Gość kufir Opublikowano 23 listopada 2018 Opublikowano 23 listopada 2018 (edytowane) W TLoU jeszcze nie grałem bo ale to kwestia czasu U 4 jest na pewno najbardziej widowiskowy. Piękne animacje, czasami nie wiadomo czy się spada czy się leci niczym w filmach akcji z Hollywood. Coś pięknego, narracje i dialogi nie męczą wręcz przeciwnie, gra nie jest już tak liniowa. Można na daną półkę skalną dojść czasami na kilka sposobów, można być jak Rambo albo bawić się w skradanie w trawie niczym Snake. Strzelanie strasznie fajnie zrobione, wszystko płynnie działa. Niesamowita dbałość o szczegóły, wszystkie skały, liście, woda wyglądają obłędnie. Grałem na Umiarkowanym stopniu trudność zobaczymy jak będzie na miażdżącym albo wymagającym Czy jest jakaś ładniejsza gra na Ps4 obecnie ? Edytowane 23 listopada 2018 przez kufir Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 23 listopada 2018 Opublikowano 23 listopada 2018 Godzinę temu, kufir napisał: Czy jest jakaś ładniejsza gra na Ps4 obecnie ? Horizon Zero Dawn, Red Dead Redemption 2, God of War i Spiderman myślę, że spokojnie łykają U4 a to jeszcze otwarte światy Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 23 listopada 2018 Opublikowano 23 listopada 2018 2 godziny temu, kufir napisał: Czy jest jakaś ładniejsza gra na Ps4 obecnie ? RDR2 nalezy wymienic jako pierwsze bo tutaj moim zdaniem jest podobny styl graficzny, pozniej HZD/GoW ale tutaj jest juz bardziej basniowo. Cytuj
kotlet_schabowy 2 693 Opublikowano 23 listopada 2018 Opublikowano 23 listopada 2018 Mając porównanie do Spidera i GoWa (wszystko na Slimie), mimo wszystko skłaniałbym się nadal do U4. Takiego przywiązania do szczegółów nie ma w żadnym z wymienionych tytułów, co najlepiej widać na photo mode. Spider siłą rzeczy traci, bo jest open worldem (część tekstur, wygląd NPC, lekki aliasing), największe wrażenie robią postacie w przerywnikach, ale to nie jest do końca real time (tak jak z filmikami w Uncharted). W U4 nie znajdziecie rozmazanej tekstury (no dobra, może słynne pomidory na straganie przy maksymalnym zoomie wyglądały słabo). Efekty związane z naturą (błoto, woda, rośliny), mimika postaci, animacja, no miodzio. Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 23 listopada 2018 Opublikowano 23 listopada 2018 Rowniez uważam, że U4 to graficzny top. Jedynie Horizon może być lepszy. Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 23 listopada 2018 Opublikowano 23 listopada 2018 (edytowane) Imo U4 ze wszystkich exów najladniejszy. Nie dość, że graficznie wypier.dala gałki oczne to jeszcze otocznie mocno interaktywne i zniszczalne, No kurła, i jeszcze takie szczegóły. choć i tak imo RDR2 wciąga doopom wszystko inne. Edytowane 23 listopada 2018 przez XM. Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 23 listopada 2018 Opublikowano 23 listopada 2018 (edytowane) No nie sądzę, żeby RDR2 wciągało dupą wszystko. Widzieliście w ogóle niektórych NPC albo pasera, sprzedawcy czy ki uj i tam macie już rozpaćkane ich ryje i tekstury z rodem ps3. Edytowane 23 listopada 2018 przez Faka 1 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 23 listopada 2018 Opublikowano 23 listopada 2018 Biorąc pod uwagę skalę to rdr 2 najładniejsza i najbardziej zaawansowana technicznie gra na tej generacji. Cytuj
izon 995 Opublikowano 23 listopada 2018 Opublikowano 23 listopada 2018 Powiedziałbym, że od U4 lepiej wygląda Lost Legacy. Biorąc pod uwagę skalę to na pewno RDR2 niszczy wszystko, ale jednak bardziej swego czasu zrobił na mnie wrażenie właśnie Uncharted. A w ogóle to biorąc pod uwagę wiek tej gry, to remaster Last of Us to dla mnie największy majstersztyk tej generacji:) Cytuj
Wredny 9 553 Opublikowano 23 listopada 2018 Opublikowano 23 listopada 2018 7 godzin temu, Nemesis napisał: Wystarczyło, że Druckmann i Strailey przejęli stery i od razu widać które Uncharted zarządziło po całości. I nie powiesz, że ta gra sposobem narracji, dialogami i konstrukcja poziomów nie przypomina TLoU. No właśnie przypomina i dlatego dla mnie nie jest najlepszym Uncharted, bo od bycia TLoU to ja mam TLoU. Mój top listy pozostaje na szczycie, nadal U2 uważam za ideał. U4 wskakuje na drugie miejsce, bo niestety zbyt często łapałem się na myśli "długo jeszcze?". A graficznie to tak jak Bluber pisał: Cytat Horizon Zero Dawn, Red Dead Redemption 2, God of War i Spiderman myślę, że spokojnie łykają U4 a to jeszcze otwarte światy Może za wyjątkiem Spider-Mana, bo ten zbyt sterylny jest raczej. U4 miało swoje pięć minut, ale inne studia nie stoją w miejscu, więc to normalne, że musiało ustąpić miejsca młodszym 2 Cytuj
YETI 10 992 Opublikowano 24 listopada 2018 Opublikowano 24 listopada 2018 Patrząc jak wygląda TLoU2, to konkurencja będzie daleko w tyle jeżeli chodzi o grafikę, różnego rodzaju szczegóły, czy sama animacje, która robi kolosalne wrażenie. Porównując to co widać w TLoU2 i U4, to różnica jest znaczącą. Cytuj
King Arthur 8 Opublikowano 24 listopada 2018 Opublikowano 24 listopada 2018 14 godzin temu, izon napisał: Powiedziałbym, że od U4 lepiej wygląda Lost Legacy. Biorąc pod uwagę skalę to na pewno RDR2 niszczy wszystko, ale jednak bardziej swego czasu zrobił na mnie wrażenie właśnie Uncharted. A w ogóle to biorąc pod uwagę wiek tej gry, to remaster Last of Us to dla mnie największy majstersztyk tej generacji:) Rdr 2 na XOX to takie The Order 1886 tylko, że w otwartym świecie. 1 Cytuj
szczudel 146 Opublikowano 27 listopada 2018 Opublikowano 27 listopada 2018 W dniu 23.11.2018 o 18:25, XM. napisał: Imo U4 ze wszystkich exów najladniejszy. Nie dość, że graficznie wypier.dala gałki oczne to jeszcze otocznie mocno interaktywne i zniszczalne, No kurła, i jeszcze takie szczegóły. choć i tak imo RDR2 wciąga doopom wszystko inne. W kazdym exie Sony można znaleźć takie smaczki. Generalnie pokazywanie takich gifów sugeruje, że co byśmy nie robili to w grze to pewnie ma to swoją fizykę i animację, a jak doskonale wiemy to nieprawda. Innymi słowy w generalnej dyskusji nie warto takich wyjątków pokazywać jako regułę. Bo przecież nie można wysadzić drzewa lub dziurkować liści w U4. Ten gruz ma uzasadnienie gameplayowe wiec go tak zrobili. 2 Cytuj
mario10 518 Opublikowano 7 grudnia 2018 Opublikowano 7 grudnia 2018 Właśnie po 1,5 roku wróciłem do Uncharted 4 i powiem szczerze, że zupełnie nie widać, że gra ma 2 lata. Dalej jest piękna. Cytuj
44bronx 459 Opublikowano 15 lutego 2019 Opublikowano 15 lutego 2019 Detale i oświetlenie tak robią w tej grze, że łażę i oglądam sobie wszystko dookoła. Top gier generacji jeśli chodzi o wizualia. Czy ładniejszy od Gowa? W niektórych miejscach tak, w innych nie. Podobny poziom. Rdr2 To i tak jest inna liga, bo prezentuje podobny poziom, a to open moloch world. Niemniej anczarted im dalej w las (he he) tym ładniej. Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 15 lutego 2019 Opublikowano 15 lutego 2019 na mnie gow nie zrobil w ogole wrazanie, jedynie ostatnia walka kosa i animacja pewnego przeciwnika rodem z soulsow w polowie U4 genialny wizualnie ale dla mnie najwieksze wrazenie robil i robi dalej horizon zero down, rdr2 jednak poza zasiegiem Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 15 lutego 2019 Opublikowano 15 lutego 2019 Dla mnie całościowo RDR2 naj wrażenie zrobił ale np. same postacie zdecydowanie lepsze w U4. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 15 lutego 2019 Opublikowano 15 lutego 2019 GoW nie robił wrażenia, gier na UE 4 z dobrą grafiką ficuś nie widział Zmień może telewizor Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 15 lutego 2019 Opublikowano 15 lutego 2019 (edytowane) RDR 2 to moze wyglada na Koxie..bo na ps4pro to polowa npc ma twarze rodem z ps3, tekstury sa slabe i ogolnie wszystko jest rozmazane i "za mgla" (nie pisze o HDR) . Zdecydowanie lepiej pod wzgledem ostrosci obrazu i jakosci tekstur wypada Horizon czy GoW majac na uwadze obraz na tv 4k A uncharted super gierka...mam nadzieje ze jakis team cos tam tworzy bo to dobre cinematic experience z ciekawa fabula. Edytowane 15 lutego 2019 przez Szymek_PL_ 2 Cytuj
44bronx 459 Opublikowano 15 lutego 2019 Opublikowano 15 lutego 2019 Whaaat. Ja grałem na zwyklaku i RDR2 graficzna kosa. Kup se okulary Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 15 lutego 2019 Opublikowano 15 lutego 2019 W dniu 23.11.2018 o 15:06, _Be_ napisał: Horizon Zero Dawn, Red Dead Redemption 2, God of War i Spiderman myślę, że spokojnie łykają U4 a to jeszcze otwarte światy U4 ma dużą lepszą fizykę i dbałość o detale od reszty exów Sony, vide wspominane kiedyś podziurawione worki z piaskiem. Rzeczy których nie widać na pierwszy rzut, ale bez nich można by stawiać wyżej wydmuszki pokroju ordera Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 15 lutego 2019 Opublikowano 15 lutego 2019 Oceniam grafikę. Dobry releks btw sprzed trzech miesięcy post odkopałeś Cytuj
44bronx 459 Opublikowano 18 lutego 2019 Opublikowano 18 lutego 2019 Saint Denis nocą wygląda lepiej niż the order, a chyba nie ma sensu przypominać jakim red dead jest molochem. Uncharted oświetleniem, detalami, fizyką i szczegółami na luzie wbija się w topkę generacji. Coś pięknego, a ta gra ma już parę lat na karku. Cytuj
YETI 10 992 Opublikowano 20 kwietnia 2019 Opublikowano 20 kwietnia 2019 Zagrałbym w Uncharted, gdzie wcielamy się w młodego Sullego, lata 70 lub 80. Cytuj
Ma_niek 860 Opublikowano 20 kwietnia 2019 Opublikowano 20 kwietnia 2019 A ja mam nadzieje ze zostawia juz serie w spokoju bo ile mozna.Albo niech nie zajmuje sie nia Naughty Dog Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi