tommi 345 Opublikowano 22 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2015 Mowię tylko, ze jak ktos nie skupia sie tylko na rzeczach, o których napisałem w poprzednim poście, a przede wszystkim na samej historii, to ich ocena nie wypada tak zle, ale tez normalne, ze ktos, kto widział TYLKO filmy, siła rzeczy nie moze tego wiedzieć. W sumie logiczne, nie winie nikogo. Swoją droga to ciekawe, ze ludzie broniący Kylo Rena argumentami, ze to tylko (pierwszy) fragment większej całości i nie można go tylko za to oceniać, maja problem zeby w ten sam sposób spojrzeć na pierwsze epizody. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 570 Opublikowano 22 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2015 (edytowane) ale chodzi mi o nowy kanon jużLords of the sith i Tarkin to najlepsze książki z nowego kanonu BTW czytałem nowelizacje I-III. Pięknie się musieli napocić, żeby cokolwiek zmontować z gó.wnianego scenariusza Lucasa a i tak machinacje Sidiousa mają mało sensu. Edytowane 22 grudnia 2015 przez Sebas Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 22 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2015 (edytowane) Darth Plagueis - polecam mocno. I jeszcze Punkt przełomu, po której inaczej się widzi Mace Windu. Trylogia Thrawna to świetne czytadło, ale ciężko dostać. Wszystko niekanonowe, ale kogo to obchodzi. Z nowego kanonu nic mnie póki co zbytnio nie wkręciło. Edit: ok, Tarkin w sumie ujdzie. Edytowane 22 grudnia 2015 przez Rudiok Cytuj Odnośnik do komentarza
ssxx1 208 Opublikowano 22 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2015 Te wszystkie ksiazki sa praktycznie niedostepne, mozna znalezc tylko ebooki (i to nie ze sklepu), ale szkoda oczu, zeby na pc czytac tysiace stron. Czasem cos na allegro jest, ale w dosyc wysokich cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 632 Opublikowano 22 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2015 w książkach z kanonu jest może lepiej naświetlona sprawa potencjalnego ojca Darth Vadera? Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 678 Opublikowano 22 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2015 Tarkina widzialem wczoraj w matrasie. Moze na stronce tez by mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mastachi 75 Opublikowano 22 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2015 Lordowie sith spoko, poczatek i koniec lekkie dno. Komiksy fajne: darth vader, kanan Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 22 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2015 "Fragment Polskiej Kroniki Filmowej z 1978 roku ukazujący zapowiedź amerykańskiego filmu sci-fiction "Wojna gwiazd". Mniej znany tytuł to Gwiezdne Wojny - Nowa nadzieja" prawie jak kosmiczna wersja Nosferatu Wampir XD 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 22 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2015 (edytowane) Dla mnie challendżem było dotrwanie do poniedziałku, kiedy obejrzałem film, bez trafienia na spoiler. Film urwał. Stary jestem, bo pierwsze epizody oglądałem na VHSie, odświeżone i kolejne już w kinie. Dla mnie to godna kontynuacja oryginalnej trylogii. Oglądanie jej z córką wychowaną na Star Wars Jak zobaczyliśmy tego ziomka oczywiście musiało paść: It's a trap J.J. Abrams szapo baa. Idę kolejny raz po świętach. Kilka informacji o aktorach którzy, wzięli udział w Przebudzeniu Mocy, ja dotąd wiedziałem tylko o Gwendoline Christie. http://www.wired.com/2015/12/force-awakens-surprise-cameos/ Ten skubaniec http://www.filmweb.pl/person/Warwick+Davis-4952grał we wszystkich trylogiach, choć co prawda tylko w jednym odcinku Edytowane 22 grudnia 2015 przez Pryxfus Cytuj Odnośnik do komentarza
Hejas 455 Opublikowano 22 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2015 (edytowane) Do tych co oglądali ogólnie film daje radę jedynie co mnie rozczarowało, to to, że Ren dostał baty o laski która pierwszy raz w życiu trzymała świetlny miecz, przeca jego trenował wielki Luck Skywalker, to czego on go nauczył ? mogli to zrobić dużo lepiej Mnie powaliła dbałość o detale w tej scenie, kiedy Rey walczyła mieczem świetlnym trochę tak, jakby walczyła tym swoim kijem i próbowała trzymać wroga na dystans. Uczepili się wszyscy tej konfrontacji, a tam wszystko miało sens i było za(pipi)iście przemyślane. Edytowane 22 grudnia 2015 przez Hejas Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 22 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2015 Robie maraton z gwiezdnymi, (pipi)a jakie te efekty w I-III epizodach marne, te tła strasznie sie to zestarzało, a na tle VII to juz w ogole wypada blado. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 678 Opublikowano 22 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2015 No ja oglądałem Zemstę Shitów dzień po Przebudzeniu Mocy i efekty postarzały się tragicznie, choć były momenty. Jedyny failowy moment w Przebudzeniu to ch.ujowe CGI Snap czy jak się on tam nazywał. Wydaje mi się, że tylko hologram był taki wielki, a w rzeczywistości ta postać taka kolosalna nie jest, na szczęście. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 22 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2015 A co jeżeli Rey, tutaj wyłącznie moje spekulacje: Była uczennicą Luke w tej szkole Jedi, tylko przez to, że wszystko poszło nie tak (Kylo Ren wymordował tam chyba większość adeptów), wymazali jej pamięć? Trochę szyte grubymi nićmi, ale to by tłumaczyło, dlaczego wszystko przyszło jej tak szybko i łatwo. Nawet pomijając to, że prawdopodobnie jest córką najpotężniejszego Jedi we wszechświecie . SNAP XD Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 22 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2015 W jednej scenie bodajże z Sokołem Millenium tło za nim jest strasznie sztuczne i plastikowe, widać, że coś nie pykło. Reszta efektów w EP7 wyśmienita, a walki powietrzne to już w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 082 Opublikowano 22 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2015 (edytowane) Nie. A miecz Rena to już w ogóle kozak, jakby płonął <3 Ja miałem wrażenie, że jest niestabilny. Jakby za chwilę miał wybuchnąć lub wyłączyć się. Cudo. Ed. Gif: O takie coś mi chodzi: Vs Kwestia oświetlenia. Jak w ciemności poświecisz "niebieskim" światłem to też tak będziesz wyglądał Do tych co oglądali ogólnie film daje radę jedynie co mnie rozczarowało, to to, że Ren dostał baty o laski która pierwszy raz w życiu trzymała świetlny miecz, przeca jego trenował wielki Luck Skywalker, to czego on go nauczył ? mogli to zrobić dużo lepiej Mnie powaliła dbałość o detale w tej scenie, kiedy Rey walczyła mieczem świetlnym trochę tak, jakby walczyła tym swoim kijem i próbowała trzymać wroga na dystans. Uczepili się wszyscy tej konfrontacji, a tam wszystko miało sens i było za(pipi)iście przemyślane. Yep. Wszystko było zrealizowane o wiele lepiej niż w tym g.ównie prequelowym. Moim zdaniem Disney te trzy filmy powinien wywalić do kosza z kanonu i zrobić je od nowa. Edytowane 22 grudnia 2015 przez McDrive Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 22 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2015 (edytowane) Dokładnie, mogliby tak zrobić, też o tym myślałem. I żeby tym razem te filmy miały sens i w miarę logiczną fabułę, a nie że 3 części są pretekstem do wsadzenia Anakina w kostium Darth Vadera. I jeszcze zaprzeczają temu co mieliśmy podane do wiadomości w starej trylogii. Edytowane 22 grudnia 2015 przez Colin Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 082 Opublikowano 22 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2015 (edytowane) Dżordż chyba nie myślał głową jak kręcił te filmy. Rozumiem, że Palpatine miał być imperatorem według jego zamysłu, ale tyle niestrawnej polityki w to walnął, że aż strach. Mógł to zrealizować zupełnie inaczej Ogólnie to chciałbym jakąś kontynuację Clone Wars Tartakovsky-ego. W tym była o wiele lepiej pokazana przemiana Anakina w Vadera niż w całej trylogii Lucasa. Do tego świetna akcja i pokazanie, że klony to nie było tylko mięso armatnie odwracające uwagę od atakujących Jedi. Edytowane 22 grudnia 2015 przez Colin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tommi 345 Opublikowano 22 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2015 (edytowane) niezupelnie. Swiatlo odbijajac sie od jakiejs p o w i e r z c h n i przejmuje jej b a r w e. Kwestia oświetlenia. Jak w ciemności poświecisz "niebieskim" światłem to też tak będziesz wyglądał K u m a c i e?hehehemoroidy I żeby tym razem te filmy miały sens i w miarę logiczną fabułę, a nie że 3 części są pretekstem do wsadzenia Anakina w kostium Darth Vadera.I jeszcze zaprzeczają temu co mieliśmy podane do wiadomości w starej trylogii. tzn. czemu? Serio pytam, bo nie pamietam. Edytowane 22 grudnia 2015 przez Colin Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 22 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2015 Poyebało was z tymi cytatami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Colin 1 973 Opublikowano 22 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2015 jeszcze dłuższe drabinki cytujcie, wyzywam was Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 22 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2015 W jednej scenie bodajże z Sokołem Millenium tło za nim jest strasznie sztuczne i plastikowe, widać, że coś nie pykło. Reszta efektów w EP7 wyśmienita, a walki powietrzne to już w ogóle Jak był atak na ten budynek 'knajpy' z zielonej planety to jak się jedna z wież waliła to tak waliło w oczy tandetą że szok ale to jedyne co zauważyłem, reszta miodzioooo Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 22 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2015 mnie najbardziej drażniły postacie cgi, przy nich powinni pozostać w całości przy kostiumach Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 22 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2015 Dokładnie te rzeczy miałem na myśli oraz jeszcze na przykład to, że pierwszą Gwiazdę Śmierci budowali 19 (!) lat a drugą już tylko 2 i to w zupełnie inny sposób. Poza tym jak Obi-Wan mówił, że Anakin był najlepszym pilotem w całej Galaktyce, to wątpię, że chodziło mu o jeżdżenie Battle Podami w wyścigach o hajs Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 342 Opublikowano 22 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2015 Precyzyjniej ujmując w momencie gdy obi wan poznał anakina ten miał być już tym najlepszym pilotem, tak żeby nie było do czego się doyebać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 265 Opublikowano 22 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2015 (edytowane) Zawiązanie akcji i remake wielu scen z Nowej Nadziei + stężenie ciemnej strony mocy rodem z Imperium + tempo i beka factor z Powrodu Jedi = ABRAMS TY CHORY POJe/BIE Edytowane 22 grudnia 2015 przez Tokar 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi