blantman 5 780 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 ja pierdziele przecież tak jest prawie zawsze na premierze konsol. W przypadku ps3 i x360 problemu z dostępnością nie było bo u nas premiera była później i zdążyli wyprodukować tych konsol więcej:) . Patrzcie jednak na kolejki w USA po nowe ipady etc Normalka. Poczekasz 3-5 miesięcy i konsol bęzie pod dostatkiem w sklepie ci co chcieli już się rzucą nawet za zawyżoną cenę. Na 100% zaraz po premierze będą aukcje na ebayu czy allegro z ps4 za 4 tysie i wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Po glebszym namysle i obczajeniu sytuacji preorderowej, cenowej i przede wszystkim growej, stwierdzam ze nie ma co sie napalac i Plejstona 4 najlepiej sobie na wiosne 2k14 wziac, bo grac nie bedzie w co, a i mnie jako przykladnego, polskiego konsumenta konsol traktuje sony jak wiesniaka z dziczy. Zalecam to samo, ograc generacje do konca, odhaczyc zaleglosci i akurat nawiosne wziac PS4 za ten 1500 z watch dogsami, second sonem i killzonem w cenie paluszkow juz Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Ja po przeanalizowaniu sytuacji postanowiłem iść po prostu do sklepu i kupić bundle z dwoma padami, kamera i Killzonem. Jak nie będzie to poczekam aż "dowiozą". Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Marinaris 367 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Tak jest Aem, masz rację. Ja kupie jeszcze później,bo zaległości na PS3 ogromne. Nie wiem tylko po co się męczyć z polskimi sklepikami. Od razu na brytyjskiego amazona wbijasz i grasz, jeśli tak bardzo chcesz, za kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Aem łatwo Ci mówić, bo nowy BF4 nie jest dla Ciebie mesjaszem 2013 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza
humanno 201 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Zauważyłem u siebie też opad poziomu szajby preorderowej. Dostepnosci konsoli sie nie obawiam, bradziej braku gier. BF owszem, po becie czuję ze 4 znowu mnie wciągnie w multi, ale co poza tym? Chciałby sie zagrac w coś więcej, najlepiej jakiś nowy tytuł.. a tu przez najbliższe miesiące nima nic. Takie pajdy jak brak odtwarzania mp3 czy CD też mnie do sklepu nie ciągną. Z 2giej strony, cena konsoli na pewno nie spadnie w najbliższym czasie wiec jedyne co mozna zyskać z jego upływem to tańsza, używana gra. Na ten moment jestem małą zagubioną dziewczynką która tak na prawdę nie wie co zrobi 29ego. Cytuj Odnośnik do komentarza
marcinwks 1 002 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 W związku z tym, że lubię drążyć temat znów zadzwoniłem na infolinię i do sony center. Infolinia nadal nic nie wie, nie może nic powiedzieć, a cena leży w gestii każdego sklepu. Co się dowiedziałam w sony Center? Czekają na cenę z centrali, a ta będzie znana najpóźniej, to mnie rozbawiło, 29-11. Będą mieć golasy w cenie między 1799 a 1899, Bundle z kz:sf miedzy 1999 a 2199 i zestaw z kamerą w granicach 2399. Prawie parsknąłem śmiechem. Aha dostępność na 29-11 nie jest jeszcze potwierdzona. Euro nie można płacić. Podsumowując. Pier....się Sony polsza 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
rodi84 50 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Wchodze sobie przed chwilą na stronę Media Markt i Saturn i co widzę, nie ma w ofercie PlayStation 4. A może Sony milczy w tej sprawie, bo okaże się, że firma przeniesie premierę sprzętu w naszym kraju na późniejszy termin:) Nie no wiadomo, że bajeruje w tej chwili, ale towar zniknął ze strony powyższych sklepów, więc trochę to dziwne, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Dostali info, że PS4 wrzucą na "bardziej chłonny" rynek krajów jak UK i DE, a do Polszy dojadą ochlapy sprzedawane po zawyżonej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 czyja wiem, może po prostu chcieli obcięli pre-ordery? ale na zdrowy rozsądek nie mogą zmienić ceny preorderów przecież, więc co oni pitolą - przecież kupując preordera za 100zł gwarantowali cenę, więc ocb? Cytuj Odnośnik do komentarza
rodi84 50 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Śmierdzi ta sprawa strasznie i może faktycznie nie dostaniemy konsoli 29? Cytuj Odnośnik do komentarza
humanno 201 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 W Euro rtv nadal widnieje i to z ceną 1790 Cytuj Odnośnik do komentarza
rodi84 50 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 (edytowane) Za to Media Markt dodano sporo bundli z PS3. Trochę to dziwne, bo za miesiąc premiera nextgena? Euro się nie sugeruje, bo to banda oszustów. Nie sądzicie, że ta cała mgiełka tajemnicy w naszym kraju jest conajmniej dziwna? Edytowane 31 Października 2013 przez rodi84 Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 (edytowane) W Polsce nawet nowe ajfony masz od ręki w sklepie bez łaski, gdzie na zachodzie ludzie wpisują się na listy kolejkowe i stoją dobę wcześniej. To nie tak. Premiera iPhonów zawsze w cywilizyowanych krajach jest wcześniej. iPhone 5s był dostępny już miesiąc temu, dlatego ludzie stoją w kolejkach. W Polsce premiera była dopiero 25 października, ale i tak jest 2-3 tygodnie okres oczekiwania na wysyłkę przez Apple Online Store. W oficjalnej dystrybucji wciąż czekamy, a to że iSpot ma to inna sprawa, bo oni sprowadzają sobie z zagranicy i sprzedają nawet po 4 tysiące złotych za podstawową wersję. Zresztą też z dostepnością jest krucho, bo ludzie wykupują na pniu. Byłem w sobotę w gdańskim iSpocie i nie ma do kupienia, trzeba czekać. Saturny i MM też mogą sobie sprowadzić konsole z Niemiec, czy UK, nie muszą czekać na przesyłki od Sony. Edytowane 31 Października 2013 przez Q-Jot Cytuj Odnośnik do komentarza
humanno 201 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Za to Media Markt dodano sporo bundli z PS3. Trochę to dziwne, bo za miesiąc premiera nextgena? Euro się nie sugeruje, bo to banda oszustów. Nie sądzicie, że ta cała mgiełka tajemnicy w naszym kraju jest conajmniej dziwna? Mgiełka tajemnicy to była w Smoleńsku ; ) Myślę ze to zadna tajemnicia, tylko taki jest obieg informacji w firmach, ze nikt nic nie wie. Z doświadczenia wiem ze nie należy sie juz sugerować wielkością firmy i uważać że "w oficjalnym oddziale firmy w Polsce" to powinni wiedzieć. taki wuj. Cytuj Odnośnik do komentarza
grykom 283 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Cała sprawa z PS4 jest mega dziwna. Nikt nic nie wie. Jak brałem preorder w EURO RTV i dostałem kartę preorderową to w sklepie nikt nie wiedział na jakiej zasadzie będzie to wszystko działać. Niby mam gwarancję dostępności - ale co jeśli przyjdzie mniej konsol niż wydanych kart...? Generalnie to jeśli będzie naprawdę lipa z dostępnością, a zobaczę na allegro, że ludzie kupują zwykłe wersje za 2500zł to też swój egzemplarz pogonię. Poczekam 3-4 miechy, pojawią się gry, kupię spokojnie konsole w sklepie jak się sytuacja uspokoi i mając te 700zł zysku będzie mnie stać na gry Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Jak brałem preorder w EURO RTV i dostałem kartę preorderową to w sklepie nikt nie wiedział na jakiej zasadzie będzie to wszystko działać. Niby mam gwarancję dostępności - ale co jeśli przyjdzie mniej konsol niż wydanych kart...? a to też ciekawe jest - załóżmy, że masz preorder i gwarancję zakupu w dniu premiery. Ale nie miałeś czasu podejść w pierwszą dobę i kupić, polazłeś dzień później. Czy napewno odłożą egzemplarz dla Ciebie, zgodnie z jakimś tam numerem karty? Cytuj Odnośnik do komentarza
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Preorder z neta na pudełku będzie miał przyklejoną fakturę itp. wypisaną na zamawiającego, więc nie ma opcji, że komuś innemu ją sprzedadzą. Przynajmniej tak jest jak się gry zamawia przez www z odbiorem w sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 chaos mega, Saturn i MM już nie chcą preorderów, a EuroRTV i Sonoklapy z Sony Center nadal sprzedają twardo z gwarancją ceny i dostępności na premierę. I tak nie kupuję, nie wierzę pitolcom. Cytuj Odnośnik do komentarza
grykom 283 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 (edytowane) Nie wiem jak to jest z tymi preorderami. To zwykła "kartka" jest z fakturą na 100zł. I w ogóle były jaja jak ją obierałem. Pierwotnie zamawiałem preorder przez net z obiorem w sklepie. Idę więc do sklepu i mówię, że po zamówienie z internetu. Koleś mi mówi, że nie trzeba było, wziął preorder "z półki", dał mi go, zapłaciłem 100zł i nara. Po jakimś czasie dostawałem powiadomienia ze sklepu, że towar ciągle na mnie czeka... Napisałem do sklepu wyjaśniając sprawę i koniec końców musiałem iść do sklepu jeszcze raz na spotkanie z kierownikiem gdzie ten w końcu wręczył mi mój preorder. Mam więc nadzieje, że oni jakoś potem liczą te kartki które sprzedają i taką MINIMALNĄ ilość konsol dostarczą do sklepów. I mam wielką nadzieje, że te właśnie konsole będą zamknięte na zapleczu czekając na preorderowców. PS. Stwierdziłem, że na ps4 nie będzie w co grać Jedyną grą wartą uwagi jest Killzone. Ale czy warto wydawać na niego 450zł? (250zł gra + 200zł PS+) Ten kto nie ma preordera niech nie żałuje. Gdybym nie miał preordera to kupiłbym konsole za 3-4 miesiące. Będzie DriveClub w PS+, konsola będzie dostępna normalnie bez ceregieli, killzone będzie tańszy. Dla mnie to same zalety. Jedyna zaleta posiadania PS4 na premiere to własna satysfakcja, że wącham jako jeden z pierwszych czarnulkę we własnym pokoju. waldusthecyc - EURO RTV od dawna nie gwarantuje dostępności. Uwaga!!! Dostępność konsoli w dniu premiery będzie ograniczona, zamówienia będą realizowane według kolejności zgłoszeń. Edytowane 31 Października 2013 przez grykom Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 586 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 gdzie w EURORTV pisze o dostępności na premierę ? w opisie pisze Uwaga!!! Dostępność konsoli w dniu premiery będzie ograniczona, zamówienia będą realizowane według kolejności zgłoszeń. a jakiś czas temu chyba orzeszek pisał w statusach o tym, że anulowali mu preordera z czerwca (chyba tego bez karty za 100zł) Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 gdzie w EURORTV pisze o dostępności na premierę ? w opisie piszeUwaga!!!Dostępność konsoli w dniu premiery będzie ograniczona, zamówienia będą realizowane według kolejności zgłoszeń. a jakiś czas temu chyba orzeszek pisał w statusach o tym, że anulowali mu preordera z czerwca (chyba tego bez karty za 100zł) przez telefon i osobiście w krakowskim euro nadal tak twierdzą. Cytuj Odnośnik do komentarza
marcinwks 1 002 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Moze zaspamowac im profil na FB A może ktoś z redaktorów tego czasopisma by ruszyl swoje 4 litery i zadał polskiemu oddziałowi sony pytanie wprost: za ile i już. Ja odnoszę wrażenie, że wszyscy mają nas graczy w poważaniu. Może polskie sony nie wie, ale preorderow nie składają casuale tylko ludzie, którzy wiedzą co się dzieje i są świadomi. Cytuj Odnośnik do komentarza
rodi84 50 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 A może faktycznie nie dostaniemy sprzętu 29? Stąd zniknął sprzęt z MM i Saturna? Stąd brak informacji ze strony Sony? Bo czekają do ostatniej chwili, jak to było z DriveClub? Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Dostaniemy, wczoraj przeciez było info na blogach gdzie sprecyzowano które kraje dostana konsole 29. Nie byłoby sensu tak kłamać jak by chcieli nas przesunąć - od razu wrzucili by nas do grupy ze słowacją czy innymi ruskimi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi