Xantu 147 Opublikowano 27 stycznia 2017 Opublikowano 27 stycznia 2017 Na wielu sklepach pojawia się informacja, że dostawa na 8 lutego ma być. Np na muve.pl Cytuj
Mędrzec 9 Opublikowano 2 lutego 2017 Opublikowano 2 lutego 2017 Mam pytanie . Moją ostatnią konsolą było PS2 . Przez ostatnie 7, 8 lat mialem rozbrat z światem konsol.Czy opłaca sie jeszcze kupic ps4 jesli tak to jakie bo slyszalem, ze jest i zwykle ps 4 i pro slim? Nie ukrywam, ze chce zarobic na ps 4 z myslą o premierze Red Dead Redemption 2 czy chocby God of War. Ale czy warto? Bo co potem ? Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 2 lutego 2017 Opublikowano 2 lutego 2017 Bierz pro jak będzie już dostępna, tym bardziej jak ostrzysz sobie ząbki na RDR2. Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 2 lutego 2017 Opublikowano 2 lutego 2017 Raczej oczywiste ze jesli masz chec na gry ktore najwczesniej wyjda prawie za rok to branie zwyklej ps4 to glupota. Tylko pro. Chyba ze nie bedzie ci przeszkadzac granie w god of wara 4 w 720p Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 2 lutego 2017 Opublikowano 2 lutego 2017 Jeśli: - nie zależy Ci na małym sprzęcie - nie masz problemu z wydaniem +50% więcej w porównaniu do PS4 Slim, a nawet i więcej - zależy Ci na posiadaniu najlepszej wersji gierki (w najwyższej rozdzielczości czy płynności) - jest szansa na posiadanie VR albo TV4K, ale nie jest to mus To bierz PS4. Jeśli nie chcesz wydać bardzo dużo, przeżyjesz niższą rozdzielczość i wydajność to ładuj się w PS4 slim, bo mniejszym kosztem wciąż masz jak najbardziej sprawną konsolę. Ja osobiście widzę już tylko Pro, stąd wyczekiwałem aż znowu rzucą do sklepu i od razu wziąłem. Wiele gier na razie z niego nie korzysta, ale w przyszłości myślę, że będą różnice. Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 2 lutego 2017 Opublikowano 2 lutego 2017 Wejdz na Eurogamera, tam masz jeden artykul o Pro, najlepiej sam wszystko sprawdz samemu i ocen co ci pasuje. Jak planujesz zakup TV4k albo googli to tylko pro. Jak zalezy ci na grafie to tylko PRO.Jak rodzialka i framerate nie ma znaczenia to bierz slimke zaoszczedzisz kase na gierki. Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 3 lutego 2017 Opublikowano 3 lutego 2017 Gdzie można jeszcze wyrwać prosiaka? Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 3 lutego 2017 Opublikowano 3 lutego 2017 Wlasnie zrobili nastepny rzut juz? Sporo klientow mnie o to pyta bo mowia ze w tej chwili niedostepny. 1 Cytuj
YETI 10 992 Opublikowano 3 lutego 2017 Opublikowano 3 lutego 2017 Podobno dostawa PRO pod koniec przyszłego tygodnia. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 3 lutego 2017 Opublikowano 3 lutego 2017 Wlasnie zrobili nastepny rzut juz? Sporo klientow mnie o to pyta bo mowia ze w tej chwili niedostepny. No tydzień temu były w Saturnach/MM jeśli o to pytasz. Cytuj
warjato 0 Opublikowano 3 lutego 2017 Opublikowano 3 lutego 2017 A ja mam takie pytanko, jak ma tv full HD i nie mam zamiaru w nabliższym czasie wymieniać tv na 4k. To jest sens kupować ps pro? Czy lepiej pozostać przy starszej wersji? Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 3 lutego 2017 Opublikowano 3 lutego 2017 PRO w MediaMarkt i Euro są dostępne. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 3 lutego 2017 Opublikowano 3 lutego 2017 A ja mam takie pytanko, jak ma tv full HD i nie mam zamiaru w nabliższym czasie wymieniać tv na 4k. To jest sens kupować ps pro? Czy lepiej pozostać przy starszej wersji? Nadal jest sens, bo część gier (niestety na razie mało, ale w przyszłości pewnie jeśli nie każda, to większość) w jakiś sposób wykorzystuje dodatkową moc Pro i w 1080p masz lepszą grafikę/wyższy framerate. Cytuj
warjato 0 Opublikowano 3 lutego 2017 Opublikowano 3 lutego 2017 (edytowane) A ja mam takie pytanko, jak ma tv full HD i nie mam zamiaru w nabliższym czasie wymieniać tv na 4k. To jest sens kupować ps pro? Czy lepiej pozostać przy starszej wersji? Nadal jest sens, bo część gier (niestety na razie mało, ale w przyszłości pewnie jeśli nie każda, to większość) w jakiś sposób wykorzystuje dodatkową moc Pro i w 1080p masz lepszą grafikę/wyższy framerate. Tylko nie mamy pewności że za kolejne 2,3 lata nie wyjdzie kolejna ulepszona konsola lub ps5. Też trzeba pamiętać ze Scorpio będzie zdecydowanie mocniejsze od pro więc Sony nie wydaję mi się że zostanie dłużne tylko pracuje nad kolejną jeszcze mocniejszą konsolą. Edytowane 3 lutego 2017 przez warjato Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 3 lutego 2017 Opublikowano 3 lutego 2017 (edytowane) No za 3+ lata pewnie PS5 i tak imo warto brać PRO do full hd. Edytowane 3 lutego 2017 przez Fanek Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 3 lutego 2017 Opublikowano 3 lutego 2017 Na pewno opłaca się kupić Pro dla zwykłego fullHD ze względu na supersampling, czyli obniżenia rozdzielczości do 1080p i w tym poprawy płynności do 60fps. Wykorzystuje to np. nowy Tomb Raider i pewnie inne nowości, które już teraz wchodzą. Tak więc ten tryb "wysoka płynność" jest właśnie dla posiadaczy fullHD (przynajmniej tak to rozumiem, chociaż jeśli ktoś ma 4K to też może włączyć ten tryb + HDR). Ja mam właśnie zamiar nadrobić kilka zaległości, które pewnie nie dostały łatek pod Pro (AC Syndicate, Far Cry Primal, Dishonored Definitive Edition) i jak kupię Pro to wracam do nowości. Na końcu planuję wymianę TV :P Za 3 lata PS5 będzie na bank, także nie ma co się zastanawiać tylko w tym roku przesiąść się na 4K HDR. Inaczej to będziemy czekać do us.ranej śmierci. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 3 lutego 2017 Opublikowano 3 lutego 2017 Czy lepiej pozostać przy starszej wersji? Jak masz PS4 to nie warto, jak nie masz to patrz posty wyżej. 1 Cytuj
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 3 lutego 2017 Opublikowano 3 lutego 2017 (edytowane) Ponoć najnowszy firmware odblokowuje moc Pro dla gier bez patcha, czyli jeśli wcześniej gubiły klatki to teraz powinny działać lepiej :) Edytowane 3 lutego 2017 przez SzczurekPB 7 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 3 lutego 2017 Opublikowano 3 lutego 2017 PRO w MediaMarkt i Euro są dostępne. No raczej średnio. Szukałem ostatnio i znalazłem w Radomiu w ME no ale nie bede tam jechał ;/ Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 3 lutego 2017 Opublikowano 3 lutego 2017 Czyli opłaciło się kupić Pro, dobry ficzer z uwalnianiem mocy dla gier bez łatek, good job Sony. 1 Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 3 lutego 2017 Opublikowano 3 lutego 2017 (edytowane) Jestem ciekaw cholernie tego update'u, DF mogło by szybciutko usmażyć jakąś analizę. Edytowane 3 lutego 2017 przez raven_raven Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 3 lutego 2017 Opublikowano 3 lutego 2017 (edytowane) Wiedźmin bez dropów, ale przede wszystkim bloodborne Edytowane 3 lutego 2017 przez Starh Cytuj
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 3 lutego 2017 Opublikowano 3 lutego 2017 (edytowane) Just Cause 3 w 20 fps zamiast 15 W Rainbow Six Siege można odblokować framerate i włączyć licznik FPS, więc tam sobie sprawdzę jaka jest różnica (jeśli wyślą mi kod do bety). Edytowane 3 lutego 2017 przez SzczurekPB 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi