Skocz do zawartości

Heroes of the Storm™

Gość Orzeszek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  W dniu 10.06.2015 o 14:00, Gattz napisał(a):

nie zgodze sie. moze sie wydawac ze smierc jednostki nie ma duzego znaczenia do momentu jak przeciwnik wbije lvl 10 kiedy wy jeszcze bedziecie mieli lvl 8 i was zabije bez strat wlasnych bo maja ulty.

przewaga levelu a przede wszystkim talentu ma ogromne znaczenie, kille czy objectivy sa jedynie srodkami do osiagniecia tego.

w late game sie to zmienia i tam pojedynczy kill jest prawie darmowym biletem do jakiegos objectiva na mapie. 

a czy to naprawde cos nowego? nie widze tak wielkiej roznicy w "idziemy zrobic objective" do "idziemy zrobic smoka/barona". jedyna innowacja to wspolny level (niby nie ma dzieki temu feedowania ale jak przez takiego "wcale nie feedera no skad to nie lol" przeciwnik wbija ulty przed wami i sie snowballuje to nie widze duzej roznicy) i brak itemow (przez co gra traci bo kazdy hero ma tutaj jedyny sluszny build)

gierka spoko bo mecze sa krotsze i mniej stresujace 

Fakt, to ze jest mniej stresujaca sprawia ze czesciej mam ochote ja odpalic i machnac meczyk. W dote musialem byc nastawiony psychicznie i skupiony na gre bo konczylo sie ragiem ze az krew do mózgu szla, tutaj sobie na luzaczku gram, do tego postacie z blizzarda wzbudzaja mala nostalgie. Szkoda jednak ze nie ma itemow/bardziej rozbudowanego systemu bo bylby to wtedy kozak gierka. Wspolny lvl mi sie podoba bo granie supportem ma sens.

Gość Orzeszek
Opublikowano

a nie, jednak nie będzie z tego co widze w wywiadach i postach niebieskich, postawili na talenty. pardon.

Opublikowano (edytowane)

no to potwierdzili na e3 ze bedzie leoric warrior i support monk

i to wlasciwie tyle co ciekawego powiedzieli. dali jeszcze trailer tego eventu diablo:

6.5/10

ps. to tylko amazon skin do novy

Edytowane przez Gattz
Opublikowano

Dla mnie jest to obecnie najfajniejsza moba. Farma na minimum, szybkie gry maks. 30 minut, same teamfighty i to dość skillowe. Idealne na wieczorne granie ze znajomymi.

Też grając w dotę i smite hejciłem tą grę (oczywiście w nią wcześnie nie grając xd), a teraz gram praktycznie codziennie. Sam fakt, że jest 7 map (a niedługo 8) sprawia, że gra się nie nudzi.

Gość Orzeszek
Opublikowano

to jest idealna gra by pyknąć sobie 2-3 mecze dziennie, kto chce masterowac to też znajdzie w tym potencjał.
btw zapowiedzieli w tym dodatku: rzeźnika (wiadomo) mnicha (support) i króla Leorica (?) dodatkowo pojawi sie dodatkowa mechanika w grze, na 40 sekund na mapie pojawi sie goblin znany z d3 i mamy 40 sekund na ubicie go. w nagrodę dostajemy bliżej nieznanego buffa.

Gość Orzeszek
Opublikowano

i jeszcze król szkieletów będzie miał jako pierwszy, mechanikę opierającą sie na zgonach, swoich zgonach.

Opublikowano (edytowane)

tak by bylo jasniej:

leoric (potwierdzone ze to bedzie warrior) po zgonie zamienia sie we wraitha ktory moze jakos przeszkadzac przeciwnikowi a jak timer respawnu sie skonczy to wskrzesza sie tam gdzie jest wraith a nie jak wszyscy w bazie

a goblin z d3 bedzie na poczatku mapy zanim sie pojawiaja minniony i jak sie go ubije to dostanie sie wiecej golda po wygranej

mnich tez bedzie dosc wyjatkowy bo na lvl 1 talentem bedzie sobie wybieral trait (byc moze mantre)

bardzo ladnie. 6.5/10

Edytowane przez Gattz
Gość Orzeszek
Opublikowano

tak jak piszesz.

Monk bedzie miał szanse być jak tyrande czyli uniwersalnym bohaterem w zależności od wybranych perków, często sie zdarza jak gram z randomami na szybkim że trafia sie 3 supportów, taką tyrande mozna robić taki dmg, że często w tabeli mam pierwsze miejsce w obrażeniach. imo bardzo dobrze, więcej elastyki tym lepiej.

Opublikowano (edytowane)

a jednak oglosili ze bedzie to 100g i jakis specjalny avatar. o dziwo bedzie mial szanse sie spawnowac na kazdej mapie. ciekawe ile takich goblinow dziennie bedzie mozna ubic (cos mowia o "side daily quest" wiec pewnie 1)

edit: gold z tego goblina bedzie z dodatkowego daily questa ktory bedziemy dostawac codziennie

also cardback mount jest juz w grze, wystarczy wejsc do hearthstone i jesli sie rozegralo 100 gier w play mode to w ciagu 24h pojawi sie on w hots

Edytowane przez Gattz
Opublikowano

W closed becie było łatwiej na rankedach. Teraz na solo to masakra, albo jakiś rusek co spamuje cyrlicą co chwilę i po 5 minutach Ka'eltasem ma staty 0-9 (miałem taką grę :D), albo też ostatni slot bierze drugiego tanka zamiast healera bo stwierdza, że lepiej jednak gra Muradinem i tym samym u(pipi)a cały team. 

Generalnie solo rankedy 6,5/10 IGN.