Shen 9 690 Opublikowano 4 kwietnia 2016 Opublikowano 4 kwietnia 2016 No nie tego ze Hood bedzie siedzial 2 lata w jakies chacie jak lamus i tego ze ostatni skrocony sezon poswieca na seryjnego morderce ogolnie słabo Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 5 kwietnia 2016 Opublikowano 5 kwietnia 2016 Po pierwszym odcinku też jestem skłonny smucić, że nie o takie Banshee nic nie robiłem Przeskok w fabule o 2 lata do przodu i tona retrospekcji to zabieg kojarzący mi z tanimi sitcomami i ogólnym brakiem pomysłu u scenarzystów. Do tego Hood wyglądający jak jakiś leśny dziad, który nie wiadomo po co przez 1,5 roku kampił się w chatce na za(pipi)u. Seryjny morderca? Trochę sztampa, jak w jakimś proceduralu. Oby tylko nie okazało się, że killerem jest mszczący się na znajomkach Hiob, albo co gorsza Hood ma blackouty, niczym Norman z Bates Motel i to on zabija, bo padnę ze śmiechu. Lepiej już nie kraczę. I że też akurat musieli na starcie ubić Rebekę - w moim prywatnym rankingu najładniejszą panią w serialu Z nadzieją czekam na jakiś genialny plotwist, który to wszystko elegancko wyjaśni i usprawiedliwi. Jednak już od czasu ogłoszenia, że zamiast planowanych 5., serial skończy się na 4. sezonach, gdzie w dodatku finalny będzie skrócony, miałem obawy, że to może być zapychacz zrobiony trochę na siłę, bo pomysłów brak i żeby wszystko tylko podomykać, by fani nadto nie płakali. Podobnie miałem przy ostatnim sezonie Continuum, który na szczęście, w ogólnym rozrachunku wypadł chyba całkiem okej. 1 Cytuj
Shen 9 690 Opublikowano 5 kwietnia 2016 Opublikowano 5 kwietnia 2016 Dokladnie takie samo zdanie, tylko nie potrafie pisac dlugich postow. Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 5 kwietnia 2016 Opublikowano 5 kwietnia 2016 e tam, przesadzacie. to dopiero pierwszy odcinek. Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 9 kwietnia 2016 Opublikowano 9 kwietnia 2016 O w kurwe, no to się zaczęło. Ale bomba odcinek Skrytka Carrie i Job na końcu Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 10 kwietnia 2016 Opublikowano 10 kwietnia 2016 A dla mnie nadal trochę nudy, choć dobrze się oglądało. Znów z dobre pół odcinka poszło na retrospekcje i lekkie zamulanie. Już widać, że pewnie nic poza wątkami Rebeki i Hioba nie dostaniemy, bo już chyba nie starczy na to miejsca. Scena ze "zgubą" wskazuje na to, że ktoś trzyma go gdzieś najpewniej w charakterze przynęty na Hooda i być może też Carrie. A wątek pt. "Kto zabił Rebekę?" średnio mnie rusza. Fajna laska z niej była, ale nic poza tym. Sama ściągnęła na siebie problemy bawiąc się w Breaking Bad na boku Nadal jest na ekranie w sporych ilościach, więc strata tym mniej odczuwalna. Coś czuję, że oba wątki są z sobą powiązane, ale na razie nie wiemy co i jak. Wiemy natomiast, że przynajmniej "wielka trójka" tj. Hood, Carrie & Proctor wiedzą sporo więcej niż mówią. Cytuj
Shen 9 690 Opublikowano 24 kwietnia 2016 Opublikowano 24 kwietnia 2016 ale ten sezon słaby przy poprzednich, nawet nikomu sie nie chce pisac o kolejnych odcinkach. Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 24 kwietnia 2016 Opublikowano 24 kwietnia 2016 Wszyscy grają w Dark Souls 3 to nie ma czasu. Ja widziałem 2 odcinki i były ekstra. Tylko nie musieli pewnych zwłok pokazywać chyba 8 razy. Fajna zmiana klimatu i flashbacki robią dalej. Cytuj
Kymel 787 Opublikowano 24 kwietnia 2016 Opublikowano 24 kwietnia 2016 No jest słabo i wydaje się, że twórcy zapomnieli iż to jest ostatni sezon i mają tylko 8 odcinków na zamknięcie wszystkich historii. Na ten moment to wygląda jak kolejny, normalny sezon Banshee. Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 ale ten sezon słaby przy poprzednich, nawet nikomu sie nie chce pisac o kolejnych odcinkach. Ja bym pisał, ale głupio walić post pod postem. Epek z odzyskaniem Hioba już spoko. Mam nadzieję, że szybko przejdą mu te traumy i zacznie działać po staremu. Satanistów się nie spodziewałem, ale całkiem ciekawy motyw. Ciekawe, w jakim celu Proctor wyciągnął tego dużego typa z kicia? Od brudnej roboty jest już prziecież Burton. Cytuj
Kymel 787 Opublikowano 7 maja 2016 Opublikowano 7 maja 2016 W końcu dobry odcinek w stylu starego Banshee. 1 Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 8 maja 2016 Opublikowano 8 maja 2016 Nie mam pytań co odcinek. Ale rozp.ierdol :obama: Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 13 maja 2016 Opublikowano 13 maja 2016 Szkoda, że pierwsze odcinki sezonu też tak nie wyglądały. No miazga A już akcja w domu Carrie to kwintesencja za(pipi)istości poprzednich sezonów. Szkoda, że zostały calutkie dwa odcinki i papa Cytuj
Shen 9 690 Opublikowano 17 maja 2016 Opublikowano 17 maja 2016 (pipi)a jaki ten sezon jest straszny, wątek wioskowych satanistów to juz szczyt i nie wiem po co wcisniety. Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 17 maja 2016 Opublikowano 17 maja 2016 Ale rozmowa brocka z hoodem była mega. Ja i tak dalej mysle ze to burton zabił rebecce Cytuj
Shen 9 690 Opublikowano 17 maja 2016 Opublikowano 17 maja 2016 Tu sie zgodze akurat, ta scena spoko, ale okolicznosci z dupy, dali sie podejsc strasznie. Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 17 maja 2016 Opublikowano 17 maja 2016 (edytowane) No i tym sposobem został nam jeden odcinek, wielki finał już za kilka dni. Ten miniony epek niestety również był mierny. No bo po co on był, jeśli nie dla zamknięcia wątku satanistów, który i tak był z doopy i to mocno? Jedyne, co dało radę, to faktycznie rozmowa Hooda i Brocka w tamtej piwnicy, no i może jeszcze zemsta Hioba na końcu Wychodzi na to, że na ostatni epizod została rozprawa z Proctorem i ewentualnie naziolami Wątpię, że do imprezy dołączy kartel. Według mnie to był materiał na anulowany, piąty sezon. Swoją drogą to trochę zabawne, że jest aż taka różnorodność potencjalnych przeciwników dla bohaterów w niby małym, amerykańskim miasteczku jak Banshee. No bo kogo tam nie ma\nie było: gangsterzy, neonaziści, Amisze, Indianie, sataniści, hakerzy, dilerzy... Brakowało chyba tylko starć z ufoludkami @Sprite Będzie beka, jeśli właśnie przewidziałeś finałowy twist: Burton, niespodziewanie zadający śmiertelny cios Proctorowi, niczym Brutus Cezarowi Edytowane 17 maja 2016 przez Frantik Cytuj
Pix 971 Opublikowano 18 maja 2016 Opublikowano 18 maja 2016 Uuu, w finałowym odcinku podobno ma być najlepszy pojedynek w historii Banshee. Hood vs Burton. Cytuj
Shen 9 690 Opublikowano 18 maja 2016 Opublikowano 18 maja 2016 Oby przebil jego ostatni powazny pojedynek z pewna babeczka. Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 21 maja 2016 Opublikowano 21 maja 2016 (edytowane) No i koniec. Bede mocno tesknił za tym serialem :( Banshee Pennsylvania. Suck my tit. #ForeverFanshee Edytowane 21 maja 2016 przez sprite Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 21 maja 2016 Opublikowano 21 maja 2016 Finał był okej i nic więcej. Niestety dwie słabe walki i strzał z bazooki to wszystko na co było ich stać. Za to pożegnania zrobione bardzo fajnie. 1 Cytuj
Shen 9 690 Opublikowano 21 maja 2016 Opublikowano 21 maja 2016 Powiedzmy poprawny koniec słabiutkiego sezonu, nie mieli pomyslu na ten sezon. Walka Hood vs Burton słabizna, Burton miał swietna akcje z indianka, Hood z Albinosem czy tym kolesiem od mma. Kiedys sobie powtorze trzy pierwsze bo to była jazda bez trzymanki. Na plus ewolucja Brocka przez lata, taka pierdoła na poczatku, ale sie wyrobil na koniec. 2 Cytuj
Pix 971 Opublikowano 21 maja 2016 Opublikowano 21 maja 2016 Finał zrobiony po linii najmniejszego oporu. Obcięli im mocno budżet w tej serii i było to wyraźnie widać. Ale za mistrzowski 1 sezon, niezły 2 i bardzo dobry 3, należą im się słowa uznania. Szkoda, że Banshee nigdy nie zdobyło popularności, na jaką zasługiwało. Cytuj
Kymel 787 Opublikowano 21 maja 2016 Opublikowano 21 maja 2016 Dobry finał. Tyle i aż tyle jeżeli weźmiemy pod uwagę akcje z poprzednich sezonów. Jak już nie mieli pomysłu na ten sezon to równie dobrze mogli skrócić liczbę odcinków do np. 6, wywalić wątek satanistów i skupić się na walce Hooda z Proctorem. No i mogli dać to za co uwielbialiśmy ten serial: sceny akcji. Przez długi czas nie będzie w tv czegoś takiego jak pierwsze 3 sezony Banshee. Dziękuję za jazdę bez trzymanki przez cały ten czas 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi