Mejm 15 296 Opublikowano 3 czerwca 2014 Opublikowano 3 czerwca 2014 Wczoraj obejrzałem całą długą reckę tego kolesia z RedLetterMedia co dał Django i umarłem ze śmiechu. Polecam gorąco, lepszej komedii nie widziałem chyba z 5 lat i biorę się za recki Epizodów 2 oraz 3 Bez kitu xD Jak typ opowiadal o dziekowaniu robotowi uronilem lezke xD. Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 3 czerwca 2014 Opublikowano 3 czerwca 2014 fajne te foty z planu- budujace jest ze bedzie duzo rekwizytow i prawdziwych makiet a nie tylko same efekty stworzone na kompie Cytuj
Paliodor 1 761 Opublikowano 3 czerwca 2014 Opublikowano 3 czerwca 2014 Makiety na plus przynajmniej bardziej naturalnie wyglądają. Ciekawe kto tym razem będzie tym złym gościem do obicia. Cytuj
Suavek 4 654 Opublikowano 3 czerwca 2014 Opublikowano 3 czerwca 2014 (edytowane) Wracając do poprzedniej rozmowy, już nie popadajmy w skrajności, że filmy to albo efekty albo fabuła. Oczywiście, że Star Wars nie wyróżniał się niczym szczególnym w kwestii samej opowieści, ale mimo wszystko to co ukazał stało na solidnym poziomie, szczególnie na tamte czasy. To nic innego, jak klasyczna baśń przeniesiona w klimaty sci-fi, z dzielnymi herosami, księżniczkami, łotrami, mędrcami, czarnymi rycerzami, mrocznym imperium itp. Niemniej jednak wszystko to mimo schematu miało po prostu ręce i nogi. Bohaterowie byli ciekawi, widz mógł się z nimi zindentyfikować, chciał, żeby im się powiodło co czyniło ich przygodę interesującą. Właśnie to odróżnia nową i starą trylogię w moich oczach - tam gdzie dominowała przygoda i schemat nagle wciśnięto pierdyliard wątków, politykę, nieciekawych bohaterów, nachalne wątki miłosne i horrendalne dialogi. Tam gdzie sceny akcji w oryginale stawiały bohaterów w niebezpieczeństwie i wywoływały jakieś emocje, tutaj mamy nadmiar CGI i akrobatów na sznurkach, walki między irytującymi małpami a robotami, tudzież robotami i klonami. Ba, nawet walki Jedi przestały być interesujące i w efekcie tylko się dłużyły, szczególnie jeśli jednym z przeciwników było CGI... Zabrzmi to jak zabrzmi, ale Phantom Menace przynajmniej pokazał świetnie wykonane starcie z Darth Maulem Ray'a Parka. Tymczasem w kolejnych epizodach całość wygląda jak odpowiednio wcześniej zaplanowany balet, pełen niepotrzebnych akrobacji, dziwnych zbliżeń itp. Sztuka dla sztuki. Zresztą można porównać: Dlatego raz jeszcze przytoczę Star Trek Abramsa - to też były głupie filmy od strony fabularnej, ale charyzmatyczni bohaterowie i generalnie nieustanna przygoda pełna rozmaitych perypetii sprawiła, że oglądało się to z zaciekawieniem i nie nudziło. Tym bardziej pokładam niemałe nadzieje, że równie dobrą robotę wykona on ze Star Wars. Edytowane 3 czerwca 2014 przez Suavek 2 Cytuj
Masorz 13 193 Opublikowano 3 czerwca 2014 Opublikowano 3 czerwca 2014 Kur.va przez was w dwa dni obejrzałem recenzje całej trylogii od redlettermedia, beka dobra, uwielbiam takie rzeczy jeśli dobrze są zrobione, polecam Wczoraj obejrzałem całą długą reckę tego kolesia z RedLetterMedia co dał Django i umarłem ze śmiechu. Polecam gorąco, lepszej komedii nie widziałem chyba z 5 lat i biorę się za recki Epizodów 2 oraz 3 Bez kitu xD Jak typ opowiadal o dziekowaniu robotowi uronilem lezke xD. Albo porównanie scen otwierających stara i nową trylogię, tam akcja jak s(pipi)esyn a tutaj popijanie herbatki przez 10 minut; że Qui gon Jinn wyczuł co to za gaz bez wąchania go, że mogli wpuścić dwutlenek węgla i by ich na setę zabili, albo że mogli dać trutkę na szczury do herbatki, że mogli ich tam trochę potrzymać z tym gazem a nie otwierać drzwi po minucie XDDDDDDD Odpalam Episode 2 Review by RedLetterMedia Cytuj
Mejm 15 296 Opublikowano 3 czerwca 2014 Opublikowano 3 czerwca 2014 I fajnie pokazal clue ch.ujowosci czesci pierwszej na koncu porownujac pojedynki na miecze. Ekstra mu to wyszlo. Najlepsze podsumowanie. Cytuj
Shankor 1 605 Opublikowano 4 czerwca 2014 Opublikowano 4 czerwca 2014 (edytowane) W studio w Londynie budują... Sokoła Millenium i X-Winga Edytowane 4 czerwca 2014 przez Shankor 1 Cytuj
Shankor 1 605 Opublikowano 4 czerwca 2014 Opublikowano 4 czerwca 2014 W filmie pojawią się świetlne miecze. Cytuj
Hejas 455 Opublikowano 4 czerwca 2014 Opublikowano 4 czerwca 2014 Odnośnie najnowszych zdjęć: Warto zaznaczyć, że to nie stary poczciwy X-Wing, a jakaś nowa wersja (krótszy korpus, kabina bliżej dziobu, dwa duże silniki zamiast czterech mniejszych). Nie mogę się już doczekać widoku Sokoła ponownie śmigającego na kinowym ekranie. Cytuj
Farmer 3 270 Opublikowano 5 czerwca 2014 Opublikowano 5 czerwca 2014 Wkurzę się jeśli bez szemrania będzie wchodził w nadświetlną hehe. 1 Cytuj
Hejas 455 Opublikowano 7 czerwca 2014 Opublikowano 7 czerwca 2014 http://www.youtube.com/watch?v=LeT0CCQ1yqo Świeże video z Hamillem. Facet jest za(pipi)isty i myślę, że absolutnie nie ma się co martwić o to, jak wypadnie w VII epizodzie. Z tą brodą wygląda jak na starego doświadczonego mistrza Jedi przystało. 1 Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 20 czerwca 2014 Opublikowano 20 czerwca 2014 o (pipi)a - epizod XIII i IX wyreżyseruje rian johnson (jego ostatni film to looper). Cytuj
Masorz 13 193 Opublikowano 20 czerwca 2014 Opublikowano 20 czerwca 2014 No to spust, chyba sobie dzisiaj obejrzę Loopera, po pierwsze bo kocham Emily Blunt a po drugie nie oglądałem go od premiery. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 20 czerwca 2014 Opublikowano 20 czerwca 2014 lepiej nadrób zaległości jeśli nie widziałeś jego dwóch pierwszych filmów Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 20 czerwca 2014 Opublikowano 20 czerwca 2014 o (pipi) - epizod XIII i IX wyreżyseruje rian johnson (jego ostatni film to looper). Żeś walnął rzymską trzynastkę zamiast ósemki. Myślałem, że kolejne też będzie Abrams płodził. Nawet jeśli epizod VII okaże się nie teges zawsze pozostanie nadzieja na kolejne. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 20 czerwca 2014 Opublikowano 20 czerwca 2014 pe.wnie kierownictwo disneya nadrobiło wreszcie drugiego star treka i stąd ta decyzja Cytuj
Tokar 8 265 Opublikowano 20 czerwca 2014 Opublikowano 20 czerwca 2014 Myślę, że dla kierownictwa disneya poziom artystyczny tych filmów jest ostatnim zmartwieniem. Cytuj
Hejas 455 Opublikowano 20 czerwca 2014 Opublikowano 20 czerwca 2014 Według najnowszych plotek, których źródłem są szkice koncepcyjne, wśród scenerii epizodu VII dominować będą krajobrazy niemal postapokaliptyczne, z wszechobecnymi reliktami długiej i wyniszczającej wojny z niedobitkami Imperium, ciągnącej się od 30 lat. Sceny akcji mają mieć mniejszą skalę, niż w prequelach, koncentrując się raczej na pojedynczych postaciach i klimatycznych pojedynkach. Brzmi to wyjątkowo obiecująco, mam nadzieję, że te akurat plotki się potwierdzą. Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 21 czerwca 2014 Opublikowano 21 czerwca 2014 po rezyserach juz teraz jestem pewny ze na pewno epizody 7,8,9 zmiadza pierwsze 1,2,3 do historii kina sf pewnie nie wejda ale jestem w pelni pewny ze klapy nie bedzie Cytuj
Masorz 13 193 Opublikowano 21 czerwca 2014 Opublikowano 21 czerwca 2014 po rezyserach juz teraz jestem pewny ze na pewno epizody 7,8,9 zmiadza pierwsze 1,2,3 do historii kina sf pewnie nie wejda ale jestem w pelni pewny ze klapy nie bedzie Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 21 czerwca 2014 Opublikowano 21 czerwca 2014 i chuuuuuj ps. placze ze nie bedzie mnie na zlocie ale zaden hanys nie chciol z forumka jechac :( Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi