Skocz do zawartości

Premiera Xbox One, preordery i ogólna szajba

shy4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ludzie cos takiego jak preorder w Polsce to kpina. Zwykle grę dostaje się po premierze. Zamówiłem RYSE w Empik.com i odbiór w salonie. Pan uprzejmnie mi napisał, że zgodnie z regulaminem gra będzie wysłana w piątek.

Co do konsol, to nie ma się czym podniecać od poniedziału stoją w każdym jednym sklepie na zapleczu gotowe na premierę. Pozostaje tylko kwestia ilości. Na wsiach t.j. jak pisałem (Starogard GD) po 1 szt. na sklep - pozostałem pod zamówienie, ale nie ma problemu jak ktoś wyrazi cheć do piątku sprowadzą.

Opublikowano

Ludzie cos takiego jak preorder w Polsce to kpina.

Zawsze dostaję gry w dniu premiery albo dzień wcześniej, a wszystko zamawiam w preorderze. Z raz czy dwa może jakaś wyjątkowa sytuacja się zdarzyła, więc albo masz wielkiego pecha, albo kupujesz w takich sklepach.

Gość DonSterydo
Opublikowano

Bo taka jest wyjściowa gwarancja producenta. Jak zarejestrujesz konsolę w systemie MS, to dostajesz kolejny rok.

Gość DonSterydo
Opublikowano

To w sumie opłaca się wziąć z allegro od nich. konsola wychodzi po 1524 zł z wysyłką.

Serio uważasz, że jakieś (pipi) powystawowe opłaca się kupić? Dobry żart.

Dokładnie. Nie zdziwię się jak pada po 3 miesiącach będziesz wysyłał do serwisu bo Ci się w rękach rozpadnie ;)

Dasz 200 zł więcej i masz nówkę z 2 grami...

Opublikowano (edytowane)

z powystawowymi tak jest, że mogły chodzić po 10h dziennie x7 dni, do tego w jakimś szklanym zamkniętym pudełku, to napewno nie jest zdrowe dla sprzętu

tak jak w MediaExpert widziałem

dokładnie jak napisał Don poniżej

Edytowane przez Fanek
  • Plusik 1
  • Minusik 2
Gość DonSterydo
Opublikowano

Gdyby sprzedawali za połowę ceny, to można się zastanowić, ale nie niecałe 200 zł taniej. Kupi nówkę w sklepie, sprzeda kod na Fifę 15 i go taniej wyjdzie niż ta powystawówka :P

Opublikowano

To w sumie opłaca się wziąć z allegro od nich. konsola wychodzi po 1524 zł z wysyłką.

z powystawowymi tak jest, że mogły chodzić po 10h dziennie x7 dni, do tego w jakimś szklanym zamkniętym pudełku, to napewno nie jest zdrowe dla sprzętu

tak jak w MediaExpert widziałem

dokładnie jak napisał Don poniżej

Dokladnie. Idz sie przejdz do sklepu i zobacz jak wyglada konsola i pady na wystawie. Acha przed bedziesz musial sie przedrzec przez bande lachów w dresach, którzy ja oblegaja zwykle dookola. Mniej wiecej tych samych co biegali po sklepach w dzien premiery PS4.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Serio uważasz, że jakieś (pipi) powystawowe opłaca się kupić? Dobry żart.

Dopiero teraz zobaczyłem, że to są powystawowe. Fucktycznie to dobry żart, a oto co mi odpisali na maila 

"Witam

Sprzedawane konsole są nowe z ekspozycji, nie uruchamiane nie grane.

Odnośnie trwania gwarancji : http://support.xbox.com/en-GB/xbox-one/warranties-and-repair/console-kinect-warranty

Zgodnie z informacją na stronie : 1 rok. "

Edytowane przez S_600
Opublikowano

Sklep będzie pewnie często niedoinformowany, ale prawdziwy okres gwarancji (zakładając te dwa lata), poznaje się przy rejestracji konsoli na stronie MS.

Co do gierek na premierę z mojej strony polecam BF4. Przez początkowe problemy i nieco gorszą grafikę niż na PS4 i PC, gra może mieć nie najlepszą opinię, ale w praktyce sprawia obecnie wielką frajdę na multi. Są pełne europejskie serwery na 64 graczy, ludzie ogrywają zarówno podstawkę, jak i dodatki. Całość wygląda zdecydowanie lepiej niż na poprzedniej generacji i działa bardzo sprawnie. Jeśli ktoś lubi serię, ale miał trochę obawy po początkowej nagonce na grę (uzasadnionej), niech się nie waha i bierze.

Opublikowano

Niby wszystko ładnie śmiga(poza pierwszą aktualizacją,która szła jak krew z nosa),ale beka z M$,że dają bundla z grami,ale żeby w coś zagrać to trzeba ściągnąć forze 40gb co na moim podwarszawskim necie jest kwestią 72h :/ Tutaj peesowe bundle mają przewagę.Wkładasz i grasz(aktualizacji nikt nie każe ściągać).

Opublikowano

Mam dylemat czy brac teraz/na premiere halo mcc czy czekac na wersje z dyskiem 1tb :/ Mam tez rabat 10% w media markt ciekawe czy bedzie dzialal bo wtedy cena juz jest na prawde fajna.

Opublikowano (edytowane)

Dlaczego niby nieoplacalna? Nie chodzi mi o tego bundla z codem tylko zwykla konsole. 500gb to malo i nie ma co tego ukrywac.

Edytowane przez ssxx1
Opublikowano

dokladnie, pewnie dopiero do wersji slim wrzuca 1TB. ja juz polowe dysku mam zapchana ale ogolnie luzik bo jak znudze sie jaka gra to ja wywale / odinstaluje po prostu