BasteKSG 42 Opublikowano 12 grudnia 2013 Opublikowano 12 grudnia 2013 Panowie podstawą jest ogarnięcie sterowania, taktyki itd., itp. Nie ma grania na pale, a jesli idzie o gry sportowe, to chyba akurat NBA od 2K jest najblizsza sposobu gry w realu. Na najwyższych poziomach nie ma bata bez zagrywek, wykorzystywania swoich przewag itd. Kluczem jest według mnie jest gra cały czas tę samą ekipą, aby idealnie poznać ekipę i wszystkich graczy. To bardzo ułatwia. W nowego NBA bawilem sie na PS4 niewiele, ale jak już dorwę swoją własną konsolę to na pewno będzie to tytuł, który będę ogrywał miesiącami. Cytuj
Mat_Mac 3 Opublikowano 13 grudnia 2013 Opublikowano 13 grudnia 2013 wczoraj rozegrałem najgłupszy mecz w historii. Przegrałem z gościem który nie oddawał innych rzutów niż za 3. Trafiał 50% można powiedzieć ale nikim nie mogłem go dogonić. Rzucal głownie irvingiem, w pełnym biegu, z odchyleniem, stojac na rekach o robiac salta... Sypiac same trojki wrzucil mi z 90 punktow. Da sie jakos bronic przed takimi debilami? Wygladalo to dosc komicznie i z symulacja mialo niewiele wspolnego.. Cytuj
krupek 15 480 Opublikowano 13 grudnia 2013 Autor Opublikowano 13 grudnia 2013 No jedyna opcja to ustawienie pressingu w ustawieniach obrony i przyklejanie się do zawodników. Tylko tak nie będą trafiać. W tej grze są zawodnicy, którymi można rzucać za 3 praktycznie bezbłędnie, jeśli tylko obrońca na moment się odsunie choćby o pół metra. Cytuj
BasteKSG 42 Opublikowano 13 grudnia 2013 Opublikowano 13 grudnia 2013 Dokładnie. Press na rywala i/lub ewentualne podwojenie tego gracza. Cytuj
Mat_Mac 3 Opublikowano 13 grudnia 2013 Opublikowano 13 grudnia 2013 (edytowane) ale i bez presji to nie bylo normalne ze typ zaiwania sprintem i wylatujac niemal za boisko w trakcie skoku trafia połowe rzutów irvingiem.... nikim go nie moglem dogonic. A jak rzucal bedac krytym, to przy jego odskoku jajko moglem zrobic. Czasem nawet podkoszowymi walił te trojki i tez mu wpadaly. Edytowane 13 grudnia 2013 przez Mat_Mac Cytuj
mlody23 26 Opublikowano 13 grudnia 2013 Opublikowano 13 grudnia 2013 No jedyna opcja to ustawienie pressingu w ustawieniach obrony i przyklejanie się do zawodników. Tylko tak nie będą trafiać. W tej grze są zawodnicy, którymi można rzucać za 3 praktycznie bezbłędnie, jeśli tylko obrońca na moment się odsunie choćby o pół metra. No i właśnie o te ustawienia defensywne mi chodzi, o to pytałem na poprzedniej stronie. We wszystkich częściach Nba od 2k zawsze to było a teraz w wersji na PS4 jest nieaktywne. Nie mogę zmienić tych ustawień. Nie wiem czy w wersji na ps3 można to ustawić, ale na ps4 chyba nie. Jeśli ktoś wie więcej na ten temat to proszę o pomoc Cytuj
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 27 grudnia 2013 Opublikowano 27 grudnia 2013 Hi tez tak dlugo wczytuje wam się gra? Po ekranie z logami druzyn czarny obraz i dupa:/ Wtf??? Cytuj
krupek 15 480 Opublikowano 27 grudnia 2013 Autor Opublikowano 27 grudnia 2013 Na PS3 loadingi są bardzo krótkie. Cytuj
Suboshi 3 Opublikowano 28 grudnia 2013 Opublikowano 28 grudnia 2013 (edytowane) Jak wygląda sprawa z myCareer? Przed chwilą zrobiłem zawodnika, leciał filmik na boisku, potem przeskoczyło do samolotu i nagle wywaliło mnie do menu. Teraz jak chce wejsć w ten save to dostaje komunikat że wymaga poąłczenia z serwerami 2k i nie moge go włączyć. Musiałem założyć drugą postać i na niej mogę normalnie grać Edytowane 28 grudnia 2013 przez Suboshi Cytuj
Mat_Mac 3 Opublikowano 29 grudnia 2013 Opublikowano 29 grudnia 2013 (edytowane) Siema. Działa Wam online? Ja nie moge w ogole meczow odpalać... tylko na singlu moge grac. Przy wyborze quick game mam ciagle komunikat "checking for internet connection". OCB? Net normalnie smiga... Edytowane 29 grudnia 2013 przez Mat_Mac Cytuj
krupek 15 480 Opublikowano 10 stycznia 2014 Autor Opublikowano 10 stycznia 2014 Fuck, ale pedał, że w 2k14 nie ma Dream Teamu. Chciałem sobie nimi popykać, a tu dvpa. W poprzedniej odsłonie była ta drużyna, więc nie wiem, dlaczego teraz ją usuneli, patałachy. Cytuj
Daniellos 0 Opublikowano 26 stycznia 2014 Opublikowano 26 stycznia 2014 Gdyby ktoś chciał pograc online na ps4 to zapraszam(Daniellos2k) Cytuj
-DamiaN- 169 Opublikowano 9 lutego 2014 Opublikowano 9 lutego 2014 serwery NBA2K nie działają Mają rozmach sukinsyny, wczoraj chciałem pograć i dalej wyskakuje info że serwery obecnie niedostepne. Doszedłem do wniosku że tą gre muszę wymienić sterowanie mnie przeraża niegrałem w żadne NBA od kilkunastu lat i bardzo trudno się przestawić na obecne sterowanie dodatkowo niemożna samodzielnie ustawić przycisków Cytuj
Gość Szprota Opublikowano 11 lutego 2014 Opublikowano 11 lutego 2014 Wersja na PS3 czyms oprócz grafiki się różni wersja na ps4? Cytuj
krupek 15 480 Opublikowano 11 lutego 2014 Autor Opublikowano 11 lutego 2014 (edytowane) Cały gameplay inaczej pracuje, inny jest też feeling kontroli zawodnika. Co nie zmienia faktu, że wersja na PS3 wciąż jest mega grywalna i daje fun. Edytowane 11 lutego 2014 przez krupek1 Cytuj
Gość Szprota Opublikowano 17 lutego 2014 Opublikowano 17 lutego 2014 A jeszcze jedno pytanko Czy tryb jednego zawodnika wyglada tak samo jak na PS4? Cytuj
Gość Szprota Opublikowano 21 lutego 2014 Opublikowano 21 lutego 2014 (edytowane) Podbijam pytanie. Chodzi mi jak na filmiku. Te wszystkie raproty w przerwie no po prostu miód Edytowane 21 lutego 2014 przez Szprota Cytuj
balon 5 336 Opublikowano 25 lutego 2014 Opublikowano 25 lutego 2014 Szkoda że tryb my carer (player) jest praktycznie niegrywalny przez dwie rzeczy. 1) jest za łatwo dla kogoś kto gra w serię 2k bo po kilk/ kilkunastu meczach robi się rzeźnię na każdym poziomie trudności; 2) ai kolegów z drużyny to dramat jak widzę co robią to rozpacz mnieogarniała, a najgorsze to że nie masz np praktycznie żadnego wpływu na ich obronę, czy inne zachowania boiskow. Z drugiej strony jak ktoś nie grał dużo w nba 2 k i nie jara się strasznie nba nacodzień to zapewne spodoba mu się ten tryb. Cytuj
Gość Szprota Opublikowano 26 lutego 2014 Opublikowano 26 lutego 2014 Kupiłem moją pierwszą NBA w życiu pogralem kilka meczow i dośc fajne. Oczywiście jak na prawdziwego chłopa przystało nie czytalem instrukcji tylko od razu na głeboką wodę. Pierwsze kilka minut i nie potrafilem rzucać,potem sie nauczylem,potem juz robilem wsady.Dalej nie umiem odbierac pilki. Czesto fauluje Cytuj
krupek 15 480 Opublikowano 26 lutego 2014 Autor Opublikowano 26 lutego 2014 Używaj przycisku nacisku w obronie, przyklej się do zawodnika z piłką, zmęcz go trochę i wtedy próbuj wybijać piłkę, atakując na nią, nie na zawodnika, bo wtedy częściej jest faul. Gameplay jest trochę pod tym względem zrypany, bo czasami udaje się też wbiec w zawodnika, wcisnąć przechwyt na pałę i też wybić piłę. Cytuj
balon 5 336 Opublikowano 4 marca 2014 Opublikowano 4 marca 2014 Kupiłem moją pierwszą NBA w życiu pogralem kilka meczow i dośc fajne. Oczywiście jak na prawdziwego chłopa przystało nie czytalem instrukcji tylko od razu na głeboką wodę. Pierwsze kilka minut i nie potrafilem rzucać,potem sie nauczylem,potem juz robilem wsady. Dalej nie umiem odbierac pilki. Czesto fauluje Leo myśli, że jak pogra w kosza to urośnie to wymażonego 185 cm bo niby koszykówka wyciąga. Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 11 marca 2014 Opublikowano 11 marca 2014 Kupilem w koncu 2K14 na PS4 nie lubie nowego sterowania strasznie Ktos chetny zagrac kilka meczy i nauczyc mnie w to grac ? Cytuj
triboy 973 Opublikowano 12 marca 2014 Opublikowano 12 marca 2014 Robił ktoś z was upgrade wersji z ps3 na ps4? Instaluje się to już kilka godzin, a jest dopiero 40%... Muszę czekać aż wszystko się zainstaluje, czy mogę wyłaczyć grę/konsolę i wznowić później? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi