Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Całkiem fajne, mam nadzieję, że ogarną obsługę starych wersji na PS4. Jak nie, czeka mnie wymiana. Cena 100$ w Europie na pewno się nie utrzyma, będą pewnie kosztować około 400 PLNów.

BTW gdzie to ma mikrofon?

29ru.png

Opublikowano

Ja używam Brainwavz hm5 z dołączanym mikrofonem na kablu co przypina się do np. koszulki lub kabla od słuchawek. Wszystko podłączone przejściówką z 2 minijacków w jeden i do DS4. Jakości dźwięku jak z PC nie ma i nie będzie, ale daje rade.

Słuchawki kupiłem do PC i dodatkowej karty dźwiękowej i na niej spisują się genialnie, na integrze laptopa kiepsko, a jak są podpięte do pada działają nie najgorzej.

Opublikowano (edytowane)

Ja polecam zainteresowanie się Astro A40, słuchawki są mega drogie, ale dostarczają też mega jakości. Dźwięk przestrzenny mega daje radę, a amp daje pełną kontrolę nad tym co w nich słyszymy i z jakim natężeniem. Konstrukcja jest lekka, wygodna i wytrzymała. Jeżeli ktoś bawi się w competitive to już wogóle wydają się niezbędne. Polecam.

PS. Co bardzo ważne słuchawki działają z każdą możliwą platformą, nie tylko z PS4.

Edytowane przez Xymek
Opublikowano (edytowane)

A50 są bezprzewodowe, a powiedzcie gdzie to można kupić żeby mi to wysłali? Bo w Polsce raczej niemożliwe. :confused:

edit.

Znalazłem na allegro, za jedyne 1280zł. :P Chociaż teraz widzę, że w tym samym sklepie, też nowe, są za niecały tysiak. :)

Edytowane przez Wooyek
Opublikowano

Tak jak w nazwie tematu, poszukuję headsetu MONO do rozmów głosowych w grze. Istnieje jakiś zamiennik tego dołączanego do konsoli? Chodzi mi o słuchawkę mono z mikrofonem douszny najlepiej. Dodam że posiadam headset mono na micro jack, podłączyłem go poprzez adapter micro jack - mini jack i NIE DZIAŁA. Po przełączeniu w opcjach dźwięku na pada, wszystko słychać (menu, dźwięki z gry itp itd) łącznie z rozmową z imprezy, ale po przełączniu tylko na rozmowę głosową nie słyszę innych co mówią, plus nie działa mikrofon. Chodzi mi o najprostszy headset MONO z mikrofonem, ma służyć tylko i wyłącznie do rozmów w imprezie/grze... Nie chcę się również wykosztować.

Opublikowano

A50 są bezprzewodowe, a powiedzcie gdzie to można kupić żeby mi to wysłali? Bo w Polsce raczej niemożliwe. :confused:

edit.

Znalazłem na allegro, za jedyne 1280zł. :P Chociaż teraz widzę, że w tym samym sklepie, też nowe, są za niecały tysiak. :)

Astro ma swoją europejską witrynę, choć jak ostatnio sprawdzałem to mieli spore problemy ze sprzętem w magazynach. Co do ceny - jasne jest ona wysoka, ale w zamian za nią zyskujesz sprzęt który jest kompatybilny z każdą możliwą platformą.

Opublikowano

^^^ Zapędziłeś się bo na pewno nie jest kompatybilne z X1 :)

Ze strony Astro

PS4 Compatibility

ASTRO headsets are fully compatible with PS4 once the Firmware 1.50 update has been applied to the console. Our headsets will deliver Dolby® Digital 5.1 and 7.1 game audio and full voice chat functionality over the PlayStation Network.

Xbox One Compatibility

Our headsets will all deliver Dolby® Digital GAME AUDIO on the Xbox One, just like they do for the Xbox 360. However, the chat connector on the controller is now a proprietary connector, meaning that our current products will require an adapter to connect to the controller for Xbox Live voice chat. Fortunately, until this chat adapter is available, the built-in Kinect microphone will provide full voice communication access to Xbox Live while using ASTRO headsets on the Xbox One.

Gość Zaqair
Opublikowano

I co z tym headsetem do ps4? Miały być dostępne jeszcze w styczniu i cisza? Gdzie update 1.6 ???

Podobno 22 lutego. Ale ta sama plotka mowi,ze 1.6 nie bedzie zawierac obslugi hs.

Opublikowano

Tak jak w nazwie tematu, poszukuję headsetu MONO do rozmów głosowych w grze. Istnieje jakiś zamiennik tego dołączanego do konsoli? Chodzi mi o słuchawkę mono z mikrofonem douszny najlepiej. Dodam że posiadam headset mono na micro jack, podłączyłem go poprzez adapter micro jack - mini jack i NIE DZIAŁA. Po przełączeniu w opcjach dźwięku na pada, wszystko słychać (menu, dźwięki z gry itp itd) łącznie z rozmową z imprezy, ale po przełączniu tylko na rozmowę głosową nie słyszę innych co mówią, plus nie działa mikrofon. Chodzi mi o najprostszy headset MONO z mikrofonem, ma służyć tylko i wyłącznie do rozmów w imprezie/grze... Nie chcę się również wykosztować.

Weź słuchawki od telefonu i załóż tylko jedną, będziesz miał mono, mikrofon i się nie wykosztujesz. 

Opublikowano

Ja chyba wole mieć jeden headset do wszystkiego, dlatego wlasnie mysle o Astro A50 albo Turtle Beach PX4. Ktos tu pisal ze ma Trittony 720+ jak sie spisuja? Chodzi mi o calokształt, od wygody, przez wykonanie, kończąc na przestrzennym dźwięku?

Opublikowano

Ja mam Trittony Ax Pro. Jedynie co mi w nich przeszkadza to właśnie kabel. Prawdopodobnie je zamienię na te nowe sony

Pulse dają porównywalny/lepszą jakość dźwięku niż AX PRO, wczesniej mialem AX PRO i zamieniłem je na Sony Pulse

Opublikowano

Czy Bluetooth Wireless Headset Sony da się podłączyć pod ps4 ? Aktualizacja pobrana i przy próbie sparowania wyskakuje komunikat :"Nie można znaleźć profilu obsługiwanego przez PS4"

Gość Zaqair
Opublikowano

Czy Bluetooth Wireless Headset Sony da się podłączyć pod ps4 ? Aktualizacja pobrana i przy próbie sparowania wyskakuje komunikat :"Nie można znaleźć profilu obsługiwanego przez PS4"

Z tego co jest napisane na ps blog eu to tylko Gold,Pulse i Wireless Stereo Headset.