RS_PL 0 Opublikowano 11 listopada 2020 Opublikowano 11 listopada 2020 Witam, Posiadam PS4 PRO i mam podłączony dysk zewnętrzny WD 4TB 3,5cala z zasilaczem. Znalazłem informację, że konsola obsługuję tylko do 8 TB. Pytanie jest takie, czy ta informacja mówi o podłączeniu max 8TB do urządzenia czy max na jeden dysk? Potrzebuję miejsca i nie wiem co robić. Dziękuję Pozdrawiam Cytuj
Pietr0Play 0 Opublikowano 30 listopada 2020 Opublikowano 30 listopada 2020 Witam Chciałbym się zapytać jaki dysk kupić do PS4pro? W tej chwili powoli kończy mi się miejsce myślę na albo dokupieniu zewnętrznego, albo wymiana wewnętrznego na 2Tb. Co radzicie, co jest lepsze? I jaki konkretnie dysk najlepiej? Cytuj
Chores 0 Opublikowano 11 grudnia 2020 Opublikowano 11 grudnia 2020 Witam wszystkich, streszcze po krotce moj problem. Jakis czas temu moje ps4 fat zaczelo szwankowac i w koncu nie dalo sie go odpalic. Sprawilem sobie nowe ps4 pro, i tu pojawia sie moje pytanie. Czy jest mozliwosc abym odzyskal savy ze starego dysku ps4, probowalem podpiac go przejsciowka na USB do nowego ps4 ale nie dziala, a PC wgl go nie widzi. Odrazu mowie ze nie mam zapisow w chmurze a srednio chce mi sie grac w gierki od nowa. Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrowionka. Cytuj
tomamar 0 Opublikowano 17 lutego 2021 Opublikowano 17 lutego 2021 Posiadam konsole PS4, z pamięcią 500GB. Mam podłączony dysk zewnętrzny o pojemności 1T. Ale już zaczyna brakować miejsca. Kupiłem dysk 2T. I teraz moje pytanie. Jak go podłącze, to mogę mieć część gier ba jednym dysku aa część na drugim i w razie potrzeby przełączać dyski. ? Cytuj
exit9999 0 Opublikowano 23 marca 2021 Opublikowano 23 marca 2021 ja ma dysk WD 8TB zewnętrzny - można wybierać gdzie się chce mieć gry - i przerzucać między nimi Cytuj
PiterPL 0 Opublikowano 2 grudnia 2021 Opublikowano 2 grudnia 2021 Witam Posiadam PS4 Pro, i dysk mam już nieźle zapełniony grami , a że mam taki sobie internet (do 20 mb/s) to pobieranie gier , zajmuje po kilkanaście godzin. Tak sobie pomyślałem żeby , zrobić kopię zapasową na zewnętrznym dysku, takie zabezpieczenie w razie awarii konsoli . Problem jest w tym że , nie znam się na rodzajach dysku , metod podłączenia itp. , dlatego też zwracam się do Was o pomoc w tej kwestii . Budżet tak myślę do 200 zł. Pozdrawiam Cytuj
pawel2378 0 Opublikowano 16 września 2023 Opublikowano 16 września 2023 Dzień dobry. Posiadam konsolę Model konsoli CUH-2216A Mam aktualnie dysk hdd i mam zamiar wymienić na ssd. Ale skoro ps4 ma sata 2 =3.0Gb/s a ps4 ma USB 3.1 = 5.0 Gb/s to nie lepiej wczytywać gry z dysku zewnętrznego?? Cytuj
Patricko 1 404 Opublikowano 16 września 2023 Opublikowano 16 września 2023 Lepiej, miałem dużo rzeczy na zewnętrznym i było czuć różnice, szczególnie w GTA V. Ale w konsoli miałem wtedy hybrydę (to połączenie zwykłego z ssd). Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 16 września 2023 Opublikowano 16 września 2023 lepszym wyborem na wewnętrzny dyski jest hybryda SSHD, mocno przyspiesza wczytywanie, poza tym nie patrzcie na standard sata czy USB bo te dyski nie są w stanie takich prędkości osiągnąć bo to 2,5" 5600RPM max odczyt do 550mb/s podmianka na SSD czy SSHD nie poprawia loadingów w każdej grze ale jest sporo takich które sporo zyskują na podmiance, jak W3, The Division 2 dostawało sporego boosta do loadingów. W3 przestał też mieć tak wkurwiający popup 1 Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 3 stycznia Opublikowano 3 stycznia Da się taki dysk podłączyć do ps4 jakaś przejsciowka po usb jako dysk na gierki? Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 3 stycznia Opublikowano 3 stycznia 47 minut temu, Plugawy napisał: Da się taki dysk podłączyć do ps4 jakaś przejsciowka po usb jako dysk na gierki? Tak. Musisz tylko ogarnąć jakąś obudowę. Ostatnio sobie ogarnąłem z alliexpress ale do wymiaru 2230 ze Steam Decka. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi