eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 25 lutego 2017 Opublikowano 25 lutego 2017 A po akcesoriach czy foliach ochronnych nie możecie stwierdzić czy mogła być wcześniej otwierana/używana? Cytuj
simonldz 21 Opublikowano 25 lutego 2017 Opublikowano 25 lutego 2017 Jeśli mogę coś poradzić to zawsze najlepiej z dużej sieciowki która ma się blisko zamówić przez neta z dostawą(odbiór osobisty niestety nie obowiązuje ta zasada) i wtedy jak coś jest nie tak lub sprzęt nie spełnia oczekiwan to można szybko(30 dni) podjechać do sklepu i muszą oddac hajs albo bez problemu wymienić. Cytuj
simonldz 21 Opublikowano 25 lutego 2017 Opublikowano 25 lutego 2017 A po akcesoriach czy foliach ochronnych nie możecie stwierdzić czy mogła być wcześniej otwierana/używana? W przypadku mojego xboxa to po prostu wyjął konsole z nowego pudla i mi ja dał a mojego swierszcza złożył ladnie w folię i po boku w styropian i wsunal do pudełka gdzie kody i pad nie były otwierane więc nikt się nie kapnie. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 25 lutego 2017 Opublikowano 25 lutego 2017 Kruku - też miałem jakieś dziwne ślady na żeberkach w Pro z tym że nie kurz a jakąś dziwną warstwę "czegoś" xD - zmieniałem dysk - ten z konsoli miał wg HD Tune i Crystal Disk Info mniej niż 1h przepracowaną i 6 czy 7 włączeń czyli wszystko wskazuje na to że mam fabrycznego, nieużywanego prosiaka. Pad od prosiaka nie miał foli na sobie (wcześniej miałem białą i MGS edition i folie pady miały). Potwierdziłem u 3 innych osób i też nie miały folii na swoich padach. Także imo paranoja która też mi się udzieliła ;) Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 25 lutego 2017 Opublikowano 25 lutego 2017 Byłem zbyt podeskcytowany żeby zwracać uwagę na takie rzeczy Cytuj
gregorij 43 Opublikowano 26 lutego 2017 Opublikowano 26 lutego 2017 Są dwa prosiaki w arkadii w saturnie Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 26 lutego 2017 Opublikowano 26 lutego 2017 Dla mnie niestety za daleko ale jakby ktos widzial Pro gdzies w kujawsko-pomorskim to chetnie podziekuje za info :) Cytuj
mlody23 26 Opublikowano 26 lutego 2017 Opublikowano 26 lutego 2017 Dla mnie niestety za daleko ale jakby ktos widzial Pro gdzies w kujawsko-pomorskim to chetnie podziekuje za info :)Jeden z użytkowników pssite forum pisał w środę że był w toruńskim MM i leży dużo, więc warto sprawdzić. Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 26 lutego 2017 Opublikowano 26 lutego 2017 Dzwonilem do MM i konsultant powiedzial, ze nie ma juz zadnej sztuki w Toronto. 1 zostala w Zabrzu i moga mi przeslac do Torunia przy platnosci przelewem. Ciezki temat. Sony takie dobre. Cytuj
Figaro 8 215 Opublikowano 26 lutego 2017 Opublikowano 26 lutego 2017 Czy ktoś może wytłumaczyć czemu cały rok 2017 jest problem z kupnem Prosiaka? Nawet przed zapowiedzią Boost Mode. Co się dzieje? Czy produkcja tej bestii jest taka trudna i czasochłonna? Cytuj
iluck85 2 902 Opublikowano 26 lutego 2017 Opublikowano 26 lutego 2017 Jak taki problem żeby kupić, to mroźnej bieli też szybko nie będzie. Cytuj
SpacierShark123 1 506 Opublikowano 26 lutego 2017 Opublikowano 26 lutego 2017 Najwidoczniej problem jest głównie w Polsce bo i w Hiszpani i w Holandii w każdym media markcie jakim byłem jest po kilka, kilkanaście sztuk. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 26 lutego 2017 Opublikowano 26 lutego 2017 Nie, to jest celowy zabieg moim zdaniem. To samo z NES-em Mini było i podejrzewam, że ze Switchem może być podobnie. Przez ciągłe braki w zaopatrzeniu wszyscy się gorączkują produktem, ciągle o nim rozmawiają i jak tylko się pojawi, to bezmyślnie się rzucają byleby zdążyć. Chyba nowa, bardzo nieprzyjemna strategia marketingowa. 1 Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 26 lutego 2017 Opublikowano 26 lutego 2017 Tak wysyłają do sklepu mniejszą ilość konsol aby mnie się sprzedało i mniej zarobić 1 1 Cytuj
simonldz 21 Opublikowano 26 lutego 2017 Opublikowano 26 lutego 2017 Nie sądzę aby to było celowe bo transport konsol też kosztuje a że firmy dzisiaj tną koszta to transport trzech konsol pięć razy w miesiącu jest mniej opłacalny niż raz a dobrze a widać popyt jest. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 26 lutego 2017 Opublikowano 26 lutego 2017 Tak wysyłają do sklepu mniejszą ilość konsol aby mnie się sprzedało i mniej zarobić Czy ty przeczytałeś co ja napisałem w ogóle? simon Sony płaci za transport do każdego jednego sklepu? No ciekawe, bo myślałem, że to sieć sklepów sobie dystrybuuje towar już w ramach swoich oddziałów. Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 26 lutego 2017 Opublikowano 26 lutego 2017 duh, kolejny raz trzeba tłumaczyć. Każdy oddział Sony na świecie ma do wyrobienia obrót, z racji na to, że na jednym rynku dajmy na to w Polsce, sprzedaż w scepie sie zgadza w tym roku fiskalnym (kończy się w marcu) to na rynku w ktorym jeszcze plan nie jest wykonany zostaje przerzucone najbardziej chodliwy towar jak vr czy pro na bardziej chłonne rynki (np holandia hiszpania) tak samo było z movami, premierą ps4, vr-ami i teraz z pro. Polska dla sony to rynek mało piorytetowy, stąd kłopoty z dostępnością. Nie ważne czy konsola się sprzeda w polsce, niemczech, czy włochach, kasa leci tak czy siak do sony. A pewnie przy zakupie w takim kraju klient kupi ze 4 gierki i psplus. Dlatego też w polsce nie robi się promocji jak na zachodzie. Kto chce sobie kupić to niech przepłaca w Polsce. Cytuj
simonldz 21 Opublikowano 26 lutego 2017 Opublikowano 26 lutego 2017 (edytowane) To czy sony wyśle trzy sztuki czy mediamarkt zabierze trzy to bez znaczenia bo w obu przypadkach jest to bez sensu bo lepiej jak zejdzie 10 konsol i na półce zostanie 10 sztuk i będzie czekać na niezdecydowanych niż 20 osob wejdzie i nie kupi towaru bo go nie ma. Edytowane 26 lutego 2017 przez simonldz Cytuj
simonldz 21 Opublikowano 26 lutego 2017 Opublikowano 26 lutego 2017 Czyli z tego co tlumaczysz to możemy się spodziewać pro dopiero w kwietniu. Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 26 lutego 2017 Opublikowano 26 lutego 2017 Chyba chodzi mu o to, ze lepiej jak z 10szt w sklepie, zejdzie 5 i 5 zostanie niz nie bedzie zadnej = nie sprzedadza ani jednej. Cytuj
simonldz 21 Opublikowano 26 lutego 2017 Opublikowano 26 lutego 2017 Dokladnie tak, orzeł gamingu ale skoro sony wyrobilo swoje normy to po co nowe dostawy slima? Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 26 lutego 2017 Opublikowano 26 lutego 2017 Orzeł ma dużo racji ale nie przesadzałbym z tym, że rynek polski jest mało waży dla Sony. Wiadomo, że są większe/ważniejsze rynki ale te wszystkie polonizacje, celebryci i inne eventy nie biorą się znikąd. Sony jakby nie czuło u nas potencjału to by dało ewentualnie napiski do gierek bez żadnych eventów itp. Moim zdaniem Sony widzi, że na rynku PL nie ma obecnie praktycznie konkurencji i przerzuca moce na rynki gdzie trzeba bardziej powalczyć o klienta z konkurencją. Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 26 lutego 2017 Opublikowano 26 lutego 2017 (edytowane) Chyba chodzi mu o to, ze lepiej jak z 10szt w sklepie, zejdzie 5 i 5 zostanie niz nie bedzie zadnej = nie sprzedadza ani jednej. no ale to bez sensu. Jesteś producentem konsol, wyprodukowałeś milion konsol dajmy na to, chcesz sprzedać ten milion, a nie, żeby stały na półkach sklepowych w polsce w markecie gdzie w niemczech by sie sprzedały w tym czasie. Tak jak wczesniej pisałem w innym kraju do konsoli klient kupi 4 gry i ps+ w polsce klient będzie zapierdalał do drugiego województwa bo konsola 10zł taniej niż w innym sklepie pod nosem, a gierki kupi sobie z cebulowego konta na allegro. Dokladnie tak, orzeł gamingu ale skoro sony wyrobilo swoje normy to po co nowe dostawy slima? no slim kosztuje 1000zł, 1200 z gierką, pro samo 1769zł to nie jest tak, że sprzedam 100 konsol i już zamykam sklep do kwietnia, bo juz słupki sie zgadzają . nie może dojść do sytuacji żeby nie było żadnego wariantu konsoli ps4 dostępnej na całym rynku, w takim okresie jak teraz, z taka ilością premier za rogiem. Dlatego też jest tyle premier w lutym/marcu bo kazdy chce wyrobić słupki sprzedaży w tym roku fiskalnym. Od kwietnia już nie ma takiej nawałnicy tytułów. Dlaczego nintendo pcha się w premierę konsoli w marcu, przy tak dużej ofensywie tytułowej sony? No bo słupeczki muszą się zgadzać. Sony to korporacja i chce zarabiać jak najwięcej i powtórzę poraz kolejny, w hiszpanii klient kupi pro z 4 grami, w polsce kupi pro i jedną gre, ot cała tajemnica, nie opłaca się Sony w polsce zaopatrywać sklepów tak by były ogólnodostępne, bo lepiej sprzedać i zarobić na 4 grach, niż by leżalo w polskim mediasie lub nie leżało i sprzedało sie z jedną grą. Sony zdaje sobie sprawe, że na rynku w polsce jest liderem, więc 'świadomy gracz" pro sobie sprowadzi/przepłaci a janusz kupi dziecku slimke bo to ps4 i to ps4 a grafiką się różnią tylko, a slimka tańsza i z grą, będzie pan zadowolony. Edytowane 26 lutego 2017 przez Orzeszek Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 26 lutego 2017 Opublikowano 26 lutego 2017 (edytowane) No ale z tego co pisali to wlasnie chyba sie nie sprzedaja? Ktos pisal o Hiszpanii i Holandii, gdzie leza i sie kurza. Te same konsole, w tej samej ilosci w tej chwili sprzedalyby sie u nas blyskawicznie (obstawiam tydzien-dwa). Edytowane 26 lutego 2017 przez Koleś88 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi