Skocz do zawartości

Gwiezdne Wojny, Epizod 7: Przebudzenie Mocy

gekon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z kanonicznych serii komiksowych wychodzi star Wars, darth vader (i teraz mini seria vader down), princess leia, lando, chewbacca i kanan: the last padawan. z Force awakens łączy się jednak tylko "shattered empire" bo akcja tego komiksu toczy się bezpośrednio po powrocie jedi.

Opublikowano

Wiem, że było, ale nie chce mi się szukać. Po disneyowskim resecie kanoniczne są tylko obie trylogie, ta nowa animka Rebels (a clone wars ?) i jakieś komiksy. No i właśnie w sprawie tych komiksów bym prosił o szczegóły.

Tutaj masz chyba wsio:

http://starwars.wikia.com/wiki/Timeline_of_canon_comics

Trochę już tego spłodzili :obama:

Łojezu, ale tego naje/bali. Chciałem coś ukraść, ale już mi zapał przeszedł.

Opublikowano (edytowane)

No Lego są świetne, ale te ceny... I jak wyżej, rozmiar machiny jaka napędza ten film jest ogromny. To są kwoty kosmiczne, a lud wszystko łyka, zestawy śniadaniowe, kubki, skarpetki, wszystko wymierzone w dzieci, a te terroryzują rodziców i sprzedaż pędzi. Tylko że jakość wykonania np. figurek nie powala. Jedynie pojazdy z Hot Wheels są faktycznie z detalami i bez fakapów (Sokół świetny), ale też swoje kosztują...

Niedawno Hot Wheels oglądałem. Kusiło mnie strasznie. Wykonanie chyba lepsze niż w grze figurkowej X-Wing.

Niebrzydkie te Hot Wheels, ale z tym ostatnim to jednak trochę pojechałeś. :reggie: Zabawki zostawcie dzieciom, a jak chcecie ładne modele do postawienia na biurku, to kupcie sobie nowy starter do X-winga z Force Awakens. W bonusie zaje.bista gra.

ta gra z x wingami to łatwa do ogarniecia? Ogladalem kiedys ale podstawowy zestaw był chyba tylko dla 2 osob Edytowane przez Shen
Opublikowano

pojęcie samych zasad gry jest dość łatwe, później już w grę wchodzą taktyki, buildy itd itp wiec sie robi fajniej, ale ogolnie pojęcie samych zasad z zestawu podstawowego jest łatwe. Ogólnie gra jest raczej 1v1, co prawda ostatnio ukazala sie trzecia rasa, ale z tego co wiem nic ciekawego nie wniosła, także raczej ogolnie 1v1, ew kazda osoba kontroluje jeden statek :)

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

pojęcie samych zasad gry jest dość łatwe, później już w grę wchodzą taktyki, buildy itd itp wiec sie robi fajniej, ale ogolnie pojęcie samych zasad z zestawu podstawowego jest łatwe. Ogólnie gra jest raczej 1v1, co prawda ostatnio ukazala sie trzecia rasa, ale z tego co wiem nic ciekawego nie wniosła, także raczej ogolnie 1v1, ew kazda osoba kontroluje jeden statek :)

Pozwolę sobie rozwinąć nieco temat:

Gra jest 1v1, wszelkie multiplayery tylko w formie kooperacji. Oficjalnie funkcjonuje format "team epic", w którym gra się 2v2, a każdy gracz buduje eskadry za 200 punktów. Dla porównania w standardowym formacie maksymalna wartość punktowa to 100 i w ten sposób gra się najlepiej. Gra jest świetnie przemyślana, zbalansowana i dokładnie testowana przed wydaniem każdego dodatku, czego efektem jest naprawdę spora scena turniejowa - praktycznie w każdym większym mieście w Polsce są gracze i turnieje, na których bywa nawet po 30-40 osób, a na tegorocznych mistrzostwach polski frekwencja była jakoś w okolicach 150. Polecam obczajenie nowej podstawki z Force Awakens, a potem ewentualnie dokupienie poszczególnych statków wedle upodobań (statki Resistance i New Order można zgodnie z zasadami mieszać ze statkami odpowiednio Rebelii i Imperium, istnieje też frakcja Scum & Villainy, czyli wszelcy łowcy nagród, bandyci i inne szumowiny ;)).

IMG_0248.JPG

Edytowane przez Hejas
Opublikowano

Właśnie mysle o podstawce bo ceny od 110zl sie zaczynaja i mozna grac. Tylko z tego co widzialem tam sa trzy statki, x wing i dwa tie fightery, czemu nieparzyscie? :P

Opublikowano (edytowane)

Bo TIE są badziewne, to takie mięso armatnie, nie mają pól i na jednego X-winga potrzeba dwóch, żeby jakiekolwiek szanse były :)

Kurczę, może Mikołaja poproszę o tę grę?

Edytowane przez Andreal
Opublikowano

aaaale ostrzegam że potem leci kasa na dodatkowe statki :D trzeba dokupic sokoła millenium, a-winga, interceptora, można lambde czy slave I

Właśnie się tego boję, zwłaszcza że co większe statki mają większą cenę. Już widzę żony minę jak kupuję nowe "figurki", ale i też wyobrażam sobie zachwyt syna :D

Opublikowano

No tak, ale chyba jest delikatna różnica między "o ku.rwa jarjar lordem sith o kur.wa kur.wa w życiu bym na to nie wpadło :o xd :o", a "o (pipi)a, a jednak mieli rację xdddd". To samo z Luckiem.