Winek 1 Opublikowano 22 października 2013 Opublikowano 22 października 2013 Witajcie! Od jakiegoś czasu mieszkam i pracuję w UK. I jako że człowieka teraz w końcu stać, chciałem sobie kupić konsolę: PS3 lub X360. W związku z tym mam pytanie, jako że jestem noobem w tym temacie. Otóż, czy to prawda że konsole mają regionalne blokady na gry i firmy i że np. na angielskiej PS3 nie odpaliłbym gry z Polski? I jeszcze jedno: otóż słyszałem że nawet w angielskich grach, istnieje możliwość wyboru polskiej wersji językowej. Niby człowiek angielski zna, ale w sumie to np. bardzo bym się cieszył z napisów w GTAV (już wiecie czemu chcę kupić konsolę ) ale chciałbym wiedzieć czy inne gry też dają możliwość wyboru języka. Pozdrawiam! Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 22 października 2013 Opublikowano 22 października 2013 Zarówno na polskiej i angielskiej wersji obu konsol odpalisz gry dystrybuowane i w Polsce, i w UK. Prawdą jest również to, ze część gier kupowanych w UK ma polskie napisy. Jeżeli kupisz X360 zakładaj konto na UK - więcej możliwości niż konto polskie w przypadku korzystania kupowanych cyfrowo. Cytuj
Winek 1 Opublikowano 22 października 2013 Autor Opublikowano 22 października 2013 Bardziej myślałem na chwilę obecną o PS3, bo chętnie zagrałbym i w The Last of Us Swojego czasu czytałem że ludzie ściągali grę z Czech, bo myśleli że tam będzie polska wersja, a nie było. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 22 października 2013 Opublikowano 22 października 2013 Ja nie napisałem co masz kupić, to twój wybór, jeżeli już celujesz w PS3 popytaj w odpowiednim dziale i na pewno szybciej uzyskasz odpowiedź Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 22 października 2013 Opublikowano 22 października 2013 Wszystko zależy od gry. Na PS3 tradycyjnie sporo jest wersji językowych, ale nigdy nie będzie tak, że wszystkie gry będą miały te same wersje językowe. Ja bym tam radził kupować tam gdzie mieszkasz. PS3 nie ma blokady regionalnej także odpalisz grę nawet jakbyś zrobił import z Japonii. Na X360 kupionym w Europie odpalisz wszystkie gry zakupione w Europie (PAL). Nie odpalisz tych z regionów NTSC (np. USA), NTSCj (Japonia) itd. Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 22 października 2013 Opublikowano 22 października 2013 Jezeli chcesz zagrac w Last of Us to polecam kupic PS3. 2 Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 22 października 2013 Opublikowano 22 października 2013 Wszystko zależy od gry. Na PS3 tradycyjnie sporo jest wersji językowych, ale nigdy nie będzie tak, że wszystkie gry będą miały te same wersje językowe. Ja bym tam radził kupować tam gdzie mieszkasz. PS3 nie ma blokady regionalnej także odpalisz grę nawet jakbyś zrobił import z Japonii. Na X360 kupionym w Europie odpalisz wszystkie gry zakupione w Europie oraz w Australii i Nowej Zelandii (PAL). Nie odpalisz tych z regionów NTSC (np. USA), NTSCj (Japonia) itd. fix'd Cytuj
Winek 1 Opublikowano 24 października 2013 Autor Opublikowano 24 października 2013 A wiecie może, czy istnieje gdzieś lista gier które mają dostępne spolszczenie? Teraz się waham nieco. Nówkę X'a mogę dorwać za 80 pand, nówkę PS3 za 140. Z jednej strony kupując X'a nie pogram w Tekkena i TLoU, z drugiej, kupując PS3, nie zagram w Halo. Wiecie coś o wstecznej kompatybilności PS4 względem gier z PS3? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi