Skocz do zawartości

Gwiezdne Wojny, Epizod 7: Przebudzenie Mocy

gekon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piu, piu. Dead chewbbacca. 

A tak serio, to

z tego co pamiętam jak się jeszcze będąc pacholęciem interesowałem, Chewbacca zginął w którejś książce

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnio reklamują wersje na blue ray w mm za 89 za część (ultima ma za 99) , powiedzcie mi czym to się różni od wersji complete saga (darth vader na okładce) za około 300zł. Obie wersjie oczywiście na blue ray z tego druga z dwoma dodatkowymi dyskami. Chcę kupić na blue ray i się głowię.

Opublikowano

Nawiażę do plotek o tym, że Luke być może będzie ciemnym charakterem. Oglądam sobie teraz 5 ep. na axn, pamiętacie scenę na planecie Yody, gdzie Like wchodzi podczas szkolenia do jakiejś pieczary emanującej mocą i zabija tam Vadera, i pod maską jest jego twarz? Z jednej strony było to nawiązanie do pokrewieństwa między Lukiem, a Vaderem, z drugiej aż prosi się o wykorzystanie tego motywu, mam nadzieję, że JJ nie zawiedzie.

Opublikowano

Ostatnio reklamują wersje na blue ray w mm za 89 za część (ultima ma za 99) , powiedzcie mi czym to się różni od wersji complete saga (darth vader na okładce) za około 300zł. Obie wersjie oczywiście na blue ray z tego druga z dwoma dodatkowymi dyskami. Chcę kupić na blue ray i się głowię.

Po pierwsze Bluray  ^_^

No wydanie z Vaderem to jest zbiór 6 części i tyle. Pojedynczo masz tylko to że każdą cześć masz w stealbooku. Ale są to (pipi)owe wydania bo nie ma Angielskiego DTS MA tylko Niemiecki jest :angry: (są 3 wersje w Europie i nam się trafiła ta z Niemieckim DTSMA). Nie rozumiem jak można było u nas wydać tak z(pipi)ane wydanie bluray SW.

Opublikowano

Czyli, które wydania warto by było kupić?

To już nie ma znaczenia, obydwa są takie same w Polsce. To nowe wydanie różni się tylko tym że są steallbooki. Jeżeli Ci brak Angielskiego DTSMA nie przeszkadza w Polskim wydaniu to bierz, które chcesz.

Gość DonSterydo
Opublikowano

Nawiażę do plotek o tym, że Luke być może będzie ciemnym charakterem. Oglądam sobie teraz 5 ep. na axn, pamiętacie scenę na planecie Yody, gdzie Like wchodzi podczas szkolenia do jakiejś pieczary emanującej mocą i zabija tam Vadera, i pod maską jest jego twarz? Z jednej strony było to nawiązanie do pokrewieństwa między Lukiem, a Vaderem, z drugiej aż prosi się o wykorzystanie tego motywu, mam nadzieję, że JJ nie zawiedzie.

Właśnie miałem się pytać czy Luke jest w filmie albo przypadkiem nie będzie grać jakiegoś złego charakteru biorąc pod uwagę, że nie ma go na plakacie :P Widać nie jestem osamotniony w tych podejrzeniach.

Opublikowano

No chyba wszyscy tak spekulują, a jak jest to się przekonamy już za lekko ponad miesiąc. 

Opublikowano

Szczerze, to nie chciałbym, żeby Luke przeszedł na Ciemną Stronę.

Trochę to by było bez sensu. Jest ostatnim Jedi, był jedynie kuszony przez Vadera i Imperatora, gdzie tego pierwszego przekonał, że jest w nim dobro, które może wygrać z Ciemną Stroną, a Imperatora już nie ma.

Opublikowano

W sumie po Powrocie powstalo cale zatrzesienie ksiazek walkujacych rozne motywy, ze trudno bedzie w filmie zawrzec cos oryginalnego i autorskiego. Chyba