Canaris 304 Opublikowano 8 kwietnia 2016 Opublikowano 8 kwietnia 2016 (edytowane) A nie swedzi cie z tylu glowy jak slyszysz dzwiek dzialek laserowych w przestrzeni kosmicznej? Nie bo jest róznica miedzy konwencją świata a zwykłymi błędami logicznymi. Konwencją w SW są też miecze świetlne, Moc, myśliwce latajace w kosmosie jak w atmosferze itd. Błedem logicznym jest to że po 60 latach nikt nie pamieta o organizacji która miała swoich ludzi wszedzie w galaktyce i stanowiła cześć galaktyki od SZEŚCIU TYSIĄCLECI !! Tak samo jak w przypadku takiego Fallout 4 i quest "Kid in the fridge" nikt sie nie czepial istnienia ghouli tylko tego że ten dzieciak przeżył 200 lat w lodówce bez jedzenia, wody i z minimalną ilością powietrza. Nie jest niedorzeczny. Już podałem przykład komuchów, za który dostałem minus od blubera. W Hiszpanii czerwoni walczyli z Franco, który bronił kraju przed komunistycznym "dobrobytem", a tylko jego uznaje się za zbrodniarza(bo Hitler wysłał kilku lotników). Wujek Stalin był zaś OK, bo pomagał uciemiężonemu ludowi wyzwolić się spod buta faszystów. Każdy zdrowy na umyśle człowiek wie co działo się w krajach gdzie zwycieżali czerwoni.Za chwilę w galaktyce będą myśleć dobrze o imperium, tak jak u nas masz wielu, którzy tęsknią za PRL-em. Nie ma to jak butthurt prawica... dorwie sie taki do klawiatury i pisze, ni cholery nie zważając na to że pieprzy trzy po trzy absolutnie nie na temat. Pomijam już ten absolutny ahistoryczny bełkot ( Franco ratujący Hiszpanie przez komuchami beka w (pipi) ), nie chodzi o to JAK ludzie pamiętają Jedi tylko o to ze NIE PAMIĘTAJĄ i traktują jak mit w sytuacji kiedy na świecie istnieje cała kupa istot ( zarówno ludzi jak i obcych ) którzy widzieli rycerzy Jedi na ZYWO. Naucz sie czytac ze zrozumieniem z łaski swojej. Edytowane 8 kwietnia 2016 przez Canaris 1 1 Cytuj
Canaris 304 Opublikowano 8 kwietnia 2016 Opublikowano 8 kwietnia 2016 Dobra nie płacz. Cała rzecz trwa mniej jak 10 minut. I dobrze bo mózg wypala jak wiekszość tworów Bethesdy. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 8 kwietnia 2016 Opublikowano 8 kwietnia 2016 http://naekranie.pl/artykuly/lotr-jeden-gwiezdne-wojny-historie-analiza-zwiastuna?gal-1-img=3&gal-2-img=2&gal-3-img=2 fajna analiza trailera Cytuj
Nonname 71 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Taniej chyba nie będzie: https://mediamarkt.pl/filmy/gwiezdne-wojny-przebudzenie-mocy-2-blu-ray-steelbook?utm_source=afiliacja&utm_medium=tradedoubler&utm_term=tradedoubler&utm_campaign=tradedoubler Cytuj
Tomek P. 61 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Dzięki za info. Już zamówione Cytuj
--wojtas-- 609 Opublikowano 13 sierpnia 2016 Opublikowano 13 sierpnia 2016 Kenny Baker nie był w stanie znieść tej disneyowskiej spierdoliny i umarł. Miał zaledwie 81 lat. Cytuj
Farmer 3 270 Opublikowano 13 sierpnia 2016 Opublikowano 13 sierpnia 2016 Chciałeś chyba napisać trylogii I-III. Niemniej śmierć Bakera to smutna wiadomość. Teraz sam stał się częścią Mocy. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 13 sierpnia 2016 Opublikowano 13 sierpnia 2016 szkoda, ciężko będzie go zastąpić. nikt już tak pięknie nie będzie piszczał. Cytuj
Mejm 15 296 Opublikowano 17 sierpnia 2016 Opublikowano 17 sierpnia 2016 Kurde kiedy Plinkett w koncu wypusci swoja rezencje PM? Cytuj
Heviro (Fanboy BDG) 155 Opublikowano 17 sierpnia 2016 Opublikowano 17 sierpnia 2016 Kurde kiedy Plinkett w koncu wypusci swoja rezencje PM? Może czeka jak wyjdzie cała trylogia? Cytuj
japco 275 Opublikowano 20 sierpnia 2016 Opublikowano 20 sierpnia 2016 Kurde kiedy Plinkett w koncu wypusci swoja rezencje PM? A on przypadkiem nie recenzował tylko gównianych filmów? Cytuj
--wojtas-- 609 Opublikowano 20 sierpnia 2016 Opublikowano 20 sierpnia 2016 No to by się zgadzało. Cytuj
Pix 910 Opublikowano 20 sierpnia 2016 Opublikowano 20 sierpnia 2016 Rozwala mnie ta nowa moda wśród hipsterów, którzy twierdzą, że trylogia prequeli to jakieś niedocenione dzieło kinematografii ("Dżordż, wracaj ratować gwiezdne wojny!"), a TFA to gó.wno obesrane. Najgorsze, że jak debil jeden z drugim będą to wystarczająco często powtarzać, to ludzie zaczną wierzyć w te pierdoły. 2 Cytuj
--wojtas-- 609 Opublikowano 20 sierpnia 2016 Opublikowano 20 sierpnia 2016 W sumie nie wiadomo co gorsze - twierdzenie, że prequele to niedocenione dzieło kinematografii czy, że TFA to nie jest gówno obesrane. Cytuj
Blue 245 Opublikowano 21 sierpnia 2016 Opublikowano 21 sierpnia 2016 Na szczęście jest opinia Wojtka z forum dla konsolomaniaków. Wszyscy i wszystko chcieli mam wmówić, że jest inaczej: nasze odczucia po seansie, 92%krytyków uznajacych VII za (bardzo) dobry film i mnóstwo dobrych opinii na forum. Prawie dałem się zwieść. Na szczęście opinia Wojtka pozwoliła mi przejrzeć na oczy. Dzięki Wojtek l. 4 Cytuj
--wojtas-- 609 Opublikowano 21 sierpnia 2016 Opublikowano 21 sierpnia 2016 (edytowane) Tak a propos opinii, to w ramach ciekawostki mogę napisać, że jak na imdb wrzuci się na filtr Best na recenzje użytkowników, to chyba gdzieś dopiero na ósmej stronie pojawia się pierwsza pozytywna z oceną wyższą niż 5. A tak to sama prawda: The Manipulation Power of Nostalgia and Mass AppealIt's like when an unknown Chinese manufacturer decided to make a fake iPhoneStar Wars: Bastardized, Rebooted, and Redefined (for adolescents)JarJarAbrams is the Sith who destroyed the Star Wars franchiseThe new "New hope" dies at the hands of the Disney money-making machine Edytowane 21 sierpnia 2016 przez --wojtas-- 1 Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 21 sierpnia 2016 Opublikowano 21 sierpnia 2016 to straszne, że wielka wytwórnia filmowa zrobiła kolejną część super dochodowej serii pod miliony fanów plus potencjalnych nowych fanów, a nie pod oczekiwania marginesu. disney z abramsem zabili star wars, bo ich film nie spodobał się każdemu widziałem jakiś czas temu. nigdy nie byłem fanem - stara trylogia jest za stara, a nowa za chuyowa. świetny blockbuster i na kolejny film nawet pójdę do kina. Cytuj
--wojtas-- 609 Opublikowano 21 sierpnia 2016 Opublikowano 21 sierpnia 2016 Nie wiem jak margines, ale ja tylko oczekiwałem, żeby nie zrobili chujni. Cytuj
RoL 561 Opublikowano 21 sierpnia 2016 Opublikowano 21 sierpnia 2016 Cierpialem ogladajac te czesc. Nie wiem, co bylo gorsze - pretensjonalne nawiazania do starej trylogii, pojawiajace sie w co drugiej scenie, czy czerstwy humor rodem z sitcomu dla nastolatkow. 3 Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 21 sierpnia 2016 Opublikowano 21 sierpnia 2016 bo w starej trylogii były żarty ostre jak maczeta, bohaterowie ganiający się ze storm trooperami po statku i przekręcający szyk zdań zielony karzełek Cytuj
Paliodor 1 761 Opublikowano 21 sierpnia 2016 Opublikowano 21 sierpnia 2016 JarJarAbrams is the Sith who destroyed the Star Wars franchise Przecież Lucas osobiście pogrążył SW swoimi wypocinami w postaci ep1-3 więc jedyne co mógł Abrams zrobić to ratować markę na tyle ile się da w dobie obecnych trendów w masowym kinie. Cytuj
RoL 561 Opublikowano 21 sierpnia 2016 Opublikowano 21 sierpnia 2016 bo w starej trylogii były żarty ostre jak maczeta, bohaterowie ganiający się ze storm trooperami po statku i przekręcający szyk zdań zielony karzełek Tyle, ze tamte cheesy scenki pojawialy sie raz na jakis czas i mimo wszystko dodawaly uroku (pomimo, ze byly momentami zenujace). W epizodzie 7 moznaby w sumie podlozyc sztuczny smiech po kazdej kwestii wypowiadanej przez bohaterow, bo ogladajac to, czesto nie ma pewnosci, czy dana scena miala byc smieszna, czy powazna. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi