Paolo de Vesir 9 123 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 (edytowane) Jasne! Supersampling (renderowanie w wyższej rozdzielczości i sprowadzanie jej do Twojego odbiornika) wyraźnie poprawia ostrość obrazu i wygładza krawędzie, a w niektórych tytułach (Infamous) masz wyższy klatkaż. edyta: dobra może troszkę poleciałem: Boost Mode nie pomaga zbytnio w grach, to czy tytuł otrzyma łatkę do PRO zależy od twórców, a ostatecznie i tak kończy się to na wyższej rozdzielczości i tym samym FPSie. No i jeśli jestes zainteresowany VR to VR lepiej działa z PROsiakiem. Edytowane 4 kwietnia 2017 przez Paolo de Vesir Cytuj
SuperMarcin 6 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Według mnie jest mniejsza różnica niż ps4 pro z tv fhd vs ps4 pro z 4k hdr:) Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Chyba faktycznie problemy z dostępnością prosiaków odchodzą do lamusa, na allegro karen(komputronik) i media expert wystawiły w sumie 400szt, saturn i media markt dały gazetkę z prosiakiem (dostępne od 7 kwietnia). Skorzystałem z okazji i sobie zamówiłem już si nie moge doczekać Cytuj
Bud 11 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Czy zeby bylo widac jakas konkretna roznice nalezy cos odpalac w ustaiweniach PS4? podpialem Pro do zwyklego 4K z HDR i jakos kosmosu nie widze :( Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Boost Mode gdzieś tam w opcjach. A poza tym to wiele gier dostało patcha.Obczaj, czy widzisz różnicę np. w takim Last Guardianie. Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Czy zeby bylo widac jakas konkretna roznice nalezy cos odpalac w ustaiweniach PS4? podpialem Pro do zwyklego 4K z HDR i jakos kosmosu nie widze :( A co odpaliłeś na próbę? Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 6 kwietnia 2017 Opublikowano 6 kwietnia 2017 Odpal horizona idz do lasu gdzie beda promienie slonca probowaly przebic przez liscie drzew. Jesli nie zobaczysz efektu wow jedyna rada to przejsc sie do okulisty. Ewentualnie odpal na youtube jakas pokazowke 4k+ hdr. Obejrz bez hdr i z hdr. Jesli dalej nie ma efektu wow co za biel co za jasnosc to tak jak mowilem. Jedynie okulista. Albo nie masz hdr 1 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 6 kwietnia 2017 Opublikowano 6 kwietnia 2017 Ale youtube na PS4 nie wspiera HDR!Ludzie piszą w tytułach filmów HDR, jednakże telewizor nie włącza się w tym trybie.Do HDR już podawałem stronkę z demkami w mkv.PS. Odtwarzacz na pleju, ostatnio dostał updejta, ale dalej nie czyta dysków NTFS (czyli w FAT32, trza dzielić pliki co 4GB). Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 6 kwietnia 2017 Opublikowano 6 kwietnia 2017 PS4 obsługuje exFAT i nie trzeba nic dzielić. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 6 kwietnia 2017 Opublikowano 6 kwietnia 2017 Nie no spoko, mam z 300GB filmów na dysku, ale wolę podpiąć pod TV, niż formatować dysk pod jakiś przedpotopowy format exFAT i zgrywać na nowo. Za czasów PS3 męczyłem się w konwertowanie, teraz po prostu zrzucam na dysk i odpalam z TV, tylko myślałem że PS4 trochę unowocześnili. 1 Cytuj
Kabson 5 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 exFAT nie jest przedpotopowy a NTFSów żaden plejak nie będzie obsługiwał nigdy. To system plików M$ dlatego każdy poleca na zewnętrznych nośnikach exFATy Tapnięte z LG V 10 przez Tapatalk Cytuj
kiseki 764 Opublikowano 11 kwietnia 2017 Opublikowano 11 kwietnia 2017 Wczoraj odpaliłem Horizon na Pro + 65ks8000 i jest na prawdę dobrze. Wcześniej kilka godzin grałem na zwykłej PS4 na tym tv i różnica jest duża. Żadnymi ustawieniami się nie bawiłem, więc pewnie może być jeszcze lepiej. Cytuj
kumpeljima 0 Opublikowano 12 kwietnia 2017 Opublikowano 12 kwietnia 2017 Czy ktoś miał z Was problem z zacinającym się dzwiękiem na słuchawkach podłączonych do pada? mam słuchawki sennheiser i podczas grania co jakiś czas lekko zacina dzwięk. Słuchawki sprawne, wcześniej miałem zwykłe ps4 i było oki. Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 12 kwietnia 2017 Opublikowano 12 kwietnia 2017 Pewnie inaczej rozmieszczone anteny i sygnał gryzie się z innymi urzadzeniami. Miałem tak z xone. Spróbuj przestawić konsole, mi to pomogło. 1 Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 4 września 2017 Opublikowano 4 września 2017 (edytowane) ch.uj z grą, ale konsola śliczna Edytowane 4 września 2017 przez Figuś Cytuj
Matriks_1111 288 Opublikowano 5 września 2017 Opublikowano 5 września 2017 Właśnie wszedłem do tego tematu, żeby napisać o tej edycji. Jak nie miałem ciśnienia na zakup wersji PRO, tak tym wydaniem wprowadzili u mnie lekką niepewność... Tylko znowu wydawać 2k po to żeby mieć kolejną konsolę, w której (w mojej ocenie) tak naprawdę niewiele się zmienia - nie wiem czy jest to gra warta świeczki :) Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 5 września 2017 Opublikowano 5 września 2017 Oczywiście, że warto, konsola daje sporego kopa gierkom, w niektórych 60fps i do tego biała mega ładna jest Cytuj
Paolo de Vesir 9 123 Opublikowano 5 września 2017 Opublikowano 5 września 2017 Jak się nie ma PS4 to nie widzę innej opcji, niż PRO, ale wymieniać dla sztucznego 4K i braku zapewnionego ulepszenia do 60 fpsów? Już podstawowa PSfour sprawdza się wyśmienicie. 1 Cytuj
grykom 283 Opublikowano 5 września 2017 Opublikowano 5 września 2017 http://neogaf.com/forum/showthread.php?t=1324251 warto Cytuj
Matriks_1111 288 Opublikowano 5 września 2017 Opublikowano 5 września 2017 Jak się nie ma PS4 to nie widzę innej opcji, niż PRO, ale wymieniać dla sztucznego 4K i braku zapewnionego ulepszenia do 60 fpsów? Już podstawowa PSfour sprawdza się wyśmienicie. I właśnie o tym mówię - swoją podstawową wersję 500 GB sprzedałbym teraz za może 700 zł, więc dokładanie tyle ile zapłaciłem za konsolę w momencie jej kupna po raz pierwszy traktuję jako "lekką rozrzutność" ;) To samo z XONE X, a dodając do tego fakt, że nie mam TV obsługującego HDR i 4K, to odpowiedź na pytanie czy warto, jest już trochę inna ;) Cytuj
Paolo de Vesir 9 123 Opublikowano 5 września 2017 Opublikowano 5 września 2017 Lista 30vs60 fpsów to jakaś porażka.15 tytułów, z czego AA lub AAA jest połowa, a reszta rozbija się o rozdzielczość, a tutaj pazur pokaże XOX. Jako posiadacz FHD TV nie odczuwam różnicy w rozdzielczości, liczy się tylko płynność. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 5 września 2017 Opublikowano 5 września 2017 Oczywiście, że warto, konsola daje sporego kopa gierkom, w niektórych 60fps i do tego biała mega ładna jest Konsola bez pierdnięcia dostępna za 1600 zł - chyba że ktoś ma fanaberię i chce dopłacać i brać białego za 2k. Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 5 września 2017 Opublikowano 5 września 2017 No ale Matriksa znając szykuje się pewnie też na Destiny. W Division już pewnie nie grasz co? :) Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 5 września 2017 Opublikowano 5 września 2017 No to jak by nie liczyć dopłacasz. Chyba że ta gra w bundlu jest warta 400 zł ;) Cytuj
Matriks_1111 288 Opublikowano 5 września 2017 Opublikowano 5 września 2017 Zapomniałem w ogóle co to jest Division A na Destiny się nie szykuję akurat - po prostu podoba mi się biała konsolka :) XONE S mam w tym kolorze i mi fajnie pasuje do mebli 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi