Drantzell 45 Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 kermit: Dokładnie. Wstydzić to powinni się Ci, którzy oglądają Modę na Sukces, Na Wspólnej i inne tego typu pierdoły. W tej chwili gry się demonizuje, bo najwyższe stołki zajmuje pokolenie dziadów, które po prostu nigdy nie mieli z tym styczności. To się będzie zmieniać wraz z wymieraniem tych ignorantów. Nie zdziwię się jak za 30 lat w kolejce po Playstation 9 będą się ustawiały dziadki, z młodymi. W końcu jakby nie patrzeć już jest to największy przemysł rozrywkowy, a gra zarabia więcej niż filmy w kinach. Dojrzałość można zmierzyć po tym jak sobie te gry dawkujesz, a nie po tym czy w ogóle to robisz. Tak czy siak wieku ludzi w kolejkach po PS4 jestem ciekawy. Sam się będę czuł dziwnie w takiej kolejce, ale też trudno mi sobie wyobrazić dużej ilości 17-latków, którzy wykładają 2tyś na nowy sprzęt. Cytuj
flesiek 2 Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 Po swoją PS4 jadę sam, mam już niestety taki wiek że z graniem ukrywam się przed rodziną, przed znajomymi. Czuje się jak jakiś narkoman albo alkoholik ukrywający swój nałóg, do sklepu zabieram też czarną torbę na śmieci do której włożę pudełko z PS4 tak żeby nikt widział co wynoszę ze sklepu. Dziś sprawdzałem i nadal nie mam żadnej wiadomości o tym czy oprócz konsol w sklepach będą też ładowarki do dualshocka i vertical standy. Chyba wszystkiego przyjdzie szukać po sklepach dopiero 29.11 Nie dręcz sie Nie patrz na ludzi z zamkniętymi głowami i towrzacymi stereotypy i wszystko wiedzących (niestety cechy bardzo często spotykane u Polakow;) Jeszcze troche czasu upłynie zanim zdają sobie sprawę, że granie jest zdecydowanie bardziej kreatywnym spedzaniem wolnego czasu niz siedzenie na kanapie i ogladanie oglupiajacej ich totalnej papki typu "Trudne sprawy" "Dlaczego ja" i innego gówna probujacego juz calkowicie otepic ludzi Po tylu latach nadal wiekszosc ludzi sadzi, ze granie jest dla dzieci i to strata czasu. Chociaz widze, ze sie to powoli zmienia a gram od kajtka (mam 32 lata;) Branza gamingowa przebiła juz wszystko. To dzis najbardziej dochodowy temat. My jak już bedziemy dziadkami inaczej bedziemy patrzec na gry naszych dzieciakow 1 Cytuj
mlody23 26 Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 (edytowane) Byłem wczoraj w MM i pracownik (dobry specjalista z działu muzycznego, ale z konsolami nie do końca był w temacie) powiedział mi, że na bank dostaną konsolę osoby które zamówiły pre-order do 20 września, dodał, że jest to świeża informacja...sprzed około miesiąca Chciałem pogadać z kierownikiem ale nie było go akurat. Ja się tylko zastanawiam nad tym, ze skoro mam pre-order z 7 października to w pierwszej kolejności powinni to zarezerwować (tak z resztą napisali mi maila z BOK MM) skoro towar powinien być dostępny na półkach (gazetka), ale on nie potrafił jednoznacznie odpowiedzieć, a nie mam zamiaru przepychać się i bić w takich sytuacjach - za stary na to jestem (31 lat już na karku ) Spróbuję udać się jeszcze w weekend albo na początku tygodnia i bez kontaktu z kierownikiem nie wyjdę stamtąd Edytowane 22 listopada 2013 przez mlody23 Cytuj
Pryxfus 820 Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 (edytowane) Raport z Opola Media Markt, tydzień przedpremierą Sprzedali 6 preorderów, mają na magazynie 10 sztuk. Do kupienia będzie tylko bundle z KZ SF i AC IV za 1999 zł. Osoby bez preordera nie mają szans na konsole, niby Sony zabroniło sprzedaży konsol. Można to przeczytać na dwa sposoby, wiedzą, że zawalili z premierą i chcą obsłużyć die hard fanów w pierwszej kolejności, fajnie bo mam ten kartonik i raczej powinien być sukces z kupieniem konsoli 29.11. Może też być tak, że reszta jest już zarezerwowana dla pracowników lub ich znajomych. EDIT Aem, zaoszczędziłem Ci trochę czasu z objazdówką electro marketów. Edytowane 22 listopada 2013 przez Pryxfus Cytuj
humanno 201 Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 (edytowane) Raport z Opola Media Markt, tydzień przedpremierą Sprzedali 6 preorderów, mają na magazynie 10 sztuk. Do kupienia będzie tylko bundle z KZ SF i AC IV za 1999 zł. Osoby bez preordera nie mają szans na konsole, niby Sony zabroniło sprzedaży konsol. Można to przeczytać na dwa sposoby, wiedzą, że zawalili z premierą i chcą obsłużyć die hard fanów w pierwszej kolejności, fajnie bo mam ten kartonik i raczej powinien być sukces z kupieniem konsoli 29.11. Może też być tak, że reszta jest już zarezerwowana dla pracowników lub ich znajomych. EDIT Aem, zaoszczędziłem Ci trochę czasu z objazdówką electro marketów. Hm.. sprzedali 6 preorderów, konsol mają 10. To dlaczego ludzie bez pre orderów nie mają szans na te 4 konsole co zostaną? Edytowane 22 listopada 2013 przez humanno Cytuj
Pryxfus 820 Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 Tak jak piszę w poście, do nakarmienia jest jeszcze obsługa MM oraz znajomi. Cytuj
Drantzell 45 Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 Może te 4 są sprzedawane za okazaniem karty "Towar spod lady". Grał ktoś w planszówkę pt. "Kolejka"? Trochę mnie to martwi. Obdzwonię jeszcze swoje sklepy, ale może widocznie rzeczywiście nie dostali tyle konsol ile zamówili. Cytuj
rodi84 50 Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 A Mi właśnie babka w Krakowskim Saturnie powiedziała, że konsol przyjedzie więcej i raczej nie powinno ich braknąc. Cytuj
Teramitzu 14 Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 Dzwoniąc dziś na infolinię Euro dowiedziałem się, że w pierwszej kolejności realizują wykupione preordery, potem lecą według kolejności. Pani nie była już taka pewna, że otrzymam konsolę w dniu premiery. No ciekawe jak będzie. Cytuj
PS4fan 1 Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 co myślicie o darmowym kodzie na 14 dni do ps plus? gdzieś czytałem ,że taki będzie. Cytuj
Mefi23 15 Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 w zestawie nie bedzie, ale na stronie internetowej mozesz pobrać, jesli nigdy nie korzystałes z tej opcji Cytuj
Drantzell 45 Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 A Mi właśnie babka w Krakowskim Saturnie powiedziała, że konsol przyjedzie więcej i raczej nie powinno ich braknąc. W większych miastach będzie pewnie większa dostawa, większa szansa na to, że rozejdzie się na kilka dużych sklepów w mieście... No ale też jest zdecydowanie więcej ludzi. Mam nadzieje, że do Trójmiasta nie zleci się ludzi z okolicznych wioseczek Jeśli tak, to zapraszam do MM w Gdyni Cytuj
miragepl89 2 Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 Info z Neonetu. Trzy zestawy: Podstawowy: Konsola + pad - 1899 zł Średni: Konsola + pad + gra Killzone: Shadow Fall - 2099 zł Najbogatszy: Konsola + 2 pady + gra Killzone: Shadow Fall + kamerka - 2399 zł Ceny oczywiście z dupy, bo chcą więcej zarobić na zysku dla sklepu. Co istotne - z dostępnością nie ma problemu. Wystarczy zadzwonić do nich dziś, jutro, po weekendzie i złożyć zamówienie telefoniczne, ew. podjechać do nich, spiszą dane i w piątek, 29 listopada konsola jest do odbioru. Cytuj
Moldar 2 273 Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 Psiocząc ciągle na Xbone, że musi być w sprzedaży z kamerką, podnosząc sztucznie cenę, wybrałem w Saturnie konfigurację nr. 8 z KZ, dwoma padami i kamerką właśnie, jaki to człowiek zakłamany No ale za pada i kamerkę płaci kobieta, bo to ona się uparła, że musi być drugi pad i kamera Pomimo aż 8 konfiguracji, zestawu dla mnie nie było, no ale padło na 8. Ciekawi mnie czy drugi pad będzie czarny, czy też będzie możliwość wybrania innego koloru, niebieski wygląda obłędnie. I jeszcze pytanie, czy komuś się już ktoś z Saturna odezwał, że wybrany zestaw ma zarezerwowany ? Cytuj
Teramitzu 14 Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 Info z Neonetu. Trzy zestawy: Podstawowy: Konsola + pad - 1899 zł Średni: Konsola + pad + gra Killzone: Shadow Fall - 2099 zł Najbogatszy: Konsola + 2 pady + gra Killzone: Shadow Fall + kamerka - 2399 zł Ceny oczywiście z dupy, bo chcą więcej zarobić na zysku dla sklepu. Co istotne - z dostępnością nie ma problemu. Wystarczy zadzwonić do nich dziś, jutro, po weekendzie i złożyć zamówienie telefoniczne, ew. podjechać do nich, spiszą dane i w piątek, 29 listopada konsola jest do odbioru. Skąd masz takie info? Na stronie cisza a infolinia nic nie wie na temat dostępności konsoli. Cytuj
Drantzell 45 Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 (edytowane) Noo dokładnie. Podstawa i średni to słabe ceny, ale jeśli chodzi o najbogatrzy to liczyłem się mniej więcej z taką ceną. Kupiłbym. PS: Hahah. Knapik jako automatyczna sekretarka xD Edytowane 22 listopada 2013 przez Drantzell Cytuj
CrossSleet 5 Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 (edytowane) Potwierdzam, że Neonet dostało tylko 300 szt. na wszystkie swoje sklepy. Dobra wiadomość jest taka, że NADAL można u nich zamawiać. Wystarczy wpłacić 10% i gwarantują odbiór w Piątek. Oczywiście jeżeli zmieścisz się wśród tych 300. Edytowane 22 listopada 2013 przez CrossSleet Cytuj
KarolJanuszGejmingu 480 Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 Ja przed chwila dostalem next genowa fife,ale co z tego jak konsoli nie ma. Cytuj
schabek 5 346 Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 Ufffff no jak juz ty potwierdziles to kamien z serca. Podbijam pytanie ,gdzie mozna dostac gry od EA za 219 o ktorych ktos cos wspominal pare stron wczesniej? I w ogole gdzie najtaniej gry widzieliscie. Ja fife za 230 chyba najtansza wylapalem Cytuj
darkos 4 339 Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 Najtaniej znalazłem gry na PS4 po 239 zł o ile osobiście się ją odbierze. Wykluczyłem sklepy internetowe gdzie jest oferta 229 za grę ale wysyłka podnosi jej cenę to liczby nie opłacalnej nawet jeśli to tylko 1 zł, bo na przesyłkę trzeba czekać. W playergames. Dalej to już leci powyżej 249, 259, 269. skąd te ceny??? Media markt Euro AGD, Komputronik. nie mam Saturna w B-stoku a szkoda. Cytuj
Gość Darude Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 (edytowane) Osobiście się ciesze ze nie mam takiego chorego parcia na PS4 i podchodzę do nabycia z dużym luzem .A ci którzy się tak srajo, to co wy myslicie, ze to Ameryka ?bedzie najazd na market po pincet osób?góra 100 (stawiam na 30) osob sie ustawi w większych miastach i tyle to jest polska ,kraj 3 swiata nie każdego stac wyjac z portfela 2koła i ot tak leciec po konsole .Nie ma się co srać niepotrzebnie . Edytowane 22 listopada 2013 przez Darude 2 Cytuj
CrossSleet 5 Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 (edytowane) Osobiście się ciesze ze nie mam takiego chorego parcia na PS4 i podchodzę do nabycia z dużym luzem .A ci którzy się tak srajo, to co wy myslicie, ze to Ameryka ?bedzie najazd na market po pincet osób?góra 100 (stawiam na 30) osob sie ustawi w większych miastach i tyle to jest polska ,kraj 3 swiata nie każdego stac wyjac z portfela 2koła i ot tak leciec po konsole .Nie ma się co srać niepotrzebnie . Widzę, że nie widziałeś jak kiedyś w Carrefour były PC za 699 zł. Drzwiami i oknami ludzie wbijali. Z PS4 też tak może być Edytowane 22 listopada 2013 przez CrossSleet Cytuj
Paliodor 1 817 Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 700zl,a prawie 2000zl to lekka różnica I faktycznie, niepotrzebnie się niektórzy nakręcają, sprzęt myślę, że będzie w miarę dostępny. Jak nie w jednym sklepie to pewnie w innym. Zresztą nawet jeśli w dniu premiery nie będzie można kupić to przecież świat się nie zawali. Cytuj
Pupcio 18 647 Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 Też mam takie podejście,w premiere przejdę się sklepu zobaczyć czy mają jakąś fajną oferte a jak nie to poczekam do świąt,i tak musze gta wyplatynować Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi