II KoBik II 2 635 Opublikowano 9 października 2016 Opublikowano 9 października 2016 A ja czytam o nagminnie lamiacych sie palakach w goldach. Wiec jak jest? Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 9 października 2016 Opublikowano 9 października 2016 SUCHAWKI WARS normalnie. Moje lepsze, nie moje. Moje się nię łamią, a właśnie że twoje! Ja jak coś posiadam Sony HS 2.0 Używam ich do PS3 i 4 oraz przewodowo do Xone. Dla mnie stykają (jest fajny dźwięk "7.1") ale od razu powiem że nie jestem koneserem audio, więc to żaden wyznacznik, a subiektywna opinia. Aha używam ich ponad rok i nic nie stęka, nic nie pęka. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 9 października 2016 Opublikowano 9 października 2016 Moj ziomus tez ma TB ale 400 i nic nie peka. Sluchawki wars to powazna sprawa balon. Cytuj
Figuś 21 251 Opublikowano 9 października 2016 Opublikowano 9 października 2016 (edytowane) A ja czytam o nagminnie lamiacych sie palakach w goldach. Wiec jak jest? Prawda jest po obu stronach, moje goldy wytrzymały długo bo 2.5 roku i "dopiero" zaczynają pękać, a używane są non-stop z PS4 i PS3, co do micro w goldach to twój argument jest z du.py wzięty bo mam sporo ziomków z tymi słuchawkami i nigdy problemów z komunikacją nie było. Jeżeli chodzi o jakość dzwięku to tu już każdy musi osobiście się wypowiedzieć, bo to jest fakt że basy nie są w goldach "mięsiste", ale mocne basy też nie każdemu pasują, mi od za dużych basów po godzinie łeb chcę pęknąć. Goldy gdyby kosztowały w przedziale 200-250zł były by złotym środkiem, cena 350zł to za dużo, ale tylko ze względu na jakość wykonania. Jeszcze można by się przyczepić do czasu działania, moje po takim czasie wytrzymują max 6h ciągłego grania, nówki wytrzymywały mi do 8h Edytowane 9 października 2016 przez Figuś Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 9 października 2016 Opublikowano 9 października 2016 Za turtlesami przemawia cena i lepsza jakosc dzwieku. A jak jest z tym 7.1 ? Duza roznica? Palakami pekajacymi sie nie przejmuje. Cytuj
Figuś 21 251 Opublikowano 9 października 2016 Opublikowano 9 października 2016 Masz aplikację na konsoli z predefiniowanymi ustawieniami do danej gry (nie każdej oczywiście), np. w takim U4 z ustawieniami pod tą grę słyszysz wszystko dookoła, aha 7.1 jest wirtualne żeby nie było. Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 10 października 2016 Opublikowano 10 października 2016 Zamowilem turtlesy. Dodatkowo przekonaly mnie recki czy to na yt czy forach. 250 z przesylka. Goldy 350zl. 100zl w kieszeni. Palaki sie polamia to jakos to poskladam do kupy. Filmiki z fixami na to tez sa. Oby tylko dobry egzemplarz sie trafil. Cytuj
Pure Bladestone 151 Opublikowano 18 października 2016 Opublikowano 18 października 2016 Kupiłem prawie tydzień temu ten headset Sony 2.0 i wszystko było by ok gdyby nie jakieś brzęczenie w prawej słuchawce. Dzieje się to nieregularnie, niezależnie od głośności słuchawek czy szperania w menu konsoli, graniu w grę. Na kompie tego problemu nie miałem ani razu. Mieliście taki coś? Na podobny problem ze słuchawkami na PC napisali na blacharskim forum To przez bliskosc kabla od USB, masz cos podpiete z przodu pod USB? Odepnij powinno ustac brzeczenie Faktycznie mam kabel do ładowani pada z przodu, ale jak na złość od godziny nie chcą zacząć brzęczeć i nie mam jak przetestować. Brzęczy tylko prawa słuchawka, nie da się grać z tym w klimatyczne gierki, w głośnych zaś jest to zagłuszane. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 23 października 2016 Opublikowano 23 października 2016 Panowie - jakiś headset do PS4 byle nie od Sony? Najważniejsza kwestia to aby chat na PS4 działał bezprzewodowo (żadne wpinanie kabelków do Dualshocka 4 nie wchodzi w grę - chcę mieć headset bez sznurka). Myślałem nad Turtle Beach Stealth 500P - czytałem że z PS4 pójdzie bezprzewodowo. Budżet mam 600-700 zł max. Jakieś inne propozycje? Ja przez ostatnie 1,5 roku zupełnie wypadłem z obiegu. Edit: nie jest to jakaś konieczność ale fajnie jak by też śmigał z XOne. Cytuj
Wojtas1986 1 622 Opublikowano 23 października 2016 Opublikowano 23 października 2016 Mam na sprzedaż TB 500p w dobrej cenie dla Forumka ! Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 23 października 2016 Opublikowano 23 października 2016 Tylko nowe by mnie interesowały. Widzę jakąś nowość: Turtle Beach Stealth 520 które są odpowiednikiem 500p z paroma ulepszeniami. Coś innego ewentualnie? Cytuj
Wojtas1986 1 622 Opublikowano 23 października 2016 Opublikowano 23 października 2016 W tych widełkach raczej nic lepszego nie bedzie , pózniej to juz Elite albo Steelseries h/Syberia tylko ze to juz 1k i więcej . Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 23 października 2016 Opublikowano 23 października 2016 Niedługo w sprzedaży będą Steelseries Arctis 7, wyglądają solidnie i nawet nie wstyd będzie w nich wyjść na ulicę Tutaj są opisane wrażenia wersji ze sznurkiem: http://www.purepc.pl/audio_foto_video/steelseries_na_pga_2016_rzut_okiem_na_sluchawki_arctis_5 Cytuj
Sylvan Wielki 4 639 Opublikowano 23 października 2016 Opublikowano 23 października 2016 Tylko nowe by mnie interesowały. Widzę jakąś nowość: Turtle Beach Stealth 520 które są odpowiednikiem 500p z paroma ulepszeniami. Coś innego ewentualnie? Paradoksalnie model 400 brzmi lepiej. Jest też tańszy i wygodniejszy. Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 23 października 2016 Opublikowano 23 października 2016 Tylko nowe by mnie interesowały. Widzę jakąś nowość: Turtle Beach Stealth 520 które są odpowiednikiem 500p z paroma ulepszeniami. Coś innego ewentualnie? Turtle Beach PX4. Chyba drugi rok leci jak sluchawki posiadam i nadal sa swietne. Napisalem pare postow o nich w tym temacie. Mega udany zakup. Cytuj
Starh 3 174 Opublikowano 23 października 2016 Opublikowano 23 października 2016 Niedługo w sprzedaży będą Steelseries Arctis 7, wyglądają solidnie i nawet nie wstyd będzie w nich wyjść na ulicę Tutaj są opisane wrażenia wersji ze sznurkiem: http://www.purepc.pl/audio_foto_video/steelseries_na_pga_2016_rzut_okiem_na_sluchawki_arctis_5 Taka trochę biedniejsza wersja H wireless niestety ;/ Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 23 października 2016 Opublikowano 23 października 2016 Mroku te PX4 mają sznurek z tego co widzę. [...] jakiś headset do PS4 byle nie od Sony? Najważniejsza kwestia to aby chat na PS4 działał bezprzewodowo (żadne wpinanie kabelków do Dualshocka 4 nie wchodzi w grę - chcę mieć headset bez sznurka). Sylvan thx za info. Poczytam o nich. Może jakieś porównania będą z 500. Cytuj
TrueGrand 14 Opublikowano 23 października 2016 Opublikowano 23 października 2016 Panowie - jakiś headset do PS4 byle nie od Sony? Najważniejsza kwestia to aby chat na PS4 działał bezprzewodowo (żadne wpinanie kabelków do Dualshocka 4 nie wchodzi w grę - chcę mieć headset bez sznurka). Myślałem nad Turtle Beach Stealth 500P - czytałem że z PS4 pójdzie bezprzewodowo. Budżet mam 600-700 zł max. Jakieś inne propozycje? Ja przez ostatnie 1,5 roku zupełnie wypadłem z obiegu. Edit: nie jest to jakaś konieczność ale fajnie jak by też śmigał z XOne. Polecam czarne PLYR 1 Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 23 października 2016 Opublikowano 23 października 2016 Arctis 7 prezentuja sie swietnie, czekam na premiere oraz konkretne recenzje ciekawe czy beda tak dobre jak wireless H / 800 /840 Cytuj
Sylvan Wielki 4 639 Opublikowano 29 października 2016 Opublikowano 29 października 2016 Sylvan thx za info. Poczytam o nich. Może jakieś porównania będą z 500. Siódma minuta - przewaga 400 w wykonaniu. Minuta dziesiąta - zaskoczenie, że tańsze 400 brzmią lepiej, a Królik spodziewał się, że pięćsetki będą ich ulepszonym modelem. Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 29 października 2016 Opublikowano 29 października 2016 Sam nabylem ostatnio 400 za 250zl i jestem zadowolony. Nic nie trzeszczy w mikrofonie, basy extra, bateria rowniez. Jedynie co denerwuje to to ze tv sie nie wycisza po wlaczeniu sluchawek. Trzeba tv wyciszyc osobno. Pozatym jak za ta cene to rewelacja. 1 Cytuj
WisnieR 2 773 Opublikowano 29 października 2016 Opublikowano 29 października 2016 Kupiłem prawie tydzień temu ten headset Sony 2.0 i wszystko było by ok gdyby nie jakieś brzęczenie w prawej słuchawce. Dzieje się to nieregularnie, niezależnie od głośności słuchawek czy szperania w menu konsoli, graniu w grę. Na kompie tego problemu nie miałem ani razu. Mieliście taki coś? Na podobny problem ze słuchawkami na PC napisali na blacharskim forum To przez bliskosc kabla od USB, masz cos podpiete z przodu pod USB? Odepnij powinno ustac brzeczenieFaktycznie mam kabel do ładowani pada z przodu, ale jak na złość od godziny nie chcą zacząć brzęczeć i nie mam jak przetestować.Brzęczy tylko prawa słuchawka, nie da się grać z tym w klimatyczne gierki, w głośnych zaś jest to zagłuszane. Te brzęczenie to może być efekt pogłosu z mikrofonu. Prawie każde słuchawki, a na pewno HS 2.0, mają funkcje pogłosu. Działa to tak, że częściowo słyszysz to co mówisz, żeby nie wydzierać się do mikrofonu. Gdy nic nie mówisz to słychać pisk lub brzęczenie. Można to wyłączyć. Poczytaj na Google. Wystarczy przytrzymać dłużej przycisk od mikrofonu. Są chyba 3 stopnie. Lekko, mocno i off. Na off problem znikł. Cytuj
Wojtas1986 1 622 Opublikowano 29 października 2016 Opublikowano 29 października 2016 400 ani lepiej wykonane ani lepiej nie brzmią jedne i drugie miałem . Wykonanie ok jeden poziom ale 500 lewa dziura łykają 400 jesli chodzi o dźwięk . Cytuj
kiseki 791 Opublikowano 16 listopada 2016 Opublikowano 16 listopada 2016 Mam stare Sennheiser HD515 i zastanawiam się czy jest sens wymiany ich na Turtle 500. Chodzi tylko o jakość dźwięku. Mikrofonu nie potrzebuje, jedynie bezprzewód mnie przekonuje. Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Skotnik 655 Opublikowano 24 listopada 2016 Opublikowano 24 listopada 2016 Przeczytałem ileś ostatnich stron tematu i dalej nie wiem na co się zdecydować. Turtles 450 zapowiadają się spoko, tych px4 nigdzie nie mogę znaleźć, a wszystkie wyżej to już mnóstwo siana trzeba wyłożyć... MadCatz Katana Hd 7.1 spoko, ale też drogie bardzo... Nie wiem jak żyć Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi