YETI 10 993 Opublikowano 12 stycznia 2015 Opublikowano 12 stycznia 2015 Naughty Dog eksperymentuje z otwartością świata w Uncharted 4. Nie zapominajmy, że Nathan Drake jest poszukiwaczem przygód, więc będzie się gubił i wędrował. W związku z tym deweloperzy muszą podjąć decyzję, jak mogą poszerzyć poszczególne poziomy, by przekazać nam poczucie eksploracji i nie przeholować. Studio w pewnym momencie przesadziło z rozmiarem lokacji do tego stopnia, że wydawały się one zbyt rozwlekłe, co doprowadziło do dużego zwolnienia tempa rozgrywki i zdecydowanego zmniejszenia takich miejscówek. W finalnej wersji gry znajdą się lokacje rozleglejsze od tej pokazanej na PlayStation Experience. Nie oznacza to, że twórcy pozostają w niezgodzie z otwartymi poziomami czy liniowym gameplayem - w Uncharted 4 znajdzie się miejsce na oba te aspekty. Widać od razu, że dla Naughty Dog bardzo ważne jest znalezienie złotego środka w ich kolejnym tytule. Źródło: http://www.gameinformer.com/b/features/archive/2015/01/09/comparing-uncharted-4s-story-and-gameplay-to-the-last-of-us.aspx Fajnie, że w grze znajdą się bardziej rozległe tereny, ale nie zabraknie również miejsca dla korytarzyków ze skryptami. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 12 stycznia 2015 Opublikowano 12 stycznia 2015 Jeszcze cieplutkie GameInformer <3 3 Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 12 stycznia 2015 Opublikowano 12 stycznia 2015 coś wolno mi ładuje jak przewijam, są jakieś nowe momenty? Cytuj
YETI 10 993 Opublikowano 12 stycznia 2015 Opublikowano 12 stycznia 2015 Świetny wywiad, fajnie się ich słucha. 31:37 Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 12 stycznia 2015 Opublikowano 12 stycznia 2015 Może jak już wrzucacie takie filmiki to piszcie czy są jakieś spoilery itp. bo nie wiem czy odpalać. Np. pokazują nowy gameplay, nie grałeś we wcześniejsze części to idź z tematu itp Cytuj
YETI 10 993 Opublikowano 12 stycznia 2015 Opublikowano 12 stycznia 2015 Spoilery są z poprzednich gier ND. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 12 stycznia 2015 Opublikowano 12 stycznia 2015 Nie ma zadnych nowych fragmentow, gadaja o robieniu poprzednich Uncharted i The Last of Us i jaki to ma wplyw na U4. Nie ma zadnych nowych informacji o fabule, bohaterach itd. 1 Cytuj
smallv86 857 Opublikowano 13 stycznia 2015 Opublikowano 13 stycznia 2015 Oni chyba powiedzieli ze maja masę pomysłów na kontynuacje TLOU oraz na nowe IP a cały team skupiony jest teraz na Uncharted. Czyli równie dobrze zamiast kontynuacji tlou mogą zrobić nowe IP. Nie to żebym nie chciał tlou2 bo to dla mnie jest gra generacji ale niech to będzie odrębna historia. Cytuj
YETI 10 993 Opublikowano 13 stycznia 2015 Opublikowano 13 stycznia 2015 Mówią tak, bo prawdy nie mogą w tej chwili powiedzieć. TLoU2 już się robi, pewnie pracuje przy tym z 10% całego zespołu, ale coś tam już robią. Mimo, że TLoU, to zupełnie nowa marka, to popularnością już dorównuje Uncharted czy God of War. Sony będzie chciało wyciągnąć z kontynuacji grube miliony. Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 14 stycznia 2015 Autor Opublikowano 14 stycznia 2015 Głównym tematem najnowszego EDGE o dziwo też jest U4. Ciekawe czy dostaniemy jakieś nowe info czy tylko powtórkę z GI? A z tym "biggest game of the year" to jednak trochę przesadzili Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 14 stycznia 2015 Opublikowano 14 stycznia 2015 A co większego wychodzi w tym roku? Tak obiektywnie. Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 14 stycznia 2015 Opublikowano 14 stycznia 2015 wiesiek3 i mgs5 wg mnie choc nie robmy tu CW Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 14 stycznia 2015 Opublikowano 14 stycznia 2015 (edytowane) No własnie pytałem nie wg ciebie czy wg mnie tylko siły jako marki growej. Dla nas już trochę starszych (mniej jak ja czy bardziej jak ty Ficek) MGS to wielka i mocna marka, ale nie jest tak popularna i młodszego pokolenia a Wiedzmin to nie ten kaliber, sorry. To własnie Uncharted jest akutalnie chyba najmocniejszą marką sony, każdy o tej chociaż słyszał. Edytowane 14 stycznia 2015 przez _Be_ Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 14 stycznia 2015 Autor Opublikowano 14 stycznia 2015 Wydaje mi się, że jednak Lara jest bardziej popularna niż Nathan. Wątpię, że jest ktoś kto słyszał o Uncharted, a nie wie co to Tomb Raider, a z kolei w drugą stronę to bym się nie zdziwił, gdyby były takie osoby (zwłaszcza ze starszego pokolenia). 1 Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 14 stycznia 2015 Opublikowano 14 stycznia 2015 No własnie pytałem nie wg ciebie czy wg mnie tylko siły jako marki growej. Dla nas już trochę starszych (mniej jak ja czy bardziej jak ty Ficek) MGS to wielka i mocna marka, ale nie jest tak popularna i młodszego pokolenia a Wiedzmin to nie ten kaliber, sorry. To własnie Uncharted jest akutalnie chyba najmocniejszą marką sony, każdy o tej chociaż słyszał. mimo ze juz nie w takim blasku chwaly jak kiedys ale dalej wg mnie najmocniejsza marka sony jest gran turismo wiesiek3 co chwila zgarnia nagrody dla najbardziej wyczekiwanej gry 2015r, do tego swiat w grze jest ogromny wiec to wg mnie moze byc wlasnie najwieksza gra roku 2015 i pod wzgledem technicznym jak i sprzedazowym Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 14 stycznia 2015 Opublikowano 14 stycznia 2015 No na gafie nikt nie czeka na nowego Tomb Raidera, za to Uncharted 4 jest na pierwszym miejscu najbardziej oczekiwanych gier tego roku, także tego Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 14 stycznia 2015 Opublikowano 14 stycznia 2015 (edytowane) O ile na początku to Uncharted chciało być jak Tomb Raider tak teraz Tomb Raider chce być jak Uncharted, jedni myślą ze Lara przegoniła Uncharted inni uważają inaczej, mimo wszystko jesli 2 kolejne części bedą tak dobre jak pierwsza to moze być to silna marka, z punktu widzenia marketingowego to Uncharted > Tomb Raider Na chwile obecna. Edytowane 14 stycznia 2015 przez eX4cT_PL 2 Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 14 stycznia 2015 Opublikowano 14 stycznia 2015 w kazdym badz razie U4 sprzedazowo wg mnie bedzie giga sukcesem, po tlou naughty dog podobnie jak rockstar stalo sie gwarantem jakosci - i wlasnie dzieki tym wszystkim nagroda jaka zgarnel tlou wielu na prawde wielu poleci po u4 nawet jesli wczesniej nie interesowali sie ta seria Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 14 stycznia 2015 Opublikowano 14 stycznia 2015 Wydaje mi się, że jednak Lara jest bardziej popularna niż Nathan. Wątpię, że jest ktoś kto słyszał o Uncharted, a nie wie co to Tomb Raider, a z kolei w drugą stronę to bym się nie zdziwił, gdyby były takie osoby (zwłaszcza ze starszego pokolenia). Fakt np mój ojciec może zna Larę Croft, Nathana Drake na bank nie, co nie zmienia faktu, że Uncharted 4 sprzeda się znacznie lepiej niż nowy Tomb Rider. Tak więc obecnie marką grową jest mocniejszy niż Tomb Rider (co innego marką popkultury). 1 Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 14 stycznia 2015 Opublikowano 14 stycznia 2015 Jasne że tak bo kupią ją i baroni, bo to będzie dobry szpil i janusze bo popularna. Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 15 stycznia 2015 Opublikowano 15 stycznia 2015 cytat z ppe: http://www.ppe.pl/news-33329-naughty_dog_twierdzi__ze_sa_rzeczy_wazniejsze_niz_60_klatek_na_sekunde.html Będziemy robić wszystko, aby gra była taka jaką chcemy. Jeśli oznacza to że wybierając 60 klatek na sekundę, stracimy coś co może w znaczący sposób wpłynąć na doświadczenie graczy, to jako deweloperzy powiemy: „Cóż, doświadczenie płynące z produkcji jest ważniejsze niż 60 fps-ów.” Czyli w wolnym tłumaczeniu- zapomnijmy o 60kl/s Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 15 stycznia 2015 Opublikowano 15 stycznia 2015 No to po cholerę teasowali tymi 60? Beka. Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 15 stycznia 2015 Opublikowano 15 stycznia 2015 Bo plejstejszon takie mocne! Od początku śmierdziało to tanim marketingiem. Odszczekam wszystko jesli faktycznie to osiągną. Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 15 stycznia 2015 Opublikowano 15 stycznia 2015 Zobaczymy czy dadzą radę ale przy serio mocnej grafie o animacji na poziomie 60 klatek możemy pomarzyć. Chyba że w remasterze na PS5 1 Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 15 stycznia 2015 Opublikowano 15 stycznia 2015 moze chca by full przynajmniej w jakims konretniejszym stopniu wygladal jak ten pierwszy trailer z e3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi