SG1-ZIELU 870 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 Sam kiedyś kupiłem głośniki Logitech Z-5500 i cieszyłem się nimi tylko parę godzin więc wiem jaki to ból Cytuj
Nedwed183 2 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 czyli wszyscy anulujemy preordery bo są wadliwe kable HDMI :confused: Jest już jakieś oficjalnie info jaka to skala ? czy nadal jest mowa o tych dwóch przypadkach ? ponoć 20 tys. konsol jest wadliwych , które trafią na rynek. Wg oficjalnych danych od Sony jest to wielkość rzędu 0,4% , czyli średnio jedna konsola na 250 sztuk, czyli nikły procent przy tak masowej produkcji, więc nie siejcie paniki. Dodatkowo, poniżej dzisiejsza odpowiedź na maila, ze sklepu Euro, w sprawie preordera na zestaw z Killzone, który został zarezerwowany przed pojawieniem się informacji na facebookowym page'u tejże sieci, że rzekomo osoby, które zamówiły preordera na ten zestaw, mają zapewniony odbiór w dniu premiery: Szanowny Panie, Klienci, którzy wykupili preorder z dużym wyprzedzeniem, mają zagwarantowane, że otrzymają produkt w dniu premiery. Pan złożył zamówienie w dniu 7 listopada, więc nie ma gwarancji, że otrzyma Pan zamówiony towar. W razie pytań lub wątpliwości, proszę o kontakt. Pozdrawiam xxxxxxxx Specjalista ds. Obsługi Zamówień Jak widać powyżej, niekoniecznie Pozdrawiam Napisz im jeszcze raz maila ze miałeś mieć na premiere i dostaniesz maial ze się pomylili i konsoel dostaniesz w dniu premiery. Nie tylko ja tak miałem wiec info praedziwe. 1 Cytuj
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 (edytowane) "W notce wysłanej portalowi Game Informer, Sony przyznaje, że 4 % konsol może być uszkodzonych, jest to 20 000 sztuk z 5 miliona zapowiedzianych do końca marca 2014 roku" Reklamacja w przypadku zakupienia w sklepie internetowym trochę potrwa. Głupio kupić i oglądać black screen. Pisali o 0,4%. 4 procenty z 5 milionów to 200 000, a nie 20 000. Sony has reached out to us to clarify the number of units that could be subject to failure. According to a representative, the .04 percent number we were provided is incorrect by a magnitude of ten. The correct anti(pipi)ated percentage of units that will suffer from problems is .4 percent. Based on a projection of five million units sold by end of fiscal year (March 31, 2014), that accounts for approximately 20,000 units with hardware problems. http://www.gameinformer.com/b/news/archive/2013/11/14/sony-addresses-reports-of-failed-playstation-4-units.aspx Edytowane 15 listopada 2013 przez SzczurekPB 1 Cytuj
rodi84 50 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 Jedyne wyjście, podpiąc konsole w sklepie i sprawdzić HDMI. Cytuj
da$io 110 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 Podałeś wiadomość po sprostowaniu. Update: Sony has reached out to us to clarify the number of units that could be subject to failure. According to a representative, the .04 percent number we were provided is incorrect by a magnitude of ten. The correct anti(pipi)ted percentage of units that will suffer from problems is .4 percent. Based on a projection of five million units sold by end of fiscal year (March 31, 2014), that accounts for approximately 20,000 units with hardware problems. Cytuj
wiktorio9 7 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 Dostał ktoś dziś maila od RTV Euro AGD o prezencie ? bo to chyba wtedy tak jakby potwierdzenie o tym, że dostaniesz PS4 w dniu premiery Cytuj
Mefi23 15 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 taką informacje otrzymują klienci, którzy kupili ta niebieska kartę za 100 zł Cytuj
Drantzell 45 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 (edytowane) "W notce wysłanej portalowi Game Informer, Sony przyznaje, że 4 % konsol może być uszkodzonych, jest to 20 000 sztuk z 5 miliona zapowiedzianych do końca marca 2014 roku" Reklamacja w przypadku zakupienia w sklepie internetowym trochę potrwa. Głupio kupić i oglądać black screen. 0,4% 4% z 5 milionów to 200 000 sztuk. Jak dla mnie spoko. Jak mi się trafi, to wymienię... Albo sprawdzę w sklepie. Edytowane 15 listopada 2013 przez Drantzell Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 taką informacje otrzymują klienci, którzy kupili ta niebieska kartę za 100 zł Ja nie mam jej wykupionej i dostałem takiego emaila. Konsole zamówiłem w czerwcu. Cytuj
amberboy 0 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 Napisz im jeszcze raz maila ze miałeś mieć na premiere i dostaniesz maial ze się pomylili i konsoel dostaniesz w dniu premiery. Nie tylko ja tak miałem wiec info praedziwe. Dzięki za podpowiedź. Tak też zrobiłem i taką odpowiedź uzyskałem: Szanowny Panie, Uprzejmie informuję, że w przypadku tego zestawu jest duża szansa, że zamówienie zostanie zrealizowane, ale nie mogę dać Panu 100% gwarancji. Pozdrawiam xxxxxx Specjalista ds. Obsługi Zamówień Jak widać powyżej, jest "duża szansa", ale gwarancji wciąż nie ma. Pozostaje mi mieć nadzieję, że załapię się na "day one". Cytuj
Mefi23 15 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 (edytowane) taką informacje otrzymują klienci, którzy kupili ta niebieska kartę za 100 złJa nie mam jej wykupionej i dostałem takiego emaila. Konsole zamówiłem w czerwcu.a to ciekawe, ja dosyć pozno zamawialem, możliwe, ze dlatego. Osoby, ktore zamówiły bundla z KZ tez otrzymały takie info ? Edytowane 15 listopada 2013 przez Mefi23 Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 "W notce wysłanej portalowi Game Informer, Sony przyznaje, że 4 % konsol może być uszkodzonych, jest to 20 000 sztuk z 5 miliona zapowiedzianych do końca marca 2014 roku" Reklamacja w przypadku zakupienia w sklepie internetowym trochę potrwa. Głupio kupić i oglądać black screen. 0,4% 4% z 5 milionów to 200 000 sztuk. Jak dla mnie spoko. Jak mi się trafi, to wymienię... Albo sprawdzę w sklepie. Sony właśnie podaje że mniej niż 1% konsol Cytuj
Drantzell 45 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 Przecież piszę, że 0,4% a nie 4%. Spora różnica. Dostałem info z MM, że preordery nie będą obowiązywały na zestawy. Tylko i wyłącznie na podstawkę. No i podobno mają się kolejki ustawiać z samego rana ;p Cytuj
rodi84 50 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 Ale masz info, że nie powinno być problemów z dostępnością konsoli? Cytuj
czarek250885 318 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 Przecież piszę, że 0,4% a nie 4%. Spora różnica. Dostałem info z MM, że preordery nie będą obowiązywały na zestawy. Tylko i wyłącznie na podstawkę. No i podobno mają się kolejki ustawiać z samego rana ;p Właśnie MM od, której otwierają, może zdążę kupić przed pracą Cytuj
mlody23 26 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 Panowie co do tych problemów z HDMI to martwi tylko to, że podobno zaraz po podłączeniu wszystko było ok, a dopiero po ściągnięciu softu występował problem :-( Tak więc podłączenie konsoli w sklepie może nic nie dać :-( No nic trzeba liczyć na szczęśliwy traf... Tu wyczytałem to info: http://gamezilla.komputerswiat.pl/newsy/2013/46/sporo-konsol-ps4-ma-problemy-z-hdmi Cytuj
wiktorio9 7 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 którego zamawialiście preordery ? pamiętam, że gdzieś czytałem, że wszyscy co zamówili do 8 września mają pewne a następni że jest duże prawdopodobieństwo, że dostaną na premierkę wg mnie najlepiej jest kupować w małych miastach bo mało ludzi będzie kupować a będzie z 6,7 na stanie pewnie z 3,4 to pewnie preordery to z 2,3 rano wystawią jak podejdziecie do sklepu przed otwarciem na 100 % będziecie mieli jak dobrze pamiętam wszystkie sklepy MM,ME,Saturny i RTV Euro AGD są otwarte od 9:00 Cytuj
Drantzell 45 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 (edytowane) Ale masz info, że nie powinno być problemów z dostępnością konsoli? Koleś mówił że jest duuże zainteresowanie. W danym sklepie sprzedano 20 preorderów, ale ma być podobno też 60 konsol na półkach. Trudno mi ocenić jak długa może być taka kolejka, i czy starczy dla wszystkich. Edytowane 15 listopada 2013 przez Drantzell Cytuj
grykom 283 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 Panowie co do tych problemów z HDMI to martwi tylko to, że podobno zaraz po podłączeniu wszystko było ok, a dopiero po ściągnięciu softu występował problem :-( Tak więc podłączenie konsoli w sklepie może nic nie dać :-( No nic trzeba liczyć na szczęśliwy traf... Tu wyczytałem to info: http://gamezilla.komputerswiat.pl/newsy/2013/46/sporo-konsol-ps4-ma-problemy-z-hdmi To akurat dobra informacja, że dzieje się to po ściągnięciu najnowszego softu. Do europejskiej premiery jeszcze troche czasu więc miejmy nadzieje, że soft zostanie poprawiony. 1 Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 Dobra skończmy ten temat wadliwych egzemplarzy, bo więcej w tym lamentu Wszyscy weźmy na wstrzymanie i mówmy o poważniejszych sprawach.... GDZIE MOJA SZTUKA !?!?! Cytuj
mlody23 26 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 Panowie co do tych problemów z HDMI to martwi tylko to, że podobno zaraz po podłączeniu wszystko było ok, a dopiero po ściągnięciu softu występował problem :-( Tak więc podłączenie konsoli w sklepie może nic nie dać :-( No nic trzeba liczyć na szczęśliwy traf... Tu wyczytałem to info: http://gamezilla.komputerswiat.pl/newsy/2013/46/sporo-konsol-ps4-ma-problemy-z-hdmi To akurat dobra informacja, że dzieje się to po ściągnięciu najnowszego softu. Do europejskiej premiery jeszcze troche czasu więc miejmy nadzieje, że soft zostanie poprawiony. No tak tylko z drugiej strony jeśli byłaby to kwestia tylko softu to po co informacja, że x% konsol jest wadliwych i je wymieniają? Sam nie wiem, ale też mam nadzieję, że to tylko kwestia softu Cytuj
Nedwed183 2 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 Napisz im jeszcze raz maila ze miałeś mieć na premiere i dostaniesz maial ze się pomylili i konsoel dostaniesz w dniu premiery. Nie tylko ja tak miałem wiec info praedziwe. Dzięki za podpowiedź. Tak też zrobiłem i taką odpowiedź uzyskałem: Szanowny Panie, Uprzejmie informuję, że w przypadku tego zestawu jest duża szansa, że zamówienie zostanie zrealizowane, ale nie mogę dać Panu 100% gwarancji. Pozdrawiam xxxxxx Specjalista ds. Obsługi Zamówień Jak widać powyżej, jest "duża szansa", ale gwarancji wciąż nie ma. Pozostaje mi mieć nadzieję, że załapię się na "day one". A ja dostałem taka odpowiedz po tym jak napisałem że zamówiłem 7 listopada. Szanowny Kliencie, przepraszam nie zwróciłam uwagę, że jest to zamówienie na konsolę. Oczywiście konsolę + grę otrzyma Pan w dniu premiery przepraszam za pomyłkę. W przypadku dodatkowych pytań proszę o kontakt. Pozdrawiam xxxxxxxxxxxxxxx Specjalista ds. Obsługi Zamówień Cytuj
rodi84 50 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 Na Neogafie piszą, że problem hdmi pojawia się po włączeniu konsoli, a nie po ściągnięciu softu. Ponoć styki HDMI są powyginanie i nie da się dopchać ich do gniazda, stąd brak obrazu. Cytuj
Terrago 3 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 Na Neogafie piszą, że problem hdmi pojawia się po włączeniu konsoli, a nie po ściągnięciu softu. Ponoć styki HDMI są powyginanie i nie da się dopchać ich do gniazda, stąd brak obrazu. Maly srubokret i po sprawie. To samo widac bylo na filmie, wtyczka nie dochodzila do konca. Cytuj
PS4fan 1 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 Ale masz info, że nie powinno być problemów z dostępnością konsoli? Koleś mówił że jest duuże zainteresowanie. W danym sklepie sprzedano 20 preorderów, ale ma być podobno też 60 konsol na półkach. Trudno mi ocenić jak długa może być taka kolejka, i czy starczy dla wszystkich. 60 na półkach? OMG!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi