Opublikowano 30 listopada 20159 l z kanonicznych serii komiksowych wychodzi star Wars, darth vader (i teraz mini seria vader down), princess leia, lando, chewbacca i kanan: the last padawan. z Force awakens łączy się jednak tylko "shattered empire" bo akcja tego komiksu toczy się bezpośrednio po powrocie jedi.
Opublikowano 30 listopada 20159 l Ale to Shattered Empire bardzo ciężko wchodzi Po przeczytaniu przez chwilę zwątpiłem w ep. VII.
Opublikowano 30 listopada 20159 l Wiem, że było, ale nie chce mi się szukać. Po disneyowskim resecie kanoniczne są tylko obie trylogie, ta nowa animka Rebels (a clone wars ?) i jakieś komiksy. No i właśnie w sprawie tych komiksów bym prosił o szczegóły. Tutaj masz chyba wsio: http://starwars.wikia.com/wiki/Timeline_of_canon_comics Trochę już tego spłodzili Łojezu, ale tego naje/bali. Chciałem coś ukraść, ale już mi zapał przeszedł.
Opublikowano 30 listopada 20159 l tokar sie nie moze doczekac az zyebie nowego star warsa, draft już gotowy, tylko trzeba uzupelnic scenkami.
Opublikowano 30 listopada 20159 l Ale to Shattered Empire bardzo ciężko wchodzi Po przeczytaniu przez chwilę zwątpiłem w ep. VII. ostatni numer jest spoczko. ten z leią na naboo też.
Opublikowano 30 listopada 20159 l No Lego są świetne, ale te ceny... I jak wyżej, rozmiar machiny jaka napędza ten film jest ogromny. To są kwoty kosmiczne, a lud wszystko łyka, zestawy śniadaniowe, kubki, skarpetki, wszystko wymierzone w dzieci, a te terroryzują rodziców i sprzedaż pędzi. Tylko że jakość wykonania np. figurek nie powala. Jedynie pojazdy z Hot Wheels są faktycznie z detalami i bez fakapów (Sokół świetny), ale też swoje kosztują... Niedawno Hot Wheels oglądałem. Kusiło mnie strasznie. Wykonanie chyba lepsze niż w grze figurkowej X-Wing. Niebrzydkie te Hot Wheels, ale z tym ostatnim to jednak trochę pojechałeś. Zabawki zostawcie dzieciom, a jak chcecie ładne modele do postawienia na biurku, to kupcie sobie nowy starter do X-winga z Force Awakens. W bonusie zaje.bista gra. ta gra z x wingami to łatwa do ogarniecia? Ogladalem kiedys ale podstawowy zestaw był chyba tylko dla 2 osob Edytowane 30 listopada 20159 l przez Shen
Opublikowano 30 listopada 20159 l pojęcie samych zasad gry jest dość łatwe, później już w grę wchodzą taktyki, buildy itd itp wiec sie robi fajniej, ale ogolnie pojęcie samych zasad z zestawu podstawowego jest łatwe. Ogólnie gra jest raczej 1v1, co prawda ostatnio ukazala sie trzecia rasa, ale z tego co wiem nic ciekawego nie wniosła, także raczej ogolnie 1v1, ew kazda osoba kontroluje jeden statek
Opublikowano 30 listopada 20159 l pojęcie samych zasad gry jest dość łatwe, później już w grę wchodzą taktyki, buildy itd itp wiec sie robi fajniej, ale ogolnie pojęcie samych zasad z zestawu podstawowego jest łatwe. Ogólnie gra jest raczej 1v1, co prawda ostatnio ukazala sie trzecia rasa, ale z tego co wiem nic ciekawego nie wniosła, także raczej ogolnie 1v1, ew kazda osoba kontroluje jeden statek Pozwolę sobie rozwinąć nieco temat: Gra jest 1v1, wszelkie multiplayery tylko w formie kooperacji. Oficjalnie funkcjonuje format "team epic", w którym gra się 2v2, a każdy gracz buduje eskadry za 200 punktów. Dla porównania w standardowym formacie maksymalna wartość punktowa to 100 i w ten sposób gra się najlepiej. Gra jest świetnie przemyślana, zbalansowana i dokładnie testowana przed wydaniem każdego dodatku, czego efektem jest naprawdę spora scena turniejowa - praktycznie w każdym większym mieście w Polsce są gracze i turnieje, na których bywa nawet po 30-40 osób, a na tegorocznych mistrzostwach polski frekwencja była jakoś w okolicach 150. Polecam obczajenie nowej podstawki z Force Awakens, a potem ewentualnie dokupienie poszczególnych statków wedle upodobań (statki Resistance i New Order można zgodnie z zasadami mieszać ze statkami odpowiednio Rebelii i Imperium, istnieje też frakcja Scum & Villainy, czyli wszelcy łowcy nagród, bandyci i inne szumowiny ). Edytowane 30 listopada 20159 l przez Hejas
Opublikowano 1 grudnia 20159 l Właśnie mysle o podstawce bo ceny od 110zl sie zaczynaja i mozna grac. Tylko z tego co widzialem tam sa trzy statki, x wing i dwa tie fightery, czemu nieparzyscie?
Opublikowano 1 grudnia 20159 l Bo TIE są badziewne, to takie mięso armatnie, nie mają pól i na jednego X-winga potrzeba dwóch, żeby jakiekolwiek szanse były Kurczę, może Mikołaja poproszę o tę grę? Edytowane 1 grudnia 20159 l przez Andreal
Opublikowano 1 grudnia 20159 l aaaale ostrzegam że potem leci kasa na dodatkowe statki trzeba dokupic sokoła millenium, a-winga, interceptora, można lambde czy slave I
Opublikowano 1 grudnia 20159 l Ceny nie sa kosmiczne a same figurki ładnie wykonane.Szukałem raczej czegos na 4 lub wiecej osob, ale ten starter sobie sprawie.
Opublikowano 1 grudnia 20159 l to jeszcze jest takie coś: http://www.rebel.pl/category.php/1,5003/Star-Wars-Armada.html zasady podobne, mechanika podobna, ale IMO x-wing fajniejszy
Opublikowano 1 grudnia 20159 l aaaale ostrzegam że potem leci kasa na dodatkowe statki trzeba dokupic sokoła millenium, a-winga, interceptora, można lambde czy slave I Właśnie się tego boję, zwłaszcza że co większe statki mają większą cenę. Już widzę żony minę jak kupuję nowe "figurki", ale i też wyobrażam sobie zachwyt syna
Opublikowano 1 grudnia 20159 l http://naekranie.pl/aktualnosci/jar-jar-binks-sithem-j-j-abrams-sklania-sie-ku-tej-teorii-762715 Ale byłoby jakby Abrams takim twistem walnął
Opublikowano 1 grudnia 20159 l to jeszcze jest takie coś: http://www.rebel.pl/category.php/1,5003/Star-Wars-Armada.html zasady podobne, mechanika podobna, ale IMO x-wing fajniejszy Wbrew pozorom zasady i mechanika różnią się znacząco, ale też polecałbym raczej X-winga, który jest szybszy i ogólnie dynamiczniejszy.
Opublikowano 2 grudnia 20159 l http://naekranie.pl/aktualnosci/jar-jar-binks-sithem-j-j-abrams-sklania-sie-ku-tej-teorii-762715 Ale byłoby jakby Abrams takim twistem walnął Co to za twist o którym od kilku miesięcy się mówi xd Psujecie sobie tylko niespodziankę czytając wszystko co leci przed premierą.
Opublikowano 2 grudnia 20159 l No tak, ale chyba jest delikatna różnica między "o ku.rwa jarjar lordem sith o kur.wa kur.wa w życiu bym na to nie wpadło :o xd :o", a "o (pipi)a, a jednak mieli rację xdddd". To samo z Luckiem.
Opublikowano 2 grudnia 20159 l A co Lucek ma wspólnego z gwiezdnymi wojnami? Jakiś gościnny występ o którym nie wiem?
Opublikowano 2 grudnia 20159 l Tak, na pewno ta teoria o Binksie okaże się prawdą Oj tam pozwól ludziom marzyć. Wolałbym Luke'a po ciemnej stronie .