Opublikowano 14 listopada 201410 l W takiej sytuacji Astro A50 alboTurtle Beach Elite 800. Sam czekam wlasnie na Astro A50 ktore leca do mnie wlasnie z USa, zrobie krotka recenzje i porownam z moimi PX4.
Opublikowano 14 listopada 201410 l A gdybym miał się poruszać w przedziale między 700-1000pln, myślałem o Steelseries H wirless ? Napiszcie co o tym myślicie, a może inny pomysł w tym przedziale cenowym. Koniecznie tak jak pisałem kompatybilny z PS4 i XO. Edytowane 19 listopada 201410 l przez Pablo76
Opublikowano 14 listopada 201410 l W takiej sytuacji Astro A50 alboTurtle Beach Elite 800. Sam czekam wlasnie na Astro A50 ktore leca do mnie wlasnie z USa, zrobie krotka recenzje i porownam z moimi PX4. czekam na test i zdjecia tych Astro
Opublikowano 23 listopada 201410 l Witam. Poszukuję słuchawek USB z mikrofonem w cenie do 100 zł oczywiście kompatybilnych z PS4. Doradzicie coś?
Opublikowano 26 listopada 201410 l W takiej sytuacji Astro A50 alboTurtle Beach Elite 800. Sam czekam wlasnie na Astro A50 ktore leca do mnie wlasnie z USa, zrobie krotka recenzje i porownam z moimi PX4. czekam na test i zdjecia tych Astro masz już te astro?
Opublikowano 26 listopada 201410 l W takiej sytuacji Astro A50 alboTurtle Beach Elite 800. Sam czekam wlasnie na Astro A50 ktore leca do mnie wlasnie z USa, zrobie krotka recenzje i porownam z moimi PX4.czekam na test i zdjecia tych Astro masz już te astro?Tak mam, doszły parę dni temu. Na dniach napiszę jakąś konkretną recenzję, generalnie nie zmiażdzyły PX4 . Turtle Beach'e nie są aż tak bassowe i efekciarskie, ale za to bardziej szczegółowe, a ich presety lepiej się sprawdzają w fps'ach, za to gry singlowe i filmy zdecydowanie fajniej wypadają na A50 bo tak jak już napisałem powyżej słuchawki Astro są bardziej efekciarskie w brzmieniu. W czym PX4 na pewno wygrywają to długość działania na baterii bo musiałem je ładować średnio raz w tygodniu, a Astro trzeba ładować codziennie bo bateria starcza mniej więcej na 4h grania ( potem ładuje sie też coś koło 4h też o 1/3 dłużej od PX4, a jak jeszcze wpadniesz na pomysł grania i ładowania to czas się jeszcze wydłuża ). Zaletą Astro jest to, że z PS4 działają w pełni bezprzewodowo ale niestety wiąże się to z tym, że jeden port USB w konsoli mamy zawsze zajęty i zostaje nam tylko jeden do dyspozycji ( PX4 można było sobie podłączyć gdzie sie chciało nawet do innego urządzenia mającego USB bo chat był obsługiwany przewodowo i nie było konieczności podpinania mixampa akurat do PS4 ) za to z xone chat działa przewodowo i jak człowiek nie zrobi rozeznania i kupi np wersje sluchawek dedykowana dla PS4 to nie będzie miał specjalnej przejściówki pozwalającej podłączyć A50 do pada od XO i jezeli ma obie konsole narazi sie na dodatkowe koszty. Generalnie sluchawki Astro nie sa moim zdaniem warte doplacania az 600zl do ceny TB PX4, sa owszem dobre, w niektorych aspektach lepsze, a w niektorych duzo gorsze, jak np bateria czy tryb dedykowany do fpsow.
Opublikowano 27 listopada 201410 l Xymek jaki tryb dedykowany, jak Ty ustawiasz jakieś presety na tych px4?
Opublikowano 27 listopada 201410 l Xymek jaki tryb dedykowany, jak Ty ustawiasz jakieś presety na tych px4? Do FPSów najlepiej sprawdza się ustawienie: Tone - 3 Limiter - 3 I jest ono dużo lepsze od presetu Pro w A50.
Opublikowano 27 listopada 201410 l Do TB PX4 warto ustawić surround angles na 5 i limiter&tone na 3. Wtedy działają dobrze do fpsów
Opublikowano 27 listopada 201410 l Czyli załączam px4 i po 3 x w dół dobrze rozumiem?Poziom masz sygnalizowany ilością dźwięków słyszalnych w słuchawce kiedy naciskasz dany przycisk.
Opublikowano 30 listopada 201410 l Witam. Mam osobno słuchawki i mikrofon. Kupiłem rozgałęźnik jak w załączniku i podłączyłem je, a następnie do pada. Niestety konsola nie widzi mikrofonu, słuchawki natomiast działają normalnie. Dodam, że mikrofon jest sprawny.
Opublikowano 30 listopada 201410 l Jak spojrzysz na oryginalne słuchawki z mikrofonem, to zobaczysz 3 paski czarne na wtyczce, czego Twój rozgałęziacz nie ma. Ten rozgałęziacz będzie rozdzielał tylko dźwięk stereo na 2 słuchawki. 1 czarna kreska - dźwięk mono 2 czarne kreski - dźwięk stereo 3 czarne kreski - dźwięk stereo + mikrofon
Opublikowano 30 listopada 201410 l Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale czy jest dzisiaj jakakolwiek możliwość odtworzenia dźwięku 7.1?
Opublikowano 3 grudnia 201410 l Czekałem i czekałem na Wasze opinie o Steelseries H i się nie doczekałem...., ale i tak je kupiłem :-). Jestem pod wrażeniem tego sprzętu, nie jestem audiofilem więc nie mnie oceniać dźwięk, jak dla mnie jest baaaardzo OK, ale o jednej rzeczy muszę wspomnieć. Mam na myśli wręcz genialny transmiter, który: - zapewnia łączność ze wszystkimi konsolami - ma zarąbisty wyświetlacz, który jest bardzo intuicyjny w obsłudze, a do tego świetnie wygląda - i jeszcze jedna funkcja, która świadczy o pomysłowości twórców, otóż z boku transmitera znajduje się kieszeń, która pozwala na ładowanie dodatkowej baterii, którą dostajemy w komplecie, proste, ale w pewnym sensie rewolucyjne :-) A do tego cena sporo niższa od Astro A50 i są w oficjalnej dystrybucji w naszym kraju. Tym samym stwierdzam, że jestem zadowolony :-).
Opublikowano 4 grudnia 201410 l Czekałem i czekałem na Wasze opinie o Steelseries H i się nie doczekałem...., ale i tak je kupiłem :-). Jestem pod wrażeniem tego sprzętu, nie jestem audiofilem więc nie mnie oceniać dźwięk, jak dla mnie jest baaaardzo OK, ale o jednej rzeczy muszę wspomnieć. Mam na myśli wręcz genialny transmiter, który: - zapewnia łączność ze wszystkimi konsolami - ma zarąbisty wyświetlacz, który jest bardzo intuicyjny w obsłudze, a do tego świetnie wygląda - i jeszcze jedna funkcja, która świadczy o pomysłowości twórców, otóż z boku transmitera znajduje się kieszeń, która pozwala na ładowanie dodatkowej baterii, którą dostajemy w komplecie, proste, ale w pewnym sensie rewolucyjne :-) A do tego cena sporo niższa od Astro A50 i są w oficjalnej dystrybucji w naszym kraju. Tym samym stwierdzam, że jestem zadowolony :-). Ok to szybkie pytanie, chat działa bezprzewodowo na PS4? Ok znalazłem odpowiedź na YT, działają.... Edytowane 4 grudnia 201410 l przez Xymek
Opublikowano 6 grudnia 201410 l Moj pierwszy headset to sony gold ,za ta cene sluchawki graja jak dla mnie ok ,basu niestety nie ma. Postanowilem wiec kupic czytajac recenzje i ochy achy steelseries h , dalem za nie 1000 zloty zalozylem na glowe i sie rozczarowalem , nie wiem jak graja inne hs mialem stycznosc tylko z dwoma ale za ta cene to powinno mi urwac leb a wedlug mnie dzwiek jest tylko teoche lepszy od goldow ktore kupilem za 390 . Niestety nie mialem okazji ich porownac bo goldy sprzedalem wczesniej , jakbym mial komus doradzic to chyba bym nie polecil tych slochawek w takiej cenie bass jak dla mnie nieznacznie lepszy ale i tak slaby plaski nijaki . Pewnie brzmienie hs rozni sie od sluchawek audio ale nie tego oczekiwalem , jak zalozylem bayerdynamici w media cena porownywalna ze ssh to leb mi chcialo urwac takiego dzwieku nie slysZalem nigdy w zyciu ... Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Opublikowano 7 grudnia 201410 l Może to również kwestia ustawień, bo nieco podkręciłem dźwięk na equalizerze i naprawdę jestem zadowolony. Poza tym uważam, że bass bassem, ale przecież to nie jedyny czynnik decydujący o tym czy słuchawki są OK. Mam porównanie ze słuchawkami Logitecha, które miałem wcześniej (nie pamiętam modelu, ale był to wysoki model, również bezprzewodowy) i muszę powiedzieć, że SS są dużo lepsze. A transmiter to mistrzostwo świata :-).
Opublikowano 7 grudnia 201410 l Kombinowalem z ustawieniami i znaczacej roznicy wedlug mnie nie ma wiadomo kazdy ma inne uszy inne gusta jakbys mial porownanie z takimi goldami od sony ktore sa prawie 3 razy tansze to bys wiedzial co mam na mysli . Te sluchawki sa tylko ok i zdecydowanie za drogie jak na dzwiek ktory generuja . Szkoda ze Polska to taki zalosny kraj ze trzeba wsYstko zawsze w ciemno kupowac . Ps najwazniejsze pablo ze jestes zadowolony ! Mial ktos stycznosc z turtle beach elite 800 ? Jak tak prosze o opinie
Opublikowano 8 grudnia 201410 l Kombinowalem z ustawieniami i znaczacej roznicy wedlug mnie nie ma wiadomo kazdy ma inne uszy inne gusta jakbys mial porownanie z takimi goldami od sony ktore sa prawie 3 razy tansze to bys wiedzial co mam na mysli . Te sluchawki sa tylko ok i zdecydowanie za drogie jak na dzwiek ktory generuja . Szkoda ze Polska to taki zalosny kraj ze trzeba wsYstko zawsze w ciemno kupowac . Ps najwazniejsze pablo ze jestes zadowolony ! Mial ktos stycznosc z turtle beach elite 800 ? Jak tak prosze o opinie Ja miałem, i tak szczerze to dźwiękowo żadna rewelacja, fajnie że mają stację dokującą. Jeżeli ktoś chce kupić na prawdę super brzmiacy headset to polecam kupić sobie Beyerdynamics MMX 300 i amp Astro, w temacie gamingowych headsetow nie można wybrać lepiej, ale jest to oczywiście rozwiązanie przewodowe.
Opublikowano 8 grudnia 201410 l Bayerdynamici pewnie daly bu rade ale tak jak mowisz wada jak dla mnie to przewod:/ a nie da sie wycisnac wiecej z tych ssh np podlaczajac pod inne zrodlo dzwieku a nie bezposrednio pod konsole? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Opublikowano 8 grudnia 201410 l Jeszcze jeden kamyczek do ogródka :-), za SS H zapłaciłem 899pln, jasna sprawa sporo, ale z drugiej strony jest wiele słuchawek, które mają podobną cenę, a nie współpracują tak chętnie z wszystkimi platformami. Widziałem też na żywo słuchawki Creativa ZxR (cena podobna) i jeżeli chodzi o jakość wykonania to SS H miażdżą Creativy. Chyba zostałem fanboyem SS :-). Wykorzystam Was i dopytam jeszcze w jednej kwestii. W tej chwili moje słuchawki mam podłączone w ten sposób, że łączę konsolę (PS4) z transmiterem kablem optycznym. Ale jak pisałem od samego początku potrzebowałem słuchawek współpracujących również z XO i PS3, a wejście w transmiterze jest jedno. Mój Kolega twierdzi, że jeżeli podłączę transmiter bezpośrednio do telewizora, a ten z kolei standardowo kablami HDMI z konsolami to będę nadal miał dźwięk 5.1 w słuchawkach, bo telewizor balem optycznym będzie dawał taki dźwięk jaki dostał poprzez HDMI. Czy możecie to potwierdzić, to załatwia sprawę 3 kabli i przepinki, lub kupowania rozgałęźnika kabla optycznego. Z góry dzięki !!!