Opublikowano 23 listopada 20186 l A wystarczyło tylko rozbebeszyć, wyczyścić od kurzu, założyć nowe termopady z pastą i masz nowe drugie życie konsoli bez jumbo jet, a koszt tylko ~ 30 zł. Edytowane 23 listopada 20186 l przez Faka
Opublikowano 23 listopada 20186 l Ale ta płyta główna uboga. Człowiek jak otwierał PS2 czy Saturna to czuł ,że to jest sprzęt z najwyższej półki. A tutaj jakiś cycek pośrodku i tyle. Mam nadzieje ,że następna generacja będzie miała rozdzielone CPU i GPU. A nie kiszą to wszystko w jednym glucie i nie ma tych przeskoków wydajności co kiedyś.
Opublikowano 30 listopada 20186 l O co biega z tymi białymi PROsiakami że nigdzie ich nie ma. Sony już ich nie produkuje? Na allegro puchy(są 2 używane ale ludzie licytują i cena już jest większa niż za czarną nówkę), znalazłem jedną w jakimś sklepie za..2.8k xD WTF? Edytowane 30 listopada 20186 l przez Ryo-San
Opublikowano 30 listopada 20186 l No była limitka i ni ma, co w tym dziwnego? Biały Xbox One też był limitowany tylko do bundla z Sunsetem i był dostępny za 500zł więcej niż zwykły czarny jak szukałem sobie XO.
Opublikowano 30 listopada 20186 l To kuryła nie wiedziałem że to limitka, myślałem że Sony Srony normalnie wprowadziło ten kolor obok czarnego
Opublikowano 30 listopada 20186 l Nah, limitują te białe edycje Miałem białego fata i też był tylko przez chwile z GTA V w bundlu a szkoda bo bardzo ładnie wygląda w tej wersji.
Opublikowano 30 listopada 20186 l Biały FAT to chyba był też normalnie sprzedawany bez żadnych bundli.
Opublikowano 30 listopada 20186 l Był sprzedawany normalnie, bo właśnie jak wyszedł to od razu kupiłem konsole.
Opublikowano 3 grudnia 20186 l Witam.Mam zamiar przeczyscic moja konsole i przy okazji wymienić pastę i termopary. Mam PROsiaka.Pasta Gelid GC Extreme, to już doczytałem, ale jakie termopady konkretnie?Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 3 grudnia 20186 l Tu masz temat, sprawdź ostatnie strony. DziękujęWysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 10 grudnia 20186 l Używa ktoś może PS4 Pro razem z monitorem 1080P ? Odczuje różnicę względem Slimki ? chciałbym się przesiąść na coś mocniejszego a nie wiem czy jest sens. Wiem, że wielkiej różnicy nie będzie jednak lepszy framerate + więcej detali mogłoby mnie skusić oglądałem sporo porównań, ale ciężko coś z nich wynieść. Wolałbym opinię kogoś kto spotkał się z zagadnieniem. Dzięki!
Opublikowano 10 grudnia 20186 l Moim zdaniem nie jest to przesiadka warta zachodu jeśli masz matryce tylko w rozdzielczości 1080p. Chyba tylko Shadow of The Collosus i The Last Guardian oferuje zauważalnie lepszy framerate w tej rozdziałce. Jest niby ten supersampling, ale też na mnie większego wrażenia nie zrobił. Myślę, że PS4 Pro tylko w przypadku posiadania telewizora 4K, a to i tak nie gwarantuje najwyższej rozdzielczości. W innym wypadku Fat/Slim w zupełności styka, ewentualnie jeśli masz kino domowe lub lepsze słuchawki obsługujące optyka to pozostaje tylko FAT.
Opublikowano 10 grudnia 20186 l Nie tylko te dwie gry jest sporo tytułów, które korzystają z mocy pro pod względem framerate'u. Zaczynając od God of Wara przez Hellblade, BF 1, Evil Within, BF V czy taki Dishonored 2 w fhd stałe klatki trzyma. Zależy jak kto na to jest wrażliwy to raz i dwa czy te kilka stówek robi dużą różnicę przy zakupie
Opublikowano 10 grudnia 20186 l Tak jak piszesz, zależy od wrażliwości na takie sprawy, dla mnie te kilka stówek nie jest warte wykładania na stabilny framerate w przypadku posiadania takiego monitora jaki ma orion. Inaczej gdyby duża część gier na Pro, miała upgrade do 60 fpsów, no a niestety mocno różnie z tym bywa. Edytowane 10 grudnia 20186 l przez MYSZa7
Opublikowano 11 grudnia 20186 l No jak komuś zależy na ograniu TLG to na bazowym PS4 ta gra jest niegrywalna więc wolałbym już wziąć PRO niż w 2018 roku na starym szrocie siedzieć.
Opublikowano 11 grudnia 20186 l Kwestia jest taka czy orion ma już PS4, a zakładam że ma, więc przesiadka dla takiego TLG to imo średni pomysł. Jeśli nie ma, to można brać Pro bez wachania.
Opublikowano 11 grudnia 20186 l 19 minut temu, _Be_ napisał: No jak komuś zależy na ograniu TLG to na bazowym PS4 ta gra jest niegrywalna więc wolałbym już wziąć PRO niż w 2018 roku na starym szrocie siedzieć. Już nie dramatyzuj z tym TLG. Akurat framerate to tutaj najmniejsze zmartwienie, które o dziwo nie przeszkadza. Jak napisał Mysza wyżej, kwestia mocno dyskusyjna jak ma się podstawową wersję. Co innego jeżeli ma być podpięta do 4k+HDR, a w przypadku oriona to nie wchodzi w gre raczej.
Opublikowano 11 grudnia 20186 l 3 minuty temu, Square napisał: Już nie dramatyzuj z tym TLG. Akurat framerate to tutaj najmniejsze zmartwienie, które o dziwo nie przeszkadza. Komu nie przeszkadza to nie przeszkadza jak ktoś ślepy jest to jemu może nie przeszkadzać, że gra chodzi wiecznie w pływającym frameracie, mnie to drażni i nie pozwala czerpać przyjemności z gry a dołóż do tego jeszcze lag w sterowaniu i jest jakaś masakra. Dla mnie ta gra na PS4 to jest skandal w jakiej formie jest wydana.
Opublikowano 11 grudnia 20186 l Mam Slima, chodzi mi o przesiadkę. W takim razie kasa chyba idzie do skarbony i czekam na PS5. Chyba, że pojawi się opcja na ekran 4K to się zastanowie. Dzięki Pany za opinie !
Opublikowano 19 grudnia 20186 l Czerpanie przyjemnosci z the last guardian i ten tytul jako karta przetragowa pomiedzy ps4 fhd a ps4 pro fhd Grubo Edytowane 19 grudnia 20186 l przez kanabis