froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 10 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2016 Sorry masorz mial byc plusik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 10 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2016 dziedzic intergalaktycznej bezpieki Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 10 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2016 Ło jezu Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 570 Opublikowano 10 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2016 Polecam filmik zarówno zwolennikom jak i przeciwnikom ep VII 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 10 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2016 Stuckmann <3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 10 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2016 Jak zżyna od Plinketta Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 570 Opublikowano 10 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2016 Jak zżyna od Plinketta Nom, trochę to rozprasza na początku ale polecam przebrnąć. Przemyślenia są jego i moim zdaniem trafnie komentuje klimat jaki obecnie panuje wokół tego filmu Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 10 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2016 Świetna analiza, zwłaszcza w odniesieniu do Kylo Rena. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 10 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2016 Jak zżyna od Plinketta Nom, trochę to rozprasza na początku ale polecam przebrnąć. Przemyślenia są jego i moim zdaniem trafnie komentuje klimat jaki obecnie panuje wokół tego filmuSpoko, oglądam. Btw. "Atak Klonów" leci właśnie na TVN Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 10 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2016 Jak zżyna od Plinketta Tóż to specjalnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Hejas 455 Opublikowano 11 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2016 (edytowane) Polecam filmik zarówno zwolennikom jak i przeciwnikom ep VII Czuję się, jakby ktoś mądrzejszy ode mnie w końcu dokładnie, od początku do końca, wyraził moją opinię na temat epizodu VII. Podpisuję się pod tym rękami i nogami, doskonała analiza. Edytowane 11 stycznia 2016 przez Hejas Cytuj Odnośnik do komentarza
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 11 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2016 no nie wiem nie było za wiele o mitologii jedi i sith Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 169 Opublikowano 11 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2016 Nie będzie jako takiej wersji rozszerzonej na DVD/BR „Zostaną dodane niektóre usunięte sceny, ale nie będzie to wersja rozszerzona… Nie mam pojęcia jak długie było największe wycięte ujęcie. Prawdopodobnie, licząc wraz z napisami końcowymi, film będzie trwał jakieś 2 godziny 50 minut.” – stwierdził Abrams. http://pl.ign.com/gwiezdne-wojny-przebudzenie-mocy/1982/news/gwiezdne-wojny-przebudzenie-mocy-nie-bedzie-dostep Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 11 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2016 2h50m - 2h15m = 35 minut dodatkowych scen. Albo się Abramsowi coś pojebało. Cytuj Odnośnik do komentarza
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 11 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2016 chodzi o to, że wrzucą wycięte ujęcia, ale nie będzie jako takiej 'wersji reżyserskiej' Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 11 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2016 No bo co innego miałby zrobić/zmienić? Raczej innego zakończenia nie ma jak wkręcić, ani zmian fabularnych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hejas 455 Opublikowano 11 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2016 2h50m - 2h15m = 35 minut dodatkowych scen. Albo się Abramsowi coś pojebało. Raczej tłumaczowi z IGN Polska się coś po(pipi)ało. Rudiok - Mógłby dodać na przykład scenę, w której Finn i Rey kradną snowspeedera i uciekają na nim przed szturmowcami, podobno była w filmie przez dłuższy czas. Ale ja tam się cieszę, że nie będzie wersji reżyserskiej jako takiej, film jest idealnie wyważony i nie chciałbym czuć się zobligowany do oglądania gorszej wersji tylko dlatego, że jest trochę dłuższa. Mam tylko nadzieję, że co fajniejsze sceny usunięte będą normalnie "wykończone" w post-produkcji, a nie - jak to często bywa - z zastępczymi elementami graficznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 270 Opublikowano 11 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2016 Nie wiadomo jakie są te sceny usunięte. Niedawno było info, że we wczesnej fazie był pomysł, że w filmie pojawi się duch Anakina, z którego na szczęście zrezygnowano. Wersja reżyserska mogłaby całkowicie zmienić odbiór filmu przez niektóre sceny. Sceny usunięte mogą być jako dodatek. A jakieś Director's Cut to mogą zaserwować po ukończeniu trylogii w formie kolekcji na blu-ray. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 11 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2016 W takim razie pewnie będzie jak z np Prometeuszem. Jest 40 minut scenek, ale tylko do obejrzenia jako dodatek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 11 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2016 Hejas nie no scena fajna i mogą dorzucić, ale nie zmienia to wymowy ani treści filmu żeby podpadać pod wersję reżyserską. Jakby zmienił sceny, np. nie znajdują Luke'a, R2 się psuje, Kylo przechodzi na jasną stronę to tak ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Hejas 455 Opublikowano 11 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2016 Wersja reżyserska chyba z definicji nie musi zmieniać wymowy, ani treści filmu. Mogę się oczywiście mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 11 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2016 No właśnie sam się zacząłem zastanawiać nas nazewnictwem... Żyłem w przeświadczeniu, że to prawilne wersje wypuszczane przez reżyserów, którzy wcześniej byli blokowani przez wytwórnię lub producentów. Anyway każde nowe sceny będą na plus, byleby nie były takie kaszaniaste jak skasowane z ep III. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 11 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2016 Wersja reżyserska chyba z definicji nie musi zmieniać wymowy, ani treści filmu. Mogę się oczywiście mylić. No właśnie zmienia, vide Blade Runner, Superman 2 itp itd. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 11 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza
Tommo 1 003 Opublikowano 11 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2016 JA ROZUMIEM TYLE ŻE JAKO 7-14 LATEK OGLĄDAŁEM TE FILMY, JEŚLI KTOŚ MA WIĘCEJ NIŻ 25 LAT I SIĘ WCZUWA W TO BARDZIEJ NIŻ PSTRYKANIE KANAŁÓW PRZED SNEM, GDZIE BYLE GÓWNO MA UMILIĆ CZAS, TO MUSI BYĆ S(pipi)ONY DORABIANIE DO TEGO GÓWNA JAKIEGOŚ UNIWERSUM I IDEOLOGII = NIE ZADJĘ SIĘ Z TAKIMI LUDŹMI. ZE 150 ŚWIATÓW FANTASY TEN JEST NAJPŁYTSZY NAJ(pipi)OWSZY I INFANTYLNY JAK ŻADEN. NAWET RONDLARZE SĄ CIEKAWSI BO TO AJKKOLWIEK POD SCOJOLOGIĘ PODCHODZI TOLKIEN BYŁ KREATYWNY I MOCNO OD A DO Z TO PISAŁ A TE GWIEZDNE WOJNY TO JAK HAMBURGER POLEPIONY Z TEGO CO DZIECI LUBIĄ: CUKIERKI GUMY LASERY PICZOU PICZOU STATEK KOSMICZNY BOHATER POTWORY A ZŁE LUDZIE MAJĄ ZŁE MINY I CZARNE UBRANIE opinia z innego forum, dziś po raz pierwszy podchodzę do filmu z serii star wars i przyznam, ze zaniepokoiła mnie ta opinia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi