Skocz do zawartości

Dysk Twardy

Featured Replies

Opublikowano

Do PS4 będzie odpowiednie 5400rpm a 7200rpm? Czy nie ma różnicy? W sensie, dyski z oboma parametrami będą działać?

• Odpowiedzi 260
  • Wyświetleń 33,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Test dysków twardych 2.5", czasy kopiowania, instalacji inne, może komuś sie przyda Najlepiej wypadają Seagate (a w nich są właśnie Samsung M9T)   http://www.purepc.pl/pamieci_masowe/test_przenosny

• Myśle, że Samsung M9T

• Fanek, podejrzewam, że dla Ciebie i 8TB będzie za mało. Nie wiem po co trzymasz na dysku odpowiednik 20 "pełnych" gier, może weź coś usuń skoro brakuje.

Opublikowano

Do PS4 będzie odpowiednie 5400rpm a 7200rpm? Czy nie ma różnicy? W sensie, dyski z oboma parametrami będą działać?

... ma 7200 i działa, czy lepiej? musiałbym porównać "side by side".

Opublikowano

po pół roku z PS4 stwierdzam, że 500gb to stanowczo za mało, mam DriveClub cyfrowy,3/4 gierek z plusa (usunąłem co mnie nie intereseowało), reszta gry zainstalowane z płyt i zostało mi tylko 50gb

trzeba będzie pomyśleć o jakichś 2TB

Opublikowano

No ja też już mam deficyt miejsca. W PS3 mam 1 TB i zostało ze 30 GB... Do PS4 chce zakupić 2 TB.

Opublikowano

A nie możecie czegoś pousuwać? Nie gracie ciągle w kilka tytułów, a instalki podobno są szybkie na PS4.

Opublikowano

nie mam już za bardzo co  pousuwać, jak gry zainstalowane zajmują ostatnio po 50gb + patche

trzeba pomyśleć w bliskiej przyszłości o 2TB

z tych 500gb dostepne jest jakieś 460gb chyba

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

Też mam 500 giga, w tej chwili mam wolne 320, Zainstalowane GTA 5 i DriveClub plus gierki z plusa i 7 giga Capture Gallery na filmiki i zdjęcia. 

Miejsca jeszcze mam że chu chu. 

Opublikowano

DC 20gb, AC unity 50gb, Killzone 50gb, TLOU 50gb, GTA 50gb to tak po szybkiemu

Opublikowano

Huly siet. Masz powód do zmartwień, bo po zamianie dysku czeka cie spory Download, ale lepiej to zrobić teraz póki jest mało zanim zacznie brakować miejsca. 

Opublikowano

a czy starsze gry z plusa na nowym dysku bede mógł pobrać jeszcze raz?

gdy dodam swoje konto na nowym dysku to wszystko co mam w tej chwili w biblotece bede miał nadal i bede mógł pobrać jeszcze raz?

ogarnia ktoś?

Opublikowano

Tak nadal będą w twojej bibliotece :) do pobrania

Edytowane przez Figuś

Opublikowano

A ile trwa instalacja takiego TLoU czy GTA zanim można zacząć grać? Instalki w grach są obowiązkowe? Są też częściowe?

Opublikowano

Ściąga się 5 albo 10% całej gry i można już grać, reszta dociąga się w trakcie grania. Więc jakieś 15 minut i można grać. 

Edytowane przez ussr

Opublikowano

To tym bardziej nie widzę potrzeby wymiany dysku, ale to ja, który do dzisiaj jedzie na PS3 80GB :)

Opublikowano

Jak ma się większość gier w pudle to też nie widzę problemu z dyskiem, ale mam paru ziomków co jadą na cebuli i kupują cyfrówki i wtedy jest ból na łączu 10mb :reggie:

Opublikowano

cyfrowe mam tylko DC, reszta na płytach, ale nie bede przecież usuwał gry i za każdym razem instalował jak bede chciał zagrać

Opublikowano

No nikt Ci nie karze, ale jak nie grasz regularnie w 8 dużych tytułów (po 50GB) to co za problem? A z tego co widzę to nie grasz :P Chyba, ze zły profil przeglądam.

Tym bardziej, że zakup większego dysku to nie jest mały wydatek.

Opublikowano

zakup dysku twardego to najmniejszy problem, przeraża mnie tylko troche pobieranie tego wszystkiego

nie bede sie (pipi)ił i usuwał i instalował gierki, a to dopiero początek generacji

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Podczepię się do wątku, bo nie ma sensu tworzyć nowego.

Planuję kupno konsoli PS4. Chciałem spytać się Was o zdanie na temat dysku. Który będzie lepszy 500 GB czy 1 TB. Czytałem, że "niby" większy dysk spowalnia konsole i "oficjalnie" w sklepie Playstation konsola z dyskiem 1 TB nie istnieje w ofercie, natomiast w innych sklepach jest w sprzedaży (np. Komputronik).

Nie chodzi o cenę, lecz o funkcjonalność, który dysk będzie lepszy i czy na przykład konsola nie będzie mulić.

Proszę o radę  :)

Opublikowano

nie słyszałem nic podobnego aby większy dysk o tych samych parametrach (nie mówie o pojemności) spowalniał konsole

te 1TB i większe na allegro to zmienione przez sprzedającego, oficjalnie jest tylko wersja Sony 500gb

Opublikowano

Ten tutorial trochę nieaktualny. Punkt 2 można pominąć. Ten soft jest potrzebny jeśli w fabrycznie nowej PS4 wymieni się dysk zanim po raz pierwszy się ją włączy. Jak już mamy aktualny software i konsola była już uruchamiana to nie trzeba softu wgrywać.

Do mnie już leci Samsung M9T 2TB. Myślę, że taka pojemność starczy na długo. Aczkolwiek na YT są filmiki jak ludzie podpinają 3,5 calowe dyski 6TB.

Opublikowano

A jednak chyba trzeba instalować system na nowo po wymianie dysku.

Czy przed wymianą dysku trzeba zdezaktywować konsolę? Czy instalacja nowego dysku jest traktowana jako "osobna konsola" a nie ta, na której już się logowaliśmy?