Mendrek 569 Opublikowano 8 stycznia 2017 Opublikowano 8 stycznia 2017 Jakoś tak od dwóch miechów korzystam z Wireless 2.0 (zwanych goldami) i ogólnie wrażenia są bardzo pozytywne jeśli chodzi o audio. Po prostu nie wyobrażam sobie już grania bez nich, dodatkowo gdy konsola postanawia odkurzyć mi biurko, to przynajmniej nie słychać jej silnika odrzutowego. Cena za takie audio bardzo dobra, ale nie ma cudów - oszczędzono dość na obudowie, która przy każdej okazji klekocze niczym Fred Astair w "Deszczowej piosence" i ogólnie czuć że trzeba się z tym obchodzić delikatnie bo i plastik tandetny. Akumulatorki też co najwyżej standardowe. Sam pałąk o ile wygodny w pozycji siedzącej/stojącej, to przy leżeniu już nie tak bardzo, nie mówiąc że trochę strach się z nimi tak beztrosko położyć. Za to basy wcale nie takie tragicznej jak niektórzy narzekają. No i presety w aplikacji w niektórych grach faktycznie dają radę, chociaż szkoda że jest ich tak mało. Ogólnie polecam ;) Chyba muszę nieco cofnąć moją opinię. Plastik jest SUPER tandetny. Dziś rano pękły mi zawiasy w jednym przegubie. Mimo iż naprawdę chuchałem i dmuchałem żeby nic się z nimi nie stało. Pękł od zwykłego założenia na głowę. O dziwo zauważyłem ten wrażliwy punkt na słuchawkach dopiero gdy się ułamał i próbowałem je skleić taśmą. Mimo wszysko się wyginał od samego nakładania. Nie wiem czy mam nieproporcjonalny łeb, czy to powinno być mocniejsze, bo od samego używania się po prostu musi wyginać by dopasować się do głowy. Tak czy siak spróbuję oddać do naprawy gwarancyjnej. Zakosztuję tego mitycznie złego serwisu Sony, to przy okazji będzie temat na kolejny post ;) Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 8 stycznia 2017 Opublikowano 8 stycznia 2017 a właśnie odnośnie ciekawostek przyrodniczych, moje razer pro kraken neon (XDDD ta nazwa) normalnie śmigają po podłączeniu pod jacka w padzie i nawet mikrofon działa. Niesamowite słuchawki. Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 11 stycznia 2017 Opublikowano 11 stycznia 2017 Pojawiła się aktualizacja apki do słuchawek która dodaje min. możliwość przesyłania pressetów do słuchawek bez konieczności podpinania ich do konsoli za pomocą kabla, teraz da się to zrobić bezprzewodowo (w końcu!) 3 Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 (edytowane) Pierwsze recki Platinum Generally speaking this is probably one of the best-sounding gaming headsets on the market today. All said, though, it’s hard to find a better value headset that’s this easy to use and sounds this good overall. Those qualities definitely exist at a higher price, but if you’re looking for something you can set up without a fuss, Platinum is a gamer’s best friend. http://www.techradar.com/reviews/playstation-platinum-wireless-headset http://www.stuff.tv/sony/playstation-platinum-wireless-headset/review http://www.pcmag.com/review/350966/sony-playstation-platinum-wireless-headset Edytowane 13 stycznia 2017 przez Fanek Cytuj
Figuś 21 258 Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 12-14h na baterii :) poczekamy jeszcze chwilkę na to czy się nie łamią i będzie można się zastanowić Cytuj
Moldar 2 273 Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 Pulsy już wyglądają strasznie u mnie, więc pewnie po wakacjach sprawię sobie te nowe. Cytuj
Figuś 21 258 Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 Moje Goldy wytrzymały 2,5 roku wszystko git tylko zaczęły pękać i nie trzymają się bani jak trzeba. Cytuj
Moldar 2 273 Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 Na szczęście pulsy mi jeszcze się trzymają, ale widać już pęknięcia. Będzie mi brakować tych wibracji na głowie, bo to fajny efekt jest :) Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 Ja poczekam na porównanie platinum z arctis 7 i wtedy któreś łyknę Cytuj
Szymek 1 056 Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 obecnie mam Sony sluchaweczki...mam mozliwosc kupic Trittony 720 w cenie ok 200 zl z lomabardu...duzo lepsze te Trittony?? Cytuj
Figuś 21 258 Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 na ultimie cena 650zł za Platinum Headset czyli nie jest źle, przy tych kursach bałem się, że będą śmigać w cenie 800zł http://www.ultima.pl/ct/playstation-4/sprzet/headsety/bezprzewodowy-zestaw-sluchawkowy-platinum tylko nie ma jeszcze daty wysyłki ;) Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 Wrzuce jeszcze to dla zainteresowanych Platinum https://www.playstation.com/pl-pl/explore/accessories/platinum-wireless-headset/ Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 14 stycznia 2017 Opublikowano 14 stycznia 2017 na ultimie cena 650zł za Platinum Headset czyli nie jest źle, przy tych kursach bałem się, że będą śmigać w cenie 800zł http://www.ultima.pl/ct/playstation-4/sprzet/headsety/bezprzewodowy-zestaw-sluchawkowy-platinum tylko nie ma jeszcze daty wysyłki ;) W Media Markt są już na półkach w cenie 590 zł ;) 1 Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 14 stycznia 2017 Opublikowano 14 stycznia 2017 No a jak jakościowo te Platinum w porównaniu do najlepszych Turtle albo Steelseries? Cytuj
Pure Bladestone 151 Opublikowano 15 stycznia 2017 Opublikowano 15 stycznia 2017 Jakoś tak od dwóch miechów korzystam z Wireless 2.0 (zwanych goldami) i ogólnie wrażenia są bardzo pozytywne jeśli chodzi o audio. Po prostu nie wyobrażam sobie już grania bez nich, dodatkowo gdy konsola postanawia odkurzyć mi biurko, to przynajmniej nie słychać jej silnika odrzutowego. Cena za takie audio bardzo dobra, ale nie ma cudów - oszczędzono dość na obudowie, która przy każdej okazji klekocze niczym Fred Astair w "Deszczowej piosence" i ogólnie czuć że trzeba się z tym obchodzić delikatnie bo i plastik tandetny. Akumulatorki też co najwyżej standardowe. Sam pałąk o ile wygodny w pozycji siedzącej/stojącej, to przy leżeniu już nie tak bardzo, nie mówiąc że trochę strach się z nimi tak beztrosko położyć. Za to basy wcale nie takie tragicznej jak niektórzy narzekają. No i presety w aplikacji w niektórych grach faktycznie dają radę, chociaż szkoda że jest ich tak mało. Ogólnie polecam ;) Chyba muszę nieco cofnąć moją opinię. Plastik jest SUPER tandetny. Dziś rano pękły mi zawiasy w jednym przegubie. Mimo iż naprawdę chuchałem i dmuchałem żeby nic się z nimi nie stało. Pękł od zwykłego założenia na głowę. O dziwo zauważyłem ten wrażliwy punkt na słuchawkach dopiero gdy się ułamał i próbowałem je skleić taśmą. Mimo wszysko się wyginał od samego nakładania. Nie wiem czy mam nieproporcjonalny łeb, czy to powinno być mocniejsze, bo od samego używania się po prostu musi wyginać by dopasować się do głowy. Tak czy siak spróbuję oddać do naprawy gwarancyjnej. Zakosztuję tego mitycznie złego serwisu Sony, to przy okazji będzie temat na kolejny post ;) Informuj na bieżąco jak postępy z gwarancją. Sam mam goldy od kilku miesięcy, ale na razie nic nie pęka. Jak padną to zmieniam chyba na te platinum, o ile będą wytrzymałe i dobrze grać. Czemu te wszystkie słuchawki do grania to plastikowa tandeta? Turtle Beach to dopiero beka i fuszerka pod względem wykonania, a szkoda, bo jakość dźwięku podobno bardzo dobra. Cytuj
Moldar 2 273 Opublikowano 16 stycznia 2017 Opublikowano 16 stycznia 2017 (edytowane) Ktoś widział te platinum w Saturnie? Cena podobna co w MM? Moje elitki już chyba wyziewają ducha i chyba kupię szybciej niż sądziłem. UP Ciekawa recenzja, pomijając zachwyty, to najważniejsza informacja to 12-14 godzin grania, więc spokojnie można robić maratonik bez obawy, że bateria padnie. Jedyny minus jak dla mnie to tylko dwa tryby, gdzie elity mają ich aż 6. Edytowane 16 stycznia 2017 przez Moldar Cytuj
Figuś 21 258 Opublikowano 16 stycznia 2017 Opublikowano 16 stycznia 2017 Ja najważniejsza kwestia wytrzymałości i jestem jej pewny po tym jak je wykręcał w 2,45 Cytuj
YETI 11 045 Opublikowano 16 stycznia 2017 Opublikowano 16 stycznia 2017 Dobra, to kupujcie, bo chce poczytać wrażenia na forum. Cytuj
czeskimaster 3 345 Opublikowano 16 stycznia 2017 Opublikowano 16 stycznia 2017 Gdzieś pisali że ten efekt 3d tylko po kablu. Jak się myślę, proszę o poprawkę Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 16 stycznia 2017 Opublikowano 16 stycznia 2017 Znów plastikowe zawiasy :( nie wróży to nic dobrego. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 16 stycznia 2017 Opublikowano 16 stycznia 2017 Efekt 3D tylko w grach które go obsługują - np. Uncharted 4 i działa bezprzewodowo. Gdzieś pisali że ten efekt 3d tylko po kablu. Jak się myślę, proszę o poprawkę To pisali odnośnie VR Cytuj
Square 8 711 Opublikowano 16 stycznia 2017 Opublikowano 16 stycznia 2017 Kurde planowałem zmieniać kino domowe, a teraz zastanawiam się nad tym headsetem :D Warto ogólnie brać słuchawki jeżeli planuje zakup kina za 5-6 kafli? Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 16 stycznia 2017 Opublikowano 16 stycznia 2017 No nie :D Po ujj Ci to? Ja w przyszłości też kino planuję ale to tak za parę lat - teraz cały sprzęt zostawiłem w cholerę i tylko na słuchawkach jadę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi