kurde na moim safari nie ma kreta. Musze wiecej znajomych miec Btw nie wiem jak to możliwe ale po jednej z wymian z randomem pojawiła mi sie opcja dodania go do znajomych. Oczywiscie dodalem z powodu safari Ale potem szukałem tej opcji i nie znalazłem ktos wie jak to możliwe? To o wiele wygodniejsze niz szukanie w necie friend codow Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 10 listopada 2013 Opublikowano 10 listopada 2013 Hej z tego co wyczytałem w necie to kazdy ma przypisane do siebie poki na safari. Tzn ze jak macie mnie w znajomych to każdy z was widzi na mim safari te same poki Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jakie poki sa w moim safari? I drugie pytanie jakie sa dobre stronki i fora gdzie mozna uzyskac duzo friend kodow. Tak żeby inni tez mnie dodali? Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 10 listopada 2013 Opublikowano 10 listopada 2013 (edytowane) ok a co jest w moim safari? tiny ma - wooper, nincada, diggsbery gurmecia ma - drowzie, gothorita, sygliph Edytowane 10 listopada 2013 przez Yano Cytuj
Tiny 60 Opublikowano 10 listopada 2013 Opublikowano 10 listopada 2013 Ground: Sandshrew, Dugtrio i coś jeszcze,co teraz jest niedostępne ( Gastrodon, Paliptoad lub Diggersby). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi