SpacierShark123 1 506 Opublikowano 7 lipca 2014 Opublikowano 7 lipca 2014 Panowie idzie podłączyć headset a dwoma jackami a dokładnie chodzi mi o Razer Carcharias do ps4 tak by działał i mikrofon i słuchawki czy muszę szukać słuchawek z jednym jackiem. Cytuj
Gość Opublikowano 7 lipca 2014 Opublikowano 7 lipca 2014 (edytowane) Panowie idzie podłączyć headset a dwoma jackami a dokładnie chodzi mi o Razer Carcharias do ps4 tak by działał i mikrofon i słuchawki czy muszę szukać słuchawek z jednym jackiem.Pewnie że się da przez przejściówkę. Tylko nie wiem czy Razer wymaga specjalnie swoich czy uniwersalna wystarczy. Obecnie zastanawiam się nad Sennheiser PC 320: http://en-de.sennheiser.com/gaming-headset-stereo-pc-320 które właśnie wymagają takiej przejściówki (z tym, że oni proponują swoją). Tworzone we współpracy z graczami Counter Strike'a a więc pozycjonowanie dźwięku było podstawą. Nie wiem na ile to chwyt reklamowy a na ile prawda. Znajomi bardzo chwalili Sennheisery, z tym, że oni te typowo pod słuchanie muzyki kupowali, więc nie wiem jak z jakością dźwięku tutaj. Cenowo przystępnie (są jeszcze U 320, ale cena znacząco dla mnie wyższa) no i niestety tylko na kablu. Edytowane 7 lipca 2014 przez Gość Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 9 lipca 2014 Opublikowano 9 lipca 2014 Mam pytanie do użytkowników Turtle Beach PX4. Dźwięk jest bardzo dobry, ale za cholerę nie mogę usłyszeć kroków wrogów w CoD czy BF4. Pomoże mi ktoś jak mam ustawić słuchawki pod FPS'y ?? Cytuj
SM1 25 Opublikowano 9 lipca 2014 Opublikowano 9 lipca 2014 (edytowane) Mam pytanie do użytkowników Turtle Beach PX4. Dźwięk jest bardzo dobry, ale za cholerę nie mogę usłyszeć kroków wrogów w CoD czy BF4. Pomoże mi ktoś jak mam ustawić słuchawki pod FPS'y ?? ja mam px51 ale zdaje się że zabawa jest podobna: na swoich masz klawisz limiter ile razy go klikniesz tyle razy powinien zmienić pre-definiowane dźwięki(standardowa specyfikacja jest słaba) - musisz słuchawki podłączyć do kompa (powinieneś mieć zainstalowaną aplikację ze strony turle) - aktywuje się menu słuchawek - powinna pojawić się tabelka presets dla audio i presets dla chat - masz tam gotowe presety dla BF, cod, na tych ustawieniach słychać jak kolesiowi drobne przesypują się w kieszeni jak biegnie. podczas gry klawiszem limiter przeskakujesz pomiędzy presetami...wystarczy zapamiętać pod jaką cyfrą masz dany presets oczywiście to są czynności dla px51 ale sądzę że u Ciebie jest podobnie...ja gram cały czas na presecie bf multi jest kozacki dla wszystkich gier:) jak to nie zadziała jest jeszcze apka Advanced Sound Editor gdzie można bawić się najmniejszymi aspektami dźwięku w słuchawkach. Edytowane 9 lipca 2014 przez SM1 Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 9 lipca 2014 Opublikowano 9 lipca 2014 Na stronie Turtle Beach nie znalazlem zadnej aplikacji dla moich sluchawek. Cytuj
SM1 25 Opublikowano 9 lipca 2014 Opublikowano 9 lipca 2014 Na stronie Turtle Beach nie znalazlem zadnej aplikacji dla moich sluchawek. z ciekawości sprawdzałem i chyba faktycznie px51 z px4 niewiele ma wspólnego ... poczekaj na opinie Xymek on zdaje się zgłębił wiedzę na temat px4 lub podeślij mu pw/pm z zapytaniem Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 9 lipca 2014 Opublikowano 9 lipca 2014 (edytowane) Wyslalem wiadomosc do Xymek.Tutaj daje cytat wiadomosci: Siemka,moj problem z PX4 jest taki, ze bardzo slabo slysze wrogow w COD/BF. Przez Dzwieki w grze np. helikopter,wybuchy itd. slysze bardzo slabo kroki przeciwnikow. Tone Bottom mam ustawiony na 3,Limiter Bottom na 3 lub 4 co do skrzynki to mam ustawione na 6 i nic. Masz jakis pomysl ? Edytowane 9 lipca 2014 przez Mroku333 Cytuj
repvam 0 Opublikowano 9 lipca 2014 Opublikowano 9 lipca 2014 Witam wszystkich mam pewien problem z Headset Sony Gold - mianowicie słuchawki mi nie działają. Na słuchawkach mruga mi dioda ( czerwona lub pomarańczowa ) nie wiem co robić. Na wtyczce blootha świecie się ciągłe niebieskie światło, próbowałem resetować urządzenie ale to nic nie dało. Czy macie jakieś pomysły? Cytuj
Xymek 62 Opublikowano 9 lipca 2014 Opublikowano 9 lipca 2014 Wyslalem wiadomosc do Xymek. Tutaj daje cytat wiadomosci: Siemka,moj problem z PX4 jest taki, ze bardzo slabo slysze wrogow w COD/BF. Przez Dzwieki w grze np. helikopter,wybuchy itd. slysze bardzo slabo kroki przeciwnikow. Tone Bottom mam ustawiony na 3,Limiter Bottom na 3 lub 4 co do skrzynki to mam ustawione na 6 i nic. Masz jakis pomysl ? Na słuchawkach masz dwa przyciski regulujące barwę dźwięku, jeden to TONE, drugi to LIMITER. Ja w FPSy multi gram ustawiając TONE na tryb trzeci i LIMITER na tryb trzeci - wtedy idealnie slychac skad nadbiegaja przeciwnicy. W pozostałe gry i kiedy akurat nie gram multi ma ustawione tak: TONE: 4, LIMITER: 3 A już np filmy oglądam ustawiając tak: TONE: 4, LIMITER: 1 Ważne jest też ustawienie kontów w dźwięku przestrzennym - proponuję pobrać instrukcję ze strony producenta i samemu poeksperymentować. Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 10 lipca 2014 Opublikowano 10 lipca 2014 (edytowane) Ustawiłem słuchawki pod FPS'y, i dalej nic. Może dlatego, że sprawdzałem to na X360 Dzisiaj sprawdzę w Bf4 na PS4. Nie mam CoD Ghosts na PS4, więc jedynie mogę sprawdzić w BF4. Słuchawki mają bardzo dobry dźwięk, ale w wykryciu przeciwników słabe. PS. Testowałem w CoD MW3,BF3,Black Ops 2 itd. Robiłem tak jak ten użytkownik doradzał na YT:http://m.youtube.com/watch?v=dLcjeInwjIk Edytowane 10 lipca 2014 przez Mroku333 Cytuj
tomci23 55 Opublikowano 10 lipca 2014 Opublikowano 10 lipca 2014 Posiada ktoś Turtle Beach PX5 jakie wrażenia ? Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 10 lipca 2014 Opublikowano 10 lipca 2014 (edytowane) Nie mogę ściszyć moich znajomych jak grają ze mną.Przyciskam przycisk ten po prawej stronie ,ale to nic nie daje. Strasznie jest to głośne jak np. gramy w CoDa, to jak 'krzyknie'to aż czasami przestraszyć się można .Pomoże ktoś ? Edytowane 10 lipca 2014 przez Mroku333 Cytuj
tomci23 55 Opublikowano 12 lipca 2014 Opublikowano 12 lipca 2014 forumek doradzi w jakie słuchawki nabyć px4,px5 xp500 za px5 i xp500 przemawia stojak na słuchawki Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 12 lipca 2014 Opublikowano 12 lipca 2014 (edytowane) Powtórze się jeszcze raz, dźwiek przestrzenny w Turtle Beach PX4 jest bardzo dobry, ale za Chiny NIE mogę usłyszeć wrogów nawet z 2-3 metrów ! PRÓBOWAŁEM różnych kombinacji z przyciskami TONE, LIMITER i z SKRZYNKĄ I NIC ! Albo ten HS jest słaby na FPSy, albo ja jestem 'gupi'. Moje pytanie jest, czy da radę ściszyć efekty dźwiękowe a podgłośnić KROKI przeciwników ?? Dzięki za ODP. Jeśli nie da rady nic z tym zrobić, to jestem zmuszony na zakup Astro A40.. Edytowane 12 lipca 2014 przez Mroku333 Cytuj
Xymek 62 Opublikowano 12 lipca 2014 Opublikowano 12 lipca 2014 (edytowane) Moze to kwestia Twojego sluchu, albo spodziewales sie nie wiadomo czego. Ja uzywam sluchawek grajac w GHOSTy, BF4 i jest bardzo dobrze, oczywiscie to nie dziala tak ze wytnie wszystkie pozostale dzwieki i bedziesz slyszal tylko kroki, o takiej funkcjonalnosci mozesz zapomniec. Co nie zmienia faktu ze sluchawki na prawde mocno pomagaja i poprawiaja slyszalnosc w stosunku do zwyklych nawet niezlych sluchawek stereo. Ps. Astro A40 nic tu nie zmieni, bo te sluchawki dzialaja tak samo jak PX4 a kumpel ktory je ma byl zachwycony moimi PX4 i mowil ze bardziej mu sie podobaja. Edytowane 12 lipca 2014 przez Xymek Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 12 lipca 2014 Opublikowano 12 lipca 2014 Moze to kwestia Twojego sluchu, albo spodziewales sie nie wiadomo czego. Ja uzywam sluchawek grajac w GHOSTy, BF4 i jest bardzo dobrze, oczywiscie to nie dziala tak ze wytnie wszystkie pozostale dzwieki i bedziesz slyszal tylko kroki, o takiej funkcjonalnosci mozesz zapomniec. Co nie zmienia faktu ze sluchawki na prawde mocno pomagaja i poprawiaja slyszalnosc w stosunku do zwyklych nawet niezlych sluchawek stereo. Ps. Astro A40 nic tu nie zmieni, bo te sluchawki dzialaja tak samo jak PX4 a kumpel ktory je ma byl zachwycony moimi PX4 i mowil ze bardziej mu sie podobaja. A skrzynkę jak masz ustawioną ? Ja mam na szóstkę ustawione. Cytuj
tomci23 55 Opublikowano 25 lipca 2014 Opublikowano 25 lipca 2014 (edytowane) Przyszły px4.Na jakiej zadzie działa ten limiter i tone ? Edytowane 25 lipca 2014 przez tomci23 Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 25 lipca 2014 Opublikowano 25 lipca 2014 (edytowane) Przyszły px4.Na jakiej zadzie działa ten limiter i tone ?Tone-3Limiter-3 lub 4(oba są dobre) Na skrzynce 6 (najlepiej słychać z której strony wróg nadchodzi) Jako że mam już Tuttle Beach PX4 jakiś miesiąc, to chciałbym się podzielić moimi wrażeniami. Na początku zaznacza że nie jestem audiofilem, więc testowałem słuchawki na konsoli PS4 i XBOX360(w zestawie mamy kabelek do tej konsoli), ale jeszcze nie testowałem ich na konsoli PS3,pewnie przez mojego lenia.Niestety słuchawki nie są bezprzewodowe na PS4,wina leży po stronie Sony, bo pewnie chcą żeby ich słuchawki się sprzedały(Goldy,Pulse).Słuchawki są wygodne i wygłuszają,jedyna rzecz jaka mi się nie podoba w wykonaniu tych słuchawek to że przyciski od zgłaszania chatu nie DZIAŁAJĄ co mnie mocno zdenerwowało bo jednak nie były tanie, najgorsze jest to, że podczas rozmowy w grupie nie da rady wyciszyć znajomych, co niestety sprawia że o wiele głośniej słyszysz swoich znajomych niż grę w którą grasz. Jeśli chodzi o dźwięk to jest bardzo dobry,testowałem w różnych grach(FPS'y,samochodówki,przygodówki itd.) Co do kroków, to wypada ok.W budynkach słychać bardzo dobrze kroki przeciwników, ale jeśli jesteś na zewnątrz i dużo się dzieje(wybuchy,helikoptery,strzały itd.) to już możesz zapomnieć o zlokalizowaniu przeciwnika.Słuchawki są dobre, ale jeśli jesteś jakimś hardcorowcem w FPS'y to już musisz strzelać w słuchawki z najwyższej półki. Są to moje pierwsze słuchawki, więc może się spodziewałem nie wiadomo czego, ale czasami nie mogę zlokalizować wroga z 2-3 metrów w BF4 na otwartej przestrzeni to już jest coś nie tak. Edytowane 25 lipca 2014 przez Mroku333 Cytuj
tomci23 55 Opublikowano 25 lipca 2014 Opublikowano 25 lipca 2014 (edytowane) Dostałem je dzisiaj rano i nie miałem czasu żeby dokładnie popatrzeć ale nie chce mi się wierzyć że nie da się przyciszac chatu. Sprawdzę wieczorem jak wrócę z pracy Edytowane 25 lipca 2014 przez tomci23 Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 25 lipca 2014 Opublikowano 25 lipca 2014 Jak wygląda aktualnie sprawa z chatem na PS4 i słuchawkami bezprzewodowymi Turtle Beach, trzeba je podłączać pod pada zawsze czy miał wyjść jakiś update, który to eliminuje? Cytuj
tomci23 55 Opublikowano 25 lipca 2014 Opublikowano 25 lipca 2014 Na razie nic nie wiadomo trzeba podłączyć kabelkiem Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 25 lipca 2014 Opublikowano 25 lipca 2014 (edytowane) OK, właśnie kupiłem PX51, na XP510 troszkę mi było szkoda kasy poza tym jak je porównywałem to chyba oprócz koloru nie różnią się niczym. Mam nadzieję że będę zadowolony. Edytowane 25 lipca 2014 przez Wooyek Cytuj
tomci23 55 Opublikowano 25 lipca 2014 Opublikowano 25 lipca 2014 Z dźwięku napewno będziesz zadowolony. Już px4 są świetne Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 25 lipca 2014 Opublikowano 25 lipca 2014 (edytowane) wyjąłem dziś dopiero HS z pudełka i sie zastanawiam co to ma być jaki tani zestaw do gadania polecicie? generalnie to najtańszy, byle tylko coś do gadania i słuchania co ktoś odpowiada nie lubie grać na słuchawkach i nie mam takiej potrzeby jeśli to istotne, mam podpięte Logitech Z-5500 Edytowane 25 lipca 2014 przez Fanek Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 25 lipca 2014 Opublikowano 25 lipca 2014 Jak masz kupować coś taniego, to do komunikacji ze znajomymi lepszy już będzie ten HS z zestawu, wygląda jak wygląda, ale bez problemu można się przez niego komunikować. Jak chcesz lepszą jakość komunikacji plus dobre audio to Sony Pulse, Gold, albo coś lepszego to PX4 które są tu na każdym kroku polecane. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi