tk___tk 4 795 Opublikowano 30 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2015 z kanonicznych serii komiksowych wychodzi star Wars, darth vader (i teraz mini seria vader down), princess leia, lando, chewbacca i kanan: the last padawan. z Force awakens łączy się jednak tylko "shattered empire" bo akcja tego komiksu toczy się bezpośrednio po powrocie jedi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 30 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2015 Ale to Shattered Empire bardzo ciężko wchodzi Po przeczytaniu przez chwilę zwątpiłem w ep. VII. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 265 Opublikowano 30 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2015 Wiem, że było, ale nie chce mi się szukać. Po disneyowskim resecie kanoniczne są tylko obie trylogie, ta nowa animka Rebels (a clone wars ?) i jakieś komiksy. No i właśnie w sprawie tych komiksów bym prosił o szczegóły. Tutaj masz chyba wsio: http://starwars.wikia.com/wiki/Timeline_of_canon_comics Trochę już tego spłodzili Łojezu, ale tego naje/bali. Chciałem coś ukraść, ale już mi zapał przeszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 30 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2015 tokar sie nie moze doczekac az zyebie nowego star warsa, draft już gotowy, tylko trzeba uzupelnic scenkami. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 30 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2015 Ale to Shattered Empire bardzo ciężko wchodzi Po przeczytaniu przez chwilę zwątpiłem w ep. VII. ostatni numer jest spoczko. ten z leią na naboo też. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 30 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2015 (edytowane) No Lego są świetne, ale te ceny... I jak wyżej, rozmiar machiny jaka napędza ten film jest ogromny. To są kwoty kosmiczne, a lud wszystko łyka, zestawy śniadaniowe, kubki, skarpetki, wszystko wymierzone w dzieci, a te terroryzują rodziców i sprzedaż pędzi. Tylko że jakość wykonania np. figurek nie powala. Jedynie pojazdy z Hot Wheels są faktycznie z detalami i bez fakapów (Sokół świetny), ale też swoje kosztują... Niedawno Hot Wheels oglądałem. Kusiło mnie strasznie. Wykonanie chyba lepsze niż w grze figurkowej X-Wing. Niebrzydkie te Hot Wheels, ale z tym ostatnim to jednak trochę pojechałeś. Zabawki zostawcie dzieciom, a jak chcecie ładne modele do postawienia na biurku, to kupcie sobie nowy starter do X-winga z Force Awakens. W bonusie zaje.bista gra. ta gra z x wingami to łatwa do ogarniecia? Ogladalem kiedys ale podstawowy zestaw był chyba tylko dla 2 osob Edytowane 30 listopada 2015 przez Shen Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 30 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2015 pojęcie samych zasad gry jest dość łatwe, później już w grę wchodzą taktyki, buildy itd itp wiec sie robi fajniej, ale ogolnie pojęcie samych zasad z zestawu podstawowego jest łatwe. Ogólnie gra jest raczej 1v1, co prawda ostatnio ukazala sie trzecia rasa, ale z tego co wiem nic ciekawego nie wniosła, także raczej ogolnie 1v1, ew kazda osoba kontroluje jeden statek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hejas 455 Opublikowano 30 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2015 (edytowane) pojęcie samych zasad gry jest dość łatwe, później już w grę wchodzą taktyki, buildy itd itp wiec sie robi fajniej, ale ogolnie pojęcie samych zasad z zestawu podstawowego jest łatwe. Ogólnie gra jest raczej 1v1, co prawda ostatnio ukazala sie trzecia rasa, ale z tego co wiem nic ciekawego nie wniosła, także raczej ogolnie 1v1, ew kazda osoba kontroluje jeden statek Pozwolę sobie rozwinąć nieco temat: Gra jest 1v1, wszelkie multiplayery tylko w formie kooperacji. Oficjalnie funkcjonuje format "team epic", w którym gra się 2v2, a każdy gracz buduje eskadry za 200 punktów. Dla porównania w standardowym formacie maksymalna wartość punktowa to 100 i w ten sposób gra się najlepiej. Gra jest świetnie przemyślana, zbalansowana i dokładnie testowana przed wydaniem każdego dodatku, czego efektem jest naprawdę spora scena turniejowa - praktycznie w każdym większym mieście w Polsce są gracze i turnieje, na których bywa nawet po 30-40 osób, a na tegorocznych mistrzostwach polski frekwencja była jakoś w okolicach 150. Polecam obczajenie nowej podstawki z Force Awakens, a potem ewentualnie dokupienie poszczególnych statków wedle upodobań (statki Resistance i New Order można zgodnie z zasadami mieszać ze statkami odpowiednio Rebelii i Imperium, istnieje też frakcja Scum & Villainy, czyli wszelcy łowcy nagród, bandyci i inne szumowiny ). Edytowane 30 listopada 2015 przez Hejas Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 1 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2015 Właśnie mysle o podstawce bo ceny od 110zl sie zaczynaja i mozna grac. Tylko z tego co widzialem tam sa trzy statki, x wing i dwa tie fightery, czemu nieparzyscie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 1 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2015 (edytowane) Bo TIE są badziewne, to takie mięso armatnie, nie mają pól i na jednego X-winga potrzeba dwóch, żeby jakiekolwiek szanse były Kurczę, może Mikołaja poproszę o tę grę? Edytowane 1 grudnia 2015 przez Andreal Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 1 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2015 aaaale ostrzegam że potem leci kasa na dodatkowe statki trzeba dokupic sokoła millenium, a-winga, interceptora, można lambde czy slave I Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 1 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2015 Ceny nie sa kosmiczne a same figurki ładnie wykonane.Szukałem raczej czegos na 4 lub wiecej osob, ale ten starter sobie sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 1 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2015 to jeszcze jest takie coś: http://www.rebel.pl/category.php/1,5003/Star-Wars-Armada.html zasady podobne, mechanika podobna, ale IMO x-wing fajniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 1 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2015 aaaale ostrzegam że potem leci kasa na dodatkowe statki trzeba dokupic sokoła millenium, a-winga, interceptora, można lambde czy slave I Właśnie się tego boję, zwłaszcza że co większe statki mają większą cenę. Już widzę żony minę jak kupuję nowe "figurki", ale i też wyobrażam sobie zachwyt syna Cytuj Odnośnik do komentarza
Kymel 786 Opublikowano 1 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2015 http://naekranie.pl/aktualnosci/jar-jar-binks-sithem-j-j-abrams-sklania-sie-ku-tej-teorii-762715 Ale byłoby jakby Abrams takim twistem walnął Cytuj Odnośnik do komentarza
Hejas 455 Opublikowano 1 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2015 to jeszcze jest takie coś: http://www.rebel.pl/category.php/1,5003/Star-Wars-Armada.html zasady podobne, mechanika podobna, ale IMO x-wing fajniejszy Wbrew pozorom zasady i mechanika różnią się znacząco, ale też polecałbym raczej X-winga, który jest szybszy i ogólnie dynamiczniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Malibu 940 Opublikowano 1 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2015 Komuś się chyba nudziło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 977 Opublikowano 2 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2015 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 047 Opublikowano 2 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2015 http://naekranie.pl/aktualnosci/jar-jar-binks-sithem-j-j-abrams-sklania-sie-ku-tej-teorii-762715 Ale byłoby jakby Abrams takim twistem walnął Co to za twist o którym od kilku miesięcy się mówi xd Psujecie sobie tylko niespodziankę czytając wszystko co leci przed premierą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 2 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2015 Ten twist to tylko teoria fanów, możesz śmiało przeczytać Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 047 Opublikowano 2 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2015 No tak, ale chyba jest delikatna różnica między "o ku.rwa jarjar lordem sith o kur.wa kur.wa w życiu bym na to nie wpadło :o xd :o", a "o (pipi)a, a jednak mieli rację xdddd". To samo z Luckiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 2 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2015 A co Lucek ma wspólnego z gwiezdnymi wojnami? Jakiś gościnny występ o którym nie wiem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 047 Opublikowano 2 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2015 no o skajłokera mi chodziło, jejku Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 2 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2015 Tak, na pewno ta teoria o Binksie okaże się prawdą Cytuj Odnośnik do komentarza
Heviro (Fanboy BDG) 155 Opublikowano 2 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2015 Tak, na pewno ta teoria o Binksie okaże się prawdą Oj tam pozwól ludziom marzyć. Wolałbym Luke'a po ciemnej stronie . Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi