messer88 6 437 Opublikowano 21 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2015 Co tu dużo pisać za(pipi)iście wyszedł film, jestem świeżo po seansie i chętnie obejrzałbym jeszcze raz co bankowo zresztą zrobię jak się tylko znajdzie chwila. Nawet murzyn do którego byłem negatywnie nastawiony przez trailery przestał w(pipi)iać i dało się polubić tą postać. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 632 Opublikowano 21 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2015 (edytowane) Obejrzałem swego czasu jedynie pierwszy trailer i dziś poszedłem kompletnie bez jakichkolwiek oczekiwań do kina. I MNIE KUR.WA ZMIOTŁO, JAK AMERYKAŃSKIE PENTHAŁZY PO HURAGANIE KATRINA No jakbym miał opisac swoje emocje za pomocą forumowych emotek, to ani 10 wujaszków, ani 100 Obamów, ani nawet 1000 Banderasów wklejonych tutaj nie oddałoby tego co czuje po seansie Przebudzenia Mocy. Piękny hołd dla oryginalnej trylogii. Te charakterystyczne dla IV-VI przejścia pomiędzy kolejnymi scenami, dziesiątki smaczków, coś pięknego. Poe 'nowym Hanem Solo'? Nawet troche podobny do Al Pacino, któremu to jako pierwszemu zaoferowano rolę przemytnika w oryginalnej trylogii Edytowane 21 grudnia 2015 przez maciucha 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Soul Opublikowano 21 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2015 (edytowane) Do tych co oglądali ogólnie film daje radę jedynie co mnie rozczarowało, to to, że Ren dostał baty o laski która pierwszy raz w życiu trzymała świetlny miecz, przeca jego trenował wielki Luck Skywalker, to czego on go nauczył ? mogli to zrobić dużo lepiej Edytowane 21 grudnia 2015 przez Soul Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 21 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2015 http://naekranie.pl/aktualnosci/fabula-przebudzenia-mocy-mogla-byc-inna-i-szczegoly-roli-r2-nowe-informacje-765944 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 21 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2015 myslicie ze ta chromowana poszła do zgniatarki? Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 437 Opublikowano 21 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2015 (edytowane) Do tych co oglądali ogólnie film daje radę jedynie co mnie rozczarowało, to to, że Ren dostał baty o laski która pierwszy raz w życiu trzymała świetlny miecz, przeca jego trenował wielki Luck Skywalker, to czego on go nauczył ? mogli to zrobić dużo lepiej Na Jakku śmigała z tym kijem czy tam laską to pewnie jakieś skillsy z bronią białą ma. @up - mi się zdaje że raczej jakoś uciekła i zobaczymy ją w następnych częściach. Edytowane 21 grudnia 2015 przez messer88 Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 611 Opublikowano 21 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2015 Nie będę już tutaj piał z zachwytu, bo zrobiliście to za mnie, ale przy tej części widać jaką kupą gówna jest gorge lucas. Stara trylogia mu się udała, no bo lata 70 i dowalił do pieca, nowa trylogia - wiadomka, wszystko napisane, mokre sny grubego pedała z przerostem tarczycy i te ciągłe poprawki części 4-6. To pokazuje jakim zje.bem jest Lucas. Na początku siódemki, jak pojawiło się logo Lucasa to myślałem że puszczę pawia, ale potem już było tylko lepiej. Idealna gra na emocjach starych fanów sagi. Nawiązania, smaczki, brak nachalnych efektów, humor. Było git. Nastawiałem się mocno na te film, a dostałem jeszcze więcej. Czekam jak smarkacz na kolejne części. Plot twistem na tym seansie była Pełna sala gimbazy w sobotę rano, jednak zachowywali się, więc spoko. Jeden gówniak dołożył do pieca po filmie mówiąc "ej maciek, a ten dziadek na końcu filmu to kto to był ?" Jest klasa, na to czekałem od kiedy zobaczyłem SW 4-6 w wieku 11 lat serio, o gustach się nie dyskutuje, ale kto ocenia ten shit poniżej 7/10 ma dałna i wszy. 9/10 suki i serduszko w dupie. Polecam wszystkim amatorom mokrej cipki. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 269 Opublikowano 21 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2015 myslicie ze ta chromowana poszła do zgniatarki? Pytanie czy w zgniatarce były tentacle. Byłe, widziałem, reckę napisałem. Co do Kylo Rena Jestem podobnego zdania co Teka. Postać przemyślana. Gdyby zrobili z niego badassa na miarę Darth Vadera to byłyby narzekania, że łe znów to samo. Tutaj mamy postać która dopiero ukierunkowuje się. Nie ma tu przemiany z light na darkness w przeciągu 9 minut. No i nie ukończył szkolenia u Luke'a. Ma wprawę w jednych skilach ale w innych już nie. Wciąż musi się uczyć. Zaś Ren ma naturalny talent. Podobnie jak za młodu Skywalker. Wszystkie postacie będą się rozwijać w kolejnych filmach. To nie jest cały obraz tylko część większej całości. Czemu tak mało ostatniego rycerza Jedi? Moim zdaniem Luke Skywalker był obecny przez cały film. Był w młodym utalentowanym pilocie, był w dziewczynie, która zafascynowana Mocą czeka na znak, był w stormtroperze, który sprzeciwia się swojemu przeznaczeniu i chce pomagać innym. Gdyby ich scalić dostrzeglibyśmy obraz młodego chłopca na pustkowiach Tatooine. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 21 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2015 Czy kogoś też jeszcze wkurzała ta okropnie niebieska i ciemna poświata od miecza świetlnego? Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 632 Opublikowano 21 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2015 Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 678 Opublikowano 21 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2015 Nie Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 21 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2015 Nie. A miecz Rena to już w ogóle kozak, jakby płonął <3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 21 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2015 Nie no Ren miał spoko, taki rustykalny, niczym miecz krzyżowców (w końcu to zakon Ren) ale miecz Luke'a to raczej na jasno zawsze świecił a nie jak dark light z disco clubu. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 632 Opublikowano 21 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2015 a widziałeś tu Luka z mieczem świetlnym? Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 21 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2015 No ale dobrze napisał. To jego miecz, a wcześniej jego ojca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 21 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2015 O takie coś mi chodzi: Vs Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 21 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2015 nie rozumiem kompletnie po co poruszać temat jasności miecza, może po prostu maz wsadziła dobre akumulatorki. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 632 Opublikowano 21 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2015 murzyn pochłania więcej światła od białasa Luka Cytuj Odnośnik do komentarza
tommi 345 Opublikowano 22 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2015 (edytowane) Na miecz rena jedno fajne zblizenie bylo w trakcie ktorejs walki, w ktorym dodatkowo pieknie bylo slychac ten charakterystyczny, energetyczny, trzaskajacy dzwiek. Jedna ze scen zapadajacych w pamiec. Podobnie jak gdy pomalu przeszorowal koncowka tego poprzecznego lasera po barku Finna. Edytowane 22 grudnia 2015 przez tommi Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 22 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2015 nie muszę, oglądałem, potwierdzasz co napisałem. No spoko, gdybym nie miał żadnych argumentów jak Ty, też bym pewnie się wstrzymał od jakichkolwiek komentarzy. Bo po co się wysilać? Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 22 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2015 III ma fabule. Wygralem! Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 22 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2015 naszła mnie ochota na poczytanie star warsów w święta, ale nie wiem od czego zacząć, od komiksów czy od książek? ktoś się w tym wyznaje? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 22 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2015 Trylogia bane'a, polecam motzno Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 22 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2015 ale chodzi mi o nowy kanon już Cytuj Odnośnik do komentarza
tommi 345 Opublikowano 22 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2015 (edytowane) Ja tylko książki, epizody I-VI, przeczytałem i polecam, najlepiej wlasnie w takiej kolejności. Tylko ostrzegam, potem możesz zacząć spoglądać inaczej na pierwsza trylogie- zacząć dostrzegać w niej cos więcej, niz tylko kiepska grę aktorska, CGI i hopki z mieczem. Kto wie, moze nawet uznasz, ze III epizod miał jakaś fabule. Także zastanów sie jeszcze, czy na pewno tego chcesz. Edytowane 22 grudnia 2015 przez tommi Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi