Nick81pl 1 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 To ile powinno byc tych Hz w tv? Bo juz nue ogarniam tego Moge Ci powiedziec ze przy 32 calowym led samsunga z 60 hz ale z virtual upscaling do 120hz czy czyms takim wyglada bajecznie a na moim sony 60 hz bez tego bajerku jest troche lipa Cytuj
dunpeal 10 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 (edytowane) niestety na full hd sony 40 inch z 60 hz mocno rwie i grac sie nie daCo to znaczy?Nie da się grać, a o dziwo Sony podczas różnych targów i innych imprez swoje exy (między innymi Killzone 4) pokazywało głównie na brawi z tego roku o matrycy 60 hz. Jakoś nikt nie narzekał, że coś nie tak jest z obrazem, ba, dziwne byłoby, gdyby Sony reklamowało gry i konsolę na telewizorach, na ,,których nie da się grać".Nie jestem specjalista od takich technicznych spraw mam w sypialni 40 Cali Google TV od sony to jest 60 hz . A Bravia ma 60 hz ? Myslalem ze wiecej ? W kazdym razie to nie jest tak ze nie da sie grac kompletnie ale w(pipi)... Bo wyglada jak by byl problem z grafika moze animacja , jak kiedys na komputerach z zaslaba karta ,a to podobno wlasnie wina odswierzania ( hz) z reszta w ps3 przy gt5 mialem to samo.Wlasnie sprawdzalem bylem w best buyu I na standach z ps4 uzywaja full hd Bravia 120 hz z jakims upscalingiem do 240 i wedlug sprzedawcy to robi roznice w odswierzaniu grafiki , ale czy to prawda ? Używają rożnych telewizorów z różnymi hz. Na targach gamescom, tgs czy e3 (nie pamiętam dokładnie) używali telewizora serii w6, który ma panel 60 hz. Były filmiki na youtube z offscreenowym gameplayem z KZ4, na którym widać ten TV jak na dłoni. Obraz było ok, tak jak wygląda przy każdym 60 hz i nikt nie narzekał. No ale wiadomo 60 hz < 100 i masz prawo to odczuwać jeśli od dłuższego czasu grasz na tv z większą ilośćią hz. No, ale z drugiej strony jest jeszcze kwestia wyższych hz i ich przełożenia na input laga podczas grania w gry wideo. ,,Tryb gry" zwykle równa się i tak 60 hz choćby TV miał ich tysiąc, żeby nie zwiększać input laga. @czarek250885 O tym TV mówię i ma 60 hz max. Edytowane 15 listopada 2013 przez dunpeal Cytuj
wiktorio9 7 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 (edytowane) Słuchajcie nie znam się na telewizorach więc mam do was kilka pytań Mam telewizor 32 cale PHILIPS ma on już z dobre 6/7 lat jest na nim napisane FLAT TV, HD READY i PIXEL PLUS 2 HD nwm natomiast czy jest gdzieś napisane ile on ma hz ? a jeśli nie ma, to myślicie że może on mieć te 60 hz ? grałem na nim na PS3 i wszystko było w porządku ,czy będzie to się różniło na PS4 ? wiem, że pewnie zadaje głupie pytania ale naprawde niw wiem co i jak dzięki za odpowiedź Edytowane 15 listopada 2013 przez wiktorio9 Cytuj
czarek250885 318 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 niestety na full hd sony 40 inch z 60 hz mocno rwie i grac sie nie daCo to znaczy?Nie da się grać, a o dziwo Sony podczas różnych targów i innych imprez swoje exy (między innymi Killzone 4) pokazywało głównie na brawi z tego roku o matrycy 60 hz. Jakoś nikt nie narzekał, że coś nie tak jest z obrazem, ba, dziwne byłoby, gdyby Sony reklamowało gry i konsolę na telewizorach, na ,,których nie da się grać".Nie jestem specjalista od takich technicznych spraw mam w sypialni 40 Cali Google TV od sony to jest 60 hz . A Bravia ma 60 hz ? Myslalem ze wiecej ? W kazdym razie to nie jest tak ze nie da sie grac kompletnie ale w(pipi)... Bo wyglada jak by byl problem z grafika moze animacja , jak kiedys na komputerach z zaslaba karta ,a to podobno wlasnie wina odswierzania ( hz) z reszta w ps3 przy gt5 mialem to samo.Wlasnie sprawdzalem bylem w best buyu I na standach z ps4 uzywaja full hd Bravia 120 hz z jakims upscalingiem do 240 i wedlug sprzedawcy to robi roznice w odswierzaniu grafiki , ale czy to prawda ? Używają rożnych telewizorów z różnymi hz. Na targach gamescom, tgs czy e3 (nie pamiętam dokładnie) używali telewizora serii w6, który ma panel 60 hz. Były filmiki na youtube z offscreenowym gameplayem z KZ4, na którym widać ten TV jak na dłoni. Obraz było ok, tak jak wygląda przy każdym 60 hz i nikt nie narzekał. No ale wiadomo 60 hz < 100 i masz prawo to odczuwać jeśli od dłuższego czasu grasz na tv z większą ilośćią hz. No, ale z drugiej strony jest jeszcze kwestia wyższych hz i ich przełożenia na input laga podczas grania w gry wideo. ,,Tryb gry" zwykle równa się i tak 60 hz choćby TV miał ich tysiąc, żeby nie zwiększać input laga. @czarek250885 O tym TV mówię i ma 60 hz max. Bo to w tej chwili najlepszy tv pod konsolę polecam każdemu:) wiem że to droga zabawa, ale bez telewizora nie zobaczy się wszystkiego co powinniśmy z resztą skoro ktoś się decyduje na kupno zabawki Sony liczy się z kosztami. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 Od razu mówię że nie kupiłem u nich konsoli ale naprawdę należą się brawa za takie podejście do Klienów Nabywcy #PS4! Na początku tygodnia roześlemy do Was maile z linkiem umożliwiającym edytowanie zawartości Waszych zamówień na PlayStation 4. W ofercie będziemy mieć trzy modele konsoli: PS4 – wersja podstawowa, PS4 + Killzone PS4+ Killzone + PS4 Eye + drugi pad. Przy okazji będziecie mogli dodać do swoich zamówień dodatkowe gry i akcesoria, o ile zechcecie. o jakim sklepie mówisz ? A sorry GRAM.PL Cytuj
Nick81pl 1 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 niestety na full hd sony 40 inch z 60 hz mocno rwie i grac sie nie da Co to znaczy?Nie da się grać, a o dziwo Sony podczas różnych targów i innych imprez swoje exy (między innymi Killzone 4) pokazywało głównie na brawi z tego roku o matrycy 60 hz. Jakoś nikt nie narzekał, że coś nie tak jest z obrazem, ba, dziwne byłoby, gdyby Sony reklamowało gry i konsolę na telewizorach, na ,,których nie da się grać".Nie jestem specjalista od takich technicznych spraw mam w sypialni 40 Cali Google TV od sony to jest 60 hz . A Bravia ma 60 hz ? Myslalem ze wiecej ? W kazdym razie to nie jest tak ze nie da sie grac kompletnie ale w(pipi)... Bo wyglada jak by byl problem z grafika moze animacja , jak kiedys na komputerach z zaslaba karta ,a to podobno wlasnie wina odswierzania ( hz) z reszta w ps3 przy gt5 mialem to samo.Wlasnie sprawdzalem bylem w best buyu I na standach z ps4 uzywaja full hd Bravia 120 hz z jakims upscalingiem do 240 i wedlug sprzedawcy to robi roznice w odswierzaniu grafiki , ale czy to prawda ? Używają rożnych telewizorów z różnymi hz. Na targach gamescom, tgs czy e3 (nie pamiętam dokładnie) używali telewizora serii w6, który ma panel 60 hz. Były filmiki na youtube z offscreenowym gameplayem z KZ4, na którym widać ten TV jak na dłoni. Obraz było ok, tak jak wygląda przy każdym 60 hz i nikt nie narzekał. No ale wiadomo 60 hz < 100 i masz prawo to odczuwać jeśli od dłuższego czasu grasz na tv z większą ilośćią hz.No, ale z drugiej strony jest jeszcze kwestia wyższych hz i ich przełożenia na input laga podczas grania w gry wideo. ,,Tryb gry" zwykle równa się i tak 60 hz choćby TV miał ich tysiąc, żeby nie zwiększać input laga. @czarek250885 O tym TV mówię i ma 60 hz max. Powiem ci ze masz racje ale nie do konca na stronie Sony pl jest napisane ze ten telewizor uzywa upscalingu ktory nazywa sie motion flow 200 hz , a wedlug cnet Asia wykorzystije matryce 100 hz i z tym bajerkiem podwaja czestotliwosc odswiezania. Tak czy inaczej jest To swietny tv do gier z nieziemskim input lagiem. Tak czy inaczej moj ma 60 hz bez niczego i nie robi , ale I tak bede gral w salonie na plazmie z serii vt wiec nie ma problemu:) Pozdrawiam Cytuj
dunpeal 10 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 (edytowane) @Nick81pl Sorry, ale z tymi hz to ja mam rację. Śledziłem temat dość mocno, a motionflow to ściema. Polecam lekturę avf forum Tam jest o tym więcej. Edytowane 15 listopada 2013 przez dunpeal Cytuj
Nick81pl 1 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 @Nick81pl Sorry, ale z tymi hz to ja mam rację. Śledziłem temat dość mocno, a motionflow to ściema. Polecam lekturę avf forum Tam jest o tym więcej. No ok nie mowie ze nie masz , tylko podaje ci parametry producenta, I skoro masz racje to widocznie w moim soniaku problemem musi byc input lag a nie czestotliwosc odswiezania .Pozdrawiam Cytuj
Teramitzu 14 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 Nawiązując do tematu telewizorów jak oceniacie możliwości mojego? Kupiony dwa lata temu... http://www.samsung.com/pl/support/model/UE40C6000RWXXH-techspecs 1 Cytuj
balon 5 341 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 No ja mam w TV ten montionflow 200 hz zobaczymy już niedługo czy zerwie gacie, czyli co właściciele plazm znowu dostaną po upie? Cytuj
Drantzell 45 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 100% wystarczający. Nie potrzebujesz niczego lepszego... No chyba że będziesz chciał kupić większy. Cytuj
Teramitzu 14 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 (edytowane) 100% wystarczający. Nie potrzebujesz niczego lepszego... No chyba że będziesz chciał kupić większy. Większy bym chciał ale niekoniecznie teraz. Będąc przy temacie posiadam Samsunga bo zależy mi na oglądaniu filmów z USB. Czy oprócz Samsunga ktoś jeszcze ma takie rozwiązanie? Jakim telewizorem 50"\55" należałoby się zainteresować ? Edytowane 15 listopada 2013 przez Teramitzu Cytuj
PS4fan 1 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 "PS4's in Europe will come with a 14 day PS PLUS trial for free." info z ostatniej chwili , czyli przed 14 dni ps plus za darmo a co do tv ja mam LG 42 cale full hd 100hz 1920/1080 Cytuj
Nick81pl 1 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 100% wystarczający. Nie potrzebujesz niczego lepszego... No chyba że będziesz chciał kupić większy. Większy bym chciał ale niekoniecznie teraz. Będąc przy temacie posiadam Samsunga bo zależy mi na oglądaniu filmów z USB. Czy oprócz Samsunga ktoś jeszcze ma takie rozwiązanie? Jakim telewizorem 50"\55" należałoby się zainteresować ? Panasonic TC-P60VT60 60-Inch 1080p 600Hz 3D Smart Plasma uzywam tego glownie do grania I jest super ogladalem filmy z external hard drive I bez zarzutow , jak dla mnie perfekt Cytuj
PS4fan 1 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 co tu sie dzieje? premiera , preordery i ogólna szajba PANIEEE:D Cytuj
Teramitzu 14 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 100% wystarczający. Nie potrzebujesz niczego lepszego... No chyba że będziesz chciał kupić większy. Czyli PS4 powinno śmigać dobrze na moim TV tak? Cytuj
Drantzell 45 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 Teramitzu: Pewnie że tak. Rewolucji żadnej w konsolach pod względem wyświetlania obrazu nie ma. Cytuj
Sqtr78 1 038 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 jak ktos w Londynie siedzi i jeszcze nie zamowil to w ASDA wlasnie sie pojawily day one guaranteed z darmowa przesylka 29.11 - 349 funta i 385 killzone set http://direct.asda.com/PlayStation-4-500GB-Console---Day-One-Delivery/003724183,default,pd.html Cytuj
BoBJaX_PL 4 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 (edytowane) Ludzie tamat tv do ps4 jest w odpowiednim watku... Nie robcie burdelu. Edytowane 15 listopada 2013 przez BoBJaX_PL 2 Cytuj
wiktorio9 7 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 http://sklep.polseko.pl/multimedia/telewizory/lcd/philips-32-lcd-widescreen-flat-tv-hd-ready.html powiedzcie mi czy ten tv będzie dobrze działał 1 Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 Ale temat o TV pod PS4 to macie tutaj: http://www.psxextreme.info/topic/103083-trudne-pytanie-telewizor-do-ps4/ Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 tak apropo, premiera ps4 w kandzie (foto mojej siostry) mała wioska pod vancuver zdjęcie przed dzień premiery jak ludzie koczowali, gunwo widac no ale zawsze. Cytuj
CrossSleet 5 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 Wie ktoś czy w Polsce będą jakieś ciekawe ''eventy'' na premierę konsoli? Chodzi mi o coś podobnego do akcji z Diablo 3. Jakieś kolejki, zakup konsoli koło północy etc. Nudno tak czekać na kuriera Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi