Gość DonSterydo Opublikowano 21 stycznia 2014 Opublikowano 21 stycznia 2014 Ps. Po cichu liczę na PGR5 Nie ma szans, będzie Horizon 2. Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 22 stycznia 2014 Opublikowano 22 stycznia 2014 Jak będzie Horizon 2 (i Drivatar) to łykam to z miejsca, choćbym się miał zapożyczyć. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 23 stycznia 2014 Opublikowano 23 stycznia 2014 Chyba będę kolejną z osób, które pochwalą Kinecta. Myślałem że wychwytuje tylko podstawowe komendy, ale kiedy jest w trybie nasłuchu to możemy biegać po całym dashu bez problemu. Skalibrowałem go odpowiednio i nawet nie muszę specjalnie podnosić głosu by wszystko rozumiał, z nieperfekcyjnym akcentem i niekoniecznie dobrą wymową, nawet jakieś długie nazwy np. Need for Speed Rivals. Póki co rozpoznaje 80-90% komend które mówię. Pad rzeczywiście jest mega, szczególnie triggery <3 analogi ( z tym ogumieniem jakby) też mega, krzyżak lepszy niż w tym padzie od 360tki z poprawionym dpadem. Bumpery rzeczywiście mogły być lepsze i powinny działać tak jak w padzie od 360tki, nie wiem czemu pod koniec środka zrobili w nich dead zone. Nie podoba mi się też wykończenie tej góry, która tak ma fortepianowe plastiki, może komuś ten świecący plastik się podoba mi nie, tak samo z resztą jak i w kinecie oraz samej konsoli. Z tego co pamiętam z filmiku na ppe to narzekali na kastaniety, czyli stukające baterie - u mnie czegoś takiego nie słychać, siedzą stabilnie. Słuchawka bardzo dobra i widzę że wrócili do patentu sprzed paru lat, gdzie przy padzie jest taki panelik gdzie steruje się głośnością, dodatkowo jak mikrofon jest wyłączony to świeci się lampka, fajny patent bo mnie to podkur.wiało jak wyłączałem mikrofon a potem zapominałem go włączyć i gadałem do nikogo. Sama konsola rzeczywiście wyglądem ani nie zachwyca ani też nie razi, ten fortepianowy plastik mi nie odpowiada, ale łotewa, traktuje to jak okładkę na grze - raz się spojrzy, popodnieca się albo ponarzeka i potem nie zwraca się na to uwagi. OCZYWIŚCIE dashboard jest niedopracowany, szczególnie to widać w Opcjach, gdzie wiele razy spotykamy czarny ekran z białym tekstem, tak samo jest w smartfonach z WP8 ale zupełnie inaczej to wygląda na małym 5 calowym ekranie, a inaczej na parudziesięciu calach w TV. Powinni to poprawić, porobić jakieś okienka i przede wszystkim dać możliwość wyboru jakiejś tapety. Nie ogarniam tego jak w PS4 i XONE jesteśmy skazani tylko na niebieskie i czarne tło. O reszcie dotyczącej dashboarda nie będę pisać bo wystarczy zerknąć tu http://playerfeedback.net/xbox/ by zobaczyć czego brakuje i co jest niedopracowane. Co na pewno jest lepsze niż w PS4 to Game DVR, gdzie można ustalić nagrywanie na wybrany przez siebie czas a potem zrobić upload na Skydrive (co jest o wiele lepszym rozwiązaniem niż facebook). Dajmy na to jest jakaś akcja w Fifie, mówię "Xbox Record that" i ostatnie 30s (lub 1 min albo 2 min zależnie jak ustawię) jest zapisane. Nie jak na PS4 gdzie zachowuje mi ostatnie 15 minut i muszę potem wycinać dany fragment. Trochę zdemonizowany został ten dashboard, bo z odpowiednimi poprawkami nie będzie żadnym problemem poruszanie się nim po padzie ergo MS wyda bieda edyszyn Xbox One bez kinecta i zacznie sprzedawać kamerkę oddzielnie, jestem pewien, wystarczy że PS4 odpowiednio się oddali w sprzedaży. 4 1 Cytuj
wrog 609 Opublikowano 23 stycznia 2014 Opublikowano 23 stycznia 2014 Co na pewno jest lepsze niż w PS4 to Game DVR, gdzie można ustalić nagrywanie na wybrany przez siebie czas a potem zrobić upload na Skydrive (co jest o wiele lepszym rozwiązaniem niż facebook). Dajmy na to jest jakaś akcja w Fifie, mówię "Xbox Record that" i ostatnie 30s (lub 1 min albo 2 min zależnie jak ustawię) jest zapisane. Nie jak na PS4 gdzie zachowuje mi ostatnie 15 minut i muszę potem wycinać dany fragment. No trochę nie do końca Nie da się niestety obecnie zmieniać długości nagrywania po komendzie Xbox Record That. Jak chcesz więcej niż 30 sekund, to musisz odpalić Game DVR (Xbox Snap Game DVR) i wybrać pożądaną długość. Cytuj
Karate_koks 4 Opublikowano 27 stycznia 2014 Opublikowano 27 stycznia 2014 Z jakiego kraju pochodzi konsola? Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 27 stycznia 2014 Opublikowano 27 stycznia 2014 Są dwie możliwości. UK, albo Niemcy. Redcoon ma chyba import z UK akurat - patrząc po oznaczeniach. Chociaż nie jestem pewien... Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 27 stycznia 2014 Opublikowano 27 stycznia 2014 Gdyby importował z UK to byłaby wtyczka inna, tak mi się wydaje. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 27 stycznia 2014 Opublikowano 27 stycznia 2014 Kubson ma wersje UK może się wypowie bo faktycznie mają tam inne wejścia w sensie gniazdka. Cytuj
KarolJanuszGejmingu 471 Opublikowano 27 stycznia 2014 Opublikowano 27 stycznia 2014 (edytowane) Kupisz przejściowke za 5 zł i będzie śmigac,moja ps4 też ma wtyczkę z Uk Edytowane 27 stycznia 2014 przez KarolFanbojSony Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 27 stycznia 2014 Opublikowano 27 stycznia 2014 Kubson ma wersje UK może się wypowie bo faktycznie mają tam inne wejścia w sensie gniazdka. Dokładnie, wersja uk ma inna wtyczkę Cytuj
wrog 609 Opublikowano 27 stycznia 2014 Opublikowano 27 stycznia 2014 Kabel od komputera też może być, jakby ktoś nie miał przejściówki Cytuj
Karate_koks 4 Opublikowano 28 stycznia 2014 Opublikowano 28 stycznia 2014 Fakt, ale jaki ma kolor orginalny kabel do XONE? Do kompa są czarne, X360 miał szare kable. Cytuj
Karate_koks 4 Opublikowano 28 stycznia 2014 Opublikowano 28 stycznia 2014 To super, czyli można śmiało kupować z UK i zmienić kabel (nie chciał bym mieć jakiś gównianych przejściówek, lubię jak coś wygląda tak powinno być). Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 30 stycznia 2014 Opublikowano 30 stycznia 2014 Są jakieś niedogodności przy konsoli zza oceanu? Na allegro pojawiają się konsole w niższych cenach właśnie z tamtego rynku (499 dolcow < 499 juro) Ale skoro nie ma region blocka to w sumie no difference, right? Cytuj
wrog 609 Opublikowano 30 stycznia 2014 Opublikowano 30 stycznia 2014 Zasilacz. Musisz mieć jakiś transformator, by nie spalić zasilacza w przypadku konsoli zza Oceanu. Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 30 stycznia 2014 Opublikowano 30 stycznia 2014 (edytowane) Uff, konsole są jednak z Niemiec i to w cenie 1999 nówka. Szok Edytowane 30 stycznia 2014 przez kermit Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 30 stycznia 2014 Opublikowano 30 stycznia 2014 Link? Bo ja widziałem za tyle ale używkę. Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 30 stycznia 2014 Opublikowano 30 stycznia 2014 Pewnie ta nówka, która wczoraj na allegro wisiała "konsola jest nowa. mikroryski na obudowie powstałe w wyniku testowania sprzętu" xD sklep z krakowa jakiś chyba. Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 30 stycznia 2014 Opublikowano 30 stycznia 2014 http://allegro.pl/show_item.php?item=3931004453 podobne ale inne, tak nowa jak psia dupa KARTON OTWARTY TYKO W CELU SPRAWDZENIA CZY WSZYSTKO JEST I CZY WSZYSTKO DZIAŁA! KONSOLKI MOGĄ POSIADAĆ Z TEGO POWODU BARDZO LEKKIE I WCALE NIE WIDOCZNE RYSKI NA BŁYSZCZĄCEJ STRONIE, JEST TO NIEZAUWAŻALNE! Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 30 stycznia 2014 Opublikowano 30 stycznia 2014 Hahaha, wiedziałem że to jakieś gó.no w stylu "pudełko otwarte w celu sprawdzenia czy konsola jest w środku". Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 30 stycznia 2014 Opublikowano 30 stycznia 2014 (edytowane) Konsola NOWA!!! Wyjęta z pudełka tylko w celu porysowania błyszczącej strony!!! ps. jednak, żeby być pewnym nówki trzeba dołożyć te dwie stówy Edytowane 30 stycznia 2014 przez kermit 1 Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 30 stycznia 2014 Opublikowano 30 stycznia 2014 Nie ma jak sprzedawać używki i nazywać je nówkami, gdzie wszystko zostało rozpakowane żeby sprawdzić czy działa. Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 30 stycznia 2014 Opublikowano 30 stycznia 2014 zeby tak pod koniec roku wydali wersje bez kinekta i z dyskiem 250gb, taka wersja dla biedakow to cos dla mnie. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 30 stycznia 2014 Opublikowano 30 stycznia 2014 Zasilacz. Musisz mieć jakiś transformator, by nie spalić zasilacza w przypadku konsoli zza Oceanu. Wydaje mi sie ze teraz zasilacze robią z multinapieciem czy jakoś tak to sie nazywa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi