Mustang 1 719 Opublikowano 3 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 W strefie euro (Niemcy, Francja) oficjalne ceny nówek na PS4 w największych sklepach growych (Gamestop DE, Micromania) to obecnie 69.90, czyli blisko 300 zł. To USA i UK od zawsze mają atrakcyjne ceny gier, Polska zasadniczo wypada lepiej od strefy euro jeśli chodzi o soft. Cytuj Odnośnik do komentarza
czarek250885 309 Opublikowano 3 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Nie wiem jak was, ale mnie ta sytuacja drażni. Wszędzie wokół w innych państwach sytuacja dotycząca sprzedaży ps4 jest unormowana, a u nas 26 dni przed premierą sklepy nadal nie wykazują dokładnej ceny, zestawów i dodatków. Czuje się jak murzyn z trzeciego świata (nie obrażając murzynów chodzi o zwrot, który się przyjął), jak w dzisiejszych czasach może dochodzić do takich ironicznych sytuacji;/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 3 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 (edytowane) Taa, ale ja się pytam skąd oni wytrzasnęli 69.90 euro RRP, skoro w US RRP jest nadal na poziomie 59 dolarów :3 Przez to na serio lepiej jest kupić gry w USA/Kanadzie, bo nie dość, że mają premierę wcześniej to gra zdąży dojść do premiery u nas, to jeszcze przy kwocie 59 dolarów z przesyłką na poziomie 5-7 dolarów to nawet jak pan celnik się dowali to i tak wyjdzie taniej, o wiele taniej niż u nas, a to jest już śmieszne, wg mnie to jakieś czary mary Sony i publisherów, żeby z nas wydymać gotówkę bo ja nie wierzę, że cena jest tak wysoko opodatkowana, żaden kraj nie strzelałby sobie w kolano w takim sposób, aby zachęcać do importu oO Przynajmniej nie mamy tak źle jak Brazylijczycy mają z podatkami u nich PS4 jest tam za ~1800 dolarów Edytowane 3 Listopada 2013 przez sakiu Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 sakiu, ale na jakim Ty świecie żyjesz - przecież w USA od dawien dawno praktycznie wszystko z sektora elektroniki użytkowej jest tańsze (nie mówią o innych sektorach jak motoryzacja). Zobacz na ceny laptopów, telewizorów, konsol, gier, wszystkiego. Nagle odkryłeś, że w USA jest wszystko taniej? Problem polega na tym, że nie wszyscy producenci mają gwarancję worldwide, część z nich ma na dany "region" (UE, US, Int Asia, China, itp.). więc nie zawsze te zaoszczędzone parę dolców na konsoli daje realną oszczędność. Co do gier, owszem są tańsze, ale tak jak "Pan celnik się dowali" to Twoja oszczędność będzie na poziomie naprawdę paru złotych, a czekać będzie trzeba swoje, do tego nie wiem czy gry z tamtego regionu będą mieć dubbing europejski (jednym słowem nie ocenisz wtedy dubbingu polskiego). Dla mnie ściąganie z za granicy ma sens tylko wtedy, gdy coś u nas nie wychodzi lub wychodzi z dużym opóźnieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza
basbot11 177 Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 sam chcial bym wiedziec dlaczego w europie za nowa gre trzeba zaplacic 69€, a za importa z przesylka z playasia 45€ + clo. http://www.play-asia.com/ps4-de.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Podatki. Wszystko rozbija się o VAT, który w Europie jest duży. Żeby było jasne, to w USA cena gry wynosi 60$ + tax stanowy, a więc 70$. Zawsze mamy przelicznik 1:1 to 70$=70€. Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 podbijam jeszcze kwestie lokalizacji - może ktoś z Was wie? To nie jest tak, że gra na EU ma mieć wszystkie języki, tymczasem na US idzie tylko wersja ENG? Cytuj Odnośnik do komentarza
grykom 283 Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 najczęściej wersje z USA to NTSC - z językiem tylko angielskim wersje z EU to PAL - tutaj ~5 podstawowych języków europejskich + jak mamy fuksa też polski. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 (edytowane) musicie brac pod uwage jeszcze cala rzesze malych sklepikow, ktorzy pewnie takze beda wykupywac konsoliki w supermarketach i sprzedawac je za 100 zl wiecej... Sytuacja moze byc jak z produktami appla, ze rzeczywiscie trzeba bedzie niezle sie najezdzic by dostac swoja sztuke. EDIT: W Warszawie podobno wszytsko wyprzedane. Edytowane 4 Listopada 2013 przez easye Cytuj Odnośnik do komentarza
Biały 55 Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 "Witam, Kopia zamówienia na konsolę może mieć tylko formę płatności gotówką przy odbiorze lub przelewem. Proszę o informację, jaką formę płatności zaznaczyć. Pozdrawiam," Taką wiadomość otrzymałem właśnie na maila - preorder składany we wrześniu, Euro RTV AGD. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lipa 508 Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 To ciekawe, bo ja nic takiego nie dostałem Cytuj Odnośnik do komentarza
humanno 201 Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 (edytowane) Ultima potwierdział na FB bundle z Killzonem. W tym jeden + pad + kamera. Ceny nie podano. up: http://www.ps4polska.pl/znamy-sklepowe-ceny-polskich-zestawow-bundle-ps4/ 1999 / 2199 Edytowane 5 Listopada 2013 przez humanno Cytuj Odnośnik do komentarza
Lipa 508 Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Pisałem o tym już jakiś czas temu. Do premiery 3 tygodnie, a dalej w sklepach nic nie ruszyło. Tydzień przed premierą mają dać informacje ? Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 ja teraz jestem mega ciekaw czy sklepy faktycznie będą dzwonić i wymieniać bundle w preorderach, czy też będzie POLACZKOWOŚĆ CEBULATOWOŚĆ 100% i wrzucą to jako wolne zestawy do kupienia i płatne z góry pełną kwotą. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 (edytowane) z forum pssite.pl Rozmawiałem dzisiaj ze znajomym który pracuje w administracji SCEP. Na Pl podobno ma być raptem 500-600 sztuk. Miało być ponad 2000 ale wszystko idzie do Niemiec i Anglii bo tam popyt większy. U nas preorderow podobno ponad 5000. Nie ma szans na dostawe wszystkich preorderow na day one. Do pojedynczych sklepow typu media markt itp trafią po 2-3 sztuki ktore i tak beda dla tych ktorzy wykupili te papierowe preordery. Trzeba bedzie sie bic i koczowac pod sklepami w nocy. Kto pierwszy ten lepszy... Wieksza dostawa ma byc przed swietami ale to tez nie pozwoli na obsluge wszystkich preorderow. Ogolnie na polkach sklepowych do nowego roku nie zobaczymy czarnuli :confused: . Najgorsze ze niektore preordery tez poczekaja do nowego roku... nedza Sony... nedza PS. 12 listopada SCEP ma podać dokładną cenę, podobno. Edytowane 5 Listopada 2013 przez YETI 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Kolejna historia z cyklu bo kolega powiedział ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 586 Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 ten gif mnie zniszczył xD no to mamy pograne xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Mefi23 15 Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 (edytowane) jeśli to prawda to gratuluje. Ci, którzy wykupili pre ordera, a nie dostaną konsoli zostali potraktowani, jak darmowy kredyt dla Sony. Edytowane 5 Listopada 2013 przez Mefi23 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Kolejna historia z cyklu bo kolega powiedział ? Kolejna, ale wydaje mi się mało prawdopodobna, 500 konsol na całą Polskę? Przecież to jakiś żart, moim zdaniem bzdura. Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Oczywiście że bzdura przecież tyle konsol to w Rumunii się sprzeda a nie w tak zamożnym kraju jak nasz . Cytuj Odnośnik do komentarza
humanno 201 Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 (edytowane) : D 500szt. Ten post z ps3site nie ma poziomu nawet gimnazjalnej ściemy. Bicz plis. Edytowane 5 Listopada 2013 przez humanno Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 (edytowane) Oczywiście że bzdura przecież tyle konsol to w Rumunii się sprzeda a nie w tak zamożnym kraju jak nasz . Tak, tylko, że tyle mogą wysłać do PL czyli te 500-600 sztuk. Sorry, ale Sony dobrze wie, że Niemcy czy Anglia to większy rynek niż Polska i więcej się tych konsol sprzeda. Jak było te 2000 konsol na PL to Sony chcąc gdzieś ciąć to woli uciąć dostawę dla PL aniżeli do DE czy GB. To normalne, więc nie zdziwię się jak wyjdzie taki cyrk na premierę. Poza tym skoro preorderów jest 5k, a na początku konsol miało być 2k to tak czy tak by nie starczyło dla preorderów a gdzie takie osobniki jak YETI, którzy w premierę mają zamiar latać po sklepach w poszukiwaniu konsoli. Poza tym nie dziwi was to, że coraz więcej plotek z różnych źródeł o tym, że mniej konsol niż być powinno na premierę w PL? W każdym newsie jest jakieś ziarnko prawdy. Edytowane 5 Listopada 2013 przez suteq Cytuj Odnośnik do komentarza
marcinwks 1 002 Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Coś mi się nie chcę wierzyć, aby PS4+KZ:SF miało kosztować 2k bez paru groszy. Dlaczego? Dlatego, że to bez sensu. Jeśli sam golas ma chodzić po 1799 to co to za "promocja", aby z grą kosztował 200 zł więcej, gdzie sama gra kosztować ma z 230-250? Żadna promocja. Chociaż, zacznijmy od tego na jakiej podstawie sama konsola ma kosztować 1799, skoro po przeliczeniu euro do pln wychodzi o ponad 100 mniej. Nic mnie już tu nie zaskoczy. Nawet ta ilość konsol na nasz rynek, w postaci 500-600 sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. waldusthecyc 4 767 Opublikowano 5 Listopada 2013 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 (edytowane) Mefi - raczej darmowy kredy dla sklepów w Polsce. rozmawiałem z koleżanką, która studiowała romanistykę w Krakowie. Podczas wymiany studenckiej Erazmus w Hiszpanii poznała koleżankę, która studiowała zarządzanie w Niemczech. Ta koleżanka ma chłopaka, którego tata jest spawaczem podwodnym na platformach wiertniczych na Morzu Północnym. Mając tam 5-letni kontrakt mieszkał w jednej kajucie z kolesiem, który odpowiadał za rewizje zewnętrzne instalacji technologicznych. Koleś rosły Rosjanin, od lat pracujący na platformach zostawił w Matce Rosyji żonę i trójkę synów. Ten środkowy syn, ciężko chory, większość czasu spędza w szpitalu bo leczy się mukowiscydozę. W szpitalu tym pracował lekarz, pneumolog, którego żona ma siostrę, której chłopak uczył się japońskiego w szkole języków obcych "Katiusza". Poznał tam wykładowcę, który nazywa się Iko Hurajo. Po latach badań drzewa genealogicznego okazało się, że przez dekady błędnie pisano jego nazwisko - tak naprawdę jest on on bratem ciotecznym od strony ojca z rodu Hirai. I ta koleżanka mówi, że Kazuo Hirai powiedział swojemu bratu ciotecznemu od strony ojca, który uczył japońskiego chłopaka siostry żony lekarza pneumologa, który leczył syna rosyjskiego inżyniera, który pracował z ojcem chłopaka koleżanki, którą poznała podczas wymiany studenckiej Erazmus, że będzie mało konsol PS4 dostępnych na premierę w Polsce. Podobno tylko 10 sztuk, a preorderów złożono 666 tysięcy, dlatego boją się działać w szatańskiej Polsce. Edytowane 5 Listopada 2013 przez waldusthecyc 18 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 (edytowane) Mam szwagra mieszkającego w Holandii. Jeździł on ostatnio ze swoim kolegą do tamtejszego MM, gdyż ten kolega zainteresowany był kupnem PS4. Sprzedawca powiedział im, że nie ma szans na kupno konsoli zaraz po premierze jeśli nie kupili wcześniej preordera. Mogą zapisać się na listę oczekujących, ale termin realizacji przewidziany jest na początek lutego 2014 Tym razem szwagier mieszkający w Holandii i jego kumpel, wniosek taki, że w dzień premiery będą strzelać pod sklepami. Edytowane 5 Listopada 2013 przez YETI Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi